Vádat emeltek a nőket fogdosó kamasz banda ellen

Publikálás dátuma
2018.07.05 15:51
Végül rendőrök állították le a nőket zaklató bandát
Fotó: police.hu/
Két napon belül kilenc nőt molesztáltak az unatkozó fiatalok, egyikük mobillal filmezte a viccesnek hitt zaklatást.
Emberi méltóságot sértő szeméremsértés miatt emelt vádat a budai I. és XII. kerületi ügyészség kilenc kamaszfiúval szemben, akik a poén kedvéért nőket zaklattak-fogdostak az utcán. Az ügyészségek szerint a négy fiatalkorú vádlott – 14 és 16 év közötti fiúk – megbeszélték, hogy a moleszztálást egyikük videón is rögzíti  
A kamaszok 2017. június 11-12. között összesen 9 nő sérelmére követtek el a fenti módon szeméremsértést. A véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott – az egyik 15 éves fiú – lépett oda, majd egy hirtelen fogdosni kezdte nemi szervüket , és több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve szoknyát. 
Egy esetben az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták. A szeméremsértő támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal minden esetben rögzítette, míg a többiek néhány méter távolságból hangosan nevettek, majd ezután mind a négyen elfutottak. 
A viccesnek hitt sorozatnak június a harmadik napon vetett véget a rendőrség, a nyomozók a Vadász utcában fogták el a gyanúsítottakat. Az akció során hét személyt kaptak el, köztük egy 18 éves, nagykorú fiatalt is, ám végül négy kamasz ellen emeltek vádat.
Az ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben jóvátételi munka büntetés kiszabását, társaival szemben pedig pártfogó felügyelő kirendelése mellett próbára bocsátást, és értékrend korrekciós programban részvételre kötelezést indítványoz - az ítéletet azonban a Pesti Központi Kerületi Bíróság hozza meg.
2018.07.05 15:51

Halálos baleset - Nem tudni, miért hajtott oszlopnak a kaposvári sofőr

Publikálás dátuma
2018.07.16 10:55

Fotó: police.hu/
A helyszínén életét vesztette egy férfi, a körülményeket vizsgálja a rendőrség.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Kaposváron, a 48-as Ifjúság útján hétfő reggel 7 óra 56 perckor - eddig tisztázatlan körülmények között - egy személygépkocsi letért az útról, és egy villanyoszlopnak csapódott. A baleset során az autó sofőrje, egy 62 éves férfi, a helyszínen életét vesztette.
A baleset körülményeit a Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.
2018.07.16 10:55

Kevesellte a hálapénzt, börtönbüntetést kapott az orvos

Publikálás dátuma
2018.07.16 10:47
Illusztráció
Fotó: Thinkstock/
Volt beteg, akinek előre, másnak utólag mondta, mennyit akar. Részletfizetést is felajánlott.
A vádlott orvos, aki a vádbeli időszakban – 2009. és 2013. között – az egyik budapesti kórházban ortopéd sebészként dolgozott, műtéti beavatkozásokat is végzett . A vádirat szerint a fenti időszakban a jövedelmének kiegészítése érdekében több betegétől is – az egyébként az OEP által finanszírozott egészségügyi ellátásért – jogosulatlanul pénzt kért, vagy az általuk önként felajánlott hálapénzt kevesellve, nagyobb összeget kért - írja az ügyészség.
Volt olyan beteg, akivel a vád szerint előre közölte, hogy mennyibe fog kerülni a műtét, és volt, hogy a műtét után határozta meg, hogy mennyi pénzt tart elfogadhatónak a beavatkozásért. Egyes esetekben a vádlott alkudozott a honoráriumként elvárt összegről, és előfordult olyan is, hogy egy betegének a részletekben történő megfizetés lehetőségét is felajánlotta. Egy esetben a beteg köszönetképp egy nagyobb értékű könyvet szeretett volna ajándékozni az orvosnak, aki azonban a vád szerint azt visszautasította, egyértelműen utalva arra, hogy a könyv helyett pénzt kér.
A bíróság az orvost 9 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettében bűnösnek mondta ki, 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 3-3 évre eltiltotta az orvosi foglalkozástól és a közügyek gyakorlásától.
A bíróság úgy rendelkezett, hogy a vádlott a büntetés fele részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.
Az ítélettel szemben a vádképviseletet ellátó kerületi ügyészség, valamint a vádlott és a védő is fellebbezett.
A Fővárosi Főügyészség a kerületi ügyészség által bejelentett fellebbezést fenntartotta, és indítványozta, hogy a Fővárosi Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét változtassa meg akként, hogy a szabadságvesztés tartamát lényegesen emelje meg, valamint ezzel párhuzamosan a vádlottat a közügyek gyakorlásától és az orvosi foglalkozástól is hosszabb tartamra tiltsa el.
2018.07.16 10:47