Összeveszett két pesti autós, aztán az egyik lelőtte a másikat

Publikálás dátuma
2018.07.10 16:21
Illusztráció
Fotó: Thinkstock/
Kétszer tüzelt gázpisztolyával, áldozata kötőhártya-gyulladást szenvedett. Magára hívott rendőrt. Az ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.
A vádirat szerint az ügy vádlottja – egy 30 éves férfi – és a sértett is gépkocsival közlekedett a budapesti XIV. kerületben, a Kerepesi úton, még idén januárban. A két férfi között egy közlekedési szituációból eredően konfliktus alakult ki.
Ezt követően, egy piros lámpánál egymás mellé értek, és a sértett - ablakát lehúzva - számonkérte a vádlotton annak korábbi közlekedési magatartását. Ekkor a vádlott kiszállt az autóból, és a csomagtartóhoz indult. Kiszállt a sértett is, és ment utána.
A vádlott a csomagtartóból elővett egy gáz-riasztó fegyvert, majd körülbelül 1,5 méter távolságból két lövést adott le a másik férfi irányába.
A sértett a szeméhez kapott az égető fájdalom miatt, majd beült az autójába, a vádlott pedig eltette a fegyvert és értesítette a rendőröket.
A sértett a gáz-riasztófegyverből kiadott lövéstől heveny kötőhártya-gyulladást szenvedett.
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 30 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.
2018.07.10 16:21

Tolatás közben gázoltak halálra egy kántorjánosi férfit

Publikálás dátuma
2018.07.19 16:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A 68 éves áldozaton már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette.
Halálos baleset történt csütörtök dél előtt Kántorjánosi területén, az Őri utcán. A rendőrség úgy tudja, hogy egy kisteherautó sofőrje tolatás közben ütötte el az idős férfit, aki belehalt sérüléseibe. 
A hatósági helyszínelés délután két óra után ért véget a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, az esetet a a Mátészalkai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya fogja kivizsgálni.
2018.07.19 16:32

Kilenc év után fogták el az idős asszonyt kirabló férfit

Publikálás dátuma
2018.07.19 13:42

Fotó: police.hu/
Társait továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Egy idős asszonyt rabolt ki társaival sajógalgóci otthonában 2009-ben az a férfi, akit most elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök – írja a police.hu. Még 2009. november 30-án rendeltek el nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben, akik – fejükön csuklyát viselve – bántalmaztak egy akkor 85 éves asszonyt sajógalgóci otthonában, elvették értékeit, majd bezárták a ház egyik szobájába és elmenekültek. A nyomozók azonosították, majd hétfőn a „Bükk” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével izsófalvai otthonában elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan azonosítható 27 férfit. Csoportosan elkövetett rablás, magánlaksértés- és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésével gyanúsítják. A Kazincbarcikai Rendőrkapitánysága Sajókazai Rendőrőrse gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vette, majd előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.   Társait a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi.
2018.07.19 13:42
Frissítve: 2018.07.19 13:42