Fidesz a KÖZGÉP védelmében

Az nem egy felnőttfilm-forgatás színhelye, hanem egy munkahely, ahol magyar emberek dolgoznak, családjuk megélhetéséért
A Közgép Zrt. Soroksári úti telephelyének bejáratánál láncolták össze magukat tegnap délelőtt az LMP parlamenti képviselői és aktivistái, tiltakozásul a Fidesz közelinek tartott ingatlanfejlesztő cég állami megrendelései ellen. A demonstráción nyolc politikus vett részt, többek között Jávor Benedek frakcióvezető, Karácsony Gergely, Scheiring Gábor és Vágó Gábor.

A rendőrség másfél órával a demonstráció kezdete után érkezett meg a helyszínre, és közölték, hogy a tüntetők magánbirtoksértést követtek el.

Nyilvánvaló politikai támadásnak nevezte Selmeczi Gabriella az LMP akcióját. A párt szóvivője szerint elszomorító, hogy az LMP-sek a magyar érdekek védelme helyett leláncolják magukat egy magyar cég bejáratához, akadályozva a működését. Selmeczi úgy vélte, hogy az ellenzéki párt olyan gazdasági érdekcsoportok zsebében van, amelyek az utóbbi időben visszaszorultak.

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy a jövőben is több magyar vállalat kapjon állami megrendelést, mint külföldi – tette hozzá Selmeczi.

Legközelebb inkább kérjenek tanácsot egy felnőttfilmestől – ezt pedig Rogán Antal ajánlotta az LMP-s politikusoknak. A Fidesz frakcióvezetője szerint az LMP-sek „a láncok és a bilincsek iránt egészen óhatatlan perverz vonzalmat éreznek”, és láthatóan erre „stimulálólag hat”, ha egyenruhások is jelen vannak az „előjáték közben”.
Szívük joga ezt a négy fal között gyakorolni, de ahol szerdán hódoltak vonzalmuknak: „az nem egy felnőttfilm-forgatás színhelye, hanem egy munkahely, ahol magyar emberek dolgoznak, családjuk megélhetéséért” – tette hozzá.

A szocialisták szerint Selmeczi Gabriella szerdai „politikai burleszkbe fulladó fellépésével Simicska Lajos százmilliárdos közbeszerzési megbízásokat bezsebelő cégének, a Közgépnek a szóvivőjévé nevezte ki magát”.

Népszava 2012. július 12.

Témák
KÖZGÉP
2018.07.12 00:00
Frissítve: 2018.07.12 08:01