Hétfőn megszökött, csütörtökön már el is ítélték a filmforgatáson átszaladó rabot

Publikálás dátuma
2018.07.12 17:26
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Videó is készült arról, ahogy nagyjából 15 rendőr és egy kutya kergeti a szökött fogvatartottat egy filmforgatás helyszínén.
A férfit és több elítélt társát 2018. július 9-én reggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei BV Intézet szolnoki épületéből négy fegyőr szállította a Budapesti Fegyház és Börtönbe - írja az ügyészség. A rabszállító Cegléd közelében egy útépítésnél lassított, a fogvatartott ezt a lehetőséget használta ki a szökésre.
A társához bilincselt férfi valahogy levette a bilincsét, lefeszítette a hátsó ablak biztonsági rácsát, az ablak üvegét kirúgta, és a lassan haladó járműből kiugrott.
Százötvenen keresték, bv dolgozók és rendőrök, helikopterrel, drónnal és kutyával. Az üldözés közben játszódott le az a videón is megörökített jelenet, mikor a férfi egy filmforgatáson szaladt át, nyomában nagyjából 15 rendőrrel és egy kutyával - írja az index.hu.
Még aznap délután elfogták a szökött fogvatartottat, akit gyorsított eljárásban három napon belül bíróság elé állítottak fogolyszökés bűntette miatt. A Ceglédi Járásbíróság a vádlottat - nem jogerősen - 2 év és 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte.
2018.07.12 17:26

Tolatás közben gázoltak halálra egy kántorjánosi férfit

Publikálás dátuma
2018.07.19 16:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A 68 éves áldozaton már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette.
Halálos baleset történt csütörtök dél előtt Kántorjánosi területén, az Őri utcán. A rendőrség úgy tudja, hogy egy kisteherautó sofőrje tolatás közben ütötte el az idős férfit, aki belehalt sérüléseibe. 
A hatósági helyszínelés délután két óra után ért véget a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, az esetet a a Mátészalkai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya fogja kivizsgálni.
2018.07.19 16:32

Kilenc év után fogták el az idős asszonyt kirabló férfit

Publikálás dátuma
2018.07.19 13:42

Fotó: police.hu/
Társait továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Egy idős asszonyt rabolt ki társaival sajógalgóci otthonában 2009-ben az a férfi, akit most elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök – írja a police.hu. Még 2009. november 30-án rendeltek el nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben, akik – fejükön csuklyát viselve – bántalmaztak egy akkor 85 éves asszonyt sajógalgóci otthonában, elvették értékeit, majd bezárták a ház egyik szobájába és elmenekültek. A nyomozók azonosították, majd hétfőn a „Bükk” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével izsófalvai otthonában elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan azonosítható 27 férfit. Csoportosan elkövetett rablás, magánlaksértés- és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésével gyanúsítják. A Kazincbarcikai Rendőrkapitánysága Sajókazai Rendőrőrse gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vette, majd előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.   Társait a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi.
2018.07.19 13:42
Frissítve: 2018.07.19 13:42