Előző
Következő
új cikk

Belföld

Később nyilatkozik az összeférhetetlenséggel megvádolt fideszes képviselő

Független Hírügynökség|2011. febr 20. 15:23
[A+ A-]
Érdemben reagál majd a személyével kapcsolatban felmerült összeférhetetlenségi vádakra Sebestyén László fideszes parlamenti képviselő, de csak később - közölte a Független Hírügynökséggel az érintett honatya. A Jobbik szerint a képviselő összeférhetetlen módon dolgozik az állami tulajdonú Észak-Magyarországi Regionális Vízmű Zrt.-nél.
Novák Előd a Jobbik parlamenti képviselője szombaton jelentette be egy budapesti sajtótájékoztatón, hogy a Borsod megyei fideszes honatya havi egymillió forintos fizetéssel fejlesztési és karbantartási igazgató a 100 százalékos állami tulajdonú ÉRV Zrt.-ben. Erről a tisztségéről le kellett volna mondania megválasztásakor, vagyis tavaly májusban, ezért az Országgyűlés összeférhetetlenségi bizottságához fordulnak - jelentette ki a jobbikos képviselő. Sebestyén László a Független Hírügynökségnek az üggyel kapcsolatban annyit mondott: tiszteletben tartja majd a bizottság megállapításait az ügyben, a felvetett vádakra pedig később kíván reagálni. Hogy pontosan mikor, azt nem közölte.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (11)

A hozzászóláshoz .

atesz 2011.02.22. 17:41
A Fidesz akkor erre úgy reagált, a Jobbik valótlanul állította, hogy Sebestyén László az országgyűlési képviselői mandátumával összeférhetetlen tisztséget tölt be. Mint írták, Novák Előd tévesen értelmezte a jogszabályt, amikor Sebestyén Lászlót összeférhetetlenséggel vádolta, hiszen a fideszes képviselő karbantartási igazgató, amely tisztségre nem vonatkozik a jogszabály érintett passzusa. " Hát a pofám leszakad a pofátlanságuktól! A Novák Előd által jegyzett dokumentum arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte "elképesztő" a Fidesz jogértelmezése, mellyel Sebestyén Lászlót mentegetik. Mint írta: az, hogy a "fejlesztési és karbantartási igazgató" nem igazgató, olyan kijelentés, mint az lenne, hogy az országgyűlési képviselő nem képviselő.
Weores 2011.02.21. 16:12
Később nyilatkozik
Adott időben a parlament asztalára teszi bizonyítékait, hogy rágalom az egész! Erről hang és képfelvételei is vannak a Hír TV stábjának és a Magyar Nemzetnek megbízható forrásból megszerzett dokumentumai!
pais52 2011.02.21. 10:05
Arcátlanul, pofátlan, lenyúló kifizetések! -ismerős valahonnan a duma? Na tessen megváltozni! Nem majd, azonnal.
Sveti 2011.02.21. 09:26
Kedveseim! Önök összetévesztik a szezont a fazonnal. Sebestyén csalt, Vona pedig felöltözött.
Azt nem értem, hogy kinek mi a baja a mellénnyel? Nekem tetszik, aranyos, mindegy, hogy a Jobbik, a Fidesz, vagy akár az Mszp is viselhetné. Akkor is nagyon kedves öltözet, és én úgy gondolom, hogy akinek nem tetszik, - le is út, fel is út, hogy éljek Gy. szavaival: el lehet menni!
Nekem az a véleményem, hogy arról az illetőről sem az észt mintázták, aki ezt a mellényt megtiltotta.
horizont 2011.02.20. 23:53
"Érdemben reagál majd a személyével kapcsolatban felmerült összeférhetetlenségi vádakra Sebestyén László fideszes parlamenti képviselő, de csak később"

Tipikus fideszes trükk, a kormányalakítás óta ezzel élnek. Minden kellemetlen újságírói kérdésre mindig az a válasz, hogy később reagálnak (a minisztériumok előregyártott szakszövege, viszont elvétve sem reagálank később), abban bízva, hogy hamarosan elfelejtik a problémás kérdéseket a feltevői.

95%-ban be is jön nekik a trükk, mert elárasztják a sajtót újabb hírekkel, miáltal a problémás ügyek feledésbe merülnek.
A felmerülő ügyek megválaszolása helyett, megfontoltan elkövetett, olcsó kormányzati és fideszes elterelő átvágás a célja.
Recsanoka 2011.02.20. 18:05
A Jobbik törvénytisztelet ügyében ne piszkálja még a Fideszt sem. Vona hajlandó betartani a
bírói végzést, hajlandó levenni a lajbit? Egyformák, egyik kutya, másik eb!
A Fidesz meg egyébként is maga a TÖRVÉNY! Ha ma nem is, holnap vagy holnapután lesz olyan
módosító indítvány, ami törvényesítit az eddig törvénytelent!
Egyébként pedig ki veszi a bátorságot, hogy Isten cselekedetét felülbírálja?
miki1111 2011.02.20. 16:48
Az öszes dekomratikusan vezetet orszagban ha valakit megvalasztanak anak el kel adja a gazdasagi erdekeltsegeit egyszere ket szekn nem ulhet. sajnos ez bevet gyakorlat öt helyröl kapnak fizeteseket. ado penzekböl.
marimama 2011.02.20. 15:44
"Később nyilatkozik az összeférhetetlenséggel megvádolt fideszes képviselő"

Hétvégén időbe telik az ügyvédeket összetrombitálni!
FIROBE 2011.02.20. 15:33
Észre sem vette, hogy valami baj van. Olyan, mint Szíjjártó. Fel sem tűnt neki a 2 milla. Azért ez jó. Legalább van az országban olyan ember, akinek a fizetése nem számít.
emkekacs 2011.02.20. 15:32
börtönbe vele,10év kényszermunka és teljes vagyon el kobzás.