Előző
Következő
új cikk

Belföld

Giró-Szász újabb buktája

Népszava|2012. febr 01. 15:31
[A+ A-]
Giró-Szász András kormányszóvivő valótlant állított az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amikor a Magyar Bírói Egyesületre fogta a bírák korai nyugdíjazásának ötletét- írja az MSZP közleményében.
A szocialisták álláspontja szerint nem ez volt a legnagyobb valótlanság Giró-Szász állításai közül, kifejtik, hogy zsíros állami megrendelésekhez jutottak a hozzá köthető cégek, melyekről azt állította, hogy azt nyílt közbeszerzésen nyerték el. Ez csupán az egymilliárdos tanácsadásra lenne igaz, de több megrendelés esetében csak tárgyalásos eljárás volt. A hiteltelen kormány szóvivője sokat dolgozott saját hiteltelenítésén, de egy este alatt sikerült bebizonyítania alkalmatlanságát.

AZ MSZP azt állítja, hogy korábban is több állami megbízás kaptak a kormányszóvivő egykori cégei, így tavaly április végén a Századvég Gazdaságkutató nyerte meg a "távhő-ármegállapítási módszertan kialakítása" pályázatot, a Magyar Energia Hivatalnál, de már egy hónappal korábban is nyertek hirdetmény nélküli tárgyalásos egyszerű közbeszerzési eljárással egy zsíros megrendelést gazdaságpolitikai elemzésre, nettó 24,3 millió forintért a Fidesz parlamenti frakciójától. Sokan szeretnének ilyen jól tárgyalni, de keveseknek sikerül.

Ám mikor Kálmán Olga azzal szembesítette, hogy sokmilliós állami, minisztériumi megrendelésekhez jutnak cégei, akkor erre úgy válaszolt, hogy nyílt közbeszerzési eljáráson nyertek el állami, jól fizető megrendeléseket. Ezzel szemben az igazság, hogy több zsíros állami megrendeléshez tárgyalásos úton jutottak hozzá. Nyílt eljárásban csupán egy icike-picike, közel 1 milliárd forint értékű tanácsadást, kutatást nyertek. Ugyanis a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kutatásra, tanácsadásra és kommunikációs feladatokra vonatkozó nyílt tenderét - amely megbízatás értéke havi 29 és fél millió forint három éven át - a Századvég és a Strategopolis nyerte meg - zárul a közlemény.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (12)

A hozzászóláshoz .

atesz 2012.02.02. 11:27
lex
Geronimo 2012.02.02. 10:43
Kormányszóvivő/Miniszterelnöki szóvívő = pletykafészek.
dagi58 2012.02.01. 17:36
Ez a tetű giro egy éve a rokkantakat szívatta hogy 800 ezren élősködnek!
Ezért lett szóvivő!!
Mára kiderült hogy csak 130 ezer közül lehet kiszürni a még valamire alkalmas embert!
Rokkantakkal akarták kihúzatni ennek a barom kormánynak az 1 kulcsa miatt szarba került költségvetést!
Hogy nem sül ki a szeme +szemük!!!
Mocskos társaság!
Persze maguknak milliókat fizetnek havonta!
Most kaptak állami megrendelést 1 milliárdért a volt cége+egy kormány közeli cég!
Akármit csinál,bármit is mond minden szava hazugság!
morgolodo1 2012.02.01. 16:49"Miért kell 3 ,nem elég ha egy folyamatosan mellébeszél??"

Mert egyre nehezebb a szó ( hazugság ) amit visznek.:)))"

Annuska volt talán az egyetlen akinek a gyomra nem tudta be venni ezt a sok hazugságot, és családi okokra hivatkozva lelépett. Bár ha hazugságot kellett megerősítenie mindig lebuktatta magát. Szegény annyit rázta a fejét jobbra-balra, már félő volt hogy leesik a nyakáról.

Lolka-bolka /szájjalártó/ meg annyira irritál, a tv-ben látva megüthetném, és tudnám hogy fájna neki, hát ahányszor feltünne annyiszor tv-t kellene cserélnem. Ez ugyanígy érvényes qrbánra és eltolcsyra. A tv gyártás fellendülne. Vagy végre igazat mondanának.
papoka54 2012.02.01. 16:47
Hun van Newperson, stb...
papoka54 2012.02.01. 16:45
Ilyenkó' mé' nem pofáznak a kedves jobbos kommentelők????????? Vajon miért kussolnak????????????????
Clips 2012.02.01. 16:34
Mennyi ment a pártkasszába, és mennyi maradt a zsebben?
tibcsi 2012.02.01. 16:17
lilke

"Ha gerince és némi esze lenne, nem menne bele ilyen buliba, de nincs egyik sem."

Ez részéről nem akarat kérdése volt,pártfeladat,mint anno!!!
lilke 2012.02.01. 16:07
Még elhiszi valaki, hogy a giró cégek "nyilt közbeszerzési pályázaton" nyerték el az állami megrendeléseket. Ennek a sunyi szemű majomnak még a gondolatai sem igazak. A vityenka vezérnek azért kellett, hogy több hazudós szóvivő legyen mellette. A pénzért mindenre képes majmok gyülekezete. Ha gerince és némi esze lenne, nem menne bele ilyen buliba, de nincs egyik sem.
tibcsi 2012.02.01. 16:05
zeusz

"Miért kell 3 ,nem elég ha egy folyamatosan mellébeszél??"

Mert egyre nehezebb a szó ( hazugság ) amit visznek.:)))
hiteles 2012.02.01. 15:52
Most lehet a kormány nyali brigádjának elővenni hogy a libsi bolsi kormányzás alatt mílyen sok sundám bundám
dolog történt.Azok kismiskák voltak ezekhez képest ,de természetesen itt minden törvényesen történik,s ha nem akkor majd megváltoztatják a törvényt visszamenőleg.
poncius 2012.02.01. 15:50
Úgy tűnik, girosz-ász élvezi, ha hülyét csinálhat magából.
Biztosan jól megfizetik, vagy tényleg nagyon együgyű szegény.