Előző
Következő
új cikk

Belföld

Semjén Zsolt az Erdélyi Magyar Néppárt vezetőivel találkozott

MTI|2012. márc 12. 18:26
[A+ A-]
Bemutatkozó látogatáson vesz részt hétfőn és kedden az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöksége a magyarországi parlamenti pártoknál, Budapesten. Az erdélyi párt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a budapesti bemutatkozó körút Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnél, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökénél kezdődött.
A kapcsolatfelvételről a párt február 25-i, csíkszeredai országos küldöttgyűlése döntött, az újonnan megválasztott vezetőség tagjai közül jelen volt: Toró T. Tibor elnök, valamint Gergely Balázs és Zatykó Gyula alelnökök.

Az Erdélyi Magyar Néppárt tájékoztatása szerint a Kereszténydemokrata Néppárt elnökével a Kárpát-medence magyar vonatkozású aktualitásait tekintették át, külön kitérve a szlovákiai választások nemzetpolitikai szempontból aggasztó eredményeire.

A továbbiakban Toró T. Tibor bemutatta és átadta az Erdélyi Magyar Néppárt politikai keretprogramját, majd a közelgő romániai önkormányzati választások kihívásairól, az Erdélyi Magyar Néppárt választási stratégiájáról tartott rövid összefoglalót - írták a közleményben, amelyben kitértek az ősszel esedékes parlamenti választásokra is.

Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke külön felhívta a miniszterelnök-helyettes figyelmét arra, hogy a bejutáshoz szükséges ötszázalékos küszöb mellett a romániai választási törvény rendelkezik egy alternatív küszöbről is, mely szerint elegendő hat képviselői, valamint három szenátori választó körzetben egyszerű többséget szerezni ahhoz, hogy egy párt mandátumokhoz jusson.

A találkozón a közlés szerint elhangzott, hogy nincs alapja annak a riogatásnak, hogy az erdélyi magyarság kieshet a parlamentből, ahogyan az a felvidékiek esetében történt. A találkozó végén a jelenlévők megegyeztek, hogy a közelgő önkormányzati, valamint az azt követő parlamenti választásokra való tekintettel havi egyszeri, rendszeres találkozókra kerül majd sor az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői és a miniszterelnök-helyettes között.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (5)

A hozzászóláshoz .

Lakota 2012.03.13. 13:12
Szegény Erdély...
echos 2012.03.13. 01:36
NNA!! Idáig bűzlik az, amit ott kever a semmilyen zsóti! Oszt jónapot!!
justitio65 2012.03.12. 20:54
Nemzetáruló dakoták ott is megosztják a magyarságot, Szlovákiában is buktunk miattuk min. 10 parlamenti mandátumot! Ez a moslék remélem,hogy a kőbányában is a gazdája mellett lesz...
cogito 2012.03.12. 19:22
Tömjén erölködése hasonló eredményre fog vezeni, mint Szlovákiában. Még akkor is, ha a Toro (bika) Felvidéknek becézi...Az összefogás helyett a széthúzást támogatja Orbán, hogy uralkodjon a határon túli töredék párton, mert ez a magyar állampolgárságot felvevők révén plusz szavazatot hozhat az Orbán bandának.
Vitrioll 2012.03.12. 18:37
Az Erdélyi Magyar Néppárt felkészülhet hogy soha az életbe nem fog bejutni a Román Törvényhozásba választáson . Lásd a Szlovákiai MKP sanyarú sajnálatos sorsát !
Tőkés meg éppen mostanra időzítette a (papíron is) történt kilépését az RMDSZ -ből .
Az Orbán Rezsim már nem csak a határon belüli ,de már a határon kívüli magyarságnak is a sírásójává válik !
Mondom, önsorsrontó magyarországi jobboldal ,nagypolgári arisztokrácia .
Ugyanolyan otromba és ostoba mint történelmi elődeik .