Előző
Következő
új cikk

Fotó

Tüntetők fogadták Orbánt Hódmezővásárhelyen - Képgaléria!

Népszava/MTI|2012. máj 25. 18:29
[A+ A-]
"Kikérte" a hódmezővásárhelyiektől Orbán Viktor miniszterelnök Lázár Jánost, a város fideszes polgármesterét, aki a jövőben a Miniszterelnökséget vezető államtitkár lesz, ezért le kell mondania városvezetői posztjáról.
A kormányfő a hódmezővásárhelyi képviselő-testület pénteki rendkívüli ülésén úgy fogalmazott, szeretné kölcsönkérni a város polgármesterét - aki egyben a Fidesz parlamenti frakcióvezetője -, "mert volna itt egy kis munka, ahol szükségem volna rá". "Szükség van arra a tudásra és tapasztalatra, amivel valójában önök vértezték fel őt" - mondta a hódmezővásárhelyieknek a miniszterelnök, hozzátéve, hogy nem akar Lázár Jánosból "pesti politikust" csinálni - "nem is esne ez jól neki, szükség sincs rá, van is abból elég" -, hiszen ő továbbra is a Csongrád megyei városban él majd, és a helyi politikával sem szakad meg a kapcsolata. "Szeretném, ha Vásárhely ezzel a döntéssel nem veszítene, hanem nyerne", Lázár János ugyanis fontos kapocs lesz a város és a kormány között - hangsúlyozta.

Orbán Viktor szerint Lázár János felkérése a miniszterelnökségi államtitkári posztra egy üzenet is, amellyel azt szeretné tudatni a hódmezővásárhelyiekkel és más vidéki településeken élőkkel: nem kell elhagyni a szülőföldet ahhoz, hogy "az egész országra hatással lévő dolgokat tehess".

Tekintse meg galériánkat! Fotó: Vajda József

Felszólalásában a kormányfő Hódmezővásárhelyet Magyarország egyik legsikeresebb közösségének nevezte, emlékeztetve a város oktatási intézményeiben megvalósult esélyegyenlőségi és integrációs programra, amelynek köszönhetően nem az számít, milyen családba született valaki, hanem az, hogy megvan-e a magához való esze, szorgalma, tisztessége, ha ugyanis megvan, előrébb juthat az életben. Kiemelte emellett a hódmezővásárhelyi népegészségügyi programot, a város művészeti életét és az ügynökügy kezelését, amelyet "Budapesten a nagypolitika húsz éve sem kiköpni, sem lenyelni nem tudott még", Hódmezővásárhelyen viszont a közösség ügyévé tették.

A település jövőjéről szólva közölte: elkészül a Szeged és Hódmezővásárhely közötti vasúti pálya korszerűsítése, megépül a 47-es elkerülő út, fejleszteni fogják a laktanyát, és újjászervezik a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi főiskolai karát.

Kormánya elmúlt két évéről szólva a miniszterelnök azt mondta: kevés ország és kevés kabinet vágta akkora fába a fejszéjét, mint az általa vezetett. 2010-ben még "Európa legbetegebb embere" volt Magyarország, ezért az volt a feladat, hogy visszafordítsák az országot a görög útról. A tízmillió magyarból legalább ötmilliónak kell dolgoznia, és a ciklus végére az országot ki kell váltani a zálogból - fogalmazta meg a célokat, kijelentve: "el fogjuk érni, hogy Magyarország a saját lábán álljon, a hiteleink nagy részét vissza fogjuk fizetni, visszaadjuk a magyarok kezébe Magyarország sorsát, nem külföldi pénzügyi szervezetek, nem külföldi hatalmak fogják eldönteni, hogyan éljük és rendezzük be az életünket".

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja kedden választ új frakcióvezetőt - Rogán Antal személyében -, Lázár János pedig június 1-jétől váltja a Miniszterelnökség élén Varga Mihályt, aki az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalásokat vezeti majd.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (15)

A hozzászóláshoz .

liglice 2012.05.28. 21:46
ÓÓÓÓóóóó, úr isten!!!!hogy nem szakad rá az ég mindkettőre!!!!!!!!!!!!!! Volna itt egy kis meló!Mert mit tud ez ez a bunkó???És milyen tapasztalattal rendelkezik?????????Jó segggggggnyaló!!!!!!! Nem ????????
Még eddig nem lincselték meg ezt a két gazembert?????????De legalább az egyiket!!!!!!!!!!!!!!
seery 2012.05.28. 20:24
A hódmezővásárhelyi választók most meg mutathatják, hogy elegük volt a fidesznyikekből a polgármesteri választáson! Mert ha most is a fidesz lesz a befutó akkor azt kell mondanom, hogy mindenki meg érdemli a sorsát!
Sagitta 2012.05.28. 17:10
Szükség van arra a tudásra és arra a tapasztalatra... Az ugye nagyon jelentős. Kb. ennyiben összegezhető: annyit érsz, amennyid van. Ezt tudta nondani ez a jól felkészült vásárhelyi ember. Hát ennyit is ér ő is.
oppala 2012.05.28. 11:42
szep duett;-)
balmagyar 2012.05.25. 22:34
Menti a messiás farápolóját a Lázár blokkoló lincselők elől?
Todor 2012.05.25. 21:41
Hajrá 2/3 .
ozmozis 2012.05.25. 21:40
Talán inkább: Oh tempora, oh mores!
tovaris 2012.05.25. 21:26
Orbán cézár tündöklése és bukása!

Istenem, pedig hogy bégettek a kétharmados birkák, mikor Orbán mekegett nekik! O tiempos, o morales..
Sic transit gloria mundi!
ozmozis 2012.05.25. 20:34
A képek tanúsága szerint az Újpestre elszármazott hódmezővásárhelyiek szolidaritásos csapata hazalátogatott.
marimama 2012.05.25. 19:43

"Lázár azt ígérte, a vidéki emberek embere lesz."

Ezzel a "zemberekkembere" szlogennel már csúfosan megbukott Schmitt. Lázár az ő "babérjaira" vágyik?
marimama 2012.05.25. 19:36

"... nem kell elhagyni a szülőföldet ahhoz, hogy "az egész országra hatással lévő dolgokat tehess"."

Nem hát!
Naponta fog ingázni Budapest és Hódmezővásárhely közt milliós költséggel, és persze luxuslakást is bérelnek neki, hátha egyszer-egyszer maradnia kell.
Lajosbacsi1000 2012.05.25. 19:23
Gondolom a Hódmezővásárhelyiek örültek, hogy egy hülyével kevesebb a város vezetésében.
Végre ez a fszmarci nem fogja tönkretenni őket !
wings 2012.05.25. 19:12
Hűha! A szélsőbal és a szélsőjobb, úgy látom, teljes létszámban képviseltette magát. Bár kisebb lepedő is elég lett volna, hogy eltakarja azt a fenenagy Szolidaritást...
Kohasz 2012.05.25. 19:07
Mekkora színjáték!
Lázár eladósította Hódmezővásárhelyt. Most örül, mert elhagyhatja a süllyedő hajót.
hohoohooo 2012.05.25. 18:56
délmagyar.hu:
A bunkó és a mocskos még a legenyhébb jelzők voltak a tüntetők felől.
"Lázár szerint a tüntetők Budapestről jöttek." - hát persze, LézerJani ismer mindenkit személyesen,....hisz annak előtte a FideSS szervezte őket....