Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szerdán és csütörtökön 35 foknál is melegebb lehet

MTI|2012. jún 19. 17:08
[A+ A-]
Szerdán és csütörtökön 35 Celsius-foknál is melegebb lehet, péntektől némileg mérséklődhet a kánikula, vasárnap az ilyenkor szokásosnak megfelelő 25-30 fok várható - mondta Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa kedden az MTI-nek.
Az országos tiszti főorvos által csütörtök éjfélig elrendelt másodfokú hőségriasztás mellett a meteorológiai szolgálat a napi előrejelzés alapján szerdára már az ország legnagyobb részére a legmagasabb fokozatú, piros figyelmeztetést adta ki, e szerint ezeken a területeken a napi középhőmérséklet várhatóan tartósan 27 fok felett lesz. Emellett a többi megyére - Vas, Zala, Somogy és Nógrád - másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás, átlagértéke is meghaladhatja az extrém szintet jelző 8-as értéket. Ez azt jelenti, hogy a napon 15 perc alatt is le lehet égni.
Reisz András azt mondta: a hőmérséklet maximuma szerdán és csütörtökön több helyen elérheti, néhol meg is haladhatja a 35 fokot. Péntektől egy hidegfront következtében némileg mérséklődik a meleg, ekkor kevéssel 30 fok alatti hőmérsékleti maximumra számítanak. Vasárnap az ilyenkor szokásos hőmérséklet, 25-30 fok várható - fűzte hozzá a meteorológus.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (1)

A hozzászóláshoz .

radios 2012.06.20. 09:09
A 35-36fok garantáltan meg lesz, az ország nagy részén, így békés Csongrád megyében is, árnyékban, a napon ettől jóval nagyobb a hőség min. 8-10fokkal van több.
ma reggel 8órakor 27fokot mértem, árnyékban, épület mögött, odakint dolgozunk a vízügynél, vizesárok, +öntözőcsatorna kitisztítása, földmunkák, még árnyék sincsen.
csak egy két cserjés bokor, hideg ital vizet nem biztosítanak, mindezt havi 47ezerért, napi 8órában.
Eszméletlen , értelmetlen munka.