Előző
Következő
új cikk

Belföld

Antiszemita indíttatású bűnügyekről is tárgyalt a legfőbb ügyész és a Mazsihisz

MTI|2012. jún 19. 17:27
[A+ A-]
Szorosabban együttműködik az ügyészség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége az antiszemita indíttatású bűncselekményekkel kapcsolatos információk cseréjében - állapodott meg kedden a legfőbb ügyész és a Mazsihisz.
Polt Péter legfőbb ügyész hivatalában fogadta a Mazsihisz vezetőit; a találkozóról a vallási szervezet tájékoztatta az MTI-t.

Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke hangsúlyozta: az egyre terjedő antiszemita indíttatású bűncselekmények üldözése az eddigieknél is nagyobb elszántságot és következetességet kíván meg, emiatt olyan speciális nyomozási technikákat kell alkalmazni, amelyek lehetővé teszik az ilyen cselekmények motívumainak felderítését - olvasható a közleményben.

Feldmájer Péter köszönetét fejezte ki az ügyészség elmúlt években végzett tevékenységéért, és külön kiemelte a Magyar Gárda elleni eljárásban végzett "következetes és fáradhatatlan munkát".

Polt Péter kifejtette, hogy az ügyészség és a nyomozó hatóságok határozottan és következetesen felléptek és fel fognak lépni minden törvénysértő cselekedettel szemben, valamint fokozott figyelemmel fogják kezelni az ilyen ügyeket. Rámutatott arra, hogy az ügyészség a törvényhozó által adott keretek között mindent megtesz, hogy az elkövetőket a bíróságok el is ítéljék - áll a Mazsihisz közleményében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (7)

A hozzászóláshoz .

Geronimo 2012.06.20. 11:53
Nem értem a Feldmáyert: a MOSZAD itt van Magyarországon (nm csupán a Liszt Ferenc repülőtér zsidók számára elkerített részét őrzik), miért nem velük egyezkedik? És ha már ez az izgalmas hír megjelent, miért nem sorolnak fel legalább 2-3 zsidóellenes bűncselekményt ami elérte a Központi Nyomozó Hatóság és valamelyik bíróság ingerküszöbét?
Vitrioll 2012.06.19. 20:02
A magyarországi újnyilasságot és az újnácizmust,újfasizmust az legelején kellett volna csírájában elfojtani !
A zéró tolerancia elvét követve !
Az orbáni maszatolás és ködös hozzáállással csak további bátorítást kapnak a történelem emésztőgődrébe száműzött , és most a "Nemzeti Együttműködés Rendszere " által kiguberált ordas eszmék hirdetői és hívei .
Ez a vonat elment sajnos !
Orbán kiengedte a palackból a múlt sötét gonosz ordas szellemét !
Orbán Viktort ,kormányát és ,rendszerét ezért elévülhetettlen történelmi bűn terheli !
A Horthy kultusz élesztgetésével ,lezüllött ezáltal a Horthy rendszer erkölcsi és morális szintjére !
Erre aztán büszkék lehetnek .
Süllyedjenek el szégyenükben !
hellokitty 2012.06.19. 19:03
Felsorolna valaki néhányat "az egyre terjedő antiszemita indíttatású bűncselekmények" közül amelyek indokolják ezt a különleges együttműködést?
aser11 2012.06.19. 18:12
Eddig még senkit sem ítéltek el antiszemita bűntett miatt.

Talán nem jól vagyok informálva?
stratocaster 2012.06.19. 17:48
Nem nagyon lep meg a "megállapodás". Feldmáyer mindig is a MAZSIHISZ legszervilisebb figurája volt. Erre a gusztustalan szerepre ő volt a legmegfelelőbb...
karpatij 2012.06.19. 17:45
huúúÚha, akkor most elítélik a kötéllacit meg a cidexceseket...?

- jajj-llyajj, milex akkó most mivelönk itten... - jajj-jajj és " nemzeti jajj " is...
tovaris 2012.06.19. 17:36
Hát, ez a képmutatás magasiskolája. Polt Péter majd jól odabaß az antiszemitáknak. Az öreg főrabbi beszédéből nem derül ki, hogy komolyan gondolja a magyar gárda megrendszabályozását, vagy csak ironikus megjegyzést tett...
Mindenesetre a "magyar gárda" köszöni, jól megvan az illegalitásban és bőszen irtják a parlagfüvet....
Meg készülnek a hatalomátvételre....