Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vonzóvá akarja tenni a részvételt az MSZP

Népszava|2012. jún 20. 05:10
[A+ A-]
Miközben a Fidesz továbbra is csak lebegteti, hogy valójában milyen választási eljárási törvényen dolgozik "boszorkánykonyhájában", az MSZP szakértői műhelybeszélgetéseken vitatják meg a javaslatokat. Tegnap, az első találkozón a kötelező választási részvételről szóló, Molnár Zsolt nevéhez fűződő múlt heti javaslat volt terítéken.
Az MSZP budapesti elnöke, országgyűlési képviselője ismét hangsúlyozta: nem a bármely pártra való szavazat leadását, hanem a szavazókörökben való megjelenést szeretnék ösztönözni ezzel az ellenjavaslattal, amely a Fidesz elnökségéből kiszivárgott előregisztrációs elképzeléssel szemben nyújthat alternatívát. Mint mondta: a kormánypárt által kitalált "intellektuális cenzus" az általános választójog elfogadhatatlan csorbítását jelentené, a szocialisták viszont a minél nagyobb arányú részvétel elérésében érdekeltek.

A műhelyvitán résztvevők a távolmaradással járó szankciók bevezetésének esetleges népszerűtlensége miatt fogalmaztak meg aggályokat. Molnár a vitában kiemelte: nem pénzbíráságot vagy más szankciókat javasolnak, sokkal inkább olyan pozitív ösztönzők kidolgozása a céljuk, amelyekkel az állampolgároknak nemcsak véleményük kifejezése, hanem más miatt is "megérné" elmenni választani. Magyarán a részvételt "jutalmaznák", például az állampolgári tudatosságot díjazó extra pihenőidővel, adókedvezményekkel - magyarán minden korosztálynak, társadalmi csoportnak specifikus kedvezményekkel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (4)

A hozzászóláshoz .

doncsicso 2012.06.20. 11:11
Tudod mit semmit, sem kell csinálni, mert minden vonzóbb, mint ami most van! A Fidesz a magyar történelem legnagyobb átverése.Annak jó aki benne van a Fidesz maffiában. Sokkal jobb volt élni, 2002-2010 között, boldogabbak voltak az emberek. Most mindenki, mérges és acsarkodik. Ránk szabadította Orbán a Jobbikot, meg a Tek-et. Ez a Fideszes demokrácia Ha-ha-ha- Most a Nokiás dobozban nem fér el a csúszópénz! Hanem 50 kilós homokzsákot kell megtölteni egy Fideszesnek kenőpénzzel, olyan mohók!!Ráadásul, kisöprik a kisemberek padlását. Valami ilyen lehetett a Rákosi-rendszer, csak most Orbán-rendszernek hívják!!!
sharkmen 2012.06.20. 10:53
Mivel akarod Zsotika, rúdtáncos jányokkal, vagy hastáncosokkal, mert ha ti megjelentek,biztos mindenkinek lekonyul a lelkesedése. Tán Próbáljátok meg feltuningolni a Lendvai Ildikó nénit. Egy kis botox jobbról balról, hónaljból, berizsporozzátok Kunhalmi Ágicát mint csocsoszánt, azt hátha. 0,5 %-ot biztos hoz.
stratocaster 2012.06.20. 09:22
..."Vonzóvá akarja tenni a részvételt az MSZP"...

Remek ötlet. Bizonyára szegfűvirágocskás "Demokrácija"-feliratú neylonzcskócskában 2 "Sportszelet"-et osztogatnak, hogy ezzel is bizonyítsák a leendő szavazóiknak, hogy ők aztán igazán a szegények pártfogói...
tovaris 2012.06.20. 07:37
Ezt a kormányt parlamentáris eszközökkel NEM LEHET leváltani....