Előző
Következő
új cikk

Belföld

Polt is tart a filozófusügytől

Népszava|2012. jún 20. 05:09
[A+ A-]
Egyelőre nem hozott döntést Polt Péter legfőbb ügyész az úgynevezett "filozófusügyben" - közölte kérdésünkre a Legfőbb Ügyészség. Vagyis nem tudni, hogy a sokat bírált, nemzetközi visszhangot is kapott ügyet újra elő kell-e vegyék a nyomozók.
Az eljárások folytatását június elsején Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos kérte a legfőbb ügyésztől panaszában, melyben kifigásolta, hogy a rendőrség az általa négy, hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentés alapján indult nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A másfél évig tartott eljárást - éppen Budai korábbi megkeresése nyomán - Polt Péter fokozott ügyészi ellenőrzés alá vette, így a vádhatóságnak közvetlen rálátása volt a nyomozásokra. Ezért kérdéses, a bűncselekmény nyomát ennyi idő alatt sem találó rendőrséget a folytatásra utasítja-e a legfőbb ügyész. Ha nem, akkor "nincs tovább". A jelek szerint tehát végleg "felsült" Budai, ám - mint az fn24.hu-nak adott interjújában fogalmazott - nem kért bocsánatot az érintettektől, mondván: ő nem konkrét személyeket, hanem ismeretlen tetteseket jelentett fel.

A kormánybiztos a filozófusügy fiaskója ellenére igyekezett bizonyítani munkája eredményességét, például azzal, hogy az elmúlt másfél évben 50 ügyet göngyölített fel, bár ezek egyikében sincs még jogerős elmarasztaló ítélet, néhányban legfeljebb gyanúsítások történtek. Mégis, Budai úgy értékelt, "szépen halad".

Ám a Fideszben és a kormányzatban a hírek szerint elégedetlenek a "sikereivel".

Sokan ennek tudják be, hogy Budait február végén agrárállamtitkárrá nevezték ki, mintegy "hátravonva" a kudarcoktól. Emlékezetes, hasonló történt elődjével, Papcsák Ferenccel is, aki zuglói polgármesterré választásával "vonult vissza" az elszámoltatástól.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (7)

A hozzászóláshoz .

lexike 2012.06.20. 10:59
Ha Polt ad magára valamit, akkor nem száll be ebbe a hintába! Neki különben is biztosított a posztja, nem kell bosszútól tartania.!
stratocaster 2012.06.20. 09:26
..." Mégis, Budai úgy értékelt, "szépen halad"....

Hát, a börtöncellája felé minden bizonnyal...

karpatij 2012.06.20. 07:53
bocsi...

...HANEM " bárkinek " az ÉRTELMES GONDOLATAI... - így már helyes !
karpatij 2012.06.20. 07:51

csak egy SPléda...: a " mekKszorítás szó jelentésének ISMERETE " és annak közzététele !!!
karpatij 2012.06.20. 07:49

a cidexcnek nem a liberalizmus a fő ellensége, HANEM MÁSOK ÉRTELMES GONDOLATAI !!!
karpatij 2012.06.20. 07:48

a világ számos JELENTŐS (nem nemzeti) EGYETEMÉN OKTATÓ filozófusok, csak az IGAZSÁG

KÖZZÉTÉTELÉVEL többet tudnának ártani, mint a cidex az elmúlt kér év alatt összesen...
franzstadt 2012.06.20. 06:47
Ugyan már!!! Egy pár dokumentum a csomagtartóba és mehet mindegyik a sittre.... a módszer már jól bevált a Kisgazdáknál.....
És komolyan: ennyire szemetek még a Kádár rendszerben sem voltak............................ ott legfeljebb elüldözték, aki ellentmondott nekik....