Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ausztriából támogatják a melegfelvonulást

Népszava|2012. jún 20. 05:16
[A+ A-]
Bécsből érkezhetnek melegjogi aktivisták július 7-én Budapestre, a Meleg Büszkeség napján tartandó felvonulásra - derült ki az osztrák fővárosban mintegy 150 ezer ember részvételével tartott idei melegfelvonuláson osztogatott szórólapból.
A Radicalqueer nevű csoport ebben úgy fogalmazott: fontosnak látják, hogy kimutassák szolidaritásásukat a Magyarországon élő melegekkel; egyrészt a magyar kormány intézkedései, másrészt a társadalom körében tapasztalható ellenérzések miatt. A szórólap felidézi, hogy Magyarországon egy félkatonai csoport felvonulásokkal szítja a melegek és transzszexuálisok elleni indulatokat, valamint azt, hogy az erőszakos támadások miatt az utóbbi években csak erős rendőri biztosítás mellett lehetett megtartani a melegjogi rendezvényt.

A kiadvány beszámol róla, hogy nemrég a Jobbik egyik parlamenti képviselője olyan tövénymódosítást kezdeményezett, amely büntetné a homoszexualitás "reklámozását". Arra is emlékeztettek, hogy nemrég Budapesten rendezték meg az "Eurogames"-t, a meleg és leszbikus sportolók bajnokságát, amelyet Vona Gábor, a szélsőjobboldali párt elnöke a "világ végének" nevezett, és a sporteseménytől Budapest fideszes főpolgármestere is elhatárolódott.

Tarlós István - bár a szórólap ezt nem említi - idén áprilisban, a Fidesz-KDNP képviselőinek támogatásával olyan indítványt nyújtott be a Fővárosi Közgyűlésnek, ami nem engedélyezte volna a "megbotránkozást keltő vagy obszcén" felvonulásokat közterületeken, de a javaslatot végül nem tűzték napirendre. Ezt megelőzően a Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) megtiltotta a Szivárvány Misszió Alapítvány által július 7-ére, a Városliget-Andrássy út-Alkotmány utca útvonalra bejelentett melegjogi felvonulást, mondván: a rendezvény idején a közlekedés más útvonalakon nem lenne biztosítható.

A döntést azonban a Fővárosi Törvényszék felülbírálta, így a szervezők megtarthatják a rendezvényt. A Budapest Pride Felvonulást egyébként 17 magyarországi híresség - köztük színészek és médiaszemélyiségek - biztosította támogatásáról egy videokampány keretében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (8)

A hozzászóláshoz .

akire 2012.06.20. 13:07
Lexike! Egyetértek a véleményeddel . Nem vagyok meleg.
jobbkozep 2012.06.20. 11:45
"Én még nem láttam egyetlen egy meleget sem, hogy az utcán szeretkezne, de annál több "heterót", akik egymás bugyijában nyúlkálva, összetapadva ülnek villamoson, múzeumlépcsőn és más közterületeken."

Ne irigykedj, te is csinálhatod majd a felvonuláson....
lexike 2012.06.20. 11:09
Én még nem láttam egyetlen egy meleget sem, hogy az utcán szeretkezne, de annál több "heterót", akik egymás bugyijában nyúlkálva, összetapadva ülnek villamoson, múzeumlépcsőn és más közterületeken.
Ez természetes??? Szerintem NEM! És akkor mi a gond egy vidámra tervezett, néhol akár humoros felvonulással??
Tessenek megnézni egy külföldi (berlini, bécsi, stb) felvonulást)! Ma már az interneten ez lehetséges. Kis tolerancia nem ártana túl bozgó nemzetiségeinktől, akik a négy fal között lehet, hogy ki élvezik melegségüket??!!
igazbarat 2012.06.20. 10:35
Egy elenyeszo kissebbseg miert akarja lenyomni a torkunkon a haloszobaba valo szokasaikatmeg a hires Katolikus egyhaz sem !Mifele joguk nincs ami nekem van ? Meg az a szerencse ,hogy szaporodni nem tudnak -tehat ha megis egyre tobben vannak >annak az erkolcsi zulles es -nem termeszetes szaporodas az oka . Normalisak vigyazzatok a szegbelovoktol ne menjetek tul kozel !
karpatij 2012.06.20. 08:28

hááá én nem tom, de 36 C.fok a hőmérsékletem,

az lehet, hogy meleg, dehogy buzi nem vagyok az 7ccencség...
jobbkozep 2012.06.20. 08:26
[dalmaadi] [2012.jún.20. 06:35]

Egyetértek!
A mássággal mindaddig semmi gond sincs, amíg nem kérkednek vele.
Az exhibicionizmust nem kéne a másságra fogni... :)))
agi.mami 2012.06.20. 08:23
[dalmaadi] [2012.jún.20. 06:35] Maximálisan egyetértek kommentjével. Undorító, felháborító utcára vinni azt ami a négy fal közé való. Ha már "megáldotta" sors eme nemi hovatartozásáról, otthonába művelje.
dalmaadi 2012.06.20. 06:35
Nem számítok egy jobbikos érzelmű embernek, sőt elég messze álló vagyok, de ebben a kérdésben maximálisan nekik van igazuk!
Addig, amíg nincs (és remélem soha nem is lesz) Heterók Büszkeség napja felvonulással, hirdetve és ünnepeltetve köztereinken, fő útvonalainkon , addig ne lehessen Meleg Büszkeség napja sem, pláne nem ilyen módon a szexualitást utcára vivő külsőségek közepette. Nincs semmi bajom a melegekkel, de vannak bárjaik, szórakozó helyeik (mert igénylik, hogy megbotránkozó pillantások nélkül szórakozhassanak, s ezeket a bárokat ők hozták létre önkéntesen) egy évben egyszer mégis ránk akarják tukmálni felvonulásukkal másságukat.
Még a közömbös embereket is maguk ellen fordítják evvel, majd tele kiabálják a médiát, hogy a heterók ellenségesek velük! Hát ha kiváltják magatartásukkal, mit várnak mégis????????
Béreljék ki a Hungaroringet (akár ausztriai támogatással, mert mint kiderült ilyen is van) és ott ünnepeljenek, aki heteróként kíváncsi rájuk és támogatással van feléjük, az egy ilyen "fontos ügy okán" oda is ki fog menni utánuk!