Előző
Következő
új cikk

Napi kérdés

Heti kérdés-válaszol: Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke

Népszava|2012. jún 22. 05:30
[A+ A-]
Tudatosan szegényíti el a társadalmat a kormány, vagy csak kontárok?
A kormánynak van egy politikai, ideológiai koncepciója az összes hatalmi ág feletti uralom megszerzésére és megtartására. Ennek jegyében bástyákat építget az ország irányításának minden stratégiai pontján. A gazdaságpolitikáját ennek az elvnek rendeli alá.

Ez rányomja a bélyegét az ország gazdaságának a működésére. Emellett további gondot okoz, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája önmagában is hibás, és teljes kudarcra van ítélve. Az Orbán-kabinet gazdaságirányítása ugyanis arra épül, hogy egymás után célpontokat keres, - a különböző üzleti szektoroktól a magánnyugdíj-pénztárakig - amelyeket kegyetlenül megsarcol.
Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (10)

A hozzászóláshoz .

ZsuzsaD 2012.06.28. 17:05
A legnagyobb baj még mind e mellett, hogy ezt úgy kell elképzelnünk, mármint az Orbáni gazdasági leágazásokat,mint egy polipot, aminek számtalan csápja van nem elég egyet-kettőt levágni közüle. Ez lesz a legnehezebb feladat, ezeket a gazdaságilag masszívan beágyazott klientúrát felszámolni, ha egyáltalán lehetséges. Naponta hallhatjuk, hogy például Simicskáék az előző kormány idején is arattak bőséggel, de a többiek sem panaszkodhattak. Ez az a helyzet, mikor már annyira átszőtt a korrupció mindent és ennek megfelelően el is rohasztott mindent, hogy már az alapokig vissza kéne bontani az egész rendszert ahhoz, hogy egy újat, tisztességesebbet, igazságosabbat lehessen felépíteni. Jelen gazdasági helyzetünkben ez szinte teljesen elképzelhetetlen. Másrészt a politika oldalásól végkép nem látni egy igazi tabularázára való hajlandóságot. Egyelőre úszik az árral mindenki. Ez bizony nem valami reménykeltő.
toni9142 2012.06.26. 01:31
nem ötletelnek! tudatosan kevernek! amig a fejük nem éri el a bokájukat! de el fogja érni!-mint a Viktoré és a jobb kezéé és a maffia fönöké is...
vassilon 2012.06.23. 17:31
Hát azt hiszem, nem nevezhető gazdaságpolitikának, az az ötletelés, amit csinálnak.Mert szerintem csak ötletelnek, aztán vagy bejön, vagy nem.Eddig még nem jött be semmi.
Nem is értem meddig várunk????Mert arra nem várhatunk, hogy majd két év múlva újat választunk.Addigra tönkre megy az ország, minden pénzt elsíbolnak, majdnem mindenki a béka se..e alatt lesz!!!!!!
ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
viktorinooo 2012.06.22. 17:01
Az Orbán-kabinet gazdaságirányítása ugyanis arra épül, hogy egymás után célpontokat keres, ..... amelyeket kegyetlenül megsarcol.

MEGSARCOL??? Ugyan már, csak folyamatosan ÁTIRÁNYÍTJA a PÉNZT.
grandM 2012.06.22. 12:51
Vértes András egy dologban téved!.......a kormánynak nincs gazdaságpolitikája.!..... zsákmányszerző, ötletelése nem nevezhető annak....... a szűkülő gazdaság egyre kevesebb elvonható jövedelem többletet termel.....így minden teher a végső fogyasztón,.... a lakosságon cspódik le......de ez nem megszorítás!...... ez maga a gazamberség, a hazudozás magas iskolája.
vaSmacska 2012.06.22. 09:24

kazanos!

Nekem elég lenne egy alagsori cellában látni kenyéren és vízen - még mindig pazar ellátásnak tekinthetné - FOCILABBDÁVÁ GYÚRHATÓ BÁRMINŐ ANYAG NÉLKÜL!
kazanos 2012.06.22. 07:09
vaSmacska
A rabló lovagokat elöbb utóbb elérte a sorsuk valamelyk vár kapuján végezték fel négyelve.Bár már látnám hogyan csufitják el az Egri várat.
dozsanepe 2012.06.22. 06:57
A megsarcolt üzleti szektorok csont nélkül továbbhárítják a védtelen fogyasztóra a terheket.
És hogyan védje ki a pl.az 1 kulcsos Szja "áldását" az éhbérért dogoztatott?
Belőlük pedig sok van ebben a kicsi országban '90 óta.
Ez is is csak egy maszatolós válasz..
kovachtamas 2012.06.22. 06:18
Lehet, hogy csak irigyeljük a kreativitását?, tudjátok az olyan mint ami a viszkisrablónak is volt.
vaSmacska 2012.06.22. 05:42

Ez a Viktor egy lovag!

(Középkori rablólovag.)