Előző
Következő
új cikk

Belföld

Pintér szeretné, ha az iskolakerülőt rendőr kísérné az igazgatóhoz

MTI|2012. jún 23. 10:21
[A+ A-]
Az igazgatóhoz kísérhetné a rendőr azt az általános iskolás diákot, aki igazolatlanul marad távol a tanítási órákról - ezt javasolja Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrségről szóló törvény módosításában.
A parlamentnek benyújtott indítvány szerint a rendelkezés úgy szólna: ha egy 14 évnél fiatalabb diák nem tudja hitelt érdemlően igazolni, hogy engedéllyel hiányzik a tanításról vagy a kötelező iskolai foglalkozásról, és nincs vele nagykorú, akkor a rendőr - az iskolával való előzetes egyeztetés után - az igazgatóhoz kísérheti őt. "Hitelt érdemlő igazolást" az iskola, orvos vagy a szülő állíthat ki.

A belügyminiszter ezzel összefüggésben módosítaná a köznevelési törvényt is, rögzítve abban, hogy a tanuló iskolájának megállapítása, a hiányzás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az iskolával és a szülővel való kapcsolatfelvétel céljából a köznevelés információs rendszeréből továbbítható a rendőrségnek egyebek mellett a diák neve, neme, születési helye és ideje, lakcíme, állampolgársága, diákigazolványának száma, tanulói jogviszonyának adatai, valamint iskolájának neve, címe.

Az új szabályozás 2013. január 1-jén lépne hatályba.

Pintér Sándor törvényjavaslata emellett lehetőséget adna - ugyancsak 2013-tól - önkormányzati rendészeti szervek megalakítására, amelyeket a polgármesteri hivatalok hozhatnának létre, akár társulásos formában is, és tagja lehetne az önkormányzati természetvédelmi őr, a közterület-felügyelő, a mezőőr, az erdészeti szakszemélyzet és a halászati őr.

A javaslat továbbá egységesíti a rendészeti feladatot ellátó személyek - így a természetvédelmi őrök, az erdővédelmi szolgálat tagjai, a hegyőrök, a hivatásos vadászok, az erdészeti szakszemélyzet tagjai, a halászati őrök, a közterület-felügyelők, az önkormányzati természetvédelmi őrök és a mezőőrök - intézkedési jogosultságait. Eszerint a felsoroltak jogosultak a törvényben meghatározott feladataikkal összefüggő jogellenes cselekmény, szabálysértés, bűncselekmény elkövetésén tetten ért embert a cselekménye abbahagyására felszólítani, valamint annak folytatásában megakadályozni, épületet zárhatnak le, szükség esetén testi kényszert és vegyi eszközt alkalmazhatnak, valamint a rendőrség megérkezéséig - de legfeljebb két órán keresztül - visszatarthatják a tetten ért, a személyazonosságának igazolását megtagadó vagy az előállításnak ellenszegülő embert.

A szabályok szerint a belterületnek nem minősülő, a település elsősorban mezőgazdasági, erdőművelési célra szolgáló részén - a szolgálati feladatok ellátása során nyíltan viselve - a mezőőr, a hegyőr és a halászati őr sörétes lőfegyvert, az erdővédelmi szolgálat tagja, az erdészeti szakszemélyzet és a természetvédelmi őr önvédelmi célból maroklőfegyvert, a hivatásos vadász pedig vagy maroklőfegyvert, vagy vadászlőfegyvert tarthat magánál.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (17)

A hozzászóláshoz .

Weores 2012.06.24. 22:13
Ez akkora ostobaság, hiszen egy elfogott tolvajhoz is csak négy és egynegyed óra után érnek a helyszínre!
Mi a sz@rt akarnak?
Rendőrállamot!
gicus 2012.06.24. 20:21
Milyen felnőtt lesz abból a gyerekből akit már 6-10 éves korában rendőr
kísér az iskolába?Ennek a kormánynak a rend és a fegyelem a rögeszméje,
s nem veszi figyelembe,hogy közben gyereket,szülőt,porig aláz.
Más megoldásban kell gondolkodni;s főleg más eszközökbe.
Vitrioll 2012.06.24. 15:19
Kedves [nofrete] [2012.jún.24. 14:21] !

"A rendőrség ne legyen az iskola közelébe! Nem kell megfélemlíteni a gyerekeket.! Foglalkozzanak az éhező emberekkel és teremtsenek munkahelyeket!!!! "
.
Véleményem szerint az orbáni diktatúra csak trenírozza idejében a kölköket ,hogy még időben idumoljanak itt a fülkeforrdalmi rendőrállam és egyenruha látványához, szokják 'az új módit' .
Ez a kormányféle csak rombolni tud ,és senki ne várja hogy majd munkahelyeket teremt .
Jól megvannak az ingyen (közmunka -rabszolgamunkaprogrammal) .
Ha meg egyik fülkeforrafdalmi arisztokratának igénye támad "versenyképes" munkaerőre akkor kivezényelnek magánbirtokára rabokat vagy /és / közmunkarabszolgákat !
Ez a velünk élő második bűzös feudalizmus .
Nagyot léptünk visszafelé a történelemben és a társadalmi fejlődés útján , 1989 ben s azóta , különösen 2010 óta !
nofrete 2012.06.24. 14:21
A rendőrség ne legyen az iskola közelébe! Nem kell megfélemlíteni a gyerekeket.! Foglalkozzanak az éhező emberekkel és teremtsenek munkahelyeket!!!!
OZMIUM 2012.06.24. 10:47

Így kell és lehet rendet tenni. Én még rabosítanám is a nebulót. Aki visszaesők azokkal
a börtön iskolában végeztetném el a nyolc általánost.

Értem miniszter úr, ezek az ifjoncok úgy lezüllenek, mint az olajszőkítők.
Gyanús is volt nekem, hogy az orosz államadóság, hogyan került az íjúsághoz.
Barátaim mesélik, hogy a tanulók majd megszakadnak az iskolatáskák cipelésétől,
amiben a dolomitot lopjáka kálvária domb megépítéséhez.
Tessék mondani azt nem tudná elrendelni, hogy a tankönyveket a gyerekeknek írják
és ne a szakmának, vagy a politikának.

Örömmel jelzem, hogy a gyermekeink már most keresik a szüleiknek nyugdíját, valamint
vizsgáló bizottságot hoztak létre kivizsgálni az Ön gyermekkorának történéseit és a fenti tárgyú eseményeit.
papa.49 2012.06.24. 10:16
Na és gondoljátok nem lesz igazolás dögivel, dehogynem a szerencsétlen rendőr meg eldöntheti igaz vagy hamis az igazolás..........
A sofőr megint bebizonyította az alkalmatlanságát............
kefe26 2012.06.24. 09:56
Az jutott volt eszembe véletlenül eltöprengve a hatalom eröszakszervezet vezetőjének korszakos vélekedésérő és javaslatáéról, hogy ez a hatalmasság olvas a többihez képest. Ugyanis ezt Baldur von Schirach már 1943-ban feltalálta, majd később a magyarországi Deutsche Juged (DJ) szervezetében a Levntével kötött megállapodás alapján itt is bevezették. Csak akkor csendőrök vittek be bennünket az iskolai kiképzésre. Ha valaki a délelőtti tanításon hiányzott csak orvosi igazolás alapján nézték el hiányzásnak, biz' amennyiben a szülű adott igazolást büntetést kapott, melyet a helyi jegyző szabott ki a szülőre. Gazdasági cselédnél Horthy csendőrei jól föl is pofozták az apát, de én láttam, hogy az anyának a lábára ütöttek a puskatussal.
pikirt 2012.06.24. 09:53
Örülök, hogy ilyen remek a közbiztonság, nincs pénzmosás, korrupció meg egyáltalán sehol semmi deviancia, hogy a rendőröknek mindenféle alibi feladatot kell kitalálni, nehogy valaki megkérdőjelezze szükségességüket.
Netye 2012.06.23. 20:05
Én azt szeretném, ha Pintért rendőr kísérné a bíróságra! Már a füle sem áll jól!
corsac 2012.06.23. 14:57
Ettől már csak az lesz szebb, amikor a hittanóráról fognak ellógni a gyerekek, és a rendőr fülön fogva viszi vissza őket a paphoz! Esetleg a mezőőr, vagy a vadász is besegít neki, és fegyverre kapva vadásznak a hittanóráról elszökött nebulókra!
Hajj.. szép új világ!

Vitrioll 2012.06.23. 14:06
Megérjük még ebben az Orbániában ,azt is hogy a mostani kormányzat ökle a TEK fogja fülöncsípni azt a renitens iskolakerülőt és előállítani a szőnyeg szélére ,mint a Légy jó mindhaláligba a reskontó gyanúba kevert deákkal tették azt ,~ anno az első feudalizmusban .
Most hogy a második feudalizmus miránk köszöntött 2010 ben , lesz nemulass a vásott kölköknek .
Lesz sallaer ,koki,tockos, .
A keményebb csávóknak s csajsziknak meg ott lesz a sokkoló és más nyalánkságok is talán !
.
De kedves honfitársaim !
Eljátszottam a gondolattal hogy ha volnának ebben az Orbániában egyre több új és új ( nem közmunkahelyek) hanem normális teljesértékű civilizált munkahelyek .
Milyen jó is volna hogy akinek mint a /a megszépült ántivilágban 1989 ig / a rendőr visszavinné vagy bevinné az embert egy munkahelyre ,amolyan KMK* -ként !
Be szép is volna ,nade ébresztő ez nem a nosztalgiázás ideje !
Itt rend, csend, fegyelem lesz ,aki rossz lesz megverem alapon ,az állambácsi részéről !
Irgumburgum !!!
.
*Megjegyzés : ( a 22 évnél fiatalabbaknak ; a KMK = Közveszélyes Munka Kerülés-t értették a Kádár rendszerbe )
tibcsi 2012.06.23. 13:31
"testi kényszert és vegyi eszközt alkalmazhatnak"

Milyen vegyi fegyvert kapnak.:)))
Geronimo 2012.06.23. 13:10
a fülkeforradalmi 2/3 újabb agymenése!!! És m i van akkor ha az eltérő kultúrájú kisebbségi népcsoport 2-3 három kigyúrt tagja kerüli az iskolát és csak egy rendőr látja meg őket? Igazoltatja????? Szétröhögöm magam Pintér Bácsi!!!
Segons 2012.06.23. 13:10
Én meg azt szeretném ha Pintért kisérné egy rendőr,oda,ahova már régen kerülnie kellett volna !
Ugyis üres a viszkis cellája !!!
tovaris 2012.06.23. 12:19
Hahahaha! És mi lesz az iskolakerülőt kísérő kiscsaládról?
Pista56 2012.06.23. 10:31
Akkor minek a rendőr? Szerintem teljesen felesleges, hogy az emberek kordában tartására ennyi rendészeti szervet tartsanak fenn a mi adónkból!
MUNKAHELYEKET kellene teremteni!!!!
corsac 2012.06.23. 10:29
"....a mezőőr, a hegyőr és a halászati őr sörétes lőfegyvert, az erdővédelmi szolgálat tagja, az erdészeti szakszemélyzet és a természetvédelmi őr önvédelmi célból maroklőfegyvert, a hivatásos vadász pedig vagy maroklőfegyvert, vagy vadászlőfegyvert tarthat magánál."

...hogy megvédjék magukat az iskolakerülő diákoktól!