Előző
Következő
új cikk

Belföld

Megütközött a DK azon, hogy megint Alföldit támadják

MTI|2012. jún 23. 11:57
[A+ A-]
Megütközéssel fogadta a Demokratikus Koalíció (DK), hogy az elmúlt napokban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár is arról beszélt, változás várható a Nemzeti Színház vezetésében - közölte a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő vezette DK alelnöke, hozzátéve: pártja kiáll a színházat irányító Alföldi Róbert mellett.
Megütközéssel fogadta a Demokratikus Koalíció (DK), hogy az elmúlt napokban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár is arról beszélt, változás várható a Nemzeti Színház vezetésében - közölte a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő vezette DK alelnöke, hozzátéve: pártja kiáll a színházat irányító Alföldi Róbert mellett.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (13)

A hozzászóláshoz .

Helena 2012.06.24. 15:39
Alföldi rendkívül tehetséges mint színész és mint rendező. De ez nem számít fideszéknél, a saját kutya kölke kell, akár tehetséges, akár nem. Példa az Új színház, nem számított hogy a pályázata egy nagy 0 volt, lényeg, hogy a náci Dörner kerüljön oda, aki életében nem vezetett színházat. És sorolhatnám a vidéki színházakat sorban, egyik új igazgató sem tehetségesebb sőt, mint akit leváltottak, csak azért hogy fidesznyik legyen az igazgató. Nem lesznek hosszú életűek azt remélem, eltűnnek a süllyesztőben a fidesszel együtt. Ronda agresszív banda egytől egyig. A DK-nak pedig tökéletesen igaza van, hogy kiáll mellette, mint ahogyan kiáll az összes fidesz náltal elkövetett igazságtalanság ellen. Kár ekézni a DK-t és leszólni, mert amint a fidesz eltűnik, ők ott lesznek a parlamentben. Szerencsére nem mindenki vakhitű fideszes, lesznek sokan, akik bejuttatják őket, mert ott a helyük. És nem igaz, hogy a szocilibek így viselkedtek kormányon, mint ahogy ez a mocskos, gátlástalan, hazug banda teszi.
Mc_Neel 2012.06.24. 10:57

Nem igazán tolerálható, ha olyanok szólalnak fel pont olyan ügyekben amelyekben és akik pont ugyanígy viselkedtek az elmúlt évtizedekben, és amikor hatalmon voltak.

Pont azt kapják amit másoknak szántak, és amit meg is tettek másokkal.

horvathvera47 2012.06.24. 10:34
Gyurcsány elnök és nem alelnök. Alföldi szerződése tudomásom szerint egy év múlva jár le. A kormány nem csak a gazdaságot , az emberek életét is tönkre teszi, a szellemi tőkével is pazarol. Kérdés: miért kell egy tehetséges művész embert, aki bizonyított, leamortizálni. Megbecsülést érdemel. Ne csodálkozzon senki, hogy a "pénz" kimentése után "ész" is menekül majd ebből az országból. A jelenlegi rezsoim csak kárt tud okozni polgárainak és nemzetnek!!!
pikirt 2012.06.24. 09:43
Ki van a vízből Alföldi a DK támogatásával! Amennyire tudom arról szól a történet, hogy Alföldi mandátuma lejár, és az igazgatói székre pályázatot írnak ki. Valszeg többen is fognak pályázni, az meg hogy a pályázók közül nem valószínű, hogy a volt diri nyerjen ahhoz nem kell kristálygömb sem jóstehetség. Teljesen felesleges a "szemforgatás". Helyes vagy sem ez nálunk haladó hagyomány, szoci-szdsz kurzusban Alföldi volt a favorit, akkor tűzön-vizen át őt segítették győzelemre, most másnak áll a zászló. Más kérdés, hogy Balogh meg L.Simon urakba diplomáciai érzék nem szorult semmi.
1zember 2012.06.24. 09:36
Mit kell ezen "megütközni"??? Ezek a szófordulatok egy demokráciában jelentenek valamit, de Orbánisztánban falra hányt borsó szinonímája.
A fidesz elhatározta, hát úgy lesz: le fogják váltani Alföldit. Okaként kettőt jelölhetek meg: 1. "keresztény" partnerek valamelyikének böki a csőrét, hogy a NEMZET színházát meleg vezeti. Ők azok, akik abortusztiltással emelnék fel ezt a kibaszott NEMZETET. megtiltanák, sőt büntetnék a homoszexualitást. 2. Egy fideszközeli igazgató önjelölt vetett szemet a már jó funkcionáló szinház igazgatói székére. Vannak elegen, sorolhatnám a neveket, színmagyarok, fajmagyarok, mint Dörner.
Nekem speciel tök mindegy, hogy egy szinházigazgató elvált vagy buzi vagy bolsevik ballib, ha jól végzi dolgát és nem elsősorban nemzetieskedő NEMZETit akar csinálni a Nemzeti Színházból.
Alföldi Róbert pedig jólvégzi dolgát és lesza.om,hogy mit csinál négy fal között.
Esetleg kivételt tennék eme felfogásomban, ha minden nap kinyiffantana egy fideszes önjelöltet, akinek más poziciójára fáj a foga, tehetség nélkül.
vaSmacska 2012.06.23. 21:02

Annak a főnöknek "a zemberei" már nem az észt, hanem az erkölcsöt osztják, aki a feleségére való "jogot" egy egész éjszakás verekedésben nyerte el.

Akkor a "hölgy" elfogadta az eredményt.

DE: ÉN NEM AKAROM, HOGY ERŐSZAK DÖNTSE EL A SORSOMAT !!!

NEM KELL ÍZLÉSDIKTATÚRA!!!!! (egy hetero!)
Vitrioll 2012.06.23. 15:40
Breaking !
"Nemzeti Színház: Orbán Viktor is magához vonhatja a döntést "- 2012 .június 23 15:30 -MTI
.
Vélményem szerint akkor a Narancsparancsuralom Fővezére , önmaga jogot formál minden döntéshez ,itt Orbánisztánban ?
Egyszemélyi diktatúra a javából !
Magyarországon valósul meg elősször a világon George Orwell 1984 ,nevet viselő könyvében leírt víziója .
lexike 2012.06.23. 14:26
Még megérjük, hogy a Kőműves Kelement az orbán család fogja színre vinni!!??
Vitrioll 2012.06.23. 13:50
A Nemzeti Színház is rövidest 2. Újnyilas Színházzá válik ?
A Dörner receptúra szerint ?
Mert manapság amilyen orfacsaró , bűzös szelek fújnak a történelem pöcegödrének állandó nyitogatása miatt .
Nem volna meglepő ,ebbe a neohorthysta rezsimben ez se !
Én már Orbániában nem lepődök meg semmin se .
Geronimo 2012.06.23. 13:33
L Simon László? Aki pocsék obszcén verseiről híresült el? Aki úgy néz ki mint egy hörcsög, tele pofazacskóval.
Magas kultúráról tesz tanúbizonyságot Závada Pál: Magyar ünnep c. förmedvénye a nemzetinek csúfolt szinházban, nem beszélve János Vitézről (sem).
Elvis 2012.06.23. 12:50
Én is megütköztem, de nem lepődtem meg, mert sajnos, várható volt, hogy OV nem nyugszik bele a vereségbe. Jó lett volna, ha azt a szerződés szerint még hátralévő egy évet kibírja valahogy, és akkor írnak csak ki új pályázatot. Lehet megint menni tüntetni a Nemzetihez és petíciókat gyártani.

Megjegyzem, a négy sorból álló hír írója azért nevén nevezhette volna a DK alelnökét, mert négyen vannak, Molnár Csaba, az ügyvezető alelnök, a többiek: Bauer Tamás, Debreczeni József és Niedermüller Péter.
barguzin 2012.06.23. 12:15
A Vidnyánszky híres nyála mégis célt talált. Azért erre számítani lehetett. Amúgy meg úgy tudom, le fog járni a szerzôdése. Várjuk meg, mi lesz a vége.
tovaris 2012.06.23. 12:12
Én egyáltalán nem ütközöm meg ezen. Alföldi sajátságos kultúrafelfogása sehogy sem illik bele a jelenlegi görénykurzus "keresztényi, népnemzeti, neohorthysta, kleriko-monarchista kultúrába", amelynek fő reprezentánsai Nyirő, Wass, Torma - áttételesen Horthy, Szálasi, Gömbös, Prohászka Ottokár -és társaik....