Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: ne csak szavakban álljon a munkavállalók mellé a Fidesz!

MTI|2012. jún 23. 12:59
[A+ A-]
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és a nagyobbik kormánypárt frakciója szavakban a munkavállalók mellé állt, ám az elmúlt két évben ellenükre cselekedett - jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus szerint miközben a Fidesz frakciója pozitív lépéseket vár a kormánytól, addig az emberek "azt várják, hogy húzzanak el, és ne okozzanak több kárt". Mint fogalmazott: a kormánypártoknak két évük volt arra, hogy az emberek érdekeit szolgáló döntéseket hozzanak. Álláspontja szerint azonban például az adójóváírás kivezetése súlyos, akár havi 15 ezer forint veszteséget okozott az átlag alatt keresőknél. A munka törvénykönyvének módosítása pedig kiszolgáltatottá tette a munkavállalókat.

Gúr Nándor a munkavállalók érdekeit sértő, az elmúlt két évben hozott intézkedések közé sorolta továbbá a munkaügyi ellenőrzések "elgyengítését", az 55 év felettiek és 25 év alattiak munkapiaci helyzetének romlását, az alapfokú végzettségűek közfoglalkoztatási bérének jelentős csökkentését, a mikro- és kisvállalkozások helyzetének romlását és a hátrányos helyzetű térségek további leszakadását.

A munkavállalók védettségének megszüntetése, a munkaadói járulékok és az adóterhek emelése, a különadók bevezetése, valamint a csökkenő jövedelmekkel szemben európai szinten is kimagasló forgalmi adó bevezetése miatt nem tud hinni a kormánypárti frakcióvezető szavainak - közölte Gúr Nándor. Az ellenzéki politikus szerint Rogán Antal frakcióvezető arrogáns és cinikus, amikor ilyen kérdéseket vet fel.

Gúr Nándor szerint nincs szükség nemzeti konzultációra, hiszen a válaszokat rég tudniuk kellene a kormánypártoknak. Ha mégsem, akkor "készüljenek konstruktív ellenzéki szerepre" - tette hozzá.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (2)

A hozzászóláshoz .

man008 2012.06.24. 12:23
Köztudott, hogy az Út Munkatörvénykönyv, a munkáltatónak tesz jót és nem a munkavállalóknak. A munkanélküliség száma drasztikusan nőni fog, ezzel együtt az ebből adódó kétségbe esett öngyilkosok száma is. A fiatalok többsége ki szeretne menni külföldre dolgozni mert itt nem adott a megélhetés. Ezáltal a nyugdíjasok ellátása is veszélybe kerül. Tudatos népirtás amit a Fidesz tesz amióta hatalomra került de mit is várjunk hisz a testvérpártja az MSZP sem különb, A Jobbik is passzívan támogatja a Fideszt mert azt hiszi, hogy a nép majd ahogy anno a Fideszt kétségbe esve juttatta hatalomra így őket majd 2014ben szintén. Csakhogy a nép nem fog olyanokat hatalomra szavaztatni akik hagyták hogy az éppen hatalmon levő kormány ellehetetlenítse a létjogosultságtól, csak azért hogy a termőföldet és a termőfölddel együtt az édesvízkészletünket eladhassa egy másik országnak. A népnek össze kellene fogni és megmutatni, hogy nem kérnek többet ilyen és ehhez hasonló diktatúrából. Egyre több helyen bocsátanak el embereket mert amit közcélú munkával meg lehet csinálni ott felesleges nekik a rendes munka. Átlagban 1 ember munkabéréből 2-3 közcélú munkást is tudnak foglalkoztatni.
Netye 2012.06.24. 10:25
Sok sarhazi van a fidióták között, és pont ezért vagyok tanácstalan, rogan az első ötből hanyadik lehet?