Előző
Következő
új cikk

Belföld

A gyöngyöspatai polgármester szerint koncepciós akciót folytatnak ellene

MTI|2012. jún 23. 13:25
[A+ A-]
Gyöngyöspata jobbikos polgármestere szerint a Heves Megyei Kormányhivatal politikai lejárató akciót folytat az általa vezetett település ellen, Juhász Oszkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: a helyi közmunkások nem végeztek munkát magánterületen, ezért az önkormányzat fellebbez a közfoglalkoztatási támogatás visszafizetése ellen.
A megyei kormányhivatal médiareferense pénteken azt közölte az MTI-vel, több mint 1,1 millió forintnyi közfoglalkoztatási támogatást vissza kell fizetnie Gyöngyöspatának, mert a munkaügyi központ a kistérségi Start mintaprogram ellenőrzésekor megállapította, hogy Gyöngyöspatán a közfoglalkoztatás a szerződés tartalmától részben eltérő helyen, magántulajdonban álló ingatlanokon zajlott. Burián Orsolya közölte azt is: a hatósági szerződés megszegésének következményeként a kormányhivatal munkaügyi központja 1,119 millió forint közfoglalkoztatási támogatás és késedelmi pótlék visszafizetésére kötelezte Gyöngyöspata polgármesteri hivatalát. A határozat nem jogerős.

Juhász Oszkár szombati sajtótájékoztatóján bemutatta a kormányhivatal jelentését az ellenőrzéssel kapcsolatban, amelyben az áll, hogy a közmunkások nem végeztek munkát magánterületen.

A jobbikos polgármester éppen ezért azt üzente Burián Orsolyának, hogy legközelebb figyelmesebben olvassa el a saját jelentésüket. Juhász Oszkár leszögezte: az eredeti tervek szerint a közmunkások egy 17 hektáros erdőn végeztek volna fatelepítést. Csakhogy a kormányhivatal nem bocsátott a rendelkezésükre lajtos kocsit, ami nélkül a tűzoltóság nem adott engedélyt a tavalyi elhullott és lemetszett gallyak eltüntetéséhez szükséges bozótégetéshez a területen.

A polgármester hangsúlyozta: mivel nem akarták, hogy "tétlenül üljenek az árok szélén a közmunkások, ezért inkább másik munkát végeztettek velük", egy vadvédelmi kerítés készítésének előkészítő munkálatait kezdték meg. Hangsúlyozta azt is: az érintett terület nem magánterület, és a sajtóhírekkel ellentétben sem neki, sem családjának nincs a tulajdonában.

Juhász Oszkár úgy véli: az egész ügy politikai megrendelésre jött létre, és a kormányhivatal egy politikai, koncepciós akciót folytat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (7)

A hozzászóláshoz .

hangman 2012.06.24. 13:30
szasztok !!! .....néhány nappal ezelőtt, mezei virág keresés, és fotózás közben , a közelben lévő cca.200 hektáros területen szorgoskodó szakemberek mélabúsan újságolták : --- " ami most itt zajlik , és tőrténik , az egy bizonyos : .OMOKOS LÁSZLÓ -ért ( !!!!!!!!!) történik........" nekm valahonnan ismerős a " gazda " neve , de az ISTENÉRT sem tudom azt , hogy ki is lehet valójában .... tud-e valaki tippet adni e- zügyben ???? ez csak úgy felböffent bennem a fiatalok mindennapos aljas cselekvőségeivel összefüggésben ( jelen cikk pld. )
man008 2012.06.24. 13:04
[tovaris] [2012.jún.23. 16:11]
Unalmas ez az állandó nácizás. Neked nem? Amúgy is Az egyrészt KISZ titkárokból és MSZMP-s titkos ügynökök és titkárokból álló Fideszt passzívan támogató Jobbikot semmiképpen sem lehetne nácinak nevezni. Passzívan támogatja abban, hogy egyetért a közmunkaprogrammal, hogy keressen kevesebbet a munkanélküli mint az ugyanazt a munkát elvégő normális szerződéssel rendelkező ember. Valamint, hogy a Fidesz 2014ig minél több aljasságot véghezvigyen. Ugyanazt a taktikát alkalmazza amit a Fidesz csinált 2006ban, hagyta a népet, hogy az akkori hatalom azt tegyen vele 2010ig amit akar .Ez inkább az egykori Szovjetunió követéséhez hasonlítható. A Fideszben nem csodálkozok hisz nem más mint az egykori MSZMP utódpártjának az egyike és testvérpártja mind erkölcsileg mind egyébként az MSZP-nek. Lényeg a lényeg, hogy olyan párt kellene akik tesznek a népért és nem saját magukért. Nem az emberek vannak a politikusokért, hanem a politikusok az emberekért.
Abady 2012.06.24. 12:03
Én még emlékszem arra a cikkre melyen fényképfelvételeke mutatták be hogy hol dolgoztak, a közmunkások. Akkor arra hivatkoztak, hogy nem tudják pontosan, hogy meddig terjed a falu tulajdona, ugyan is cserje irtást végeztek, láthatóan magánterületen....Ami történetesen a polgié volt....igen áttévedtek a mezsgyehatáron, mint a legelésző barmok szoktak....
hellokitty 2012.06.24. 10:34
[tovaris] [2012.jún.23. 16:11]
Nem unalmas ez az állandó nácizás?
szakege 2012.06.23. 23:26
Én nem értem ezt a két hozzászólást?Nem tudom,hogy ez a polgármester ha jót akart tenni,miért viszik bele a politikát megint.A tovaris biztos a rózsadombon lakik,vagy netalán Patán?De nem értem mi köze a munkának a nácizáshoz?A nagymama sem piskóta.Miért a szeletelőgépről álmodozik,miért nem a munka végzésről és a támogatási pénz jogtalan visszafizetéséről kommentezik.Már az is baj nekik ha valahol dolgoni akarnak?Ez a baj a magyar elvtárs emberrel,rögtön politizál,és meg sem győződik róla,hogy jogosan teszi azt. Oda kéne költöztetni őket oda aztán mindjárt jobban és közelebbről láthatnák azt a fain életet ami ott van.Aztán lehet,hogy nem nácizna többet és nem szalámizna.
tovaris 2012.06.23. 16:11
Ugye, milyen szar elszenvedni ugyanazt, amit ti csináltatok azelőtt?
Talán nem kéne nácinak lenni....
nagymama62 2012.06.23. 15:22
A Jobbik egy részét már elkezdték szeletelgetni szalámiként.