Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lemond a fideszes Szedlák Attila felesége az elnyert szántó haszonbérleti jogáról

MTI|2012. jún 23. 17:48
[A+ A-]
Lemond az általa elnyert 34 hektáros balatonvilágosi szántó haszonbérleti jogáról Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselő felesége, aki ezt a családját ért politikai támadásokkal indokolta.
"A pályázatomat jóhiszemű és tisztességes szándékkal, földművelés és állattartás céljából nyújtottam be. Látva azonban, hogy mindenféle politikai támadás éri a családomat, lemondok az említett szántó haszonbérleti jogáról" - mondta Szedlák Bernadett az MTI-nek.

A jobbikos Magyar Zoltán szombati sajtótájékoztatóján azt közölte: pártja úgy látja, le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, mert véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól. Szedlák Attila képviselő gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el a földalap pályázatán, de - mint azt Magyar Zoltán mondta - a fideszes politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata, ráadásul lakóhelyüktől három faluval arrébb találhatók az elnyert földek.

A Szedlák Bernadett által elnyert haszonbérleti pályázatról a Blikk számolt be pénteki számában.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (14)

A hozzászóláshoz .

bakegya 2012.06.24. 17:18
Szedlák,szulák,parlag van bőven!Aki kapálni akar az kapáljon.De valahogy én mindig egyedül kapálok,a két diplomámon kívül senki sincs velem,csak a kapa.Röpködnek a milliók EU-csomagszám,de valahogy még egyik szomszédomnak sem akaródzik belőle még annyit se juttatni,hogy legalább a fődje melletti utat rendberakná,ha már a parlagér is fizetnek neki.
rex10 2012.06.24. 14:57
Úgy tűnik, mintha ebben a nőben megszorult volna egy kis tisztesség. Sajnos Ő fehér holló a Fideszben (bár másutt is elég magányos lenne). Egyébként a családot nem politikai támadás érte, hanem csak felhívták a figyelmüket , hogy tisztesség is van a világon. A Fidesz világban lehet gátlástalanul lopni, csalni, de a kritikát is állni kell. Úgy látszik ez a Szedlákné a kritikát nem bírta, vagy csak megsejtett valamit
man01 2012.06.24. 14:07
Lehet, hogy a hölgy nem olyan vastag arccal született mint a férje, akinek illő volna lemondania.
Abady 2012.06.24. 11:48
A "tisztelt" gyógy pedagógus asszony nem megmüvelni akarta azt a földet, hanem az utánna járó EU-s föld támogatást felvenni, a földet pedig haszonbérletbe kiadni.......A többi gazember is igy csinálja!!...Erről beszélt a volt államtitkár! Ezekért a mutyikért mondott le. Ilyen mutyik után kapott Alcsut polgármestere 1020 Hektárt, ov barátja...
msipista 2012.06.24. 10:48
Most már biztos, hogy BUDAI "hőscincér" ki fogja deríteni ezt a sok-sok termőföld körüli disznóságot!!!
Netye 2012.06.24. 10:07
Igen-igen a fidesznyikbagácshoz tartozó hule pitsa lehet, ki csak maga felé kapar a politikai előnyét felhasználva! Romoljon meg az összes befőttje, és a gyermekei, mikor kinyílik a szemük, utálják annyira, amennyire megérdemli!
papa.49 2012.06.24. 10:03
A többi pártfunkci, meg a retyerutyák mikor adják vissza az ebül szerzett földeket????????????
torpolo 2012.06.24. 09:37
Ha valakitől földet államosítottak, vagy be kellett vinnie a tsz-be, azt 90-ben visszaadták, vagy azonos aranykorona értékű földet kapott, vagy kárpótlási jegyet. Tehát egyszer már valószínűleg kárpótolták és ha erre hivatkozik, akkor, szerintem csalást követ el. A másik, először még azt nyilatkozták, mivel nincs szerszámuk, gépeik a föld megművelésére, azt másokkal műveltetik meg. Ezt minek hívják a narancsagyúak, mert ez csalás, az állam megkárosítása stb. Nem egész 2000 forintért bérelhetik az állami földeket hektáronkén, míg a szabadpiacon 50-60 ezerért tudják bérbe kiadni. A sukorói ügyben és más ügyekben a szocikat káromolják, hogy mekkora az állam, az adófizetők vesztesége, akkor ezt minek nevezik?
lilla- 2012.06.23. 23:31
Mert azért pályázta meg, mert azt tartotta az a családjáé volt az államosításkor, és az neki visszajár!

ez a Horthy -kor restaurációja már.
most még visszakoztak.
tovaris 2012.06.23. 23:10
Úgy utólag belegondolva: ha jogosan nyerte el, akkor miért is mond le róla?
tovaris 2012.06.23. 21:04
[viktorinooo] [2012.jún.23. 20:59]

Utólag, de 1000 évre visszamenőleges hatállyal. Akárcsak a "szentkorona tan" esetében...
viktorinooo 2012.06.23. 20:59
Milyen érdekes, hogy a 34 hektár bérleti jogához nem a falu szélén lakó Józsi bácsi jutott, hanem a világ másik felén lakó FIDESZ-es pártkatona felesége!!!
Aki azt gondolja, hogy irányított módon történik a "földosztás" az súlyosan téved, de legalábbis tele van előítéletekkel, hiszen ilyen Orbániában nem fordulhat elő!!! Orbániában mindig, minden jogszerűen, ésa legdemokratikusabban történik. Ha esetleg mégsem, akkor majd utólag hoznak egy törvényt az esetre.
tovaris 2012.06.23. 19:56
Nem tudom, hogy ki a fene ez a szittya nevű Szedlák Attila, a kedves nejét mégúgy sem tudom, hogy ki.
De.
Qrwára érdekelne, hogy milyen alapon, feltételekkel és indokokkal pályázott erre a valószínűleg egykoron téesz, vagy állami gazdasági földre? Talán a nagyságos asszony egy virtigli parasztmenyecske, aki ért a mezőgazdálkodáshoz? Tud szántani, vetni, sertésólat pucolni, vagy kapálni?
Most csak vicceltem....
Biztos, hogy a pályázat nem tehén és disznószartól bűzlik, hanem a csalástól, korrupciótól, mutyitól és a lenyúlástól...
bekiterez 2012.06.23. 18:33
Ha valaki politikai mutyiban szerez földbérleti jogot, ne csodálkozzon, hogy politikai támadás éri.
Nem elég a jóhiszemű és tisztességes szándék, jóhiszeműnek és tisztességesnek is kell lenni. Ángyán is erről beszél, de valahogy süket fülekre talál. Érdekelne a világosi gazdák véleménye a Szedlák família jóhiszeműségéről és tisztességéről.