Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán Viktor: vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának

MTI|2012. jún 24. 10:06
[A+ A-]
A miniszterelnök szerint vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnelkövetők pártját fogta, és annak is, amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözők összefonódtak a rendőrséggel. Orbán Viktor ezt vasárnap reggel mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának tisztavató ünnepségén, a budai Várban.
A kormányfő beszédében hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy sok még a teendő, messze még az az idő, amikor "ferencjóskásan azt mondhatnánk, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve". Még mindig sokan vannak ugyanis - folytatta -, akik nem érezhetik kellő biztonságban családjukat, vagyonukat, ezért sok és nehéz munkájuk lesz az új, a hazájuk szolgálatára egy embert próbáló időszakban jelentkező rendőröknek, akiktől Magyarország odaadást, hivatásszeretetet, tisztességes munkát, valamint önbecsülést vár, és akik szövetségesként számíthatnak a kormányra.

Egy ország akkor lehet erős és sikeres, ha megfelelő államberendezkedéshez és gazdasági rendszerhez az állami szolgálatot teljesítők odaadása és becsületessége társul - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki szerint az elmúlt két évben a magyarok sokat tettek azért, hogy az ország meg tudjon állni a saját lábán. Lezárult az alkotmányozás, "az utolsó pillanatban" megfékezték az államadósságot - amely azzal fenyegetett, hogy maga alá temeti az országot -, és "sikeresen állunk ellen" az euróválság újabb és újabb hullámainak - sorolta. Megjegyezte ugyanakkor: mindez tiszavirág-életű lenne, ha a rendőrök - akik az eltelt két évben sokat tettek "a felbomlóban lévő közrend" helyreállításáért - nem végeznék el becsülettel a munkájukat. "A legjobb törvény sem ér egy fabatkát sem, ha nincsenek hazaszerető és elkötelezett védelmezői a rendnek" - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint csak közös erővel lehet véget vetni annak a világnak, amelyben büntetlen maradhatott bűn, amelyben sokszor kifizetődőbb volt a görbe út, mint az egyenes, amelyben félkatonai csoportosulások masíroztak az országban, és ahol egyesek úgy gondolhatták, mindent megtehetnek. "Közös erővel kimondtuk, vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnözők pártját fogja, és nem a becsületes emberét" - jelentette ki. Hozzáfűzte: annak a világnak is vége, amikor jó karban lévő, 40 évesen nyugdíjba vonulókat láttak az emberek a rendőrökben, amikor a rendőr a jámbor egyszerűség szinonimája volt, és amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözök összefonódtak a rendőrséggel. "Ma már a becsületesen dolgozó, magasan iskolázott és a végsőkig elkötelezett embereket" láthat a társadalom a rendőrökben - emelte ki.

Megjegyezte azt is, hogy az elmúlt két évben új alapokra helyezték a rendészeti képzést, 10 százalékkal, azaz több mint háromezerrel növelték a szolgálatot teljesítő rendőrök számát, több mint ezer új autóval bővítették a járműparkot, lecserélték az állomány egyenruháját, és hamarosan elfogadja a parlament a bűnözőkkel szemben erélyesebben fellépő, új Büntető törvénykönyvet is.

"Önök egy ezeréves állam folytatására, a magyar állam fenntartására vállalkoztak. Idegen kultúrák, idegen nyelvek, idegen népek és hatalmak között, gyakorta szorításában, mi, magyarok csak akkor maradhatunk meg, mi, magyarok csak akkor élhetünk szabadságban és jólétben, ha lesz, ha van saját, erős államunk", így "az önök hivatása a magyar emberek és a magyar nemzet hűséges szolgálata" - zárta az esküt tevő tisztek előtt elmondott beszédét Orbán Viktor.

A korábbi Rendőrtiszti Főiskola az idén január 1-jétől az NKE egyetemi karaként működik.

A főiskolai hagyományok folytatásaként az NKE Rendészettudományi Kara is a budai Várban tartja tisztavatási ünnepségét. A végzett hallgatók a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba, a honvédelmi tárca vezetője és a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt. A kar az idén 76 hallgatót ad a rendőrségnek, akik bűnügyi, gazdaságvédelmi, igazgatás- és határrendészeti szakirányokon végeztek. A többi végzős közül ketten a büntetés-végrehajtáshoz, 11-en az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz kerülnek, 21-en pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tisztjei lesznek.
Az NKE Rendészettudományi Kara a magyar felsőoktatásban egyedüliként folytat rendészeti képzést, a végzettek iránt pedig nagy a kereslet: a jogelőd főiskola diplomás pályakövetési rendszere szerint a végzettek 98 százaléka tudott elhelyezkedni.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén január 1-jén jött létre három jogelőd intézményből: integrálódott a Rendőrtiszti Főiskola, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (37)

A hozzászóláshoz .

antonio 2012.06.26. 12:02
Miről brekeg az alcsuti génturmix???
Hiszen ő és pintér kollegák...
ArpadRudolf 2012.06.26. 09:36
Ezekszerint a rendőrség nem kormány párti?
tovaris 2012.06.26. 08:30
[kockazat1] [2012.jún.24. 14:13]

A "szent korona" csak egy maszlag, a történelmi zászlók meg már "láttak" gyalázatosabbat is.
tovaris 2012.06.26. 08:27
[man008] [2012.jún.24. 12:00]

Olvasgatva a véleményét, nem tudom, kinek az oldalán áll, nem világos a politikai állásfoglalása. Van egy sejtésem, de ha akar, majd megmondja Ön....
tovaris 2012.06.26. 08:25
Orbán Viktor: vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának

Hazudsz, te galád! Ez a világ még csak most fokozódik igazán. Ti általatok...Bizony.
tovaris 2012.06.26. 08:23
[ertelem] [2012.jún.25. 16:50]

Valamelyik posztban már leírtam, hogy nem kell ide politikai koncepciós pereket sem kreálni, ha a jelenlegi rezsim tagjai felett majdan ítélkezni lehessen.

Elegendő a BTK ide vonatkozó paragrafusai szerint a köztörvényes klauzulákat alkalmazni. Így legalább nem lehet politikai üldöztetéseket emlegetni.
tovaris 2012.06.26. 08:20
[vegeta] [2012.jún.24. 10:47]

A [Netye] [2012.jún.24. 10:31] bejegyzés eltűnt. (!?)
tovaris 2012.06.26. 08:18
[Hofipisti] [2012.jún.24. 10:46]

Álmodik a nyomor. Ez a rendőrség kizárólag a fidesz hatalmának a megőrzésére van fenntartva.
ertelem 2012.06.25. 16:50
Hát igen. Köztörvényes bűnöző a legfőbb ügyész, maffia főnök a belügyminiszter, adó és járulékcsaló a miniszterelnök. Valóban vége az öszefonódásnak, mert összenőtt ami összetartozik.
nathan 2012.06.25. 10:51
"Vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának"
Nocsak! Lemondott Pintér?
marimama 2012.06.24. 19:06

"A miniszterelnök szerint vége annak a világnak, ... amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözők összefonódtak a rendőrséggel. "

Jól mondja orbán. Mert mára már nem a rendőrségi, hanem náluk jóval magasabb, kormányzati szinten "fonódnak össze", amit még törvényekkel is szentesítettek.
viktorinooo 2012.06.24. 17:10
"Orbán Viktor: vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának"

Mint tapasztaljuk mindig az ellenkezője igaz, mint amit Orbán állít.
lilke 2012.06.24. 16:58
Amíg ott a don P satya van, addig vége nem lesz. Fejétől büdösödik a hal.
hangman 2012.06.24. 16:33
balmagyarnak !!!!! faszikám !!! minden nap 5x akadnak rám az elvtársaid--bazdmeg-- hogy ércsük mán egymás nyelvezetét is ... tehát én csak szeretném ( ! ) , ha legalább min. 24 IQ lenne a belépő yardra be kerülni kívánó fajtársaid irányába a papucs állatkának egyébként ez a mérőszáma : 5 és szerintem neked ez a mentális mérőszámod maximum ( !!!!) 2 , de te ezért vagy " balmagyar" igaz,- ? balmagyar......
balmagyar 2012.06.24. 15:54
[[hangman] [2012.jún.24. 15:19]

Régen volt kegyelmed perzekútorok kezelésében. Már nem nyócosztállyal veszik fel a káderembereket.
Már rendészeti szakközép iskola utáni érettségi a követelmény. A 24-es IQ felvételhez kevés.:-))
hangman 2012.06.24. 15:19
nem szól a cikk arról , volt-e fehér sapka nagy vezírünk kobakján akkor amikor fentieket--mint igét-- hirdette ...ezt azért forszíroznám egy ici-picit , mert a retorikája alapján, és kimondottak szerint : vagy nem magyarországról beszélt a bácsi , vagy csak egyszerűen egy súlyos fokozatú napszúrás hatása alatt, ésminden kontroll , ÖNKONTROLL ( !!! ) hiánya miatt egyszerűen FÉLREBESZÉLT ... De tényleg nem lenne rossz az a NÉP-nek sem , ha lenne egy nem fülétől a farkáig korrupt rendőrsége a HAZÁNAK , de ehhez első lépésként feltételként kell kimondani azt , hogy a rendőrnek jelentkező egyedek minimum ( !!! ) 24-es IQ-val rendelkezzenek....Hmmmmm ???
rex10 2012.06.24. 14:47
Hahaha! Hogy ez miket beszél össze meg vissza! Kár, hogy sosem mond igazat.
Pista56 2012.06.24. 14:43
Az lehetetlen! Akkor az összes fityeszes a börtönben csücsülhetne!
mailla 2012.06.24. 14:38
Orbán, meg az igazmondás, röhögnöm kell!!! A fő maffiózó kezében a hatalom, hogy lenne már " vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának" ???????!!!!!!!
kockazat1 2012.06.24. 14:13
Valami nem stimme!l

2011. szept. 24. A miniszterelnök a tiszthelyettes rendőrök ünnepélyes eskütételén:
VÉGE A BECSTELENSÉGNEK, A STIKLIKNEK, A KIFOSZTÁSNAK

2012. június 24. A miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának tisztavató ünnepségén, a budai Várban.
VÉGE A BŰNÖZŐK ÉS A RENDŐRSÉG ÖSSZEFONÓDÁSÁNAK!

A Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtti eskütételen - meg különben is, egyébként -
AZ IGAZAT, CSAK IS AZ IGAZAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!