Előző
Következő
új cikk

Napi kérdés

Heti kérdés - válaszol: Karácsony Gergely az LMP frakcióvezető-helyettese

Népszava|2012. jún 26. 05:30
[A+ A-]
Meddig dőlhet még a pénz a Simicska-birodalomba?
Sajnos valószínűleg addig, amíg a választók el nem zavarják az Orbán-kormányt. A miniszterelnök pontosan tudja, hogy mekkora politikai árat kell fizetnie Simicskáék üzleteiért. Ez jól látszott abból, hogy milyen bizonytalan volt, amikor a parlamenti kérdésre válaszolva, két kézzel a papírjába kapaszkodva olvasta fel a választ, miszerint a NER-ben nincsenek is oligarchák. Pedig természetesen vannak, csak Orbán már, ha akarná sem tudná kordában tartani őket. Éppen ezért ez a Fidesz leggyengébb pontja.

Hozzászólások (7)

A hozzászóláshoz .

vassilon 2012.06.28. 16:41
blaskagabriella
Pont ezt próbálta meg egy-nem is tudom már a nevét- kis egyesület, amire a Dk is elment volna, Bajnai és Oszkó ezért lemondta a részvételt. Hát hogy akarnak ezek akkor összefogni????????????
Eeyore 2012.06.28. 14:55
Bűnszövetkezetnek (a Simicska-Nyerges klánnak) van pártja és kormánya. A kormány átáll "leszívás" üzemmódra. Iskolák, egészségügy, közlekedés lerohasztva - amit leszívnak, Nyerges-Simicska számlákra megy.

Plusz havi néhány tízmilliárd a vezér dackorszakára.
opinion8 2012.06.26. 20:38
Talán találni kellene egy életképes politikai erőt valahol ezen az oldalon, célokkal, egészséges ambícióval, azután már csak támogatni, tematizálni(csúnya szó) kellene egy kicsit, dolgozni, amihez értesz.
Elvileg.
Gyárfás kétszer is betolta - szerényen - a szocialistákat, majd jó érzékkel megkötötte azokat a szerződéseket, amelyek milliárdossá tették.
Most - cégeken keresztül - a másik oldalhoz dől a lé, amíg a korlátlan politikai hatalom ezt biztosítja.
Egy percig se hidd, hogy magasztos célok vezettek ideáig, a győzelemhez.
Ahogy közvetlen környezetem sem érdekelte, hogy mikor döglök meg az utcán, úgy a fiúkat sem érdekli mi van a másik kilenc és fél millióval, csak valahogy működjön a bájzli, eladhatóan, elfogadhatóan, közben pedig dől a lé.
Ahogy téged sem az érdekel, hogy oldódnak meg a gazdasági problémák, csökken-e a munkanélküliség, hanem, hogy ki tudd fizetni a nyomdaszámlát, ki tudd adni a lapot, menjen a cég, működjön a bájzli, nagyságrendekkel kevesebbet, de azért hozva valamit a konyhára, hogy ne kelljen éjszakai árúfeltölteni - nem kell - vagy ne kelljen betanított munkásként a Videotonban dolgozni. (Nem kell., sajnos.)
Munkára gyakorlatilag nincs igény, az ehhez az egészhez nem kell.
Néha nehéz szembesülni a dolgokkal, elfogadni a valóságot.
Ha már nincs munka, tegyünk a történetbe egy csavart, legyen egy barátnő.(Leszbikus, amivel nincs semmi baj, bár az érdeklődési körben való azonosság tekintetében talán már túlzás, vagy inkább egy kis ku..va, Isten tudja, csak ő igazán.)
Most jövök rá, hogy ez egy másik történet, de azt ugye érted, hogy ha a látszat nem is - amiben te is hamisan ringatod magad - de tartalmilag azért - és jó pár éve már - minden el van b...va. (Babrálva.)
Miközben röhögsz rajtam, érezd, hogy a fiúk meg - miközben Simicskázol - rajtad röhögnek.
Komolyabb párhuzamokkal, több szálon futó cselekménnyel pedig nem is próbálkoznék, az a jó Isten és a dramaturg dolga.
Vagy talán a másik oldalé, ugyanis ott eredményesen tematizálnak.
opinion8 2012.06.26. 16:01
Szerintem pedig a Fidesz leggyengébb pontja, hogy nem tud munkát adni az embereknek.
És - tudja ő jól - nagyon sok embernek nem tud munkát adni.
Ezek az emberek aztán vergődnek-kínlódnak hónapról-hónapra, változtatni se módjuk, se lehetőségük, a saját "csapdájukban" - anyagi, családi, munkahelyi, ha van - őrlődnek tehetetlenül.
Már mindent megpróbáltak, hogy változzon valahogy a helyzet, de újra és újra - lenéző, cinikus arcú - kudarccal kell szembesülniük.
Végül majd 2014-ben elmennek szavazni, hátha majd változik valami.
Az, hogy a kormányközeli gazdasági érdekcsoportok bezsebelik a nagy pénzeket, ezeket az embereket nem foglalkoztatja.
Kérdezz csak meg egy közmunkást.
Gergellyel szemben azt gondolom, hogy a cinikus, pofátlan harácsolásért sem politikai, sem pedig semmilyen árat nem kell, illetve nem kell majd fizetni.
(Sem politikai, sem pedig más következménye nincs.)
mailla 2012.06.26. 14:46


[blaskagabriella] [2012.jún.26. 10:15]

Ezt mondom én is de már mióta!!!!
blaskagabriella 2012.06.26. 10:15
csakhogy ehhez egy kis segítség kellene az ellenzéki politikusoktól is!!!! nekik is össze kellene fogni és megértetni a sok-sok megfélemlített emberrel a lényeget!!!!!
Karpinetz 2012.06.26. 07:30
T. Szerk.!

Ezt a sorozatot olvasva megértettem végre, a nyugati országokhoz képest miért nem boldogul Magyarország. Szemben a Nyugattal, ahol a közéletben nem csak férfiak vesznek részt, nálunk nincsenek okos nők, akiknek a véleményét érdemes lenne megismerni. Magyarországon azt tesszük, amit a férfiak mondanak, a nőktől elég annyi, hogy elmennek szavazni. Mellesleg, lehet tudni, hogy a bizonytalan, semelyik pártot nem választó polgárok közül mennyi a nő? Az adatból kínálkozik-e levonható következtetés?