Előző
Következő
új cikk

Napi kérdés

Heti kérdés - válaszol: Tamás Gáspár Miklós filozófus

Népszava|2012. jún 29. 05:30
[A+ A-]
Meddig dőlhet még a pénz a Simicska-birodalomba?
A kormányzatokkal összefonódó, rejtetten közhatalmat is gyakorló cégbirodalmak kialakulása jellegzetesen posztkoloniális, harmadik világbeli tünet. Ilyen birodalmakat épített ki a hadsereg számos közel-keleti, közép-ázsiai és afrikai országban; ilyet hozott létre a látszólag megszűnt állambiztonsági szervezet több posztszovjet és balkáni államban. Ennek egyik oka az állam roppant eszköztelensége, szegénysége, tartalékainak hiánya. A kormányoknak ezekben a félgyarmati, perifériás országokban nincs gyorsan mozgósítható pénzük, s nem tudják megfelelően jutalmazni a híveiket.

Ezért tűrik el a hatalmukat is korlátozó, számukra is veszélyes, az államra csimpaszkodó, kibogozhatatlanul, szétfejthetetlenül burjánzó magánvállalatokat, amelyeket közvetve az adófizető finanszíroz. Addig ömlik a pénz az ilyen üzletekbe, ameddig nincs modern államunk, ameddig nincs depolitizált, autonóm közigazgatás, s ameddig tart a válság - azaz még évtizedekig.
Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (9)

A hozzászóláshoz .

latens 2012.07.04. 14:21
Bizony, olvasni kéne, kedves 't.olvaso", újságot is, nemcsak magyarnemzetet, és akkor tudhatnád, hogy a fideszes kollégisták éppen Soros pénzén tanultak anno... Kitartottak lettek volna?
A filozófusügy megpendítésével éppúgy felsültél, mint budai, tudni illene ugyanis, hogy nincs "ügy".
De vissza a cikkhez: TGM minden szava igaz, lehet őt utálni, lehet elismerni, és fröcsögés helyett lehet cáfolni is, ha tudod. Ahhoz persze némi olvasottság kellene, és nem csupán a nicknévben.
Lajosbacsi1000 2012.07.03. 03:25
Tehát ez sem jobb, mint ami ellen ez a seggfej Orbán annyira tiltakozott!
Akkor TAKARODJON !
t.olvaso 2012.06.29. 18:16
[dozsanepe]

Tamás Gáspár(kaméleon) Miklós Soros kitartottja volt és ezért a lakájmentalitásért kapott egyebek mellett 5 milliót jutalomként. Az utódpárt keresztet adományozott ennek a gondterhelt filosznak. Ezt bizony csak olvasással lehetett megtudni viszont a TGM munkaviszonyban töltött időszakáról igen keveset tudni.

Talán tudsz válaszolni a kérdéseimre, mert a TGM kissé zöld azaz éretlen még és nevetséges, mint időnként ő is.
exley 2012.06.29. 16:20
Hungarista P@L_P@T rezsim(megvan a diktátor,megvan a banán alap törvény) Az Usa világhódító törekvéseinek fényében alkalmas csinivnyikokat talált a Pentag@n és a Ci@ egy n@r@ncs attak végre hajtására szláv területeken. félfasiszta csoportok támogatása burkoltan különböző csatornákon keresztül. Az eu-nak sem jönne rosszul egy kissebb zendülés a kárpát-alján ami átterjedhet a volt szovjet köztársaságokra.Horthy élesztgetése megfelelő előkészítése egy nagyszabású nemzeti szocialista előre töréshez, mintegy keleti nyitás. Ezzel a gond csak az, hogy mint már annyiszor a magyar nép súlyos árat fog fizetni ezért a nemzeti szocialista resturációért, elképzelhető, hogy a keleti népek egyszerüen megsemmisítik ezt sokkal többre hivatott népet. A banán köztársaság újra éleszti a hidegháborút. Ez lesz a fülke forradalom nemzetközi viszonyokra gyakorolt hatása. Az ébredő magyarok akkor fognak nayg szemeket mereszteni amikor a 2/3 elrendeli a mozgósítást és a statáriumot. Irány keletre egy új tipusú rabló háborúba.
dozsanepe 2012.06.29. 15:08
t.olvaso! Te aztán egyáltalán nem vagy olvasó!
Sőt!
A hozzászólásaid alapján úgy tűnik, fogalmad sincs a legalapvetőbb összefüggésekről.
Ne égesd magad, menj vissza az általános iskola alsó tagozatába, hátha sikerül egy elhivatott pedagógusnak javítani rajtad.
t.olvaso 2012.06.29. 13:48
[a.fenyves

Ettől még Tamás Gáspár, aki úgy vált eszmét, mint más zoknit és szaga van mindegyiknek tőle. A kérdéseimre ha válaszolna az úr, mert ez a nyegle pökhendiség egy politikai pojáca sajátja ha jól sejtem filozófus köntösben, ami most éppen zöld.
sumpesz 2012.06.29. 11:53
Van logika sajnos az okfejtesben. De azert az teny, hogy a szociknäl nem igy müködtek a dolgok, ezert is loptak. Nem ältalänosithato az okfejtes, ez kizärolag a fidesz hitbizomänya es orbän nincs tisztäban azzal, hogy ez neki ärtalmas. Nincsen egy olyan embernek erkölcsi alapja aki az apjäbol a csalädjäbol milliärdosokat csinält, kenytelen hagyni az intezmenyes lopäst, mindössze annyit tehet, hogy ö jelöli ki a szerencseseket.
a.fenyves 2012.06.29. 11:52
T. t.olvaso you just a idiot!!!
t.olvaso 2012.06.29. 11:29
Meddig és mennyi közpénz dőlt Tamás Gáspár(kaméleon) Miklóshoz ??


Ki látta és szignózta a teljesítmény igazolását ?
A jelenléti ív alapján a hosszú évek alatt hány napot töltött munkával az akadémián ?

Ezekre a kérdésekre ki fog válaszolni.