Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vona Gábor nyilvános vitára hívja Köves Slomót

MTI|2012. jún 29. 12:12
[A+ A-]
A Jobbik elnöke kész egy az antiszemitizmusról szóló nyilvános vitában részt venni Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijával - jelentette be Vona Gábor pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Köves Slomó múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy véleménye szerint konzultációt kell indítani az antiszemitizmus ellen a magyar társadalomban és a zsidó szervezetek között is.

Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik politikai munkája során a valódi problémákkal akar foglalkozni. Leszögezte azt is, hogy a "Jobbiknak nincs, nem volt és nem is lesz olyan programpontja, javaslata, elképzelése, amely Magyarországon etnikai, vallási szempontból különbséget tenne az emberek között".

Az ellenzéki pártelnök szerint jelenleg pártja ellen egy "összehangolt rágalomkampány" zajlik, amelynek "felszínes célja", hogy a Jobbikot antiszemita, rasszista szélsőségnek állítsa be. Vona Gábor úgy látja: ennek a kampánynak a valódi célja, hogy megakadályozza a Jobbik további erősödését, azt, hogy a párt a következő választásokon a Fidesz kihívója lehessen, és hogy megpróbálják "karanténba zárni" a Jobbik programját és elképzeléseit az emberek elől.

Vona Gábor elmondta: a Köves Slomóval folytatott vitán tisztázni lehetne, hogy az "antiszemitizmus lebegtetése Magyarországon kinek az érdeke", illetve azt is, hogy sem a Jobbik, sem annak programja nem antiszemita, hanem "magyarpárti". Hozzátette, a vitára való felkérést jövő hét elején levélben küldi el Köves Slomónak.

A Jobbik elnöke kérdésre válaszolva beszélt arról is: Szegedi Csanádnak, a párt európai parlamenti képviselője nyilvánosságra került zsidó származásának a Jobbikon belüli kezelése is csak azt bizonyítja, hogy az ellenzéki párt nem antiszemita. Hangsúlyozta: a Jobbik nem a származása alapján ítél meg senkit, hanem a "magyar ügyhöz" való hozzáállása alapján.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (20)

A hozzászóláshoz .

bourk 2012.06.29. 20:09
Nem mellékesen, a közelmúltban a Jobbik képviselő Zagyva nyiltan ugrabugrált a Hősök terei "mocskos zsidózó" csürhe kellős közepén, mint teszi szinte minden hasonló randalírozás alkalmával.
bourk 2012.06.29. 20:03
Csak remélni merem, hogy Köves Slomó nem űl le egy Vona féle náci szemétládával.
bourk 2012.06.29. 20:01
"Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik politikai munkája során a valódi problémákkal akar foglalkozni. Leszögezte azt is, hogy a "Jobbiknak nincs, nem volt és nem is lesz olyan programpontja, javaslata, elképzelése, amely Magyarországon etnikai, vallási szempontból különbséget tenne az emberek között".
---------
Lenhárdt Balázs (Jobbik - országgyűlési képviselő a Parlamentben): Az MTK és szurkolói "idegen test a nemzetben".
---------
Szarházi, hazug, kisstílü zsebnáci szemetek!
t.olvaso 2012.06.29. 19:56
Az antiszemitizmus különös jelenség.


http://www.origo.hu/itthon/20120626-bortonbe-mehet-a-zsido-vezeto-szarmazasat-kutato-rabbi.html

Lesz
mit megbeszélniük. talán szót ejtenek a munkásőr múlttal rendelkező Budapest díszpolgáráról is és kimeríthetetlen a téma.
gyurgyalag 2012.06.29. 19:24
Ha igaz lenne Zázrivecz Gábor kijelentése("Jobbiknak nincs, nem volt és nem is lesz olyan programpontja, javaslata, elképzelése, amely Magyarországon etnikai, vallási szempontból különbséget tenne az emberek között".) akkor egy sokkal JOBB országban élhetnénk! De a valóság mást mutat:
Tyirityán Zsolt, a párt szövetségese nyáron egy rendezvényen a következőt kérdezte hallgatóságától: „Bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?”. Azután így folytatta: „El kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát”
jimmyjoe 2012.06.29. 18:39
Szerintem Köves nem mer nyilvános vitát folytatni Vonával, nem az ő műfaja. Szerintem hülyét csinálna belőle Vona, és égne rendesen. Már hallom előre Köves klf kifogásait.

Ha nem Vona hivta volna Kövest, akkor sem vállalna nyilt vitát - nem az ő "műfaja".
ferooo1 2012.06.29. 17:40
vona amnéziás lett?
nem tudja hogy csak a vezér csicskája és egy szélsőjobbos, antiszemita csőcselék vezetője

szerintem egy ilyen náci barommal nem ül le semmilyen vezető bohockodni

különben nem gyanus hogy minden második jobbikos vezető zsidó lett !!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Sarah 2012.06.29. 17:24
A Jobbik egyértelműen antiszemita. Ha pedig Vona Gábor nem rendelkezik elég ismerettel és infomációval akkor nem volt valami bölcs dolog vitára hívnia a rabbit. Szegedi Csanádról így írt: "Pedig a dolog nagyon egyszerű. Szegedi Csanád megtudta, hogy vannak zsidók a felmenői között. Ez persze meglepte Őt is és a vezetőséget is, köztük engem is. De mit vártak? Azt, hogy én vagy a társaim meg fogjuk tagadni azt az embert, akivel évek óta nap mint nap együtt harcoltunk, akivel együtt a semmiből felépítettük a nemzeti oldal második világháború utáni eddigi legsikeresebb politikai formációját? Ellökjük az egyik bajtársunkat, valamiért amiről nem tehet? Hogy eláruljuk a saját barátunkat? " Az egyetlen hiba ebben a megszólalásban az, hogy nem azért nem tagadták ki Csanádot mert nem antiszemiták, hanem azért mert a barátjuk. Ha valóban nem lennének antiszemiták, Vona Gábornak arra kellett volna hívatkozni, hogy azért nem tagadják ki Szegedit mert senkit sem ítélhetnek el a faji hovatartozása miatt. Az "amiről nem tehet" megszólalásban is benne van egy kicsit az, hogy a zsidó ősök számukra probléma. Ezért antiszemiták.
silbermann5 2012.06.29. 17:13
Köves Slomó tízóraira megeszi Vonát. Slomó és Vona általános és egyetemes műveltsége közötti különbséget nehogy már célfotónak kelljen eldöntenie!
viktorinooo 2012.06.29. 16:24
"Jobbiknak nincs, nem volt és nem is lesz olyan programpontja, javaslata, elképzelése, amely Magyarországon etnikai, vallási szempontból különbséget tenne az emberek között". mondta Vona.

Ez igaz is. A JOBBIK-nak A GYAKORLATA RASSZISTA, ANTISZEMITA (és mélymagyar).
(Egyébként jobban jár Vona, ha nem bonyolódik ilyen vitába/beszélgetésbe Köves Slomóval, mert műveletlensége, szűklátókörűsége eleve kudarcra ítéli.)
poncius 2012.06.29. 16:19
tovaris, igazad van. Bár nem mondtam, hogy NEKEM elvtársam.
Ő orbánc elvtársa, akárcsak anno torgyánc doktor, akivel minden ellentét dacára MÉGISCSAK összeborultak, a bubópestis rakjon fészket bennük!
Szemernyi kétségem afelől, hogy az esetleges hatalom érdekében zázrivecz és orbánc összefogna.
(Ne tudjuk meg = ne adja a Történelem Ura!)
kicsiimre 2012.06.29. 15:34
Ez a nyilatkozat is azt a hamis világképet igazolja, amivel a politika "eteti" az embereket. Szóval a mai züllött politikai élet egyik "díszpintye" szerepelni akar és be akarja bizonyítani, hogy "ők nem antiszemiták, ők csak magyarok". Azt a piculáját nekije! Tehát ez különbözteti meg Vonát Orbántól : "ne azt figyeljétek, amit csinálok, hanem amit mondok"(Orbán fordítva mondta, de mindegy, mert mindketten hazudnak). Szomorú tény, hogy tombol a durva viszály a világon és nő a veszélye egy újabb világégés kirobbanásának az ilyen - Orbán-Vona-Kövér-Morvai, stb.- gátlástalan politikusok uszító és gyűlöletkeltő magatartása miatt. Most Vona bebizonyítja, hogy mi, magyar emberek, milyen hülyék vagyunk, mert nem azt a hamis (bocsánat hazug) képet látjuk, tapasztaljuk, amit ő próbál nemzeti színben pongyolálva lefesteni, hanem a valóságot. "Na látja, hogy nem látja"-gondolja ő és bajtársai.
Rothwaldmann 2012.06.29. 15:09
BÁTORSÁG, JÖHET A MEGMÉRETTETÉS!
LÁSSUK, HALLJUK, AZ ÉRTELMES VITÁT!
tibors 2012.06.29. 14:31
Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség"

Csak a nevükben, valóságban nem egységes a mo.-i izraelita hitközség.
Ebből ők nem fognak jól kijönni...
tovaris 2012.06.29. 13:42
[poncius] [2012.jún.29. 13:11]

Elnézést, de Vona elvtársnak való titulálása engem sért...
poncius 2012.06.29. 13:11
Csak nehogy úgy járjon Zázrivecz elvtárs, mint Szögedi Csanád, oszt' teljesen majmot csináljon magából ő is, hehe!
Idióták gyülekezete a "jobbik", na meg a szavazói is.
tovaris 2012.06.29. 13:11
Arra meg kíváncsi vagyok, hogy "kommunikálja" ezt saját nácicsürhéjén belül...
tovaris 2012.06.29. 13:10
Vona alapból hazudik és mellédumál. Ha vitába száll a főrabbival, annak műveltsége sárba fogja döngölni őt, és tovább mélyülhet a "jobbik" belső eróziója - amelynek nem csak én örülnék, hanem a társadalom hasznára is válna.
okular 2012.06.29. 12:47
Vona Gábor vagy szemrebbenés nélkül hazudik, mint a síkon futó betyár, vagy halovány lila gőze sincs arról, hogy az ő képével dekorált "Nemzeti Oldal(ak)-on ezerrel zsidóznak az ő hittestvérei illetve amnéziában szenved és nem emlékszik, hogy egy vidéki korcsma padlatán szónokolva - a hölgyektől elnézést kérve - hiogyan akarta bizonyítani "árjaságát". Érdemes ennyire bunkónak lenni a hatás kedvéért? Ha nem viccelt, az még rosszabb! Kedves uram, ön párbajképtelen !!!
Pasolini 2012.06.29. 12:30
Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik politikai munkája során a valódi problémákkal akar foglalkozni. Leszögezte azt is, hogy a "Jobbiknak nincs, nem volt és nem is lesz olyan programpontja, javaslata, elképzelése, amely Magyarországon etnikai, vallási szempontból különbséget tenne az emberek között". - hogy nem szakadt rá a plafon...