Előző
Következő
új cikk

Külföld

Liberation: Igazoltan rasszista és antiszemita eredetű teszt

MTI|2012. jún 29. 14:03
[A+ A-]
Igazoltan rasszista és antiszemita eredetű teszt címmel közölt jegyzetet pénteken a Libération című francia baloldali napilap annak a magyarországi laborvizsgálatnak a kapcsán, amellyel egy a Jobbikba belépni szándékozó férfi azt akarta kimutatni, hogy felmenői között nincsenek zsidó vagy roma ősök.
Az ügy részletes ismertetése után a lap úgy vélte, hogy "már semmi nem meglepő Magyarországon, ahol minden megvásárolható, még egy doktori értékezés is". A cikkíró Florence La Bruyere ugyanakkor megjegyezte, hogy - miután a sajtó azon tévedésen alapulva nagyította fel az ügyet, hogy a tesztet kérő férfi jobbikos képviselő - az Egészségügyi Tudományos Tanács feljelentést tett, az állítólagos géntesztet végző Nagy Gén Diagnosztikai és Kutatási Kft. a honlapján fejezte ki sajnálatát amiatt, hogy a tudományosan megalapozott génvizsgálatot egyes személyek tévesen, rossz szándékkal használják fel, s a Jobbik pedig jelezte, hogy semmi köze a tesztet kérő illetőhöz.

"Az incidens nem is annyira a Jobbik előretörésére világít rá, a párt támogatottsága stabil, hanem az általa felvetett gondolatok társadalmi elfogadottságának növekedésére. Ez pedig a hatalmon lévő populista jobboldalnak tudható be, amely nem habozik rehabilitálni szélsőjobboldali figurákat és flörtölni az antiszemitizmussal" - írta a Libération.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (6)

A hozzászóláshoz .

netuddki 2012.06.29. 16:42
[Rothwaldmann] [2012.jún.29. 15:19]
A független bírósági döntéstől bayer még egy büdöspofájú rasszista tahó marad.
tovaris 2012.06.29. 16:17
Bolgár meg megérdemli, amit kapott, mert erősen jobbra húz, sajnos, azt hiszi, ha az "ördög ügyvédje" szerepében tetszeleg, azt majd a nácik honorálni fogják neki...Nem fogják.
Többen belehaltak már abba, hogy az ellenségnek tetszelegtek....
tovaris 2012.06.29. 16:14
Attól függetlenül, hogy egy tökkelütött bíróság mit állapít meg, attól függetlenül Bayer Zsolt még keményen antiszemita. Sőt, annál is rosszabb. Náci, fasiszta, hungarista.
Rothwaldmann 2012.06.29. 15:19
Ma olvastam az egyik kommentárt, ide másolom olvassák Önök is, elgondolkodtató:

Bayer Zsolt személyiségi jogi pert nyert – jogerősen - a magukban örökké biztosak, a Klubrádió, Bolgár György újságíró és Feldmájer Péter, a Mazsihisz jogi végzettségű elnöke ellen…
Bayer azért perelt, mert egy tavaly januári publicisztikája után a Klubrádióban, a nevezettek, sercegő bélyeget sütöttek homlokára: a műsorban antiszemitának nevezték. A Fővárosi Ítélőtábla helyt adott a keresetnek, és részítéletében megállapította, hogy Bolgár György és Feldmájer Péter megsértette az újságíró jó hírnévhez és emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogait.

A bíróság szerint, Bayer Zsoltnak közszereplőként többet kell elviselni. Azonban az érintett urak kijelentései, azaz a magában örökké biztos ügyvéd úr Feldmájer és a műsorvezető Bolgár ezt a határt messze túllépték… A rizsporozott hajú érintett urak számára az ítélőtábla egyértelművé tette, hogy senkit nem lehet ma Magyarországon alaptalanul antiszemitának titulálni!

A tanulság igen szomorú, és egyben szánalmas is, hogy elkövetésekor a jogi végzettségű, klasszikus nemzet közösségvezetője Feldmájer ezt nem tudta, számára ismeretlen…
De az is kiderül, nem tud a bölcs zsidó közmondásról sem: „Ha az embernek van egy furkósbotja, mindig akad kutya, amelyiket meg kell büntetni.”. Amely közmondást a demokráciában így fordítanék: Ha az államnak van egy független bírósága, mindég akad delikvens, amelyiket meg kell büntetni. Most történetesen a jogban tudatlanokat, a klasszikus nemzetvezető Feldmájert, valamint a kiszolgálóegységeket, a Klubrádiót és annak szócsövét, Bolgárt marasztalták el…

A jogtudor tudálékossága alapján, nincs kizárva, róla is kiderül majd, diplomáját plagizálta…
Vitrioll 2012.06.29. 15:16
"már semmi nem meglepő Magyarországon, ahol minden megvásárolható, még egy doktori értékezés is."
.
Véleményem szerint ez kegyetlen itálet a magyarországon tomboló,álldatlan állapotokról .
És az benne a legkeserűbb ,hogy mindez igaz is , és nem holmi kitaláció .
Amíg Orbán Viktor és szűk klikkje irányítja magyarországot ,addig ,ilyen és ennél is élesebb vélemények fognak napvilágot látni az orbáni rezsim által megszállt magyarországról !
korhely 2012.06.29. 14:52
Egy új üzletág van kibontakozóban? Várom már a keretes apróhirdetéseket: Kiváló vérvonalú, többszörös fajtagyőztes kan fedezést vállal... v. női változatban: XX alomból féregtelenített kölykök előjegyezhetők.