Előző
Következő
új cikk

Belföld

Dühös magyarok - Együttműködést várnak el az ellenzéktől

MTI|2012. júl 03. 10:15
[A+ A-]
A demokratikus ellenzéki pártokkal való együttműködés erősítését támogatják a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) által megkérdezettek - olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.
A szervezet által megkérdezettek jelentős része a Szolidaritás mellett választási szövetségben szeretné látni "mindhárom demokratikus elveket valló ellenzéki politikai pártot", valamint a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Haza és Haladás Alapítványt. Az együttműködésre ajánlott erők közül a volt kormányfő által alapított alapítvány támogatottsága jelentősen meghaladja az átlagot, ezt kis különbségekkel követi sorrendben az MSZP, a DK és az LMP.

Az aktivisták által megkérdezettek döntő többsége elutasította az Orbán-kormány eddigi tevékenységét, és a kormányzat konzultációs kérdőíves akcióját. Az Orbán-kormány támogatottságának radikális csökkenésének egyik okaként a munka törvénykönyvének módosítását és a biztosítási elven nyugvó társadalombiztosítási szolgáltatások megszüntetését jelölték meg a válaszadók - olvasható a Szolidaritás közleményben.

A szervezet által Budapesten és több nagyvárosban megszólítottak többsége nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt két évben csökkent az életszínvonala, s összességében romlott a közérzete.
A válaszolók többsége helyesli, hogy a szervezet egységre szólítja fel a pártokon kívüli civil mozgalmakat.

A Szolidaritás aktivistáinak júniusban eddig több mint 2700-an adtak választ a Dühös magyarok elnevezésű akcióban tartott kérdőíves, nem reprezentatív közvélemény-kutatás során feltett kérdésekre.
A Szolidaritás tovább folytatja nyári közvélemény-kutatását, eredményeiről később szintén beszámolnak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (22)

A hozzászóláshoz .

konc01 2012.07.04. 11:34
[Trebitschkk]Én is így gondolom!
Trebitschkk 2012.07.04. 10:57
Márpedig az egyetlen lehetőség ennek a kalóz bandának a leváltására a magukat demokratikusnak tartó pártok, civilszervezetek teljes és fenntartások nélküli választási szövetsége. A választási rendszert nem véletlenül alakították át egyfordulóssá, nem véletlenül kacérkodnak a választási regisztráció gondolatával, korrigálhatatlanná akarja tenni a külön indulásból (indulgatásból) adódó szavazatveszteséget. Sajnos, a magyarországi civil szervezetek, pártok (pártocskák) attól rettegnek, hogy esetleges kormányváltás esetén nem a valóságos (vagy vélt) súlyuknak megfelelő részt kapnak a hatalomból. Márpedig, ha külön indulnak, akkor boritékolhatjuk a FIDESZ még sok évi regnálását. Revidiálni kellene az ezzel el tudom ezzel nem tudom elképzelni álláspontot és az egymást stigmákkal ellátó kommunikációt, mert ez a Kedves Vezér és csapata malmára hajtja a vizet. Ez az ország képtelen átvészelni még egy FIDESZ ciklust.
vitorla123 2012.07.03. 21:07
Kommunista ként nem tudom elképzelni sem az együttműködést olyan pártokkal,akik a kisemberek meglopását (tudományosan kizsákmányolást) képviselik a parlamentben.Nem lehet együttműködni olyan pártokkal,akik állatvédelem támogatása címén egyszerűen kirabolják a dolgozó (jelen esetben az állat tartókat,pásztorokat) embereket.Nem lehet együttműködni olyanokkal,akik az éhségmenetet saját politikai céljaikra használják fel.Vagy olyanokkal,akik a fegyveresek nyugdíját vonják meg.Ezt a kiszolgáltatott helyzetet használják ki politikai céljaik érdekében. Nekünk kommunistáknak viszont mindenkivel együtt kel működni,aki rendszervisszaváltást akar. Hogy minden magyar fiatal ingyen kapja meg az első lakását,hogy lehetőleg ingyen,de esetleg önköltséges alapon) minden fiatal felsőfokú végzettséget szerezzen. Hogy mindenkinek legyen állása, munkája amiért nem túl magas ,de elfogadható bért kapjon.Csak a kommunista állam nemzeti,mert nem engedi,hogy a tőkéjét kivigyék az országból. A deviza csalás,a harácsolás elmebaj és kezelni kell.Ebbe kell a dolgozókkal egyetérteni.A többi jön magától. Mert ezt csak diktatúrával (proletár diktatúrával) lehet megvalósítani.Fanyalogni,hisztizni lehet,de Kína harmonikus társadalma ma így szerveződik.Röviden:a boldogságod (a boldogulásod) az elődleges, ás járjon a szád kevesebbet,mert azzal nem teremtesz értéket.A kommunista párt tehát gazdaságpolitikai párt. A Kádár megemlékezésen Thürmer Gyula biztosan elmond ebből néhány gondolatot. A Fiumei sírkertben július 7-én 10 órakor. Egy barátom mondta a napokban:"mikor nyugdíjba jöttem 1300 doboz cigarettát tudtam venni ,ma csak 300-at. Emlékezzük a jólétünkre,magasabb életszínvonalunkra,mert itt van eltemetve örökre.
ulpius 2012.07.03. 18:45
"Együttműködést várnak el az ellenzéktől"......HAHAHAAAA....

Az LMP-vel már próbálkoztak egy pár tucatszor nem jött össze....ilyen az élet....

Az meg, hogy az MSZP "együttműködjön" a DK-val tényleg közröhej... egy éve még egypárt voltak..... akkor ezek az igen-igen okos kommentelők a szétválásukat éljenezték, most az együttműködésüket követelik......ez hihetetlen teljesítmény egy év alatt.....
ulpius 2012.07.03. 18:28
Kedves Laska Gabriella!

Nagyon-nagyon jó ez a kifejezés, hogy "csak az ellenzék demokratikus"....ez biztosan így van, hisz ők mondják magukról.....
Egyébként a Te "nem kedvenc" pártod DEKLARÁLTAN NEM DEMOKRATIKUS....ezt Vona már többször kijelentette, úgy hogy ne törd magad....

Az LMP szerinted"demokratikus" DE HÜLYE LENNE összeállni ezzel a két impotens (MSZP, DK) párttal....ők jól el vannak magukban....egyébként meg - ha olyan helyzet alakulna ki a választások után - az LMP százszor inkább a Fidesszel kötne koalíciót, mint egyszer az MSZP-DK-val....
blaskagabriella 2012.07.03. 18:18
szöszinek!!!! CSAK AZ ELLENZÉK DEMOKRATIKUS!!!!!! A te kedvenc pártod meg fasisztoid!!! Te meg egy nagy hülye vagy!!!!!
Csuka 2012.07.03. 17:38
[szoszi] [2012.júl.03. 14:06]
JÓ HA TUDOD.
IZÉ SINCS CSAK HOGYISHIVJÁK!
Mert úgy-e minden fogalomnak tartalma is van.
Az is nyilvánvaló, hogy "ellenzék" nevű párt nincs.
A "demokratikus" fogalom mégis jellemző azokra, akik nem demokrataként viselkednek.
A demokrataság sohasem mindenben azonosság.

A szöszik mind szöszik, csak az egyik csoport természetes, a másik szinezett. Mégsem nem szöszi.
Mert a festett mnaga választja, hogy szöszi akar lenni.
FIROBE 2012.07.03. 16:23
Az OGY határozatát, amennyiben a 2014-es választáson induló párt megszavazza, támogatom: az illetékes miniszternek akkor kell - 2015. január 1-jétől - megszüntetnie a nyugdíjpótlék folyósítását, ha az abban részesülő 2010 és 2014 között részt vett a demokratikus államberendezkedés, és a Magyar Köztársaság felszámolásában, illetve az 1989-es forradalmi vívmányok leverésében és a megtorlásokban. Ugyanez vonatkozik azokra, akik a 2010 és 2014 májusa között végzett titkosszolgálati tevékenységük, abban az időszakban betöltött állami vezetői tisztségük vagy az állampártban, illetve a FIDESZ-KDMP ellátott vezető tisztségük miatt érdemtelenek a szolgálati idő elismerésére, nyugdíjpótlékra, továbbá érinti a felülvizsgálat az özvegyi jogon folyósított nyugdíjpótlékokat is. A megszüntető határozatot a nyugdíjfolyósító szervvel is közölni kell. A jogosultság felülvizsgálatában öttagú szakértői bizottság vesz majd részt, ennek tagjait a miniszter jelöli ki, és döntéseit négy tag egyetértésével hozza. A testület a nyugdíj-kiegészítés megállapítására vonatkozó iratok vizsgálatán túl adatokat kérhet az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától és más levéltáraktól is. A parlament mostani döntésével azon a törvényen módosított, amely kimondta: nem részesülhet politikai indokú nyugdíjkedvezményben, illetve juttatásban az, aki részt vett az 1989-es demokratikus berendezkedés szétverésébe..
okular 2012.07.03. 14:17
Aha, Jobbb testvér! Szóval "olyan vezető nincs ? Azt mondod, Vona testvér se elégszik meg azzal, hogy röpke parlamenti léte alatt máris sikerült visszafizetnie a diákhitelét ? Osztom !

Szöszike, a szösszeneted megint remeklés!" Ki volt a tanítód, hol jártál iskolába", hogy ilyen csehül állsz a magyar nyelvtani szabályokkal ?
- Mondat elején nagy betű, mondat végén írásjel. Ilyen egyszerű.
Ami a tartalmat illeti, aki a demokrácia híve, az demokrata. Aszerint gondolkodik, és aszerint viselkedik.
Aki pedig diktátor, az diktátor. Aszerint gondolkodik, és aszerint viselkedik. Mindaddig, amig el nem fogynak mellőle a szöszik.
szoszi 2012.07.03. 14:06
demokratikus ellenzék nincs csak ellenzék
jobbb 2012.07.03. 13:51
[konc01] [2012.júl.03. 13:41]
Jó ez az "olyan vezetőt választani..." szöveg."Olyan vezető" nincs.Mindenki a koncért marakodna mint az utóbbi sok évben.Akkor sem a józan ész működött az mszp-ben és akkor még nem beszéltünk a viccpártokról.
konc01 2012.07.03. 13:41
Már itt lenne az ideje a demokratikus és liberális ellenzéknek egy asztalhoz ülni, és olyan vezetőt választania akiben a TÖBBSÉG megbízik! Egyedül nem megy!
jobbb 2012.07.03. 12:34
Ellenzékben akár együtt is működhetnének. (habár eddig még nem sikerült,pedig ez még könnyű.)
Kormányon meg összevesznének egy hét alatt.
Ki gondolja,hogy ezek a szedett-vedett társaságok éles helyzetben is egyetértenének?Ki az a hülye,aki azt gondolja,hogy Gyurcsány és Mesterházy eltűrnék egymást?
Könnyű ilyet mondani,hogy fogjanak össze,amikor mindenki más érdekcsoportot képvisel.Rohadt nagy káosz lenne pár hónapon belül.
Misa56 2012.07.03. 11:44
Könyörgöm üljön egy aztalhoz mindazon ember, párt, szervezet aki unja az ország tönkretételét. Ne személyes szimpátia legyen a döntő!
KOMIK 2012.07.03. 11:10
marypoppin] [2012.júl.03. 10:57]

"... Össze kell fogni, párttól és szervezetektől függetlenül. ..".
A legfontosabb ebben a mondatában van!!!
Legföljebb annak vagyok a híve, hogy előtte mégegyszer klrdezni kell a másiktól, így illik. Még akkor is, ha reménytelen jó választ kapni, mert napjainkban -- sajnos mindkét oldalon!!! -- az dívik, hogy minden épkézláb javaslatot lesöpörnek az asztalról a felek: lásd a Parlamentet!
Egyébként egyet lehet érteni a Magyar Szolidaritás Mozgalom kezdeményezésével!!!
jimipapa 2012.07.03. 11:09
[wizes] [2012.júl.03. 10:49]
Hát egyelőre a kommunisták a fidesznél találhatók."

Azt rengeteg suttyót azért ne felejtsük, akik tolják az alcsuti patás dakota szekerét !
marypoppin 2012.07.03. 10:57
Ameddig nem látják be az ellenzéki pártok és egyéb szervezetek, hogy csak összefogással lehet legyőzni Viktorékat, addig esélyük sincs.
Én mindenfajta jelzős hovatartozást abbahagynék. Már nem erről kellene, hogy szóljon a történet. A jelen és a jövő az érdekes. Hiába definiálunk, értelmetlen az egész. Én ismertem személyesen "kommunista" embert, a világ legjobb embere volt. Mindenkin segitett, soha nem ártott még a légynek sem. Magát háttérbe szoritva segitett másokon. Az ember már csak ilyen. vannak jók és vannak rosszak. Nem a párt és a felekezet szabja meg, hogy ki a jó ill. rossz.
Össze kell fogni, párttól és szervezetektől függetlenül. Egy a cél, cselekedni kell, mert ezek az ámokfutók elveszejtik a magyarságot.
tovaris 2012.07.03. 10:51
Ezek az "ellenzékiek" azért nem lesznek sohasem egységesek és sikeresek, mert a KAPITALIZMUSON BELÜL képzelik el a változásokat.
viktorinooo 2012.07.03. 10:49
[tovaris] [2012.júl.03. 10:35]
"Együttműködés csak akkor lesz, ha abbahagyják a kommunistázást,"

Nem, nem!!!
A kommunistázást nem lehet és nem is szabad abbahagyni, de végre definiálni kellene a tartalmát. Amíg a FIDESZ tele van komcsikkal, ütni-vágni kell őket. (Utána már csak a kommunistákat.)
wizes 2012.07.03. 10:49
Hát egyelőre a kommunisták a fidesznél találhatók.