Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán: szüntessék meg az Amerikából támogatott antiszemita provokációt!

MTI|2012. júl 03. 15:41
[A+ A-]
Az Egyesült Államokból támogatott antiszemita provokációk megszüntetését kéri a washingtoni kongresszus tagjaitól Orbán Viktor. A kormányfő ezt az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagjához címzett válaszában írta, miután az amerikai képviselők júniusban levélben fordultak hozzá, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben.
A kormányfő sajtófőnöke kedden tájékoztatott arról, hogy Orbán Viktor elküldte válaszát az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagjához. A Havasi Bertalan által az MTI-hez eljuttatott levelet Joseph Crowley kongresszusi képviselőnek címezte a miniszterelnök, aki köszönetet mond az amerikai képviselők megkereséséért.

"A legjobbkor tették ezt, ugyanis éppen a segítségüket szerettem volna kérni egy olyan ügyben, amelyben a kormányközi kapcsolatokon és nagykövetségen keresztül nem sikerült célt érnem" - fogalmazott Orbán Viktor. Mint írta, Magyarországon az általa vezetett politikai közösség, amely kereszténydemokrata alapokon áll, évtizedek óta harcol a szabadságért és az emberi méltóság tiszteletéért. "A mi politikai közösségünk a magyar szabadságharcosok örököse, büszkék vagyunk arra, hogy tevékeny szerepet játszhattunk hazánk szovjet elnyomás alóli kiszabadításában és a kommunizmus megdöntésében. A szabadságunk visszaszerzése óta folyamatosan harcolunk az emberi méltóság tiszteletéért a magyar társadalmi és közéletben egyaránt. Az ez ügyben elért sikereinkről washingtoni nagykövetségünk szívesen szolgál részletekkel" - tette hozzá.

A kormányfő kifejtette a kongresszusi képviselőknek, hogy munkája során jelentős antiszemita támadások érik az általa vezetett politikai közösséget és személy szerint őt is. A támadások során "a szélsőséges erők zsidóbérencnek titulálnak bennünket" - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy ezek az erők a legnagyobb támogatást az Egyesült Államokból kapják.

"Az antiszemitizmus magyarországi központja egy olyan hírportál, amely a magyar kormány föllépése elől az Egyesült Államokba menekült, s onnan végzi gyalázatos tevékenységét. Ha ez a probléma megoldódna, az antiszemitizmus magyarországi erői jelentősen meggyengülnének. Kérem önöket, hassanak oda, hogy megszűnhessenek Magyarországon az Egyesült Államokból támogatott antiszemita provokációk. Miután az Egyesült Államok kormánya visszautasította kérésünket, önökhöz fordulok segítségért" - zárul Orbán Viktor válaszlevele.

Az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagja június 21-én levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben. A washingtoni képviselők, akik a szilárd amerikai-magyar kapcsolatok erőteljes támogatóinak mondják magukat, a képviselőház külügyi bizottságának honlapján közzétett levelükben kiemelték a magyar bevándorlók jelentős hozzájárulását az amerikai gazdasági, politikai és kulturális élet alakulásához. Mély aggodalmukat hangoztatták ugyanakkor a Jobbik antiszemita és homofób megnyilvánulásai miatt.

Idézték a Jobbik volt elnökjelöltjét, Morvai Krisztinát, aki "tetves, mocskos gyilkosoknak" nevezte az izraeli zsidókat, és arra figyelmeztette a magyar zsidókat, hogy "a magukfajták ideje lejárt". Ugyancsak idézték a Jobbik lapját, amely hitelt adott annak a mítosznak, hogy a zsidók keresztényt vért használnak vallási szertartásaikhoz, s beterjesztett egy törvénytervezetet a parlamentben, amely perverziónak minősíti a homoszexualitást, és börtönbüntetéssel sújtaná annak "terjesztőit".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (148)

A hozzászóláshoz .

Misa56 2012.07.06. 11:05
Vazze! Fogalom zavar a köbön. Támogatott, türt igencsak más dolog. Orbánnak azt kellene vizsgálni, kik finanszírozzák a szerver/-ek/ bérlését. Kik a főszerkesztők stb!
exley 2012.07.06. 09:25
Az antiszemita balhé csak elterlés volt a nagyazsabású nmb elleni hadmüveletről, a narnacsosok-katonák kardélre hánynak mindenkit akik az útjukba állanak, az nmb jelezt, hogy 2,5 %-al emelik az alap kamotot a háborús kiadásokra fordítják a befolyó összeget. Sim@r 999 milkáját a cds frisenn felállított máglyályán elégetik. Qhur-bán kán felnégyelteti a nmb felügyelő bizottságát a monetáris tanácsot ideiglenes nmb elnők a híres rgán martaloc, a fid&đz kihirdette a rendkívüli állapotot közmunkások hajléktalanok kapára kaszára.
tovaris 2012.07.04. 18:13
[marath] [2012.júl.04. 12:20]

Kuruc kappan inkább....
exley 2012.07.04. 18:09
:)
rokkantnyugtalan 2012.07.04. 15:15
Viktor olyan, mint a kiskutya. Hiába mutatnak rá, mit csinált . BELE KELL VERNI AZ ORRÁT!
makjanos56 2012.07.04. 13:36
OV. olyan látszatot kelt mintha a hazai antiszemitizmus fellendülése az USA-ban gyökerezne. Ez egy hihetetlenül bunkó elferdítése a valóságnak. Ha a magyar kormány nem preferálná az antiszemita Horthyt, Nyírőt és Vass Albertet, és nem tenne nap mint nap gesztusokat a szélsőjobbnak, bárki írogathatna bárhonnan, bármit. Az USA-ban egyik képviselő sem munkálkodik a szélsőjobb felvirágoztatásán, míg nálunk ez biza gyakran megesik. Ahogy Vadai Ágnes Horhty kultuszt bíráló felszólalására a fidesznyik képviselők és Navracsics reagált, minden határon túlment. Jó nagy lökést adtak a antiszemitizmusnak.
marath 2012.07.04. 12:20
Olyan körmönfontan aljas már ez az egész kifordított érvelés, hogy hányni kell az embernek tőle!
Mintha Amerika lenne felelős a magyarországi antiszemitizmus terjedéséért és nem a dicső kormány?!
Mintha nem a mostani kurzus kacsintana össze a szélsőjobbal folyamatosan a beígért 2 pofon helyett! Ki a franc enged teret a nyilasoknak a NAT-ban? Amerika? És ki engedi, hogy a tv-jükben és rádiójukban a nyilasaik, a kuruc.infot ÜZEMELTETŐK nyilas eszméiket terjeszthessék, nyilatkozzanak? Talán megint csak nem Amerika?
És a szoboravatások? Csak nem azt akarja mondani Orbán, hogy azért van antiszemitizmus, mert van kuruc.info???
Szánalmas és siralmas. Orbán azt hiszi, hogy milyen frappánsan megadta Amerikának! Is.
Szégyentelen kuruc kiskakas.
Úgy kell elbuknia , hogy a nevét is lfelejtsük...
marimama 2012.07.04. 11:25

"A kormányfő kifejtette a kongresszusi képviselőknek, hogy munkája során jelentős antiszemita támadások érik az általa vezetett politikai közösséget és személy szerint őt is. A támadások során "a szélsőséges erők zsidóbérencnek titulálnak bennünket" - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy ezek az erők a legnagyobb támogatást az Egyesült Államokból kapják."

orbánt csak azért zavarja a kurucinfó, amiért a Klubrádió és egyéb médiumok is. Mert őt támadják.
1zember 2012.07.04. 09:45
Amit Orbán írt, az a pofátlanság teteje, de van benne ráció! A kuruc.infó zavartalan működtetése ugyanis - szerintem - nem összeegyeztethető az amerikai alkotmánnyal, szabadságeszmével. Az amerikai kormány szégyellhetné magát fasiszta honlap megtűréséért.
tovaris 2012.07.04. 05:55
[libertador] [2012.júl.03. 23:02]

Így van. Orbán nagyon veszélyes játékot űz, és azon sem csodálkoznék, ha szélsőjobbról csapnák le a fejét - hálából mindazokért, hogy politikájával a "polgári körökből" kiköltötte a turulfiókákat, akik teleszarták a magyar közéletet a fasiszta guanóval.
Lajosbacsi1000 2012.07.04. 00:13
Színjáték !
Viktor, téged akkor is utálni fognak amerikában !
hellokitty 2012.07.03. 23:53
[tomsawyer] [2012.júl.03. 23:23]
"milyen zagyvalékot írogat itt?"
Hogy jön ide? Egyszerűen bemásoltam egy korábbi hozzászólást. ( [emkekacs] [2012.júl.03. 18:00] )
"en block"? Én a hozzászólók egy részét írtam. Látom gondok vannak a szövegértéssel...
nacivadasz 2012.07.03. 23:36
Nem szokásom idegen tollakkal ékeskedni, de most mégis megteszem. Puzsér Róbert kritikus szavaival élve a Jobbik és a Kuruc Infó "förtelmes hiszti, förtelmes szégyentelenkedés, pusztító alpáriság, szellemi kútmérgezés. A suttyóságnak olyan szintjét mutatja meg, amelyre a lakosság nem kíváncsi. Nagyon nem." És ezt majd a kellő időben, tettek formájában (X-elés a választásokon) bizonyítani is fogja.

Orbán a hazánkban dühöngő szélsőségeket ( Horthy-restauráció, goj motorosok, Gárda, Nyírő) taktikusan megkerüli a válaszlevélben és egyből Amerikára mutogat. De tényleg nem lenne rossz, ha a tengerentúlon valóban utánamennének és letiltanák a NácInfót záros határidőn belül.)
tomsawyer 2012.07.03. 23:23
hellokitty, már elnézést, de milyen zagyvalékot írogat itt? Hogy jön ide a "gyűlölöm a katolikusokat" című idiótaság? Azt meg kikérem magamnak, hogy "az itt hozzászólók egy része ősellenségnek tekinti a katolikus egyházat" című mesemondást úgy en block a kommentelőkre ráhúzza. Az itt hozzászólők nagyobbik része az idegengyűlöletet, az antiszemitizmust, a rasszizmust tekinti ősellenségnek. Szerintem pont a katolikus egyház emelte fel a szavát nem egyszer az utóbbi hónapokban a fasisztoid zsidógyűlölő politikai szónoklatok elítéléséért. Lásd. pl. Erdő Péter beszédeit.
libertador 2012.07.03. 23:12
Már a megfogalmazás is csalárd: "Amerikából támogatott antiszemita provokáció..!" Pont Amerika támogatja a fasisztákat!!! Röhej. A valóság meg annyi, hogy a szabadság hazájában bárki működtethet szervereket is , amikről bármilyen politikai nézetet lehet terjeszteni. Természetesen, ha ez meghalad egy demokratikus normát, akkor közbe lehet lépni. De ehhez határozott fellépés, és valószínűleg bizonyítékokat felsoroló igazságszolgáltatási procedúra szükségeltetik. Ha komolyan gondolná a ravasz törpe, amit Amerikába írogat, akkor inkább jogi úton lépne fel pl. egy amerikai bíróságon a kurucinfo betiltása érdekében. Amerikában nem politikai, hanem törvényi úton szokták az ilyesmit elérni. Csak meg kellett volna bízni egy-két kompetens amerikai ügyvédet, akár a magyar kormány nevében is, és azok tették volna a dolgukat. Így azonban csak hazug színjáték az egész.
kicsiimre 2012.07.03. 23:06
Orbán Viktor megint hazudik, most éppen az amerikaiknak. Tehát az ő mély hallgatása az antiszemita és náci megnyilvánulásokkal szemben nem igaz, sőt maga a jelenség sem igaz csak amerikai provokáció. Ez az ember egy cseppet sem szégyelli, amit mond (ne azt figyeljétek, hanem amit teszek), meghibbant, bezsongott? Hát ezt teszi és ezért nem áll szóba vele szinte senki, nem hívják és nem fogadják sehol. Sajnos a pökhendi sallerek és kokik a nemzet arcára csapódnak vissza.
hellokitty 2012.07.03. 23:05
"amerikai képviselők júniusban levélben fordultak hozzá, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben."
Ilyenekre gondolhattak:
"gyülölöm a katolikusokat emberek millioit ölték az isten nevébe,aljadék banda."
Érdekes módon az itt hozzászólók egy része ősellenségnek tekinti a katolikus egyházat, nem is titkolja a véleményét. A többi egyház, vallás tökéletes? Bezzeg ha valaki a zsidókról ír kritikusan azonnal jön a nácizás. Szánalmasak...
libertador 2012.07.03. 23:02
Ma már ritkán csodálkozom orbánvezér nyakatekert dakota, meg szabadságharcos szóvirágain, de most ez a húzása végtelenül aljas és döbbenetes. Ad 1.: Sehol nem hallottam, hogy pont a fideszt, meg zorbánt "zsidóbérencnek" hívták volna...Sokkal nyilvánvalóbb, hogy versenyt fut a Jobbikkal a két párt eléggé hasonszőrű választóiért. És ezért emelnek be pl. kötelező nemzeti tantervbe nyilasokkal szimpatizáló Nyírőt, ezért rehabilitálják a zsidótörvények és többszázezer ártatlan ember elhurcolását, meggyilkolását passzívan támogató Horthyt, stb., stb. Ad.2. Ha orbánt, a "demokratát" annyira sértené a jobbik felháborító viselkedése, uszító xenofóbiája, holocaust tagadása, EU-gyűlölete, akkor a 2/3-ával nemcsak a szegény emberek életkörülményeit tenné lehetetlenné, hanem elérhetné akár azt is, hogy egy fasiszta pártot betiltasson Magyarországon... De nem teszi. Helyette csalárd és hazug levélben ecseteli a washingtoni képviselőház tagjainak, hogy ő mekkora demokrata és filoszemita. Nem véletlen, hogy Clinton asszony, meg az USA nagykövetasszonyának "nem reagálása" volt eddig minden reakció orbán megnyilvánulásaira. Mert más téren meg önfejűen gázolt át a jogállami játékszabályokon, és pökhendin utasította el a demokratikus világ figyelmeztetéseit.
cadojo 2012.07.03. 22:56
most akkor mi van ????? Amerikából is megmondják mit csináljunk.....Europába is megmondják mi legyen!!!!! és még sokan a 40 évet átkozzák....idioták akkor ezt most minek neveznétek......
tovaris 2012.07.03. 22:36
[vaskovacs] [2012.júl.03. 20:05]

Középkori marhaság.