Előző
Következő
új cikk

Külföld

Magyar parlamenti bizottság Révkomáromban - Szlovákiának nem tetszett

MTI|2012. júl 03. 21:38
[A+ A-]
Sajnálkozását fejezte ki Balogh Csabának, Magyarország pozsonyi nagykövetének a szlovák külügyi tárca kedden amiatt, hogy a magyar parlament nemzeti összetartozás bizottságának múlt heti révkomáromi ülésére a szlovák szaktárca és a pozsonyi parlament előzetes tájékoztatása nélkül került sor - közölte a honlapján megjelentetett sajtóközleményében a szlovák külügyminisztérium kedden.
Balogh Csaba nagykövetet kedden Pozsonyban Frantisek Ruzicka, a szlovák külügyi tárca európai kapcsolatokért felelős főigazgatója fogadta. A szlovák külügy közlése szerint a találkozó fő témáját a szlovák és a magyar fél által megvalósított kölcsönös látogatások protokollkérdései alkották.

A szlovák szaktárca közleménye szerint a nemzeti összetartozás bizottságának múlt heti révkomáromi kihelyezett ülése nem felel meg annak a jószomszédi együttműködésnek, "amely mindkét félnek érdeke."

Frantisek Ruzicka a találkozón annak a meggyőződésének adott hangot, hogy: a félreértések elkerülése érdekében a jövőben a magyar fél a diplomácia és a protokoll szabályaival összhangban jár majd el az ilyen látogatások előkészítése során. "Annak érdekében, hogy a kétoldalú kapcsolatokban mindkét fél a konkrét eredményekre tudjon összpontosítani a két ország miniszterelnökeinek nemrégiben zajlott tárgyalásai szellemében" - fogalmazott a szlovák szaktárca.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (2)

A hozzászóláshoz .

Sutyi944 2012.07.04. 15:07
Még jó hogy felháborodtak. Azt gondolja ez pökkhendi társaság hogy mindenhol és mindenkivel azt tesz amit akar? Én az ő helyükben be sem engedtem volna őket mint tették ezt Solyóm Lászlóval annak idején. Nincs itthon elég hely ahol ülésezhetnek? Könnyebb a lelkük ha valakit cukkolhatnak felháborító.!!!!!!!!!
tovaris 2012.07.03. 22:37
Finoman fogalmaztak, de első figyelmeztetésnek megfelel.