Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Kedves Hugh Grant Úr!

Népszava|2012. júl 09. 08:56
[A+ A-]
Elnézést, hogy így a sajtóban üzenek Önnek. Egy kicsit fölhatalmazva érzem magam, mert nagyon sok filmjét láttam, nagyon sokszor. Ez azért van, mert a feleségem kedvenc színésze. Jó az a táncolós, amelyikben miniszterelnököt játszik - bár abban az a kivénhedt popsztár a kedvencem, aki "tíz perc alatt csatakbuzi lesz Elton John buliján". Az is jó, amelyikben Julia Roberts-sel esik szerelembe. A könyvesboltot Notting Hillen a múlt héten hiába kereste a feleségem, aki most Angliában tanít, mert itt nem tudunk megélni, és amúgy is emigrálni akar, mert teljesen reménytelennek találja az itteni állapotokat.

Nem tudom itthon tartani, mert igaza van. Egy rémisztő országban élünk, ahol a hetyke bunkóság és a félelem mindent lerombol és tönkretesz. Elnyomorodásunk első számú oka az, hogy Orbán Viktor - mivel nem meri betiltani - ellehetetleníti, kiéhezteti az ellenzéki sajtót. Én egy olyan napilapnál dolgozom, amelyik 139 éve jelenik meg, de ez már igazi csoda. Orbán Viktor kitalálta ugyanis, hogy úgy lehet minket megölni, ha nem kapunk állami hirdetéseket, és éreztetik a magánhirdetőkkel, hogy nem lesz jó pont a különféle pályázatoknál, ha nálunk hirdetnek. Talán még ennél is ocsmányabb és szánalmasabb, amit a másik munkahelyemmel, a Klubrádióval művel: nem csak a kiéheztetésre játszik, hanem ráadásul odáig merészkedik, hogy az illetékes médiahivatal, amelynek vezetősége csak Orbán embereiből áll, úgy próbálja elvenni tőlünk a frekvenciánkat, hogy pitiáner trükkökkel ellenszegül a bírósági ítéleteknek. (Most Orbán megpróbálja a bírókat is maga alá gyűrni, és nagyon úgy néz ki, hogy ez is sikerül.)
Ha gondolja, fölkeresem Angliában - úgyis lesz arra dolgom nemsokára -, és szívesen elmagyarázom a magyarországi sajtóhelyzetet. Kiváló tolmácsom lesz, aki ráadásul az ön rajongója.

Addig is, kérem, írja meg Orbán Viktornak a kedves címét, mert levelet akar Önnek küldeni, nyilván arról, hogy Ön tévesen bírálta Magyarországot és az itteni médiatündérkertet.

Sokan nagyon szeretnénk, ha mihamarabb megkapná és nyilvánosságra hozná, mert mostanában az az egyetlen vigaszunk, hogy jó nagyokat röhögünk az orbáni diktatúra elmebeteg propagandaüzenetein.

A levelet angol nyelven itt olvashatja!

Hozzászólások (66)

A hozzászóláshoz .

mecseki111 2012.07.18. 14:40
Egy zsenire mindig figyelni kell,igazat irt!
franzstadt 2012.07.11. 06:51
Na azért jó lesz vigyázni az ellenzéki kommentelőknek! Ez a nagyvonalú kormány lassan odajut, hogy a TEK-kel kinyomoztatja a levélcímüket és majd nekik is ír.... egyenként....mindenkinek elmagyarázza:..." elvtárs, maga nem jól látja a helyzetet, az a fekete tulajdonképpen fehér...." És ha ez nem használ, akkor jöhet az átnevelő tábor..... Szép, új világ.......
Utólag: gumicsontnak nagyon jó, közben nem az új adókra, az új sanyargatásra figyel a nép.....
terlasz 2012.07.11. 00:57
tiribesi] [2012.júl.10. 20:50
"balvilág firkászai is irkálhatnak mindenfélét, mégsem tiltja meg Orbán Viktor, hogy a közintézmények járassák a Népszavát, Népszabit, stb, mint anno Gyurcsány a Magyar Hírlapot egy véleményező cikk miatt. "

Na persze: egy véleményező cikk miatt... Akkor nem egy aljas, kirekesztő antiszemita náci cikk miatt, ugye?
Az a baj, hogy folyamatosan csúsztatsz és hazudozol, ezért talán legjobb lenne téged ignorálni.
viennacalling 2012.07.10. 23:17
Bocsánat,
így mondta pontosan, hogy
" a szinészet az nem munka".
Hidd el, hogy nagyon emberi és normális és nem egy buta tök, aki csak a megírtat adja vissza.
De minegyis...
:-)
hohoohooo 2012.07.10. 23:16
[bluszin] [2012.júl.10. 23:12]
"és ki az a tiribesi?----aki saját butaságát kivetíti másokra---"
Az origo.hu-n megtalálod,a közutálat közepén...
bluszin 2012.07.10. 23:12
és ki az a tiribesi?----aki saját butaságát kivetíti másokra-----biztosra véve hogy a színész azt sem tudja hol találja a térképen Magyarországot---na ez is egy vitastílus----nagyon útszéli
bluszin 2012.07.10. 23:07
egy hetyke bunkó Deutsch így mondaná:"ki a f.. az a Hugh Grant?"
viennacalling 2012.07.10. 22:46
tiribesi] [2012.júl.10. 20:50]
"..egy olyan pojáca, aki még azt sem tudja, hol találja a térképen Magyarországot. Annyit tudhat csak, hogy valahol Európában kell keresni..."

Bocsáss meg, de akit lepojácázol egy rendkivül értelmes, tanult és felettébb szerény pasi.
Ès még csodaszép is, na ezt adjam össze...:-)
Tényleg értelmes ember, intelligens és meglepöen normális.
A szinészetet nem állásnak, elhivatottságnak etc. tartja,nem magasztalja, mint azt szokás.
Ö ezt egy "Job"-nak tartja és kínos neki, ha ajnározzák. Ùjabban azt mondja, hogy lehet, hogy abba is hagyja. Nem szerelmes saját magába, mint oly`sokan.
Pedig tehetséges.
Ez tényleg egy normális pali!
Meglepöen normális!
viennacalling 2012.07.10. 22:40
tiribesi] [2012.júl.10. 20:50]
"..hogy viselkednek, ha nyeregben érzik magukat..."

Oh, az egyszerü.
Ugyanis akkor eleve, magjában el van folytva a náci habitus és ezért aztán nincs kit lenácizni, mert nem rúgnak labdába.
Helycserés támadás, náci megy, baloldal jön.
Oké, náci nem megy, az nem szokott menni,
de legalább takarékra lesz állítva.
viennacalling 2012.07.10. 22:37
tiribesi] [2012.júl.10. 20:50]
"..egy ünneplőbe öltözött békés idős házaspárt megtámadnak, .."
(mármint a kommancsok a Szentmihályit és feleségét.)

Ha emberek bizonyos embereket lenáciznak, akkor annak a bizonyos embernek azért valamit tennie, mondania kellett.
A náci jelzöt ki kell ám érdemelni, csak úgy nem lesz senki lenácizva.
radzeer 2012.07.10. 21:22
tiribesi: Miért probléma, ha egy nácit lenáciznak? Egyszer látnék végre egy "megvadult baloldali tüntetőt"! Viccet félretéve: sajnos még az az idő is eljöhet, de nem kívánom senkinek.
tiribesi 2012.07.10. 20:50
Csak most olvastam a levél utolsó mondatát:

"Sokan nagyon szeretnénk, ha mihamarabb megkapná és nyilvánosságra hozná, mert mostanában az az egyetlen vigaszunk, hogy jó nagyokat röhögünk az orbáni diktatúra elmebeteg propagandaüzenetein."

Szegény, szerencsétlen balliberálisok...Ennyire kétségbe vannak esve, hogy nem az ő favoritjaik vannak kormányon?

És miféle diktatúráról ír Andrassew? Én semmit nem érzékelek belőle, sőt a családban senki, pedig fényévekre állunk a fidesz köreitől. Nem kell félni, ha egy fekete autó áll meg mellettünk, a balvilág firkászai is irkálhatnak mindenfélét, mégsem tiltja meg Orbán Viktor, hogy a közintézmények járassák a Népszavát, Népszabit, stb, mint anno Gyurcsány a Magyar Hírlapot egy véleményező cikk miatt.
És ennek a kormánynak a rendőri vezetése nem lövette ki sem békés sem békétlen tüntetők szemét.
Pedig január 2-án volt egy kis utcai balhé, amikor pl. Szentmihályi Szabó Péter publicistát és feleségét a megvadult baloldali tüntetők hátba vágták, majd fellökték, rugdosták és leköpték, miközben lenácizták őket.
Ne mondja nekem senki, hogy azok jobbikosk voltak! A jobbikosok nem nácizni szoktak, hanem komcsizni.

Szerintem sokkal inkább van félnivalójuk az embereknek egy posztkommunista kormánytól, mert el lehet képzelni, hogy ezek a vademberek, akik január 2-án többek között egy ünneplőbe öltözött békés idős házaspárt megtámadnak, hogy viselkednek, ha nyeregben érzik magukat.

Az pedig engedtessék meg a kormánynak, hogy megvédje magát, ha valótlanságokat terjeszt róla egy olyan pojáca, aki még azt sem tudja, hol találja a térképen Magyarországot. Annyit tudhat csak, hogy valahol Európában kell keresni.

HughGrant 2012.07.10. 20:24
Kedves Orbán Viktor!

Hálásan köszönöm az ingyen reklámot, ami az Ön jóvoltából Magyarországon jelenleg is folyamatban van!
Mivel a reklám mindig sok pénzbe kerül, így örömmel és köszönettel veszem, ha még egy ideig folytatja.

Üdvözlettel:
HughGrant
deportalt 2012.07.10. 19:31
Gratula Andressew Ivánnak!
juditida 2012.07.10. 19:02
tiribesi' ezek szerint édesapád fizette a tagdíjat és azzal
szerzett neked jogot az egyetemre való bejutásodhoz., ami akkor még ingyenes volt. Kicsit furcsa, hogy most azért haragszol, hogy ingyen tanulhattál. Remélem édesapád belülről rohasztotta a rendszert. Majd egyszer kérdezd meg tőle. Szerintem te is voltál KISZ-tag az egyetemen, vagy bosszúból nem végezted el apád miatt?
Gondokodnál néha azon amit leírsz?
jobbb 2012.07.10. 18:07
Talán nem kellene ezzel az egyébként kiváló színésszel ennyit foglalkozni.Nyilvánvaló,hogy fogalma sincs a magyar médiatörvényről,ahogy a saját országának médiatörvényéről sem.
Holnapután talán a lappföldi mikulással kellene foglalkozni ha megszakérti a magyar spenóttermesztést?
tiribesi 2012.07.10. 14:20
Hugh Grant csak eljátszotta a rábízott szerepet, méghozzá súgó segítségével. Mert tuti, hogy még sosem olvasott magyar újságot és nem nézi a magyar tévécsatornákat, mivel egy kukkot sem ért magyarul, tehát magyar nyelvű újságokat sem tud olvasni, így nem tudhatja, hogy a balliberális lapok milyen rágalmakkal vannak tele. Mégis ricsajozik a balvilági sajtó, hogy nincs sajtószabadság.

"Martin Schulz vagy egy hozzá hasonló lelkiséggel kidekorált ember szépen félrehívta pár percre, beleduruzsolt a fülébe, Hugh pedig nagyokat bólogatott. „Hungary, persze, nem Slovakia, csak el ne felejtsem.” Aztán a jó Hugh legangolszászabb mosolyával elmondta a kamerába a dolgot, pontosan úgy, ahogyan a szerepeit is rendre megtanulja. De kérdeznél csak részleteket a magyar sajtóviszonyokról, igencsak sűrűn tekintgetne a súgólyuk felé, bármennyire is magabiztos gyerek.
Három magyar várost nem tudna felsorolni, és fogalma sincsen, hogy hívják Budapesten a miniszterelnököt. Nem tudna megemlíteni egyetlen parlamenti pártot, és nem ismeri egy magyar újság vagy televíziós csatorna nevét sem.Miért is kellene neki elhinni bármit is?" (Lehet, hogy ő is keveri Budapestet Bukaresttel, mint sok más külföldi.)
tiribesi 2012.07.10. 14:09
Morgolódó, a szegfű-agy mennyivel jobb szerinted?
tiribesi 2012.07.10. 14:07
Tévedsz, Frank!

Édesapám nem komcsi volt, mert Horthy volt a példaképe, Nagyapám pedig Horthy idejében volt katona. Az egész családunkban nem volt MSZMP-s, Édesapám is csak miattam lépett be, mert megfenyegették.
Lehet, hogy az egyetemista társaidnak nagyobb szerencséjük volt, mert a szüleik munkahelyének nem volt olyan szemét párttitkára, mint az én Édesapám munkahelyének.
morgolodo1 2012.07.10. 12:33
Köszönöm a többieknek hogy a narancsagyúaknak válaszoltak helyettem is.