Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Túl a normalitáson

Népszava|2012. júl 09. 13:08
[A+ A-]
Divat mostanság a melegre fogni egy-egy nyilatkozó zavaros mondatait, Kövér László esetében azonban méltatlan lenne az időjárást okolni a kijelentéseiért. Pedig a földi halandó hajlamos lenne azt hinni, hogy ennyi kuszaságot, rosszindulatot, fölényeskedést, nagyképűséget, kioktatást, stb., csak forró fejjel lehet mondani, de tudjuk: a magyar parlament elnöke kontinentális hőmérsékletben is képes bármilyen szélsőségre. Neki tényleg nem kell a kánikula ahhoz, hogy összeesküvés elméleteket gyártson; egyáltalán semmilyen rendhagyó körülmény nem kell, hiszen ő maga a rendhagyó körülmény. Pedig, szerinte, Orbán Viktornak és a Fidesznek van értékrendje és ebből fakadó jövőképe, míg - állítja - a politikai baloldalnak soha nem volt ilyen. Ne vitatkozzunk most az állítás valódiságával, koncentráljunk csak a fideszes értékrendre és jövőképre. Összpontosítsunk tényleg csak erre, mivel éppen ez az, ami ijesztő: az ő értékrendjük ugyanis az összes közpénz megszerzése és a politikai ellenfél teljes kiiktatása. Ezen dolgoznak már két éve, no meg persze azon, hogy elhitessék: az abnormális a normális.
Én most, ezzel az írással egyáltalán nem akarom elhitetni, hogy az abnormális a normális.
Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (15)

A hozzászóláshoz .

Pasolini 2012.07.11. 16:33
[peterfix]
Ezt a "zsidóval kötök üzletet, csak rosszul járok" gondolatot ugyan ki vagy mi mondatja Önnel? Nem gondolja, hogy feltételezése sértő és cinikus?
kozak 2012.07.10. 09:29
(ozmo)Nincs bent sötétség,Csak a szemed világa ment el,
Zebra 2012.07.10. 08:30
Zsuzsa

Azt mondják, hipnózissal senkit nem lehet rávenni olyan cselekményre, melyet éber állapotban nem követne el.

Egy kivétel van.

El kell hitetni az egyénnel, hogy a másik veszélyezteti őt, rosszat akar neki, tehát elemi érdeke, hogy MEGVÉDJE ÖNMAGÁT. JOGOS ÖNVÉDELEMNEK álcázva rávehetők az emberek a másik cserbenhagyására.

Mindössze ennyi történik. "Karizmatikus" vezető kell hozzá. A "felszecskázni" kifejezés nagyon találó.
ZsuzsaD 2012.07.09. 22:12
Mindez még kevés a Fidesznek, alapvetően egy a cél felszecskázni az egész társadalmat, mindenkit összeveszejteni mindenkivel. Mikor egy Fidesz közeli közgazdász ilyet szól, hogy hozzá kell nyúlni a nyugdíjakhoz, el kell venni belőle, ez mit jelent magyarra fordítva? Sikerült a fiatalságot meggyőzniök arról, hogy hazánk kétségbeejtő gazdasága azért tart ott, ahol tart, mert elöregedett az ország (ez egyébként igaz) és a sok kifizetett nyugdíj elveszi a szükséges pénzeket máshonnan. Őrület. A világon nincs talán még egy olyan ország, ahol ilyen alacsony nyugdíjakat fizetnének, mint nálunk. Ezekből, már nincs mit elvenni. Vagy más: Összeveszejtik a fiatalabb orvosokat az idősebbekkel a tekintetben, hogy kitalálták 62 éves korukban (erejük teljében) menjenek nyugdíjba. Nyilván ez ott kezdődött, hogy a fiatalság nehezményezte, hogy íz, akár húsz év után sem tud egy megfelelő sarzsit szerezni az orvosi pályán, mert ezek a vén, esetenként akát 70 éven felüli orvosok még mindég egzisztálnak. Ebben is van igazság némileg, de megint csak egyet tudtak tenni, hogy kizúdították a mosdóvízzel a gyereket is. Röviden nincs a társadalomnak olyan szegmense, akik így, vagy úgy ne kerültek volna szembe egymással a Fidesz áldásos tevékenysége folytán. Én ezzel kapcsolatban csak egyet tudok mondani, a sok hülyeséget figyelmen kívül hagyva, a társadalomnak össze kell fogni és ha eljön majd annak az ideje ezt a békétlenkedő és egyébként is iszonyatosan kártékony kormányt el kell zavarnia. Attól tartok csak, hogy e tekintetben sokan még a saját példájukon sem tanulnak.
ozmozis 2012.07.09. 19:33
[konc01] [2012.júl.09. 18:47]
A hozzászólásának lényege az volt, hogy ha valaki megszedi magát, akkor könnyedén lemond a hatalomról. Ennek hibás voltára hívtam fel a figyelmét.

[poncius] [2012.júl.09. 18:04]
ozmo, gyere be a napról!

Nem megyek, engem kifejezetten zavar a sötétség...
konc01 2012.07.09. 18:47
[ozmozis] Ha emlékezetem nem csal,/tudom, hogy nem!/ GyF milliárdosként lett miniszterelnök, míg OV miniszterelnökként lett milliárdos! Ugye nem tévedek?!
Vitrioll 2012.07.09. 18:07
Breaking News !!!
"2012.07.09. 17:22; ATV Tv online"
"Kelemen: Kövér egycollos szűklátókörűségben szenved"
"Mint emlékezetes, Kövér László házelnök, a Fidesz országos választmányának az elnöke bírálta az RMDSZ-t mai, a Magyar Hírlapnak adott interjújában, bolsevik gyökerűnek nevezte és az MSZP „erkölcstelenségéhez” hasonlította az erdélyi magyar pártot. Kelemen Hunor a házelnök kijelentésével kapcsolatban megjegyezte: egy colos keresztmetszetű szűklátókörűség jellemzi Kövért. Mint fogalmazott: az RMDSZ már akkor az Európai Néppárt tagja volt, amikor a Fidesz még más utakon járt. Ha az RMDSZ bolsevik gyökerű lenne, akkor kizárnák az EP-ből, illetve nem szavazhatott volna a Fidesz felvétele mellett."
.
Az én véleményem szerint az a Kövér aki egy Orbánellenes puccsról hablatyol .
És erő alkalmazásával fenyegette meg az Országgyűlés ellenzéki képviselőit .
Na az a Házelnök ,már mindennemű normalitáson túl leledzik !
Magyarország meg van verve hatalommániás ,üldözési mániával megvert ,akarnokos ditátorral az élén !
Orbán-Kövér-Matolcsy-triumvirátusa ,túlélhetettlen Magyarország népének !
Ha e triumvirátus marad holnap is a helyén ,magyarországnak vége !!!
poncius 2012.07.09. 18:04
ozmo, gyere be a napról!
ozmozis 2012.07.09. 17:13
[konc01] [2012.júl.09. 13:32]

Lehet olyan széles e hazában, aki azt hiszi, a kenyérgondjai miatt megy politikusnak valaki, vagy ha már nincsenek kenyérgondjai, könnyedén távozik a politikai életből? Ha van ilyen, Orbán Viktorról emelje tekintetét Gyurcsány Ferencre.
gruzgruz 2012.07.09. 14:16
Attól tartok, hogy tényleg van a jelen hatalomnak jövőképe. De ezt nem a poltikai vezetőknél, hanem a gazdasági überments-nél kell keresni. A politikai vezetők színházat játszanak, és abban pedig tényleg az egyéni bohóckodásnak nagy szerepe van. Legyen ez az Orbán-féle "hosszú menetelés", vagy a Gyurcsány-féle hintapolitika. A baloldallal nem az a baj, hogy GYF-nek nem kell BG és MA meg mindent ennek rendszernek köszönhet (szegénysorból hozta fel, ha nem lett volna rendszerváltás valamilyen gyárban rohadna minimálbérért), hanem az a baj, hogy baloldal nincs. A burzsoázia ilyen-olya rendű-rangú képviselői játszanak cirkuszt a népnek, mert kenyér az már nincs. És nem az egészséges táplálkozás miatt!
konc01 2012.07.09. 13:32
Orbánviktort nem izgatja a jövő. 2014-ig a Simicska-Nyerges duó a segítségével kitalicskázza a pénzt az államkasszából. Nem számít neki ha nem választják újra, jut neki is a léből. Nem lesz kenyérgondja!
t.olvaso 2012.07.09. 13:26
Bizony túl a normalitáson a baloldal nem képes egységet formálni. Gyurcsánytól menekül Bajnai Gordontól Ungár Klárával bezárólag azok is , akiknek az összefogás lenne a kiút a süllyesztőből való kilábalásra. Elemezve a választásoktól eltelt két évet az kevés okot ad a honderűre. Talán a kisebb székházban közelebb kerülnek egymáshoz és a gondolataik is bár új elemek nem igen szoktak itt megjelenni az olvasók számára. Itt ez a normális.
ellenforradalmar 2012.07.09. 13:22
[t.olvaso] [2012.júl.09. 13:17]
Igen gyors volt a váltás. Különös szituáció ez ebben a hőségben.""""""""""""""22

Ez az olvasó ugrik mint tyúk a t...konyra
balumaci 2012.07.09. 13:21
Köteles mélymagyar bunkósága és megalapozott műveletlensége nem ősi turáni átok, hanem a fideSS-es jelenkor sajnálatos ténye. Óránként képes egetrendető ostobaságokat mondani a tündérmesés hiveiknek.
t.olvaso 2012.07.09. 13:17
Igen gyors volt a váltás. Különös szituáció ez ebben a hőségben.