Előző
Következő
új cikk

Belföld

Középkorú férfi lehet Bándy Kata gyilkosa, és még élvezheti is a médiaérdeklődést

Hirado.hu|2012. júl 15. 08:05
[A+ A-]
Akár azt is gondolhatja - a felfokozott médiaérdeklődés okán - Bándy Kata gyilkosa, hogy nagy tettet hajtott végre, vélekedett a kriminálpszichológus. Jelenleg több mint száz rendőr járja a pécsi utcákat.
Nem lóg ki a saját környezetéből, zárkózott típus, és szeret "vadászni", így jellemezte Végh József kriminálpszichológus a hirado.hu-nak a vasárnap megölt pécsi rendőrnő gyilkosát. A rendőrség profilalkotói valószínűleg már sejtik a gyilkos karakterét, tudják, milyen ember lehet. Végh József kriminálpszichológus szerint meglesz Bándy Kata gyilkosa. A szakember a hirado.hu-nak azt mondta, hogy az ilyen elkövetők előbb utóbb hibáznak.

A gyilkos nagy valószínűséggel középkorú férfi, és biztos, hogy nem ez volt az első esete. A jellemét tekintve visszahúzódó emberről beszélhetünk, aki nem lóg ki a környezetéből. Nagyon fontos, hogy sikerült a rendőrségnek DNS-mintát szereznie, mondta Végh József, de ez önmagában kevés, az elkövetőt is meg kell fogni.

A hatalmas publicitást kapott gyilkosság az elkövetőre is hatással lehet. Végh szerint a gyilkos figyeli a híradásokat, minden cikket, bejegyzést elolvas az üggyel kapcsolatban. Önmagában még élvezheti is a nagy érdeklődést, és az gondolhatja, nagy tettet hajtott végre.

Jelenleg több mint száz rendőr járja a pécsi utcákat - megerősített szolgálatot látnak el a közbiztonság érdekében. Esténként még a belvárosban is csapatostul figyelnek a rendre. Bándy Kata halála nemcsak sokkolta az országot, hanem némileg megváltoztatta Pécs éjszakai életét is - vélik a fiatalok. Sokkal óvatosabbak az emberek.

Emlékeztetőül: a 25 éves rendőrségi pszichológust brutális meggyilkolták. Bándy Kata vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, az otthonába azonban nem érkezett meg. Holttestére egy férfi bukkant rá szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (17)

A hozzászóláshoz .

Anahita2030 2012.07.15. 14:45
[andezit0224] [2012.júl.15. 10:53]

A meleg-parádén egyáltalán nem kéjgyilkosságot és szadizmust ,,reklámoztak", ennek semmi köze a homoszexualitáshoz. Nem kell szexuálpszichológusnak lenni ahhoz, hogy ezt az ember átlássa.
Más: Ennek a bűncselekménynek az elkövetője egész más személyiség lehet, mint a Whiskys, a bűncselekménye is egészen más jellegű, és ebből következően a társadalomra való veszélyessége is nagyban különbözik az övétől.
Oregzsaru 2012.07.15. 13:33
T! karpatij!
Nem Dzsoninak hívtak véletlenül a munkahelyeden?
karpatij 2012.07.15. 11:04
majd el felejtettem, hogy miben bízok még!

például abban, hogy a szolgálati szabályzat szerinti testi kényszer alkalmazásakor,
az elfogás során mindösszesen csak kb. 27 fogát ejti ki "véletlenül" a szájából,

s ennek következtében a börtönben nem kell neki sem fogkefe, sem fogkrém,
mert ugye a maradék 1 fogát "körül is tudja majd nyalni" vagy bármi mást is

jaaa, és aki engem NEM humanistának nevez, azt tiszta erőből nem szeretem...

(megj.: megfogalmazott humanizmusom (csak és kizárólagosan) az ilyen és hasonló FÉREG bűnelkövetőkkel szemben áll fenn)
ferooo1 2012.07.15. 10:55
lehet a gyilkosnak drukkolni....
hátha román és adunk neki diplomát, média sztárolást
minden bűnözőt meg kell vetni a whiskys mi a francot keres még itt kereskedik, vállalkozik ,építkezik
neki nem kell erkölcsi sem? persze román különleges faj magyar országon
hogy nem gyilkolt nem rajta múlt !!!!!!!
andezit0224 2012.07.15. 10:53
Szombat délelött meleg parádé,amit reklámozni kell,mert szép és jo-nekik,
de eltér a normális férfi nö kapcsolattól.És reklámozni kell éjel nappal a TV csatornákon az interneten
ahol ez irányban müvelödik az egyébbként is müveletlen iskolázatlan férfiak tömege.Ez kemény porno.
Ezeknek az elvetemült,korcsosult férfiaknak utána kell egy partner akiken kiélhetik az ott látottakat,persze
ehhez eröszakkal szerzik meg a partnert,és utána még az életét is elveszik.
Ez történt szegény Bándy Katával.Szép,csinos fiatal 25 éves nö.Nem ezt érdemelte az élettöl.
Ha el is fogják a tettest,vajon ki fog e derülni hogy milyen kegyetlen dolgokat csinált vele,hogyan
élvezkedett vele és utána elvette az életét.Ez társadalmi probléma.A politika hallgat,semmit nem mond,
hogy min kellenne változtatni.Ha elfogják az elkövetöt,a szokásos elme vizsgálat és kap egy pár évet,
és minden megy tovább.Még hány ilyen áldozat kell,hogy valami történjen.
Az ilyen embert,aki csak igy tud élvezkedni,ki kell végezni,mert nem szeretetböl keresi a partnereit,hanem
kegyetlen szekszuális játékokbol.
Szoval melyik hasznosabb a társadalom számára:a férfi nö kapcsolat vagy a ferde hajlamuak élete.

karpatij 2012.07.15. 10:18
T. [sumpesz] [2012.júl.15. 10:01]

jók az érveid, de ne felejtsd el, hogy van kriminál metodika és van kriminál taktika...

megjegyzés:

az úgynevezett "arany 24 óra" SAJNOS már a holttest megtalálása előtt lejárt... (vasárnap - szerda)
rab-szodia 2012.07.15. 10:07
A gyalogos, egyenruhás, netalán posztoló rendőrt körülbelül olyan ritkán lehet látni az utcán, mint pacsirtát. Hogy miért pont ehhez a két lábon sétálgató madárkához hasonlítom őket?
Azért, mert gyermekkoromban olyan gyakorisággal fordultak elő, mint a verebek, csak az egyik ugrált, a másik sétált..
Azért mondjuk mégis van különbség a pacsirta és a rendőr között, mert az egyik egy kedves színfoltja lehetne a környezetünknek ami nem mindég mondható a rendőrökről. Különösen, amikor kötekednek és kíméletlenül büntetnek. Konklúzió: a rendőrnek a bűnt kell üldözni és nem trafizni.
sumpesz 2012.07.15. 10:01
Ekkora nyilänossägt meg tapasztaltam, csak meg Ciccolina nem szolalt meg. Vaszeg tudatos de szerintem ezzel cseszik el az egeszet. Nekem nem szimpatikus ez a modszer. Nyugdijas sztärnyomozo, szakpszichologusok jol kikommunikälva, annäl nagyobb lesz apofära eses. Mine tbb idö telik el nnäl biztosabb, hogy megussza a gyilkos, aki könnyen lehet, hogy nem is magyar ällampolgär.
karpatij 2012.07.15. 09:53
friss... Meztelenül rohangált Komlón egy idős (61) férfi ( Pécs kb. 20 km.)
karpatij 2012.07.15. 09:50
az ilyen férgeket nem szeretik a "tisztességes" bűnözők

megj.: a gyermek gyilkosoknak, nemi erőszak és hasonló elkövetőknek pl. pedofil bűnözőknek

Q.va rossz sora van bent, tehát "JOBB" az életfogytiglan, mint az állami halál humánus végrehajtása !!!
karpatij 2012.07.15. 09:45
továbbá bízzunk abban is, hogy a PATKÁNY elfogása után az a hír jelenik meg az újságokban, hogy:

- már jobban van az elkövető, a 4 fő traumatológus lelkiismeretes, odaadó munkájának köszönhetően, akik időt és fáradságot nem kímélve

"...HÉT VÖDÖR orvosi GIPSZET használtak fel..."
nagymaci 2012.07.15. 09:42
---Részemről,az nem érdekel,hogy a HALÁLBÜNTETÉSNEK,visszatartó,vagy bűnmegelőző szerepe van e! Akik különös kegyetlenséggel,aljas indokból,előre megfontolt szándékkal gyilkolnak,akár egyedül,akár többen követnek el életellenes bűncselekményt,azoknál alkalmazni lehessen a halálos ítélet kiszabását! A bíróság dolga lenne,minősíteni a cselekményt és természetesen millió százalékban bebizonyítani a bűnösséget! Ezek tudatában,legyen a bíróságok joga kiszabni a megfelelő ítéletet! HALÁL,VAGY TÉNYLEGES ÉLETFOGYTIGLAN,mint a legsúlyosabb ítélkezési formát!---Az ilyen cselekményt elkövető "embereknek", nincs helye a társadalomban,még véletlenül sem! /A legtöbb bűnözőt,amúgy sem érdekli,hogy milyen ítélet lesz,mit követ el,az adott cselekmény időpontjában,a céljuk a cselekmény végrehajtása! / AZÉRT ÉRDEKES,HOGY AZ USA. EGYES ÁLLAMAIBAN,MIÉRT TARTJÁK FENN A HALÁLOS ÍTÉLET KISZABÁSÁT?! TALÁN MEG KÉNE KÉRDEZNI ŐKET ERRŐL ?! /
karpatij 2012.07.15. 09:42
remélem, hogyha elfogják a MOCSKOT, akkor a rendőröknek lesz annyi eszük, hogy olyan cellába tartják majd fogva, ahol rajta kívül 4-5 fő markos kigyúrt (kemény farkú) fogvatartott lesz, akik vigyáznak majd rá, nehogy öngyilkos legyen...

természetesen az "őrzési megbízásért" naponta mindegyik "kinevezett őrnek" ADNAK a zsaruk egy-egy doboz márkás cigit, - ami a börtön arannyal megegyező értékű fizetőeszköze...

így bízhatunk benne, hogy " NAGYON JÓ SORSA " lesz annak a FÉREGNEK...
marypoppin 2012.07.15. 09:41
Remélem, minél előbb elkapják ezt az embernek nem nevezhető torzszülöttet. A börtönben pedig megkapja, ami neki jár, a többiektől!
Pasinszki 2012.07.15. 09:10
Kedves tovaris!
Ha nekem szadista hajlamaim lennének, megpróbálnám legalább titkolni.
Amúgy kevés hinni az állami gyilkosságok visszatartó erejében. Statisztikai adatokkal alá is kéne támasztani ezt a hitet.
vitorla123 2012.07.15. 09:08
A halálbüntetésnek nem visszatartó ereje,hanem bűnmegelőző jellege van.Aki egy ilyet "megcsinál" az többet is elkövet.Még ha börtönbe kerül akkor is. Szilárdan hisz abban az elkövető,hogy ő mindenkinél okosabb és nem jönnek rá,hogy ő kicsoda. Ezért nem fél a "halál" büntetéstől.Meg a többitől sem. Visszatartó ereje a gyors felderítésnek és a közvélemény tájékoztatásának van. A börtön többnyire "ront" az elkövetőkön,újabb módszereket tanulnak egymástól "az egyetemen".Szerintem az elkövető profilja helyesen van megállapítva. Kimaradt belőle egy szempont., Tehát.:, iskolai végzettsége 8 általános vagy kevesebb,helyi lakos, az elkövetés környékén élő férfi.Figyeli az internetet és "be ir". " Kint van a Mecsekben, és készül a következőre. És minden rendőrt kinyír, Nem e világi erők szolgálják?" Ezt találtam egy hozzászólásban. E közben üldögél a szobájában és figyeli mit írunk róla.Ha olvasol, jobb ha jelentkezel,könnyebben megúszod a dolgot.Sokkal olcsóbban,mint ha megfognak.Lehet túl sem éled. Nem egy példa volt már rá.
tovaris 2012.07.15. 08:39
Én egy "régi vágású" fószer vagyok. Ha a kezem közé kerülne ez a manus, először szétlőném a térdeit, aztán a tökeibe eresztenék egy golyót, majd a farkát levágnám és a szájába tömném. Aztán egy golyót eresztenék a fejébe.
Nem igaz, hogy ilyenek szabadon garázdálkodnak, abban a biztos tudatban, hogy akárhány embert is ölnek meg, ők a halálbüntetés eltörlése miatt mindig megússzák...
Igenis, hiszek abban, hogy a halálbüntetésnek óriási visszatartó ereje van..