Előző
Következő
új cikk

Külföld

Mintegy 100 millió forintot költött bútorra az ország első asszonya

Index|2012. júl 15. 13:18
[A+ A-]
Étkezőasztal, szőnyeg, csillár és egyéb berendezési tárgyak Londonból - mindezt a Assad elnök feleége rendelte, hogy nyári palotáját kicsit csinosítgassa, miközben tombol a polgárháború.
A polgárháború sújtotta Szíriában a véres harcok lassan már a fővárost, Damaszkuszt is elérik, ez azonban nem zavarja Bashar Assad elnök feleségét, aki egy exkluzív londoni lakberendezési szalonból hozatott magának új bútorokat a tengerparti palotájába, 270 ezer font értékben, idézi a Daily Mail írását az index.hu.

A 36 éves, londoni születésű nőt nem véletlenül hívja a Vogue magazin a sivatag rózsájának és a Közel-Kelet Diana hercegnőjének: a WikiLeaks birtokába jutott, online vásárlásokat igazoló mailek szerint 11 ezer fontért új szőnyeget, 10 ezer fontért étkezőasztalt, 20 ezer fontért tizenegy díványt, 8800 fontért pedig öt csillárt hozatott a londoni DN Designból a Damaszkusztól 320 kilométerre fekvő kikötővárosban, Lakatiában lévő palotájába. A sivatagi forróságtól védett rezidenciát eddig még nem sokan látták, de az emailek tanulsága szerint az új bútorok a hatalmas földszinti fogadócsarnokban kapnak helyet

A szír first lady, aki személyesen felügyeli a palotája újradizájnolását, összesen 270 ezer font értékben vett luxusbútorokat az alatt az idő alatt, amíg 16 ezer embert, köztük nőket és gyerekeket lőttek le a kormányhű erők és a felkelő csapatok között kirobbant, egyre súlyosabb harcokban.

A legutóbbi hírek szerint az összecsapások már Damaszkusz körül tombolnak, noha a város korábban az Aszad-rezsim központjának számított. A szír hadsereg tábornokai közül többen is Törökországba emigráltak, egyikük arról számolt be, hogy a kormányerők "mentálisan és fizikailag is megsemmisültek" a gyakorlatban. A múlt pénteken lelőtt török vadászgép miatti politikai konfliktus sem kedvez a kormányerőknek. Bár Törökország tagadja, hogy katonai konfliktusra készülne, mindkét ország csapatokat vezényelt a közös határvidékekre.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (6)

A hozzászóláshoz .

taeki 2012.07.16. 09:44
hahahahaha .Aszad ezzel is mutatni kivànta hogy nem àll rosszul és nem riad vissza semmitol sem.Azzal hogy Aszad felesége bebutoroza a villàjàt bizonyitjja hogy eszében sincs elmenekulni és vesztésre àllni.

hahaha hogy mekkora kopé ez az Aszad?!Dühíti az ellenségeit.Valoban okos ember és egy inteligens vérbeli politikus.
Hiszem hogy ha az idegen szélsőséges fegyveres csapatok az iszlàm éltetésével nem szàlltak volna be a sziriai belkérdésekbe akkor nem fajultak volna idàig a dolgok és a nyugat is jobban betudott volna segiteni a békésebb vagy legalàbb is a kevésbé véres megoldàsokba hogy helyre àlljon az orszàg nyugalma.
Ezek a fanatista csapatok csak olaj a tűzre!
Aszad lépten nyomon velük szemben harcol és ohatatlan hogy civilek közül ne esen néhàny àldozatul hiszen a fanatistàk mindig civilek mögé bujva tàmadjàk az ellenségeiket.Mellesleg közülük többek tàmogatjàk is ezeket az alakulatokat az iszlàmot éltetve.
Làsd palesztinàt honnét lovik Izraelt és Izrael hovà csap visza?! Aha, pontosan civil célpontok esnek àldozatul. aztàn meg Izraeliek a véreskezu szemetek ! Itt is igy van.

Persze cseppet sem àll szàndékomban védeni Aszadot de sokkal jobban vagyok az ellen ami a hàttérben zajlik a sötétségbe lapulva àrtatlansàgba burkolozva ami igen sokaknak keseruséget és pusztulàsokat hozhat.

bakegya 2012.07.15. 15:12
Nem kell irigykedni,nálunk se adják egyesek lejeb József főherceg rezidenciájánál,és annak minden egyéb fő ő méltósági protokoljánál.A pénzköltés művészi technológiájába persze nem igen engednek rálátni,de kidumálják a szarértőik,ha meg nem ők akkor a szőke mindentvisz kiflitündér.ARRÓL VISZONT ÉRTESÍTHETNÉK A JÓ NÉPET,MIKOR ÁRVEREZIK A ZONGORÁT AMIT A SMITYI KÜLÖN KÍVÁNSÁGÁRA AJÁNDÉKBA KAPOTT ORBÁNTÓL.
tovaris 2012.07.15. 14:32
Bírom azt, ami minden "általunk szeretett" kapitalista országban kívánatos, dicséretes, az nem kívánatos az "általunk nem szeretett" kapitalista országokban.

A fő kérdés, hogy újabb háborús gócot alakítanak ki, mondvacsinált ürügyekkel - miközben az imperializmus agressziót agresszióra halmoz.
A fő dolog Szíriában, Törökországban, Iránban és Irakban - ezeknek az országoknak a határvidékén lakó 50 milliós, hazátlan kurd nép. Az ő általuk lakott csatlakozó területek alatt van ugyanis az olaj....

Emlékezzünk csak Tunézia, Líbia, Egyiptom és Jemen helyzetére....Az arab világ szétmorzsolása folyik Izrael agresszív katonai politikájának biztosítása mellet.

Még mielőtt valaki elkezdene nekem ellentmondani - felhívom a figyelmet, hogy a zsidókat ért történelmi igazságtalanságoknak és a holokausztnak semmi köze sincs a jelenlegi izraeli rezsim politikájához. A kettő nem ugyanaz...
Barka 2012.07.15. 14:21
Mi köze van Törökországnak a szíriai eseményekhez?
Na akkor lesz balhé, ha megpróbálnak beavatkozni más ország belügyébe.
Vajon arról miért nem papol a nyugati sajtó, hogy mit művelnek az általuk támogatott lázadók?
Ők talán a ma született bárányok?
andezit0224 2012.07.15. 13:38
Na,mi elöbbre vagyunk,itt az ország elsö emberének volt 2.5 millioért zongora is.
Akkor mág tanulhatnak tölünk.
barguzin 2012.07.15. 13:22
Van annak, aki nem issza meg.