Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

60 percig tartott az IMF türelme

hvg.hu/Népszabadság|2012. júl 17. 17:26
[A+ A-]
Egyórás tárgyalást folytatott az IMF tárgyaló-delegáció, Thanos Arvanitis misszióvezető, Irina Ivascsenko, a valutaalap magyarországi képviseletének vezetője és Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság (EB) delegációjának vezetője Varga Mihály tárca nélküli miniszterrel a közigazgatási és igazságügyi tárca épületében - írja a hvg.hu a Népszabadságra hivatkozva.
A Kossuth téri megbeszélés reggel kilenckor kezdődött, és közel egyórás volt - írta a napilap.

A hitelfelvételről folyó megbeszélésen az újság szerint jelen volt Pleschinger Gyula a gazdasági minisztérium államtitkára is, Rogán Antal viszont éppen ma kezdte meg nyári szabadságát, így nem volt ott.

A távozó IMF-delegáció vezetője a várakozó újságírók előtt a Hír Tv kérdésére nem árulta el, milyen feltételekkel ültek tárgyalóasztalhoz, mindössze annyit erősített meg, hogy tárgyaltak a magyar féllel. A megérkezésük előtt Irina Ivascsenko sem kívánt nyilatkozni semmilyen konkrét kérdésről. A lap munkatársának egy kormányzati forrás ma reggel megerősítette, semmilyen konkrét tájékoztatást nem kaptak előzetesen arról, hogy az IMF milyen feltételeket szab a tárgyalásokon.

A legtöbb elemző azzal számol, hogy elhúzódhatnak Magyarország hiteltárgyalásai az EU-val és az IMF-fel - írta korábban a hvg.hu. A szakértők ősz vége előtt semmiképp sem várnak megállapodást. Ebben az is benne van, hogy a tárgyalások akár több alkalommal is félbeszakadhatnak, mielőtt létrejön az egyezség. A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (88)

A hozzászóláshoz .

exley 2012.07.20. 17:05
az ájemef most haza megy megtárgyalják mennyiért lehetne megvenni ezeket a fideszes k@cs@göket. lagard asszony assongya l@faszt + esti fényt _Elqhurbán v@lag@ba.. a lakáj sajtó meg leírja milyen szemét az ájemef, mert nem akar dollár millárdokat utalni az amarikai életszínvonalon tegődő karcagi parasztnak. ennyit a magyar delegációról
exley 2012.07.20. 17:02
Millárdos fityma banditák intézik a hitelt, hát persze, rögtön beszóltak az ájemefnek--a saját számklára 1 millárd dolcsit valahova egy off siohhra ciprusra a többi meléé és akkor lehet dumcsizni arról, hogy ez az istenadta barom magyar nép mennyit kapjon, lehetőleg megfizethetetlen kamatokra, ahogy adevizásokt beszopatták..
Kydonna 2012.07.19. 21:52
Szomorú helyzet !!!!! - pökhendiek eltáncolása. Erre lehetett számítani, de akik bunkónak születtek egy diplomától még nem váltak született intelligens emberekké, ezt minden nap bizonyíja az Orbán oligarchia !
Trebitschkk 2012.07.19. 05:08
Nem hiszem el, hogy ennyi átverhető ember él kis hazánkban. Itt szó sincs megegyezési szándékról. A tét a valutatartalékok lenyúlása. (más lenyúlható lassan már nem lesz) Ki kell húzni Simor távozásáig, azután ki lehet nevezni valami Orbán bérenc bohócot (javaslom snittpalit, ő komoly rutinnal bír a gépies aláírás terén, ráadásul a saját nevét le is tudja írni), és azután szabad a pálya. Hivatkozási alap, hogy az IMF-el nem lehetett megegyezni, mert szuverenitásunkat sértő feltételeket szabtak.
Helvetia 2012.07.18. 16:32
A magyar oktatàs minösége simàn is szégyen, de ha az ilyen "torpilla", "ajobbazjobb"- mondjuk, rajta semmiféle oktatàs nem segitene! - meg a többi efféle hsz-ét olvasom, igencsak elgondolkodom: mi a büdös francnak finanszirozom én egyàltalàn az ilyeneknek a sulit?? :-. :-. :-. Hisz nagyobb durungok most, mint amikor elkezdték az àltalànost! És még ezeknek van szavazati joguk??? ( Igaz, "torpilla"?? Levàltottuk a Gyurcsàny-kormànyt, majd levàltjuk ezt is, mert mi csak élni szeretnénk, lehetöleg jol. Mindenesetre csak egyetlen kérdésem lenne: mégis miböl következtetted ki - màr, ha tudsz olyat! -, hogy,ha a fütyisz kerül hatalomra, akkor az orszàgnak jobb lesz, élhetésileg?? Vagy, netalàntàn, ha mondjuk ÉN felàllok egy hordora és odakiabàlok neked, ha megvàlasztasz vezetönek, dejoooo lesz neked, megteszed??? :-. :-. :-. )
Hisz még azt sem tudjàk eldönteni, hogy szeressék-e az IMF-et vagy mégsem! Na, akkor csinyàjuk, amit a fönök: elöször leköpjük, oszt' majd, ha a szükség ugy hozza (és miért ne hoznà, hisz durungok!!!!) lenyaljuk! Congratulation! Vagy esetleg mondjam németül, hogy a nàciknak is "hizelegjek"?
Azért megfontolàsra ajànlom a következö vezetésnek ( akik nem a fütykösök lesznek!!!), hogy modositsa a vàlasztàsi törvény jogosultsàgot szabàlyozo passzusàt, és kössék a szavazati jogot egy minimum IQ-szinthez (mondjuk 100-tol felfelé). Ugyan meglehet, hogy csak 3-4 millioan maradnànk vàlasztopolgàrok, de, hogy az csak jot tenne az orszàgnak, AAAAAZ BIZTOS!
tovaris 2012.07.18. 15:55
[torpilla] [2012.júl.17. 22:56]

Az ilyen önkéntes seggnyalókkal van tele a fidesz valaga. Gondolom, jól érzi magát ott, csak néha ki kell jönni levegőt venni. De akkor nem fontos beszélni. Szippantson egy mélyet, és rejtőzzön el újra....
marimama 2012.07.18. 15:39

Milliárdokat költ orbán "kommunikációra".
Törpilla lehet az egyik "közmunkás", aki jól járt.
Részmunka otthonról, a 47 ezer feléért.
igazán megdolgozik azért a kis pénzért.
Jusef 2012.07.18. 15:28
Nem értem miért bántjátok a .. torpilla.. és társai komentelöket.
Szegények csak a munkájukat végzik.
És nagyon jol végzik.
Ha én elnnék a fönökük nekem is tetszene.
Csak nem akarná bárki is itt közületek,
hogy elveszitsék szegények az állásukat ?
Bérkomentelök. Ebböl élnek.
Na és.
Guba, a gubához.
Mert azt gondolni sem akarom, hogy lehet még
kishazánkban ember, aki magátol enyire
hülye.
netuddki 2012.07.18. 14:39
[torpilla] [2012.júl.17. 22:56]
Azt írod ,hogy az előző banda leszerepelt.Hát nem tudom mennyire figyelted az eredményeket,hogy milyen értéken álltak a valuták,a CDS,a hiánycél,a befektetői ráta,az üzemanyag ára,a szociális juttatások átadáskor, de 2010 júliusa óta iszonyatos sebességgel zuhant minden eredmény a bóvli kategóriáig és azóta teljes az elszigeteltség a fityeSS elintézte a bizalmi kérdést,az Orbán Eltolcsi név hallatán röhögő görcsöt kap a világ.Hát ehhez még gratulálni sem lehet mert a bukásuk után legalább két ciklus kell,hogy helyreálljon a gazdaság és a nemzetközi bizalom.
hiteles 2012.07.18. 12:48
Milyen kacagtató olvasni a kommenteket amikor a vita a semmiről szól.Először is most
nem a tárgyalások kezdődtek el amit a kormány szeretne elhitetni,hanem az előzetes meg
beszélések arról,hogy lesznek e egyáltalán tárgyalások.A védőhálós hitel számunkra tel
jesen kizárt,mert az csak olyan országoknak adnak ahol jogbiztonság és tejes demokrácia
van és ez nálunk hiánycikk.A jól értesült okos tiribesi vagy hogy hívja magát a túlzott defi
cit eljárás már tulajdonképpen belépésünk óta tart.Egy országnál nincs olyan,hogy egyik kormány
meg másik csak országok vannak és kormányok követik egymást akik folyamatában kell
hogy az ügyeket vigyék és nincs négyévente elszámolás pedig jó lenne.
torpilla meg marhaságokat beszél illetve a kormány hülyeségeit mantrázza.Nincs ilyen,hogy
a mi bankunk csak legfeljebb OV fejében de ott ezen kívül is van sok marhaság amit nem
érdemes plagizálni mert hülyeség.Összességében a pénzre igen nagy szüksége van az or
szágnak és minél előbb meg kéne állapodni és akkor nem magasabb lenne az árfolyama a
forintnak hanem alacsonyabb.Torpilla ha már van géped akkor egy kicsit tájékozódjál többet
és tegyél szert több információra akkor kevesebb marhaságot fogsz írni.Mondjál valami új
befektetést az elmúlt két évből ami GDP növekedést hozott,vagy munkahelyeket teremtett.
De csak olyat amit ez a kormány indított el.Egy kicsit a statisztikai hivatal honlapjára is ellá
togathatnál.Közben megkérdem vásárolni nem jársz,hogy az árak alakulásáról is lenne fogalmad.?
kapor2 2012.07.18. 12:37
Komolyan mondom, hogy a szégyentől "ég a pofám".
Azt még toleráltam, hogy Matolcsy elhúzott szabira pontosan azon a napon, amikor az IMF delegáció jött. Toleráltam, bár azon is kicsit felháborodtam - hiszen mégis csak Ő a pénzügyér (még ha nem is így hívják).
Azt viszont alapvető bunkóságnak tartom, hogy az ország miniszterelnöke, aki itthon van, nem tudott egy fél órát kiszorítani arra, hogy 180 négyzetméteres irodájában "egy kávéra/üdítőre" fogadja az IMF delegációt, meghatározva ezzel a következő tárgyalások (szakértői tárgyalások) méltóságát és fontosságát.
Látom a fotókat a delegációról és el vagyok ámulva. Aktatáskával a kezükben bolyonganak Budapest utcáin, mint valami házaló kereskedők, akik vagy biztosítást, vagy könyvet akarnak eladni. Tudom, hogy nem erről van szó, de a képek ezt sugallják.
Rogán Antal a magyar delegáció 3. tagja szintén elhúz szabira. Nevetséges!
Biztos, hogy nem itthon nyaral és a foglalást már valszeg régen megcsinálták, DE AKKOR IS!
Ez valami eszméletlen pökhendiségre, nagyképűségre és bunkóságra vall. Talán mégis csak "államérdekről" van szó, ami nem mérhető egy üdüléssel össze.
Félelmetes ez a banda!
Geronimo 2012.07.18. 11:37
Bluszin! Hombre! Igazat szólt a Te szád!
bluszin 2012.07.18. 01:46
Jesszus---itt tartunk?
bluszin 2012.07.18. 01:45
"te felsoroltál egy csomó dolgot --akár ugy van akár nem, nem számit" irja torpilla-------akkor mi számit s micsoda blődség ez a mondat?na ez is egy vitastilus---akár ugy van akár nem----mindegy ---hát akkor ne szóljunk egy szőt se várjuk a sült galambot --talán nem lesz madárinfluenza --de akár lesz, akár nem ,nem számit ---ha ha ha
bluszin 2012.07.18. 01:39
ez a torpilla olyan naiv amilyen naivakra a fidesz még épiteni tudja kártyavárát tündérpalotáit ---fel tudja tenni a koronát --amely--mellesleg--papírrból van---jámbor ember ébresztő
bluszin 2012.07.18. 01:36
a kormánynak sikerült az erdélyi magyarságot is megosztani ---ezzel elönytelen helyzetbe hozni--nem kérnek egyébként se Budapest gyámkodásából --egy hiteltelen pávatáncos kormány ne dirigáljon nekik--mondják Markóék--szomszédainkkal csehül állunk még jó hogy ha nem jön létre ellenünk valamiféle kisantant--torpilla te ezzel is biztos nagyon meg vagy elégedve----és elhiszed azt a baromságot is hogy nemsokára európai mintaállam kleszünk--mindenki minket követ -győztünk a szabadságharcban legyőztük a gyarmatosítót.....na hát ennyire hülyének még nem nézett bennünket egy kormány se---már hullanaki ki a csontvázak--de a fidesz csontvázai
bluszin 2012.07.18. 01:29
"az elözö banda leszerepelt"--ezt írja torpilla de semmivel nem támasztja alá---még meddig vakit a Gyurcsány-fóbia még meddig hivatkozunk a 8 évre --- mintha a fidesz tegnap vette volna át a romokban heverő gazdaságot és kasszát melyből valahogy mégis sokat el tudott herdálni akkor nem volt annyi rom----Bajnai rendet tett Orbán kiszámithatatlan szeszélyes hiú akarnok ---minden külső és belső erővel konfrontálódott eddig példátlan mértékben ---sokba került ez nekünk --hát még mennyibe fog
bluszin 2012.07.18. 01:21
aki segit pénzt ad az diktálja a feltételeket nem az Orbán Viktor-Ha nem tetszik le is út fel is út---a forint leértékelődik mert hiteltelen kormány pávatáncát beárazza a piac.A mi bankunk?röhej---olyan kicsi a részünk benne mint Orbán termete.--s az ország kiterjedése.Az emutnyocévre valo visszamutogatás egyre unalmasabb időszewrütlenebb nevetségesebb--csapdát emlegetni meg butaság.Matolcsy nem pesszimista jön majd a tündérország a torpilláknak.Az Imf türelme nem végtelen egyszer már itthagyott bennünket s egy euró 310 forint lett---kipateroltuk aztán visszakönyörögtük ---se vele se nélküle ebből a lebegtetésből éldegélünk mig erre rá nem un a piac.Méghogy a kormány sok disznóságot leplez le---inkább sok disznóságot csinál---Simicska Nyerges neve elég rosszul cseng--hogy csak egyet mondjak--kettő lett belőle--torpilla higgy és remélj --de legelőbb vedd le ezt a rózsaszin szemüveget --lásd meg hogy ez egy igen problematikus kormány az egész világon sok ellenszenvet kelt --hivei belföldön is erősen fogyatkoznak--diktatórikus hajlamai visszataszitóak---téged már megetetett ehhez ért
torpilla 2012.07.18. 00:07
Liberator! Az IMF a "mi bankunk" tagok vagyunk. Ha segítenie kell, segítsen, de sok feltétel bizony nem szimpatikus. Lásd Romániát, Görögországról már nem is szólva, sőt a most fizetendő előző kormányok által felvett és eltűnt hitelek törlesztési kötelezettségét. Ez csapda volt a javából, mert tudták, (Gyurcsány, Bajnai) hogy nem nyerhetnek. A "hitel-háló" éppen ezért kell. Mi lenne, ha némi bizalmat, sőt segítséget adnál a mostani kormánynak, mert 22 éve nem jutottunk semerre, viszont elkótyavetyéltük az országot. Azért a kilátástalanság lebegtetett képe. Biztosan én látom rosszul, de az én családom, úgy 35 fő, szüleink már nagyrészt elmentek, hárman vagyunk testvérek, kilenc gyerekkel, és a házastársakkal, sok-sok unokával, de sokan dolgoznak nyugdíjasként is, és ismeretlen számunkra a munkanélküliség, mert gyerekeink diplomások, szakemberek lettek, nyelveket beszélnek. A szüleink 5 -6 osztályt végzett munkásemberek voltak, de fontosnak tartották gyerekeik képzését. Én nem vagyok pesszimista, de Te felsoroltál egy csomó dolgot, ami akár úgy van, akár nem, nem számít. Az IMF türelme végtelen, mint minden banké, amely hitelt akar kihelyezni. Meglesz a "védőháló" hitel, ha majd kell. Nem vagyok csőlátó, vagy rajongó, a kormányunk és Orbán Viktor miniszterelnök nem celeb-kategória. Nem látom a befektetők nagy menekülését, de ha így van, majd Kínánál megállnak, sőt visszafordulnak, mert nem annyira nyugatra mennek, csak talán Románia, vagy Pakisztán olcsóbb, de a távolság sem gazdaságos. Majd kiderül, én nem vagyok ebben okos. Összességében én nem kárhoztatom a jelenlegi kormányt, sőt drukkolok, hogy minél több elalvó disznóságot derítsenek fel, és hidd el, sokkal rosszabb volt az előző (2010 előtti) évek kilátástalansága, minden disznóság elsikálása, mint a mostani évek esetleges reménye.
tomsawyer 2012.07.17. 23:35
Az a kormány, amelyik populista lózungokkal ócsárolja le azt a szervezetet, amely a tagországok pénzével a megszorult államok kisegítésére jött létre - a piacinál jóval kedvezőbb hitelfeltételekkel - az a kormány, amikor elkezdi "visszacsalogatni" az elhajtott IMF-et - máris hiteltelenné vált. Ezt pontosan tudják Brüsszeltől Washingtonig. De nyilván nem akarják, hogy egy EU tagország az ámokfutó dilettáns kormányzása miatt összedőljön, ezért amikor szükséges, akkor készek a tárgyalásra. Csak ha ezt egy kormányfő korrekt, diplomatikus módon elismerné, azt az embert nem felcsuti csuti orbánvajdának hívnák. De sajnos nekünk 2014-ig ilyen idióta jutott... Aki addig Rákosin is túltesz az eszement államosításban, és az egypárturalmi hatalmi diktátumaiban. Miközben a háttérben irgalmatlan nagy elsíbolt tőke halmozódik fel a simicska birodalomban, aminek részese nyilván a kis csuti szaddám is. Neki az az óriási szerencséje, hogy ez egy béketűrő nemzet, ráadásul sikerült elvakítani párszázezer, maximum egy millió embert a tízmillióból, akik még mindig nem látnak az orruknál tovább, és a törpe Cipolla bármit megetethet velük...