Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Tovább tiporják? Tiporhatják?

Népszava|2012. júl 19. 06:10
[A+ A-]
Még két hét sem telt el azóta, hogy a Médiatanács meghozta nevetséges és egyben megalázó döntését a Klubrádió kizárásáról, máris új hírünk van: a Fővárosi Ítélőtábla megsemmisítette ezt az újabb világbotrányt jelentő, csak fideszül gondolkodókra jellemző határozatot. Tehát hiába módolta ki a fidesznyikek kara, hogy érvénytelen a Klubrádió pályázata, ahogy cinikusan fogalmaztak: a "Klubszabályt" érvényesítették vele szemben, és alaki okok miatt diszkreditálták (nincs aláírva a hátoldal), a bírák példás, vagy éppen példátlan gyorsasággal állították helyre a jogrendet.

De vajon helyreállították-e? Kétségtelenül: szabad és kell örülnünk. Szabad és kell örülnünk annak, hogy az Orbán-rendszer még nem gyűrt maga alá mindenkit (vö: hétfői alkotmánybírósági döntés), nem hódolt be a Vezér akaratának minden döntéshozó, ugyanakkor itt bujkál bennünk a félelem: már megint mit fognak kitalálni. Hogyan fognak kibújni a bírósági döntés alól. Az alól a döntés alól, amely alapján nem tehetnének mást, mint kihirdetni: a frekvenciát a Klubrádió nyerte el. De mondhatnak-e ilyet, ha egyszer a legfőbb hadúr - állítólag - személyesen utasította a hatóság embereit arra, hogy a Klubrádió nem szólhat Magyarországon. Azt írtam állítólag, hiszen Orbán Viktor maga az ellenkezőjét állította Clinton asszonynak; szerinte itt minden törvényesen történik és erre ő maga külön figyelmet szentel. Mármint annak, hogy a Klubrádiót nehogy hátrány érje. Azóta, hogy Orbán erre fogadalmat tett, csak hátrány érte a Klubrádiót.

Így aztán kénytelen vagyok újra feltenni a kérdést: mi lesz most? Reális-e azt feltételezni, hogy Szalai Annamária és csapata, kezét tördelve, sűrű bocsánatkérések közepette kihirdeti az új győztest, a Klubrádiót. El tudunk-e képzelni egy ilyen helyzetet? A történtek után, sajnos, nem. Inkább az a valószínű, hogy húzzák az időt, nem adják ki egyáltalán a frekvenciát, új törvényt alkotnak, vagy éppen -, mint ahogy azt Orbán tette az Alkotmánybíróság döntése után - beintenek az Ítélőtáblának.

Erre utal, hogy a médiahatóság már győzelmi jelentéssel állt elő. Szerintük a bíróság a médiatanács korábban kifejtett álláspontját erősítette meg. Pedig csak annyit kellett volna írniuk, hogy "a mai nappal lemondunk". Még csak azt sem kellett volna hozzátenni, hogy alkalmatlanság, a törvények lábbal tiprása miatt.
Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (12)

A hozzászóláshoz .

PipoSzava 2012.07.20. 07:29
[Betyar] [2012.júl.19. 10:31]
... "Az MSZP tehet róla, hogy ez így el lett qrva.
Ők tehetnek róla, hogy a Fidesz 2/3-al győzött,"
Azért a FIDESZ konkurencia (MDF, korábban a Kisgazdák) -"kinyíró" kreatívitására (szerintem inkább gyalázatosságára) isgondolhatunk.
Az már magyar politikai élet szégyene, hogy alig több mint a választók 50%-a, illetve kb. a választásra jogosultak 1/3-nak a szavazatával, 2/3-hoz lehetett jutni.

Szerintem a FDSz méltó arra hogy új fogalmakat próbáljunk megfogalmazni jellemzésükre.
Pl. a Szociopata mintájára a "Politicopata" (bocsi ha nem jól képeztem volna).
Néhány jellemző (forrás: https://secure.wikimedia.org/wikipedia/hu/wiki/Antiszociális_személyiségzavar):
-
"nem szeret, nem szorong, nem tanul" negatív triásszal írható le a legrövidebben
- a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy többségünk egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ
- gyakran agresszív, nem érez empátiát (bár megjátszhatja) szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt
- legnagyobb gyengesége, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják.
- Egyidejűleg a ...paták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel.
- Rosszul viselik a monotóniát hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra ami felelőtlenséggel párosul.
- Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, impulzívak azaz csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket.
- Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni vagy a gyanakvást elaltatni.
- Gyakran csak a közvetlen környezetük van azzal tisztában, hogy "valami nincs rendben".
stb., stb., stb.
Betyar 2012.07.19. 14:13
[marcsika]

A libákat is kell valakinek idegesítenie vagy elég ha csak tömik?
marcsika 2012.07.19. 13:54
Mert te milyen nagyok "okos" vagy Betyar! Csak az a baj, hogy ide irkálsz! A veled egyforma elvakult, megdumált, szédített sorstársaid között kéne levelezned!
Betyar 2012.07.19. 13:38
[hiteles]

Már megint irigykedsz? Tegyél inkább valamit annak érdekében, hogy okosabb legyél.
hiteles 2012.07.19. 13:31
Betyár
Ahogy a tehetségedet elnézem te fogod váltani L.Simont a nagy költőt a bársonyszékben
költői tudásban egy szinten vagytok.
barguzin 2012.07.19. 12:30
Ez egyszerû bosszú. Bosszút állnak az ország másik felén. Nem nézik, mindez mivé fejlôdik. A saját gyermekeik levegôjét is elveszik.
tovaris 2012.07.19. 11:47
[cirmos10] [2012.júl.19. 07:46]

Istent csak az "féli" - aki hisz benne. Én nem félek....
Betyar 2012.07.19. 10:31
[konc01] [2012.júl.19. 10:16]
"Jellemző a Fideszre, hogy a vereséget mindig győzelemnek hirdeti! Nem is történhetett volna másként. Ugyanúgy, mint a bíráknál, itt sem számít, mi a bírósági döntés. Ha másként nem megy, megoldják a 2/3-ad erejével."

Nem kell annyit nyafogni mint egy utolsó qrva,
Az MSZP tehet róla, hogy ez így el lett qrva.
Ők tehetnek róla, hogy a Fidesz 2/3-al győzött,
Tehát nyelje le, és eméssze meg amit főzött.
konc01 2012.07.19. 10:16
Jellemző a Fideszre, hogy a vereséget mindig győzelemnek hirdeti! Nem is történhetett volna másként. Ugyanúgy, mint a bíráknál, itt sem számít, mi a bírósági döntés. Ha másként nem megy, megoldják a 2/3-ad erejével.
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
cirmos10 2012.07.19. 07:46
Egy tízéves gyereknek is van annyi esze, hogy meg ítélje jogi tudás nélkül a dolgot. Hogy mi lehet ennek mégis az oka nem más mint a féktelen gyűlölet a nagy és legnagyobb magyarrok részéről. Ezek nem tudnak eltűrni semmit,. ami a saját gazemberségüket leleplezi...Ez ma a hivatalos politika Magyarországban. Ha mást nem tud , akkor bosszút csinál az egyszerű dolgok kapcsán is.... S ezek közt vannak a magyar katolikus és református hit jeles képviselői.... Érdekes ilyenkor nem félik az istent, sem az embert.... Aki gazemberek közt született, s köztük él abból sosem lesz becsületes ember....
tovaris 2012.07.19. 07:15
Akárcsak a doni vereségnél, amikor Jány Gusztáv jelentette Horthynak:
Főméltóságú uram, rugalmasan elszakadtunk az ellenségtől...
jasa948 2012.07.19. 07:03
A félelem a diktatúrák jellemzője. A diktátor(Viktátor) tart az ellenzéki médiától, a hivatalnoksereg és a Fidesztől függő klf.hatalmasságok tartanak a vktátortól Mi attól félünk,ez csak a kezdet, durvább módszerek is jöhetnek. A 2/3 ? elvakitotta az addig sem szerénységéről ismert vezért és nem külömb társait. Az EU ugyan mond néha egy-egy ejnye bejnyét, de ez láthatóan nem zavarja a felcsúti diktátorpalántát. Itt igazából csak az lenne az optimális megoldás, ha a következő választást a diktatúraellenesek (szándékosan nem irtam pártot,pártokat) 2/3 többséggel nyernék. Addig bizony tiporják, tiporhatják a maradék demokrácia jogait............