Előző
Következő
új cikk

Külföld

Elítélik a buszrobbantást

Népszava|2012. júl 19. 19:26
[A+ A-]
Világszerte elítélték a bulgáriai Burgaszban izraeli turistabusz ellen végrehajtott terrortámadást. Öt izraeli és az öngyilkos robbantó veszítette életét a merényletben, 34 izraeli turista megsérült. A kórházban meghalt a bolgár buszvezető is. Eddig egy csoport sem vállalta a terrortámadás elkövetését, Irán cáfolta, hogy köze lenne a merénylethez.
A Fekete-tenger partján fekvő Burgasz az izraeli turisták egyik kedvelt üdülőhelye. A 154 fős izraeli csoport szerdán Tel Avivból chartergéppel érkezett a bolgár városba, s a repülőtér előtti parkolóban éppen buszokra szálltak, amikor hatalmas detonáció rázta meg az egyik járművet, amelyen 47 izraeli tartózkodott.

A bolgár hatóságok közzétették a repülőtéri térfigyelő kamera felvételét, ezen látszik egy hosszúhajú, hátizsákos fehér férfi, aki az előcsarnokban ácsorgott, majd kisietett a repülőtér elé. Azt gyanítják, hogy ez a pólót, kockás rövidnadrágot, fehér tornacipőt viselt illető lehetett az öngyilkos robbantó, aki felszállt az egyik buszra, s ott kioldotta a testére erősített robbanószerkezetet. A férfinél Michigan államra szóló, hamis amerikai jogosítványt találtak. Ujjlenyomatot és DNS-mintát vettek, hogy megállapítsák a személyazonosságát.

Szemtanúk szerint öt méter magas láng csapott fel a buszból, s a szomszédos járműveket is megrongálta a detonáció. Szétszaggatott testekről számoltak be, s láttak egy fej nélküli tetemet is, feltételezik, hogy az öngyilkos robbanóét. Az izraeli turistacsoport tagjai tegnap egy bolgár chartergép fedélzetén visszaérkeztek Tel Avivba.

Megkezdődött a vizsgálat, a bolgár hatóságok munkáját az izraeli titkosszolgálat is segíti, s a helyszínre érkeztek a CIA és az FBI szakértői is. Bolgár illetékesek cáfolták, hogy Izrael korábban figyelmeztette volna őket a terrorveszélyre, noha azt elismerték, hogy a Moszad küldöttsége nemrégiben tárgyalt Szófiában. Rosen Plevneliev bolgár elnök kijelentését cáfolva Barak közölte, hogy a Moszad mindig átadja a rendelkezésére álló információkat, ezúttal azonban nem voltak konkrét értesüléseik.

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a merényletet követően azt közölte, minden jel arra mutat, hogy Irán áll a terrortámadás mögött. Izraeli hírszerzési források szerint az elmúlt hónapokban több államban sikerült meghiúsítani izraeli polgárok elleni merényleteket, így Thaiföldön, Kenyában, Cipruson, Azerbajdzsánban. Irán csütörtökön kategorikusan tagadta, hogy bármi köze lenne a buszrobbantáshoz. Az izraeli terrorelhárítás korábbi vezetője, Nitzan Nuriel nyugalmazott dandártábornok úgy nyilatkozott, az Irán által támogatott Hezbollahnak a bulgáriai muzulmán közösségben is lehettek emberei, de az sem kizárt, hogy Törökországból jutottak be Bulgáriába.

Simon Peresz izraeli elnök a merényletet elítélve szokatlanul kemény hangon jelentette be: Izrael csapást mér a terroristák rejtekhelyeire szerte a világon. "Izraelnek megvannak az eszközei, hogy megbénítsa e terrorszervezeteket" - mondta. Ehud Barak védelmi miniszter az Izraeli Rádiónak elmondta, Izrael mindent megtesz, hogy megtalálja a merénylet szervezőit és igazságot szolgáltasson.

Izrael, Bulgária és az Egyesült Államok diplomáciai offenzívát indított, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa itélje el a burgaszi merényletet, jelentette a Haarec című izraeli lap. Barack Obama amerikai elnök telefonon fejezte ki részvétét Benjamin Netanjahunak, s erélyesen elítélte a merényletet, akárcsak Hillary Clinton külügyminiszter. Közleményt adott ki Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, valamint Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Áder János köztársasági elnök részvéttáviratot küldött Simon Peresznek, a magyar külügyminisztérium a leghatározottabban elítélte a buszrobbantást. A Ferihegyi repülőtér védelmének további szigorítását nem tervezik, a külügy nem tanácsolja el a bulgáriai utazástól a magyar turistákat.


Korábbi merényletek

Utoljára 2004-ben két egyiptomi üdülőhelyen követtek el merényletet izraeli turisták ellen, akkor 12 ember veszítette életét. A mostani terrortámadást éppen egy argentinai vérengzés 18. évfordulóján követték el, egy Buenos Aires-i zsidó kulturális központban 85 ember veszítette életét. 1991-ben Budapesten, a Ferihegyi gyorsforgalmi úton Izraelbe kivándorolni készülő orosz zsidók buszát robbantották fel, akkor azonban nem arab terroristák, hanem a német szélsőbalos RAF tagjai hajtották végre a merényletet.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (30)

A hozzászóláshoz .

antonio 2012.07.21. 20:34

[Tourist] [2012.júl.21. 18:33]

Nagyokos!

A világ még egy békenobeldijat is hozzávágott Arafathoz, aki vagy túl mohó volt vagy mást akart nem megeggyezést. Halálával még keveseb remény van a megeggyezésre, mert a hamas alaptézise izrael létének tagadása. Ilyen tárgyalóféllel meg csak a hülye ül le tárgyalni és keblére ölelni.
Megnéztem a térképeidet, ezt a palesztinok a saját vezetőiknek köszönhetik, már régesrég megállapodhattak volna, ha ez lenne a céljuk...

Izrael már számtalanszor hajlott a józan megoldásra, de a terrorista araboknak ez nem érdeke.
Ők nagyivben szarnak a nyomorgó népükre, amig dúskálnak a lében, látsd a hiperterrorista ratyi arafat krőzusi vagyonát, amely felett a szkeverő felesége huzakodik a tőbbi terrorista képződménnyel.
Mi sem világit rá jobban, hogy gyakorta kórházak, iskolák területéről lődözik az izraeli lakosságot, majd ha merészelnek visszalőni, szaladnak a nyugati sajtóhoz, meg az Al jazzirához.

"Barak, bár úgy indult Camp Davidbe, hogy egyszer s mindenkorra lezárja a térség palesztin-zsidó konfliktusát, dolgavégezetlenül tért haza. Teljesítette volna Arafat minden területi követelését, ám erre amaz "hazatelepülési jogot" is kért az összes, erről a területről elszármazott nagypapa unokájának meg azok családjának. Ha megkapja, Izraelben máról holnapra kisebbséggé válnak a zsidók, s mivel az arab országok közül ez lenne az egyetlen, ahol demokratikus választásokon dől el a hatalom, a zsidó állam gyakorlatilag megszűnne létezni. Barak nemet mondott, s Arafat azóta is tartó intifádába kezdett. Maximalista nullizmus, mondaná egykori gimnáziumi töritanárom. Ma az izraeli politikában a kevés konszenzus egyike, hogy Arafattal képtelenség tárgyalni. Másfél éve él bezárva a Mukáta néhány helyiségébe, a legújabb felvételek tanúsága szerint csont és bőr, remeg a szája; még ránézni is rossz. Izrael kivár."

" A washingtoni Fehér Házban ünnepélyes keretek között, az utolsó percekig tartó civakodás miatt az előre beharangozott időponthoz képest némi késéssel, Izrael és a PFSZ aláírták az úgynevezett második oslói megállapodást 1995. szeptember 28-án, amely az izraeli katonák ciszjordániai kivonulásának szakaszait rögzítette. A 400 oldalas megállapodás szerint 28 év megszállás után palesztin önkormányzat létesült Betlehemben, Dzsenínben, Nábluszban, Kalkiliában, Rámalláhban, Tulkarmban, Hebron egy részében és 450 faluban, ugyanakkor a dokumentum engedélyezte, hogy fennmaradjanak a zsidó telepek, amelyeket izraeli katonák védelmeznek.
Arafat, Netanjahu és Bill Clinton amerikai elnök kilencnapos Wye Plantation-i csúcstalálkozója után a washingtoni Fehér Házban aláírták az ugyancsak területet békéért elven nyugvó Wye Plantation-i egyezményt 1998. október 23-án. Izrael hozzájárult, hogy Ciszjordánia további 13 százalékáról szakaszosan kivonja katonáit, és szabadon engedett 750 palesztin foglyot. A palesztin vezetés vállalta, hogy megakadályozza az Izrael elleni terrorakciókat. Az egyezmény végrehajtását azonban Netanjahu két hónappal később, december 16-án befagyasztotta arra hivatkozva, hogy a palesztin fél nem teljesítette biztonsági kötelezettségeit. Nehéz tárgyalások után, amelyek már-már kudarccal fenyegettek a szabadságukat visszanyerő palesztin foglyok száma miatt, Ehud Barak és Arafat végül 1999. szeptember 3-án egyezségre jutott abban, hogy módosított feltételekkel ugyan, de végrehajtja a Wye-i megállapodást. Az egyezség elérhetőbbé tette a palesztinok álmát az önálló állam megalakításáról, mert immár a Jordán nyugati partvidékének 40 százaléka kerül ellenőrzésük alá. Biztonsági folyosó létesült a palesztin önkormányzati területek, a Gázai-övezet és Ciszjordánia között, megkezdődött a gázai kikötő építése. Az egyezség új menetrendet irányzott elő a végső (izraeli-palesztin) béke-megállapodásról szóló tárgyalásokra. Izrael a Wye-i megállapodásban rögzített számnál kevesebb, 350 palesztin fogoly szabadon bocsátását vállalta, és kikötötte: nem engedi szabadon a Hamász vagy az Iszlám Dzsihád tagjait, illetve olyan rabokat, akik izraelieket gyilkoltak meg. Az egyezményt az egyiptomi Sarm-es-Sejkben írták alá.
Egy évvel később Bill Clinton javaslatára kezdtek el foglalkozni a végleges jogállás, a határok, Jeruzsálem és a menekültek kérdéseivel. A tárgyalásra 2000 júliusában került sor a második Camp David-i csúcson Ehud Barak és Jasszer Arafat között. Habár a tárgyalások részletesebbek voltak, mint valaha, megegyezés nem jött létre. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a maximum, amelyet Izrael hajlandó volt ajánlani, nem érte el azt, amit Arafat minimum el akart érni. Izrael felajánlotta a Gázai-övezetet, a Nyugati fal egy részét és plusz földeket a Negev sivatagban, valamint Kelet-Jeruzsálem arabok lakta részét, ha a városhoz csatolhatnának néhány ciszjordániai telepet. Azonban Arafat az 1967 előtti határokat, az óváros zsidó negyedeit és a menekültek visszatérését is követelte."
Tourist 2012.07.21. 18:33
[antonio] [2012.júl.21. 17:50]

Te nagyokos, Szaúd-Arábiának barátsági szerződése van Izraellel és Amerika legnagyobb szövetségese a környékben. Persze, ha szerinted terroristákkal szövetkeznek, s neked az még tetszik is, az más.

A belinkelt térképhez nincs egy vakkantásod sem, mi legyen a megoldás, egy-állam, vagy kettő? Vagy így a legjobb, ahogy most van?

Elég szégyenletes a vagdalkozásod.
antonio 2012.07.21. 17:50

[Tourist] [2012.júl.21. 16:34]

"Barátom" Én röhögök rajtad! :DDD
Nagy ügybuzgalmadban magad ismered el iszlam-fundamentalista államnak és ebben igazad van Szaud arábiát.
Csakhogy akkor miért épp izraelt b..tatod, amikor ilyen terrorista államokkal van körülvéve.
Egyébiránt meg valószinüleg diplomáciai szükségszerűségekről sem hallhattál ezidáig, hisz még mindig Nagy Szaladin korában élsz... Add át üdvözletemet Oroszlánszivűnek, ha arra jársz! :D


Még jó hogy vannak diplomáciai érzékkel megáldott emberek, akik elvégzik a hozzád hasonló vagdalkozó, sokszor önmagának ellentmondó az orruknál tovább nemigen látó ösztönlények helyett.

Jó elmélyedést kivánok az iszlám kultúrában a nyár hátralevő részére, esetleg iratkozz be egy talib "iskolába"
Tourist 2012.07.21. 16:34
[antonio] [2012.júl.21. 16:21]

Te nem bújsz a tárgyilagosság látszata mögé, ez biztos. Lehetőséged van rá bármit megcáfolni, amit írok. Képességed, az nincs. Itt röhögök, s várom, hogyan idézel be valamilyen arab diktatúrának képzeletbeli alkotmányából. A nyugat (Amerika) legnagyobb arab szövetségese az iszlám-fundamentalista Szaúdi Királyság, a legszigorúbb shariával. Ezt aztán szortírozhatod, ahová csak akarod. A te színvonaladon ez akár sikerülhet is.
antonio 2012.07.21. 16:21
[Tourist] [2012.júl.21. 15:05]

Ember!

Mielőtt mások kommentjeiben vadászol az ellentmondásokra, előbb a saját kommentjeidet tisztitsd meg ezek tucatjairól! :D

Arab iszlámbarát vagy, és kész. Vagy tán magad is az vagy. Nincsen ebben semmi szégyelnivaló, csak vállald fel, Igy hitelesebb mint a kivül állót játtszva, a tárgyilagosság láttszata mögé bújva uszitassz egy bizonyos népcsoportra fókuszálva!
Tourist 2012.07.21. 15:05
[antonio] [2012.júl.21. 14:53]

Ha megnézed a saját hozzászólásodat, észreveszed a súlyos ellentmondásokat. Ez nem vita, hanem vagdalkozás.
antonio 2012.07.21. 14:53

[Tourist] [2012.júl.21. 14:39]
Látásmódod egyre inkább szélsőségesen egysikúvá kezd válni!
Nekem ne papolj az ortodoxokról, mert utálom ezt a réteget a világ összes vallásában, mint magát a vallást is magát, hisz csak az ostoba barmok irányitására találták fel nem véletlenül üldözték azokat, akik a tudomány oldaláról közelitették meg a valóságot...

"alkotmányok, diktatúrák voltak mostanáig, melyek némelyikének leverése után most kezdik írogatni az első demokratikus alkotmányokat."

Ezt a marhaságot te komolyan veszed!? Akkor ostobaságodnál csak naivitásod lehet nagyobb. :D
Diktatúrából diktatúrába, a legtöbb helyen a burkás seriás középkori irányvonal erősödésével.
Gondolom nemigen követed az utobbi évtuzed eseményeit, mert akkor nem irtál volna ekkora marhaságokat.

"Meglehetősen elvakultan, egyoldalúan felidézed és általánosítod az iszlámista extremizmust egész népekre, pedig az csak a kevés fundamentalistára érvényes"

Ezzel a mondatoddal meg magad csaltad kelepcébe, hisz ugyan úgy általánositassz és vetitessz ki egy szűk réteg cselekedetei okán dogmákat az egész népre. Bár igen szelektálva az USA-ra és Izraelre.


"Az iszlámnak nincsen semmiféle konfliktusa a nyugattal, ez egy súlyos hazugság"

Igen ez az valójában CSAK konfliktusa van kivéve 1-2 arab államot. Törökországot sem véletlenül nem vették még fel az euba! Nemigazán kérnek a beilleszkedni nemképes, erőszakos moszlim migránsokból!

Te ha te igy kebledre akarsz ölelni egy műemlékpusztitó tudatlan gyilkos talibot, hát sok sikert hozzá, és a szakállas nőkhöz is! :DD Irány Kandahar!!
Tourist 2012.07.21. 14:39
[antonio] [2012.júl.21. 13:16]

Nem ugyanazt mondjuk. Ha egyszer abban egyetértesz, hogy a zsidókat a keresztények üldözték, akkor ez számodra egyszerre azt is jelenti, hogy évtizedek-századok szenvedése menlevelet ad a saját testvéreiknek, az araboknak az irtásához, területük rablásához?

Azzal kapcsolatban, amit az arab alkotmányokról hazudtál ignoráltad válaszomat, márpedig: Nincsenek alkotmányok, diktatúrák voltak mostanáig, melyek némelyikének leverése után most kezdik írogatni az első demokratikus alkotmányokat. Az arab diktatúrákat mind Amerikai pénzen tartották-tartják fenn, beszéld ezt meg velük a nagy demokráciaszeretetük fényében.

Hozzám a béke áll közel, ezért is mondom, hogy nekem mindegy, melyik megoldást választják, egy- vagy kétállamiságot. Mindkettő működhet. A térképet belinkeltem, te azt is ignoráltad. Ezért vagy sokkal kevésbé vitaképes.

Az iszlámnak nincsen semmiféle konfliktusa a nyugattal, ez egy súlyos hazugság, melyet a nyugat terjeszt, hatalmi okokból. Az arab országok népei az elnyomás helyett egyenrangú, modern életet akarnak élni, tudomásul véve, hogy az iszlám megállt a fejlődésben, s ma már nem a régi törvények, csak az összetartó ereje segíthet a káosz elkerülésére.

Meglehetősen elvakultan, egyoldalúan felidézed és általánosítod az iszlámista extremizmust egész népekre, pedig az csak a kevés fundamentalistára érvényes, miközben pl. a nőkkel szembeni bánásmód az orthodox zsidók esetében sokkal súlyosabb, sokkal megalázóbb. Látszik, nem is hallottál arról, hogy Izraelben a szekuláris állampolgárok, akiknek az állam összes terhe jut, az ingyenélő orthodoxok miatt már az ország el-iránosodásáról beszélnek és tüntetnek ellene. Egy normális polgári házasságot csak országhatáron túl lehet megkötni. Ezek az ultra-orthodoxok évek óta kormányerőt képeznek. Felesleges tehát sötétségről lamentálnod az egyik oldal felé, ha a másikat akarod fedezni.
antonio 2012.07.21. 13:16
[Tourist] [2012.júl.21. 11:49]
Tulajdonképp nem igazán tudom min vitatkozunk, hisz naggyából ugyanazt mondod.
A kerszténységnek köszönhetjük, azt a brutális visszaesést amely a nyugatrómai birodalom bukása után ránkszakadt.
A gőzgép újkori felfedezése óta röpke 300 évvel ember volt a világűrben!
Ezzel az analógiával Hérón tól számitva a 4. századra tehettük volna ugyanezt-csuhások akik mesterséges kreténségben tartották a nyugati féltekét. A világ legnagyobb háborúsbűnöseinek egyike a keresztény egyház.
Én a magam részéről egyik vallást sem birom a shintoizmus és buddhizmuson kivül.
A körülmetélés az ókorban is divott, de más népeknél ez nem vallási okokból, hanem a haditrófea elkerülése céljából, ugyanis ezt a harcmezőkön végezték el, igy az egyiptomiak ennek elébe menve elvégezték magukon és az asszirok megszivták...:D
A zsidókra visszatérve: Miért annak a népnek nem lehet megérteni esetleges nem túl szép cselekedetét akit 2000 éve tűzzel vassal irtanak, és most egy arab tenger közepén él, melyek alkotmányba rögzitik izrael elpusztitását.
Nem tudom melyik értékrend ál közelebb hozzád, a jobbára nyugati értékrenden nyugvó izraeli, vagy a seriján alapuló középkori a nőket állatsorban tartó iszlám világ.
Amúgy ahogy kinéz elkerülhetetlen a nyugat és iszlám katonai konfliktusa, és inkább 100x pusztuljon az ő civilizációjuk, mint a sok kanyarokkal, hibákkal de mára elég emberivé vált sajátunk!!!
Tourist 2012.07.21. 11:49
[antonio] [2012.júl.20. 22:48]

Andalúziában és Észak-Afrikában háborítatlanul éltek együtt, olyannyira, hogy pl. ma is létezik 2300 éve közös zenekultúrájuk, melyet ma Marokkóban az Atlass Orchestra ápol, tagjainak fele arab, fele zsidó. Andalúziából a keresztények elől az arabok délre a zsidók északra (Hollandia) és keletre (Olaszország) menekültek. Ott Velencében a Ghetto nevű kis szigetre költöztették őket, s csak két foglalkozást engedélyeztek: Az orvosit és a pénzváltóét. Az orvosit azért, mert tudtak arabul, s egyenesben olvasták Avicenna gyógyászati könyveit. Hazugság zsidó-arab ellentétről beszélni, egymás üldözése sosem volt, hiszen testvér népekről van szó. Egymásba folynak a vallási és életmód hagyományaik is, a körülmetéléstől a kóser-halal étkezésig.

A keresztények mindenkit üldöztek, máig is.

Amíg római kor volt, tehát a kereszténység hódítása előtt, nem üldöztek semmilyen népet. A lázadások leverése nyilvánvaló egy birodalomban, de egész népet nem rabszolgásítottak, arra volt több közelebbi is. Már Babylonban, amikor a zsidóságnak a perzsa II. Kyros szabad utat adott, csak egy elenyésző kisebbség élt a lehetőséggel, inkább maradt. (pl. Achmadinedsad is ilyen zsidó) Eleve a babyloni exil csak a nép egy kis részét érintette, aki elhagyta Palesztínát, nagyobbrészt gazdasági okból tette. A többség vagy Libanon, vagy Egyiptom felé ment, ahol már a Kr. előtti 6. évszázadban zsidó kolónia élt, pl Elephantine-ben ill. tovább Tunézia, Marokkó felé. A sok kereskedelmi képviseletről sem feledkezhetünk meg, melyek folyamatosan duzzadtak a diaszpórát választókkal.

Az, hogy válogatás nélkül belekapsz innen-onnan valamilyen írományba, még nem hoz alapos tudást. Zsidó-arab ellentétet csak a megszállt palesztín területek és az ottani embertelen viszonyok okoznak, megspékelve Amerika politikájával, mely Izraelt, mint repülőgép-anyahajót tekinti.
antonio 2012.07.20. 23:29
[Tourist] [2012.júl.20. 17:39]

"Az ókori zsidók nem saját elhatározásuk alapján hagyták el hazájukat, hanem a római hódítás és a szabadságharcok leverése következtében, rabszolgaként hurcolták el oket a római birodalom különféle tartományaiba."

By Raj Tamás
antonio 2012.07.20. 22:48

[Tourist] [2012.júl.20. 17:39]

Továbbra is neked javaslok némi histori szemináriumot, valamint Josephus Flavius műveinek olvasgatását!.
Példád, miszerint hogy andalúziában happyk voltak az arabok és zsidók together, kb annyit jelent érvként mint esetemben, hogy az egyik legnormálisabb szomszédaink cigányok voltak...
A világtrendet egyáltalán nem képzi le, a zsidóság irányában 2000 éve undoritó uszitás folyik, és ezen hogy itt ott békében élnek egyes nációk egymással, ahogy normális lenne, kevés bizonyiték, az általános tendencia ellen!!!!!
Tourist 2012.07.20. 17:39
[antonio] [2012.júl.20. 16:37]

Ha valakinek történelemórán kellene résztvennie, az te vagy. Konkrétan odaírtam, hogy hol éltek békében együtt, évszázadokon keresztül. Andalúziában a keresztények mindkét népet űzték el.

A rómaiak nem zavartak el senkit, az értelmetlen és sikertelen Bar Kochba lázadás után saját önszántukból hagyták el földjüket, felkérés nélkül. A rómaiaktól maradhattak volna, hisz adófizetők voltak.

Mai ellentétek a nemzetközi jog lábbal tiprásából eredeznek, nincs közük a két nép történelmi kapcsolatához. A gond, hogy nem maradt terület, ahol palesztín államot lehetne alapítani. Az aktuális térkép:

http://tinyurl.com/d78n5mj

Ezután
már nem lehet kétállamiságról, csak egyállamiságról beszélni, de az sem nagyon tetszik senkinek. Arab országok alkotmányával nem tudom mit akarsz kezdeni, mert mind Amerika által fizetett diktatúrák voltak, de Izraelnek pont emiatt a határ-nép kérdés miatt egyáltalán nincs is alkotmánya. Az palesztínok haragja a térképen látható változások miatt van.
antonio 2012.07.20. 16:37
[Tourist] [2012.júl.20. 16:02]

Ember te nem ezen a földön élsz vagy ha igen, az évszázadot lőtted be rosszul, mondjuk Nagy Szaladin idejére, ahol még az iszlám toleránsabb vallás volt. Miröl vartyogsz a zsidó-arab békés együttélésről?
Látom fingod nincs arról hogy a rómaiak, a zsidó háborúk után felkérték a zsidóságot udvariasan, hogy húzzanak a jó büdös francba vhová máshová, addigi hazájukból. Valszeg arról sincs tudomásod, hogy angolszász segitséggel asszem 1947 ben sikerült részben visszaszerezniük. Azóta is virul a zsidó arab barátság. Názz már utánna 1-2 arab ország alkotmányának!

Copyzni meg mindenki tud:

"Ha szakadékba nézel, a szakadék is visszanéz beléd."
Friedrich Nietzsche
Tourist 2012.07.20. 16:02
[antonio] [2012.júl.20. 15:35]

A te tájékozottságoddal és az ebből következő felelőtlen vagdalkozással valóban csak életveszélyes helyzetek alakulhatnak ki.

Ha egyszer zsidóüldözésről beszélsz, akkor tudnod kell, hogy olyat csak keresztények csináltak. Moszlemek és zsidók háborítatlanul éltek együtt Észak-Afrikától Spanyolországig mindenütt. Ha erőszakos térítésről akarsz hablatyolni, akkor máris nem tudod megmagyarázni, hogyan maradhatott meg Magyarország, Erdély, százötven évi török uralom alatt kereszténynek. Azért, mert az iszlám is az Ótestamentumon alapul és tiszteletben tartja a kereszténységet is. Nem a keresztény országokat járják iszlám hittérítők, hanem fordítva, őket akarják folyton térítgetni mindenféle keresztények.

Azt írtam: "Ha ennyire elvakult iszlámgyűlölő vagy, akkor nyilván átérzed az elvakult zsidógyűlölők helyzetét is." Mert sem műveltséged, sem bölcsességed nem engedi meg, hogy ember módjára gondolkozz, marad számodra a véres, habzó szájjal való fröcsögés.

Kár erőltetned, tudatlanságodba csak jobban belegabalyodsz. Ahogy Goethe mondta: "Mißverständnisse und Trägheit machen vielleicht mehr Irrungen in der Welt als List und Bosheit."

antonio 2012.07.20. 15:35

[Tourist] [2012.júl.20. 15:20]

Nem! A zsidókat a keresztény egyház miatt 2000 éve üldözik azok, akik még a bibliát sem olvasták el, addig az iszlám vállaltan intoleráns harcias vallás, középkori állami berendezkedéssel.
Fogalmam sincs miért irod hogy ezáltal érthetővé válik a zsidógyűlölet, hisz úgytudom őket gázositották el és nem ők másokat, ezért nemigazán értem mi a f...sz rol hadovász, ha iszlámseggnyaló vagy, bujj lepedőbe és huzz el afganisztánba kövezni és műemlékeket rombolni!!!
Tourist 2012.07.20. 15:20
[antonio] [2012.júl.20. 14:58]

A hamis vád miatt, a mesterségesen generált casus belli miatt. Azt a fogalmat, hogy "köztörvényes terrorista" pedig nem ismeri a diplomácia. Ha terrorral akarod vádolni, az belefér, csak akkor sokan másokat hamarabb kell vádolnod.

Ha ennyire elvakult iszlámgyűlölő vagy, akkor nyilván átérzed az elvakult zsidógyűlölők helyzetét is. Nektek - mindkét oldalról - mindegy is, milyen indokkal essetek egymásnak. A világ nem ilyen, összecsapás legfeljebb számotokra adódik, mindenki más sajnálkozva fogja nézni, milyen mélyre is lehet süllyedni.
antonio 2012.07.20. 14:58
[Tourist] [2012.júl.20. 14:50]

Irán jelenlegi miniszterelnöke egy köztörvényes terrorista.
Miért is kéne bárkinek is bocsánatot kérnie ettöl a Mahmud Ahmadinezsád-tól??
antonio 2012.07.20. 14:54
[Tourist] [2012.júl.20. 07:51]
lehet hogy az atom durva volt, de adjál hálát Martell Károlynak, hohy most nem seggigérő szakálman és lepedőbe burkolva, feleségednek meg csadrba, burkába, hajbókolnátok hajnali 5 kor mekka felé!
A hétvégi szórakozásotok meg egy kis kövezés lenne ahol nőket verhetnétek agyon, vagy múzeális épitmények földigrombolása lenne az iszlám nevében, amely deklaráltan nem tűri meg más vallások létét.
Előbb utóbb úgy is elkerülhetetlen az összecsapás nyugat és az iszlám között, te hol állsz majd akkor!???
Tourist 2012.07.20. 14:50
Nna, a bolgár és a svéd hatóságok már cáfolják is, hogy az a bizonyos volt Guantanamo fogoly, Mehdi Ghezali lett volna a merénylő. A sok elsietett acsargó vajon bocsánatot kér ettől a személytől? Ha kiderülne, hogy valami zsidógyűlölő baromról van szó, vajon a politikusok, újságírók bocsánatot kérnek Irántól?

Mindenesetre a bolgár nyomozó hatóság vezetője, Mladenov már közölte, hogy hiba volt konkrét országot, sőt szervezetet a merényletért felelőssé tenni, hisz még csak az elején tartanak a vizsgálatoknak, s fogalmuk sincs az elkövető kilétéről. Az illető kaukázusi származását sem akarta megerősíteni.

Netanyahu és Barak Iránt támadó kijelentései, az amerikaiak azonnali aktivitása emlékeztet a tavalyi Eilatnál történt támadásra, ahol izraeli és egyiptomi katonák estek áldozatul. A politika gyorsan cselekedett, kinyilvánította a támadókat gázai palesztínoknak és egy légitámadásban feleségestől, kisgyermekestől kiirtotta egy gázai palesztín aktivista teljes családját, akiről kiderült, hogy ő közvetített a rivális palesztín hatóságok között, a megbékélés érdekében. Ezután két hétig nem engedték az egyiptomi szerveknek, hogy részt vegyenek katonáik halálának kivizsgálásában, majd beismerték, hogy a támadóknak semmi közük nem volt Gázához, még csak nem is palesztínok voltak.