Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Közgép

Népszava|2012. júl 25. 13:51
[A+ A-]
Megjelent egy hirdetés a Népszava keddi számában, ami persze - ismerve a mai kormányzat erőfeszítéseit - önmagában is meglepő. De: ez a hirdetés a Simicska-birodalomból származott; a Margit híd felújítását reklámozta. A Közgép megrendelte, a Népszava leközölte. Ahogy ez normális országokban szokás. Ám ez nem egy normális ország. Tudom, jól tudom, hogy az sem normális, ahogy a Közgép gyarapodik, nyeri el sorra a különböző pályázatokat. Ezt a Népszava sokszor megírta és folyamatosan meg is írja. Ennek ellenére - láss csodát - most a Népszavában költött el egy kis pénzt a Fidesz-kormány favoritja.

És mi, vessenek meg érte, nem ugrottunk félre a pénz elől. Miáltal lehetőséget adtunk mindazoknak, akik azonnal elméleteket gyártanak, konfabulálnak, s teszik ezt a tények ismerete nélkül. Schiffer András például, aki magáról azt gondolja, hogy ő bizony másként politizál, azonnal, a lehető legrosszabb reflexszel, MSZP-Fidesz összeborulást sejtet (hogyan is lettek meg a 2010-es választások idején az LMP kopogtató cédulái ?), mások egyenesen a Népszava lefizetéséről cikkeznek. Szomorú történet ez, annál is inkább szomorú, mert megint csak Simicska nyer vele: nem nálunk költi el a pénzét...
Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (64)

A hozzászóláshoz .

jobbb 2012.07.30. 20:48
[Anahita2030] [2012.júl.28. 13:43]
Na látod !Ezért érdemes a népszavát olvasni.Amióta megszűnt a Ludas Matyi,betölt egy űrt.
Anahita2030 2012.07.28. 13:43
[jobbb] [2012.júl.27. 12:52]

A te hozzászólásaidon is jókat lehet röhögni. Néha nem tudom, hogy ez igazi, vagy a jobboldal paródiája... :-)))
magamvelemeny 2012.07.28. 10:44

Azért az MSZP elgondolkodhatna azon amit csinál, hacsak nem akar "Fidesz" lenni a baloldalon...

Lukács Zoltán szavai után a Közgép megrendeléssel kapcsolatban, a továbbiakban furcsa lesz az MSZP-től olyan bírálatot hallani, hogy a kormányzati szervek, kormányközeli cégeknek adnak megrendelést.

Ilyen esetben Lukács csak megdicsérheti a Kormányt, hogy az az ő (mármint Lukáccsal azonos) elvek szerint gondolkodik a politika és a gazdaság kapcsolatáról...


jobbb 2012.07.27. 12:52

[Taylor] [2012.júl.26. 23:02]
jobbb! Hidd el, nagy öröm látni itt az olyan náci birkákat mint te vagy! Akik fikázzák a lapot de állandóan itt irkálnak. Ezek szerint te is egy hűséges olvasó vagy, szerencsétlen! :D :D :D


Ha röhögni akarok,ezt olvasom és nem a Hócipőt.
isetar 2012.07.27. 09:23
Kedves Mindenki! Ez egy őrület, és már a gazdasági racionalitást is megkérdőjelezi. (egyébként az egész Orbán-rendszer, azért tartunk itt.) Normális körülmények között a hirdető nem diktálhat semmilyen médiumnak, csak az általa megvásárolt felületen. Ezt másutt törvények garantálják, de másutt sem maradéktalan az érdekérvényesítés. Az MSZP elnöksége nem normális, ezt egy alapító tag mondja.
Péter! Semmi baj a hirdetéssel, kívánok Nektek még OTP-s, szerencsejátékos, meg CBA-s hirdetést is. És biztos vagyok abban, hogy a munkatársak cikkeit változatlan tartalommal olvashatom.
Taylor 2012.07.26. 23:02
jobbb! Hidd el, nagy öröm látni itt az olyan náci birkákat mint te vagy! Akik fikázzák a lapot de állandóan itt irkálnak. Ezek szerint te is egy hűséges olvasó vagy, szerencsétlen! :D :D :D
gicus 2012.07.26. 22:20
Az ügy mindenesetre eléggé kínos,de sajnos "minden rossznak a gyökere a pénz."
Azt gondolom,hogy "jobb állva meghalni,mint térdepelve élni".
Mégis reménykedem abban,hogy a lap neki lát hibáját
helyrehozni,s változatlan kritikával viszi tovább a lapot.
Lukács úr felszólítása túlzottan erős.Az,hogy az MSZP.
támogatja a lapot,nem azt jelenti,hogy kiváltságokat élvez.Engem már bosszantott,hogy túlsúlyban szerepelt
az MSZP.a lapban,más demokratikus pártok ,mozgalmak
rovására.A NÉPSZAVA a nép szava.
kefe26 2012.07.26. 17:30
Jót somolygok a hozzászólásokat olvasván. A lap főszerkesztőjének a gondolatmenetét - vélem - csak a benfenntesek értik, az átlag 40 év alatti aligha, olvas ki fikarcnyi gondolatiságot belőle. Ugyan már konfabuláció (confabulatió), tényleg van ki érti még? Talán én vagyok az utolsó latinos, aki nyolc évig és az egyetemen még két félévet rávert a szép nyelvre. S ma a nyolcvan évemmel Horatius-t olvasok estvénként a gramatika szépsége miatt. Ja, kiérti, hogy a konfabuláció (MTA helyesírás szabálya szerint írtam) "aztat" jelenti, hogy: kitalált történet elbeszélése, amelyeről a fantáziadús személy azt hiszi, hogy valóban megtörténtek.(orvosi eset) Persze, lehet valódi történet is, amiért valóban csoda a latin nyelv!
opinion8 2012.07.26. 14:16
"A legfontosabb a tiszta erkölcs! És most lássuk a bevételt." - szólt a kupleráj tulajdonosa.
Erre gondoltam, mikor éveken át hajléktalanként nyomorogva a Margitszigeten, egy derűs nyári napon mellém telepedett egy fekete kis boszorkány, aki mellesleg - feszes körteként domborodóan képzeld a határozót - néhány évi olaszországi munka után települt haza, majd pár év alatt elverte a pénzt, amit nyomásra, dörzsölésre keményedő munkával keresett.
Nem akarom becsapni magam, befizettek.
Mégis, valahogy emberi volt, más, mint azok, akik miatt az utcára kerülve éveken át döglődtem.
Volt még egy magánnyugdíjpénztári számlám, egy húszasomba került a gesztus, mert kiszolgáltatott voltam ugyan, de nem kicsik és nagyok interaktív játéka, és semmiképpen sem eladó.
Te is csak a bevételt nézted, befizettek.
Hát ne b...d el, ha már eladtad magad, írj valami "szépet" a Közgépről.
jobbb 2012.07.26. 14:15
Arról nem is beszélve,hogy a baloldal szavazótábora döntően a nyugdíjasokból kerül ki,akik néhány kivételtől eltekintve nem a hirdetők célcsoportja.
ekeke 2012.07.26. 13:30
http://andrassew.blogspot.hu/


:D
Hamarosan
ez is elmegy téliszalámiért, mint a settenkedő,akárki meglássa..:D

Elvtársak: több méltóságot.
ekeke 2012.07.26. 13:21
[zumm-zumm] [2012.júl.26. 13:06]
Te egyébként milyen újságot olvasol " főműsoridőben?"
Láthatod:mindenfajtzát..:)

"Ez már rég kinyírta önmagát.." hehe,de azért mégis olvasod."

Na és?
Ebből milyen gazdasági haszna van a lapnak? :)

Szóval,ha már az a tízezer egyre vénülő, ergo fogyatkozó nyugger nem képes "piaci alapon" eltartani a lapot(márpedig nem képes)...
akkor bizony a ballib politikai/gazdasági maffia vagy hazatalicskázik egy sort az off-shore-ból ..
vagy mehet az egész a levesbe.

Mert a H.Kovács László is csak arra volt képes, Szanyístól hogy előfizetésre buzdítson...
de hol vannak a gyurcsányok "kádkövei"?:D
zumm-zumm 2012.07.26. 13:14

[ekeke] [2012.júl.26. 12:56]
Ha szépen összeolvasod amiket írtam és hozzáadod [corsac] [2012.júl.26. 12:35] talán kirajzolódhat egy kép,összefüggés,vagy valami.
Lassan kezdem azt hinni,hogy ha valaki iránt ennyire elkötelezett vagy,akkor azt is elnézed neki ha pedofil és azzal mentegeted,hogy :"-csak szereti a gyermekek mosolyát."
corsac 2012.07.26. 13:11
[jobbb] [2012.júl.26. 12:50]
...Piaci alapon ki az a hülye,aki olyan lapban hirdet borsos áron,amelynek csak a híre nagy,de az olvasótábora jóval egy megyei lap szintje alatt van...

Csúsztatunk aranybogár, csúsztatunk?
Egy megyei lappal akarod összehasonlítani a Népszavát, amely országos lap?
Olvastam valahol (nem mostanában, lehet már tíz éve is), hogy az USA médiájában is a leginkább kurrens lapok, a vidékiek, nem pedig az országosak. Az országos lapok adják a témát, de a vidéki lapok foglalkoznak a helyi apró-cseprő ügyekkel. Ezek átveszik az országos lapokból a híreket, kiegészítik az adott környék mindenféle ügyes-bajos dolgaival, az ottani hirdetésekkel - és így a vidéki lapok egy nagyságrenddel nagyobb üzletet jelentenek, mint az országos lapok.
Nézz már utána, hogy a Népszava milyen jelentős a cikkek tekintetében!
Ha például a Google Hírek rovatára kattint az ember, akkor
- Magyar Nemzet
- Népszabadság
- Híradó
- Borsod Online
- Világgazdaság
- HVG
- Origo
- Index
- Ma.hu
- Figyelő.net
- Inforádió stb.
mellett ott van állandóan a Népszava is, mint alapvető forrás.
Ez a lap erénye. Ez adja a Népszava értékét. A megjelent cikkek tovább gyűrűznek, alapvetően azok felé az újságok felé, amiket te nagyobbra tartasz a Népszavánál. Pedig azok csak abból élnek, hogy a hirdetések java része nem országos, hanem helyi szintű - tehát törvényszerűen náluk köt ki, nem pedig az országos lapoknál, vagy pedig egy zalai hirdetés a debreceni újságban.
zumm-zumm 2012.07.26. 13:06

[ekeke] [2012.júl.26. 12:47]
Te egyébként milyen újságot olvasol " főműsoridőben?"
"Szóval mindenki kartelezett..csak a Vegyépszer nem."
Ez kb,olyan ,mintha a Közgép-nek kartelleznie kellene. Semmi szüksége rá hiszen amire ránéz,azt megkapja.

"Ez már rég kinyírta önmagát.." hehe,de azért mégis olvasod.
ekeke 2012.07.26. 12:56
[zumm-zumm] [2012.júl.26. 12:22]
Nagyon nem szeretném ha kinyírnák ezt az újságot "


Ez már rég kinyírta önmagát...
Az hogy tízezer egyre fogyatkozó nyugdíjas balliba megkapja a napi gyűlöletadagját..ez egyszerűen nem piacképes.
(bár az internetes moderáció példamutató, jobb és baloldalon egyaránt.)

Emlékszel mikor SMS-ekért árulták a cikkeket?:D Abba kellett hagyni..
Vagy mikor a drágabolgárúr is elhagyta a süllyedő hajót:
http://hirszerzo.hu/hirek/2011/9/23/20110923_bolgar_gyorgy_nepszava

Mondjuk
ki: a külföldre kitalicskázott pénzekből vígan tudnák finanszírozni ezt a lapot(is).
Csakhogy sok hirtelen az éhes száj, a ballib oligarchák sokkal önzőbbek ha "saját" pénzükről van szó és félnek is most hirtelen sokat hazatalicskázni.
jobbb 2012.07.26. 12:50
[corsac] [2012.júl.26. 12:35]
Az,hogy a jobboldali média az "elmúltnyolcévben" is fejlődött,az nem az akkori szoclib kormánynak volt köszönhető.A baloldali lapok olvasottsága meg összefügg a baloldal szavazótáborának méretével.Piaci alapon ki az a hülye,aki olyan lapban hirdet borsos áron,amelynek csak a híre nagy,de az olvasótábora jóval egy megyei lap szintje alatt vanEgyébként meg,amikor a Strabagnak égett a lába alatt a talaj,telenyomta hirdetésekkel a jobboldali médiát.Ez jellemző a magyarországi állapotokra,de valószínűleg az egész világra.Egyik újság sem kezd el nyomozni a fő
hirdetője ellen.
ekeke 2012.07.26. 12:47
[zumm-zumm] [2012.júl.26. 12:16]
Nem tartozik ide,de pl.mi is van most a Vegyépszerrel? "


A Vegyépszer elbukott a líbiai terjeszkedésén.
És nincs igazad, igenis idetartozik.

Emlékszünk még az I. Orbán kormány alatt a balliberális sajtó vegyépszer-ellenes hadjárataira( hasonlóak a mostani Közgép-elleneshez.)
Nos, ugyebár 2002-ben kormányváltás volt és jöttek az "olcsó autópályák" á lá mszp-szdsz...

És mi derült ki? Mégpedig jogerősen:


Milliárdos autópályakartell: a Fővárosi Bíróság helybenhagyta a GVH határozatát!
06.1.24 09:39

A Fővárosi Bíróság 2006. január 23-án kihirdetett ítéletében helybenhagyta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2004. júliusában hozott határozatát, egyben a felperesek keresetét elutasította.

A GVH korábban azt állapította meg, hogy a Nemzeti Autópálya Rt. (NA Rt.) által 2002. júliusában, illetve augusztusában kiírt közbeszerzési pályázatokon résztvevő vállalkozások - a Betonút Rt., a DEBMÚT Rt., az EGÚT Rt., a Hídépítő Rt. és a Strabag Rt. - versenytörvénybe ütköző megállapodást kötöttek. Ennek keretében egymás között előzetesen megállapodtak abban, hogy melyik cég melyik autópálya szakasz kivitelezését szerzi meg. Esetenként abban is megegyeztek, hogy a nyertesek alvállalkozóként vonják be a többieket. A kartell-megállapodásban valamennyi, a kiíró feltételei alapján szóba jöhető, jelentős vállalat részt vett. Az öt vállalkozásra a GVH által kiszabott bírság teljes összege 7,043 milliárd forint volt, melyet a jogsértő vállalkozások befizettek.

A GVH határozata ellen a megbírságolt vállalkozások - a Betonút Rt., a DEBMÚT Rt., az EGÚT Rt., a Hídépítő Rt. és a Strabag Rt. - a Fővárosi Bírósághoz fordultak.

A január 23-án tartott tárgyaláson hozott ítéletében a Fővárosi Bíróság elutasította az öt útépítő vállalkozás keresetét. Az ítélet nem jogerős.

Az érintett cégek a bírság befizetésének felfüggesztésére is kérelmet nyújtottak be a bírósághoz, melyet a Fővárosi Bíróság 2005. december 8-án elutasított. A kivetett bírságot (Betonút Rt. - 2 212 millió forint, DEBMÚT Rt. - 496 millió forint, EGÚT Rt. - 496 millió forint, Hídépítő Rt. - 1 371 millió forint, Strabag Rt. - 2 468 millió forint) a cégek 2005. decemberében, illetve 2006. januárjában befizették.

---------


Szóval mindenki kartelezett..csak a Vegyépszer nem...
corsac 2012.07.26. 12:35
[ekeke] [2012.júl.26. 11:47]
...2002-ben mondta egy D209 nevű miniszterelnök: " ha a jobboldalnak tévé kell, hát vegyen magának".
Nos, a jobboldal megfogadta a tanácsot,vett magának.És el is tartotta.
Most a ballib is megfogadhatná a sajátját.

Nahát! Hát nem okultok?
Azt hiszitek, hogy elfelejtik az emberek azt, hogyan talicskázzátok a közpénzeket a jobbos médiába?
A fóti hangszalagon ezek az ominózus kijelentések is ott voltak:

„...Ebben érdekeltté tudnánk téged tenni, vagy én téged érdekeltté teszlek, hogy milyen úton-módon, azt még megbeszéljük…”
„...Én gyakorlatilag a pótmunka irányában vagyok érdekelt…”
„...Honorálunk már mindenkit, a Hír Tv-től kezdve a Lánchíd Rádión át, mindenkit… Itt mindenkit kell szponzorálni! Az a lényeg.”
„...Volt, hogy a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük.”

Szóval ne add már itt az ártatlant, mert a jobbos médiabirodalom az ellopott közpénzekből él, nem pedig az olvasók zsebéből! Még a hirdetések is csak arra jók, hogy az állami pénzekkel öntsék nyakon ezt a médiát. Olyan hirdetésekkel van tele a jobboldali média, amit utoljára az "átkosban" láttam, akkor is csak a reklámok őskorában: "Vegyen cipőt a cipőboltból!" Úgyhogy majd akkor pofázz, ha majd visszafizettétek az ellopott közpénzeket, amikből felépítettétek a jobboldali médiabirodalmat!
Tirólatok bizonyosodott már be, hogy pofátlan rablók vagytok! És pofátlan módon mutogattok másokra, hogy "ejnye-bejnye, fennáll az a gyanú, hogy piszkos pénzek vannak a baloldali lapokban". Nálatok nem gyanú szintjén áll, hanem köztudott dolog.
Szóval te csak ne pofázz annyit! Előbb bizonyítsd, hogy a pénz nem tisztességes módon jutott a lap tulajdonosai kezébe. Például lehet olyan adomány is a párt pártoló tagsága - vagy egyéb gazdag emberek - részéről, amit nem maga a párt kap, hanem adott célokra fordítják azt, és ez jut célba ily módon. Az egész pedig csak azért van háttérben, mert az adományozó(k) nem akarják a nevüket felfedni. Mert hirdetni nem akarnak, mert Orbán és Kövér furcsa szemmel nézne az olyan "kétkulacsos" emberekre, akik a Népszavában is hirdetnének a Magyar Nemzet mellett. A Viktor ugyanis teljes lojalitást követel meg, miközben elfogadott például az USA-ban az, hogy egy cég nemcsak a republikánus, de a demokrata jelölt számára is ajánl fel kampány célokra pénzt. Elvégre ki tudja? Lehet, hogy nem a republikánus, hanem a demokrata jelölt győz! Ettől akarjátok megfosztani a magyar vállalkozókat? A magyar média teljesen a tolvajlásból kell, hogy éljen? A fideszes tolvajlásból? Szégyelld magad!
jobbb 2012.07.26. 12:27
Két óriási probléma van ebben az országban:ha valakik hirdetnek a Népszavában és ha valakik nem.

Milyen boldog idők voltak azok,amikor a BKV hirdetett! A BKV is nagyon jól járt,mert hirtelen mindenki velük akart utazni a BKV helyett.