Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ügyészség: Gyurcsány nem követett el bűncselekményt

Facebook.com|2012. júl 26. 10:12
[A+ A-]
Kézhez kaptam a Központi Nyomozó Főügyészség határozatát, melyben arról értesítenek, hogy az úgynevezett Sukoró-ügyben megszünteti az ellenem folytatott nyomozást. A döntést a főügyészség a múlt héten jelentette be arra hivatkozva, hogy a hivatali visszaélést bizonyítékok hiányában nem tudja megállapítani. A most megküldött hivatalos határozatban viszont nem ez áll- írja Gyurcsány Ferenc mai Facebook-bejegyzésében.
A határozat szerint "a nyomozást a Be. 190. §-a (1) bekezdésének b) pontja alapján - mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény - megszüntetem."

"Miközben tehát a Főügyészség saját kommunikációjában bizonyítékok hiányára hivatkozott (azaz azt sugallta, hogy elkövettem a bűncselekményt csak a vádhatóság nem tudja bizonyítani azt), a hivatalos határozat ezzel szemben egyértelműen bűncselekmény hiányát állapítja meg. Nagy különbség."- szögezi le a pártelnök írásában.

Gyurcsány később azt fejtegeti, hogy most már nem csak a főügyészről, Polt Péterről gondolja, hogy alávalóan viselkedik, hanem a főügyészségről is. "Annak érdekében, hogy mentsék irhájukat, hogy valami kapaszkodót adjanak az engem börtönben látni akaró jobboldali híveknek, politikai mószerolásba kezdtek. Menthetetlenül tisztességtelenek. És ha másért nem, akkor önmagában ezért alkalmatlanok is."- írja a politikus.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (92)

A hozzászóláshoz .

vaskovacs 2012.07.29. 10:56
darkvader "ha én azt mondom (a'la Schiffer), hogy maga lopott, akkor már igazam van? " Nagyon jól tudja, hogy nem így van, de ha valaki bizonyos kapcsolatait kihasználja ár alatt vásásrol, majd azt a valamit amit megvásásrolt megintcsak bizonyos kapcsolatait kihasználva az állam visszabérli, akkor az a valami neki nem kerül semmibe ugye és ez így nagyon jogszerű. Jogszerű, de nem erkölcsös. Bizonyos kapcsolatok erkölcstelen felhasználása. Jól emlékszem az SZDSZ üdvöskéjének, John emesének mosolygásásra, amikor mondogatta, hogy "Jogszerű. " akkor nincs probléma. "
Szánalmas az, ahogy a védheetlen védeni próbálják. Schiffer feljelentése helyes volt Schiffer bírálói ma már csak azt látják, hogy politikai támadást intézett az egykori kormányfő ellen. Fel sem merül, hogy ennek tartalmi okai voltak, összefüggésben az új párt eredeti értékrendjével, küldetésével.
darkvader 2012.07.29. 10:37
[vaskovacs] [2012.júl.29. 08:59]
"Rz már csak azért sincs így, mert Schiffer nem azért jelentette fel, ami miatt a hatóság vizsgálódott. Bűn van. valamennyi mérföldkőnél a meggyanúsított volt kormányfő ..."

Áh, szóval ha én azt mondom (a'la Schiffer), hogy maga lopott, akkor már igazam van? Meggyanúsítottam, bűn van....

No, ez elég szánalmas érvelés volt.
vaskovacs 2012.07.29. 09:20
hohoohooo nagyon örülök, hogy megmutaja a foga fehérjét olyan kifejezésekkel, mint "Vén majom reszelőzsír" legalább az is látja, milynek önök, aki eddig naívan mást gondolt. Köszönöm. "Butább vagy mint Skiccpaja" Írja indokolás nélkül. nem baj,. ebből is látszik, ki vagdalkozik és ki nem. teljesen mindegy, hogy ki a szeruző, hiszen nem a szerzőség a lényeg, 2kedves" hohoho nemftudomki, hanem a tények. azok a lényegesek. bizony ezt nem tetszik érteni. fröcsögni könnyebb.
hohoohooo 2012.07.29. 09:11
[vaskovacs] [2012.júl.29. 08:56]
"Nem tehetek róla, hpgy Ön nem talál kivetni valót az irományomban......"

Vén majom reszelőzsír!Butább vagy mint Skiccpaja,az ún irományod Kumin írta mandinerben nem a Te irományod,csak szolgalelkű másoló vagy,sokadik senki....végtelenül buta,bérmajom........
vaskovacs 2012.07.29. 09:09
Az teljesen mindegy, hogy [justitio65] szóba akar -e állni velem. Mindegy, mert én arra reagálok, amit ír. elsősorban nem neki, hanem másoknak, akik elolvassák.
vaskovacs 2012.07.29. 09:08
Aranyos [justitio65] [2012.júl.29. 09:04] írta, hogy "Régen ismerlek már, bérbarom!
" Ez nagyon cuki. Honna ismer? Én nem találkoztam [justitio65] -val. Miléyen bér barma vagyok? Hol a pénz? SDzükségem lelle rá.
justitio65 2012.07.29. 09:04
vaskovacs---Régen ismerlek már, bérbarom!
Kérlek,hogy a jövőben ne keverj össze olyanokkal,akik szóba állnak veled!
vaskovacs 2012.07.29. 09:01
"A sukorói telekcsere esetében 2milla kár okozásáról beszéltek" Igen, de másról is kellett volna beszélni. kevés szó esik magáról az ügyről, a King’s City beruházás tervéről. Nyilván egy büntetőeljárásban már nem az alapprobléma lesz érdekes, hanem a konkrét vád részletei. Jogi értelemben ugyanis semmiképp nem bűncselekmény a Velencei-tó partjára, a Velencei Madárrezervátum mellé gigantikus kaszinót építeni.A természeti kincsek értékét nem tartják nyilván a tőzsdén, nem hatnak rájuk konjunktúra-ciklusok. A tönkretett természet mindig, a gazdaság állapotától függetlenül pont ugyanakkora veszteséget fog jelenteni. A nyereség oldalán viszont nem hiszem, hogy ilyen stabil lenne a helyzet. A kaszinó üzleti tervében vajon lehetett számolni egy ekkora, ilyen tartós visszaeséssel? Biztos, hogy a beígért munkahelyek ma is meglennének? Esetleg – ha mégis sikerült volna összehozni a beruházást – ma egy félgőzzel pangó, kihalt kolosszus állítana méltó emlékművet az egykori természetes tópart helyén az egy sakklépésnél tovább nem látó politikusoknak.vaskovacs 2012.07.29. 08:59
[darkvader] [2012.júl.29. 08:23]" maga a bűn - amit eleve kreáltak - nem létezik." Rz már csak azért sincs így, mert Schiffer nem azért jelentette fel, ami miatt a hatóság vizsgálódott. Bűn van. valamennyi mérföldkőnél a meggyanúsított volt kormányfő gondoskodni fog arról, hogy minél nagyobb médiafelületet lefoglaljon. A nagy zajban azonban kevés szó esik magáról az ügyről, a King’s City beruházás tervéről. Nyilván egy büntetőeljárásban már nem az alapprobléma lesz érdekes, hanem a konkrét vád részletei. Jogi értelemben ugyanis semmiképp nem bűncselekmény a Velencei-tó partjára, a Velencei Madárrezervátum mellé gigantikus kaszinót építeni. A politika azonban a szimbólumokból ért. A King’s City projekt pedig egy látványos, többrétegű szimbólumcsomag volt. Az a szerencse, hogy ez a projekt nem valósult meg.
vaskovacs 2012.07.29. 08:56
Kedves Fletó-imádó justitio65] Nem tehetek róla, hpgy Ön nem talál kivetni valót az irományomban. nem talál, hiszen nem ír egy konkrétumot sem, amiről bebizonyítva a hamis voltát "hülyeségnek2 minősíthetné. Ehelyett nagy indulatában - mivel nem tapsikolok Gyurcsinak_ az egészet indokolás nélkül "lehülyeségezi", holtt a megálapítások nagyon is megállják a helyüket.-
justitio65 2012.07.29. 08:50
Kedves normális,tisztességes kommentelők! (tovaris,corsac,hohoohooo,darkvader,stb.)

Ne feledjétek,hogy a jó mindig elnyeri méltó büntetését!
Most azért kell a vaskovacs nevű bérbarom hülyeségeit olvasgatni,mert emberszámba vettétek...
altmeister63 2012.07.29. 08:46
Helló fiúk,ti itt most egy két millás vagyoni kár feltételezett okozásáról szellemi maszturbáltok,miközben Vikike tusnád fürdői beszédének tv adása alatt havi 120 000 bírósági adóvégrehajtásról adott hírt a hír tv.Abból 2000 esetben 100milla feletti adó hátralékról van szó.Na, most ha a 2 000 beszorozzátok 100millával az ugyan mennyi?A sukorói telekcsere esetében 2milla kár okozásáról beszéltek,ami lényegében meg sem valósult.Ha az évi 12x120 000 végrehajtás esetében darabonként "csak"1milláról lenne szó,+még a 2000x100 milla az vajon mennyi így össze adva.Nem ezen kéne filóznotok?Vagy akkor minden O.K.És hát ugye 100 millás adóhátralék,főként ha abból 2000 történt magában hordoz minima egy két adó eltitkolási,vagy csalási ügyet.De hogy ilyen ügyekben indult volna eljárás,még csak szőrmentén sem nagyon lehet hallani.
darkvader 2012.07.29. 08:23
[vaskovacs] [2012.júl.29. 03:49]

Nem bizonyíték nincs a bűnre, hanem maga a bűn - amit eleve kreáltak - nem létezik. És ez nagy különbség! Gondoljon csak bele. Nem mindegy, hogy van holttest, csak nem bizonyítható az elkövetőre, hogy ő tette, vagy holttest sincs, csak esetleg egy eltünt személy, aki miatt valakit meggyanúsítanak a gyilkossággal - majd az "eltünt" személy előkerül valahonnan sértetlenül.

Az "öszödi betyározása" pedig nem helytálló. Azt a beszédet a teljes terjedelmében végig kell olvasni ahhoz, hogy valaki megértse miről szól, nemcsak az ellenzéki - céltudatos - frecsegést kell nézni, hallgatni. Arról nem beszélve,hogy valakit csalónak kikiáltani, utalásokat tenni bizonyíték, bizonyítás nélkül - az ön részéről minek nevezendő?

A mai kormányfő és sleppje tevékenysége viszont bizonyítottan szemfényvesztés, csalás és a közpénzek és magánpénzek (lásd Manyup) jogi formába burkolt, szépen kikerekített - LOPÁS = KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZÉS.
vaskovacs 2012.07.29. 03:52
Csodálatos dolog, hogy corsac és hohoho legnagyobb bánatára Gyurcsánymeccsét lefújták. Sosem lesz már miniszterelnök a nagy "demokratikus". Hogyne.Demokratikus aki csak a választáson. ez demokratikus- szerinte. Nem baj, a többség nem mellett áll. Hiába kapálózik Ő és elvtársai. Hiába, hiába. Vége a mérkőzésnek.
vaskovacs 2012.07.29. 03:49
corsac. és hohoho ha a maga jó édesanyja arra tanította, hogy ilyen stílust használhat akkor vele beszélgessen így. velem így nem lehet. Maguk szerint ha nincs bizonyíték akkor bűn sincs.- sajátságos álláspomt Tudjuk mindannyian, hogy az öszödi betyár nagy csaló volt egész életében, legyen az Altus, Timföld, vagy főiskolai diploma. Ügyes és kész, túljár a bűnüldözők eszén,ennyi.
hohoohooo 2012.07.28. 21:09
[vaskovacs] [2012.júl.28. 19:23]
"corsac] Maga ezt írta "Tehát mondja már meg maga idióta barom állat",...."

Vén reszelőzsír!muszály állandóan bizonyítani milyen buta?
corsac 2012.07.28. 21:03
[vaskovacs] [2012.júl.28. 20:16]
...Itt a legfrappánságbb hozzászólás: "tibors] [2012.júl.27. 19:19]

Maga is anyázza Polt Petikét? Hát rászolgált az a derék fickó, hogy tehetségtelen idiótának nézzék? Pedig neki meg lenne a lehetősége, hogy bíróság elé vigye Gyurcsányt, csak éppen nem meri, mert addig volt nagyfiú, amíg a nyomozati szakasz miatt ő volt az úr. Amint a bíró parancsolna, már egyenrangú fél lenne Gyurcsánnyal és annak védőügyvédjével... jaj, jaj! ... ezért nem meri bíróság elé vinni a Fletót a gyáva! Hát nem szomrú látni egy ilyen beszari ügyészt?
Idióta marha! tibors hozzászólása csak akkor lenne igaz, ha az ügyész a bírói szakaszban bukott volna el, nem pedig azzal, hogy nem volt képes egy vacak vádiratot megszerkeszteni. A védőügyvéd ugyanis csak a bíróságon tudná megtámadni a benne felhozott bizonyítékokat. De hát ugye ami nincs... arra hivatkozni? Nem tudok franciául... talán ők nevezik a savanyú szőlőt frappánsnak?corsac 2012.07.28. 20:54
[vaskovacs] [2012.júl.28. 19:23]

Mi van vaze? Esik az eső?
vaskovacs 2012.07.28. 20:16
Itt a legfrappánságbb hozzászólás: "tibors] [2012.júl.27. 19:19]

Tudjuk mindannyian, hogy az öszödi betyár nagy csaló volt egész életében, legyen az Altus, Timföld, vagy főiskolai diploma. Ügyes és kész, túljár a bűnüldözők eszén,ennyi. "
vaskovacs 2012.07.28. 19:59
tovaris: Gyurcsányt jogilag nem találták bűnösnak, mint ahogyan a "titkoltuk, mire készülünk" vagyis választási csalás stratégiával ernyelt hatalmat is jogszerűnek tartották, csakhogy az ellen nagyon is tiltakoztak azok, akik érzik és tudják, hogy ez csalás volt. Éppen ezért lett kétharmada a Fidesz-nek. Láthatóan a volt miniszterelnököt sem az eljárás kimenetele izgatja, ezért is fenyegeti bátran az eljáró ügyészeket. Ő politikai győzelmet szeretne aratni. Egyedül azt nem veszi észre, hogy egy olyan pályán vívja költséges küzdelmét, ahol már réges-rég lefújták a meccset.