Előző
Következő
új cikk

Szép szó

A Wallenberg-hazugságok

Népszava|2012. júl 28. 08:05
[A+ A-]
Magyarország kormánya felsült a nagy Wallenberg-tervvel, amelynek lényege az volt, hogy a külképviseletek Wallenberg-megemlékezésekkel keltsék az ország filoszemita hírét. A külügy kiadta a nagykövetségeknek, hogy állomáshelyükön szervezzenek Wallenberg-programokat. Keltsék azt a benyomást, hogy Magyarországon a vészkorszak a zsidómentésről szólt. Az Orbán- kormány holokauszt-érzékenységét bizonyítsa, hogy megemlékezik Wallenberg születésének 100. évfordulójáról. Magyarország nevével forrjon egybe a nemzetközileg elismert filantróp neve, és ez feledtesse Magyarország gyalázatos szerepét, amelyet a holokausztban játszott.

Az igyekezet az úttörőmozgalom legszebb napjait idézte, leginkább a Forradalmi Ifjúsági Napokra emlékeztetett. A magyar nagykövetségek konzuljaitól és nagyköveteitől a világ összes városában fejvesztve menekülnek a helyi svéd követségi alkalmazottak, a környéken található ENSZ-diplomaták, polgármesterek és alapítványi elnökök, mert néhány perc után az arra járó magyarok valamilyen Wallenberg-rendezvényre tesznek javaslatot. A legcsalafintább módon próbálják kijátszani a tapasztalatlanok éberségét, és aki nem kap észbe időben, máris valami magyar nagykövetségi Wallenberg-rendezvényen találja magát, a magyar propagandagyár hazugságainak pergőtüzében. A legbeszédesebb az a Los Angeles-i Wallenberg-program, amelyet a helyi konzulátus kínjában talált ki.

Az évente megrendezésre kerülő magyar dokumentumfilm-fesztiválra azt mondta, hogy ebben az évben a fesztivál Wallenberg nevét viselje, akkor is, ha egyetlen Wallenbergről szóló filmet sem vetítenek. Viszont a minisztériumnak lehet jelenteni, hogy egy Wallenberg-program kipipálva, jól mutat majd az akcióról szóló jelentésben. Az alkalmazottak a legképtelenebb ötleteket találják ki, hogy teljesítsék a Wallenberg-penzumot.
Ha valakit le lehet járatni infantilizmussal, idétlenséggel és olcsó hatásvadász propagandával, akkor a magyar külügy Wallenberget alaposan lejáratta, és még nincs vége, előttünk az ősz. Egymásnak mesélik holokausztkutatók, különböző professzorok, újságírók és diplomaták, kit mikor és hogyan próbáltak bekeríteni, melyik magyar nagykövetségre hívták meg egy ebédre, amelynek nem közölték a célját, csak a vendéglátás végén szegezték a vendég mellének a kérdést, hogy mit szólna egy kis Wallenberghez? Kiadták Kati Marton harminc évvel ezelőtt írott Wallenberg-könyvét, aki cserébe elmondta a nemzetközi sajtónak, hogy Wallenberg magyar hős volt, aki magyarokat mentett Budapesten.

Kati Marton neve a liberálisoknak is jól hangzik, az Orbán-rendszer konszolidációját mutatja, hogy ilyen jó ügyekben a világ normálisabb felének partnere. Ez a rendezvények mottója: Wallenberg magyar hős, az mellékes, hogy svéd diplomata volt. A magyarságát azokról kapta, akiket megmentett. Amikor a vagonokba kellett zsúfolni a gettóba összegyűjtött nőket és gyerekeket, akkor azok még zsidók voltak, de amikor a holokausztra kell emlékezni, akkor már magyarok. Magyar hős mentette a magyar áldozatokat, a holokausztból eltűntek a zsidók és a magyar fasiszták. A magyarok hősök és áldozatok. Wallenbergnek ugyan csak annyi köze volt a magyarokhoz, hogy magyar fasiszták elől mentette a zsidókat, de magyarokat mentő magyar lett belőle. Az Orbán- kormány úgy próbált nemzetközi hasznot húzni Wallenbergből, hogy közben a legcinikusabb nyilas történelemhamisítók tematikájával relativizálja a holokausztot.

Ravasz terv, de a külügy lázas igyekezete ellenére a világsajtó nem a magyar Wallenberg-megemlékezésekkel lett tele, hanem Kövér László erdélyi szereplésével, amelyen nyilas írót méltatott, és az ő szellemiségét ajánlotta a magyar szívekbe zárni. Elie Wiesel visszaadta a magyar állami kitüntetését, amely az "antiszemita ország" szégyenbélyegét nyomta Magyarországra, méghozzá a leghitelesebb holokauszt-túlélő keze által. Kövér nemkívánatos személy lett az izraeli Wallenberg-megemlékezésen a külügy Wallenberg-évének közepén. Az őt helyettesítő Áderről megírta az izraeli Haaretz, hogy néhány évvel ezelőtt a zsidógyilkosságért elítélt háborús bűnös Wass Albert szobrát avatta Debrecenben. Áder szereplése durvább, mint Kövéré. Ebben a légkörben igyekeznek a magyar nagykövetek beszervezni valakit magyar Wallenberg-rendezvényekre. A báránybőrbe bújt farkas emlékezik a bárányok megmentéséről. Aki tud, menekül a megtiszteltetés elől. Erre az újabb hír, hogy Budapesten angol újság leplezi le az egyik legkeresettebb háborús bűnöst, egy gettó vérszomjas vadállatát, miközben a magyar kormány csak nemzetközi nyomásra hajlandó eljárást indítani ellene.
De Wallenberg magyar megcsúfolásának leglátványosabb megnyilvánulása, amikor Áder Jánost mégis beengedték Izraelbe, és a Wallenberg-megemlékezés kapcsán azt mondta Wass Albert méltatója, hogy a magyarok nem tettek meg mindent, tétlenül nézték zsidó honfitársaik elhurcolását.

Wallenberg tudna mesélni arról, hogy a magyarok mindent megtettek, ami erejükből tellett, cseppet sem voltak tétlenek, még a zsidó nők nemi szervét is átvizsgálták eldugott arany után kutatva, majd a németeket is meglepő gyorsasággal és kegyetlenséggel szállítottak félmillió vidéki zsidót a haláltáborokba. Olyan precizitással és gyorsasággal, hogy Auschwitzban nem bírták a krematóriumok a magyar tempót. De erről nem szólnak a külügy propagandistáinak megemlékezései, csak a magyar hősről, aki magyarokat mentett. Borzadva figyeli a világ, hogyan ünneplik Wallenberget a magyar antiszemiták.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (83)

A hozzászóláshoz .

wantirna 2012.09.07. 16:29
Kedves ibdsm!
Senki sem hibáztat a helyesírásodért, tudva azt, hogy iskoláidat nem Magyarországon végezted. A szövegértési problémáidért viszont igen, mert azok alapján kritizálsz alaptalanul másokat.

A Steven Rosefielde könyvéből vett felsorolás csak - mint írtam - az "etnikai tisztogatás" kategoriát tartalmazza.

Erre te a lista összegét a következőkre hamisítottad: "Példát adtam, hogy mennyire hamisan "érvel". Összeadtam az összes Stalin-ra fogott hallottakat 1933 és 1953 között, amelyeket ö felsorolt."

Tehát a lista nem tartalmazza a vallási, az osztályharcos, a hatalmi harcos alapon meggyilkoltakat, a nép ellenségei kategoriát, a parasztság elleni polgárháború áldozatait és legfőképpen a különös kommunista harcmodor áldozatait, amivel a finnek elleni Téli Háborút vívták, valamint a németek elleni 27 millió katonai áldozatot követelő kivéreztetését a szovjet embereknek.

Ezen kívül tudni kell még Rosefielde-ről, hogy ő azon számokkal dolgozott csak, amelyeket egy bíróság előtt is meg lehet védeni. Ez a megszorítás sokkal szűkítőbb annál, amivel a történészek általában dolgozna
ibdsm 2012.08.08. 07:03
[Pirandus] [2012.aug.07. 12:06]
> Apróság, de magyar szövegben, magyar helyesírás szerint: "Sztálin".

Köszönöm a fekvilágositásst.

Már többször bizonyitottam, hogy anyanyelvemben analfabéta vagyok, amit sajnálom, de nem szégyelem.

1956 szeptemberben kedztem járni iskolába, és oktober végén végzett nekem a magyar iskoláztatás, mert a családunk menekült, és igy angolul jártam végig az iskolát.

Ha elnézhetetlen a magyarnyelvi hiányaim, vagy ha ezek miatt érthetetlené válnák a hozzászolásaim, akkor szivesen irok inkább angolul, ha valaki válaná a magyarra-való forditást.
tovaris 2012.08.07. 17:52
Rasszizmus és annak hamis vádja...

Egyensúly?

Raoul Wallenberg 100. születésnapja alkalmából Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Miniszter kijelenti: „…szégyenletes bűn az antiszemitizmus, elfogadhatatlan bűn a cigányság megbélyegzése, de legalább akkora bűn rasszizmussal vádolni azokat, akik valójában nem azok.

Politikai haszonszerzésből történik az, amikor a politikai ellenfelek egymás fejéhez vágják a rasszista vádakat, ez pedig az áldozatok kárára van…”

Két kérdésem van Miniszter Úrhoz. Az első: a rasszizmus – meghatározott történelmi körülményekkel párosulva – torkollott a holokausztba vagy a rasszizmussal való hamis vádolás? A második: az utóbbi ugyanolyan súllyal jelenik-e meg közéletünkben, mint az előbbi? És egy kérés: adjon néhány konkrét példát arra, amikor országunkban „politikai haszonszerzés” céljából igaztalanul rasszistának minősítettek bárkit is. Végül, felvetem: „politikai haszonszerzés”-e az antiszemitizmus oldása/blokkolása?

Fekete György tanár
Pirandus 2012.08.07. 12:06
Apróság, de magyar szövegben, magyar helyesírás szerint: "Sztálin".
ibdsm 2012.08.05. 15:48
Tisztelt olvasók!

Itt gyakrabban megjelentek hozzászolások jól ismert személyektöl, akik történelmi tényeket tagadnak, "történelmi tényeket" kitalálnak, hamisitva idéznek, torzitanak, stb.

Egyik legujabb példa erröl:

[2012.júl.29. 19:26] megjelent egy "hozzászolás" amely igy indult.

"Stálin etnikai tisztogatásai 1933 és 1953 között, éves bontásban:"

Egy számlista következett.

Amennyiben Wallenberg, az ö mentötevénységéröl, és az ö emlékeztetéséröl van szó, ezek a számokat csak is férevezetö szándékbol hozzhatta fel a hozzászoló.

[komancs] felvette ezzel a tisztességtelen hozzászolóval a "vitát". Erre irtam [komancs]-nak, hogy nem érdemli meg az ö figyelmét ez az összintetlen és hamisitó hozzászoló.

Példát adtam, hogy mennyire hamisan "érvel". Összeadtam az összes Stalin-ra fogott hallottakat 1933 és 1953 között, amelyeket ö felsorolt.

Ezt a számot idéztem, amikor az összemérésre azzal reagáltam, hogy egy pár számot http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties -töl idéztem, amelyek szerint Stalin "nem rugott labdában" népirtásban Hitlerhez hasonlitva -- és pont ez a hasonlitást követi a becstelen hozzászoló.

Erre a hozzászoló azzal vádolt, hogy

"forrásmunkák nélkül dobálódzni a számokkal"

Az számok amelyek Stalint illetik, az _ö_ számai. Én csak összeadtam. Ha a saját forrássa nem felel meg, az nem az én hibám.

A többi számokra igen is adftam forrást:

http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties

amelyik cikk végén 368 forrásmunka van idézve, mint akárki akárki utánanézhet.
wantirna 2012.08.02. 17:24
Kedves ibdsm!
Látom, hogy matematikus létedre és ausztráliai neveltetésed ellenére szeretsz forrásmunkák nélkül dobálódzni a számokkal.
A nácizmus éás a kommunizmus összehasonlítására küldök neked egy könyvlistát. Majd ha olvastad őket, akkor meglátod mekkora marhaságokat írtál.

A. James Gregor: Marxism, Fascism and Totalitarianism, Chapters in the Intellectual History of Radicalism (Fejezetek a radikalizmus eszmetörténetéből), Stanford University Press, 2009

Alan Bullock: Hitler and Stalin, Parallel Lives (Párhuzamos életek), Fontana Press, 1998.

Henry Rousso: Stalinism and Nazism, History and Memory compared (Sztálinizmus és Nácizmus, történelem és emlékezet összehasonlítása), University of Nebraska Press, 2004.

Ian Kershaw és Moshe Lewin: Stalinism and Nazism, Dictatorships in Comparison (Diktatúrák össszehasonlításban), Cambridge University Press, 1997.

Richard Overy: The Dictators, Hitler’s Germany, Stalin’s Russia (Hitler Németországa és Sztálin Oroszországa), W. W. Norton and Company, 2004.

Rudolf J. Rummel: Statistics of Democide, Genocide and Mass Murder since 1900, (A kormányok által megöltek statisztikája, népirtás és tömeggyilkosság 1900 óta) Transaction Publishers, 1997.

Bruce Walker: Sinisterism, Secular Religion of the Lie (A gonoszságizmus, a hazugság világi vallása), Outskirts Press, 2007.

A.James Gregor: The Faces of Janus, Marxism and Fascism in the twentieth Century (Janus arcai, marxizmus és fasizmus a huszadik században), Yale University Press, 2000.

Helmut Dubiel, Gabriel Motykin: The Lesser Evil, Moral Approaches to Genocide Practices (A kevésbé gonosz, a népirtási gyakorlat erkölcsi megközelítése), Routledge, 2004.

J.-Lucien Radel: Roots of Totalitarianism, The Ideological Sources of Fascism, National Socialism, and Communism (A totalitáriánizmus gyökerei, a fasizmus, nemzeti szocializmus és a kommunizmus ideológiai forrásai), Crane, Russak and Co., 1975.

Michael Geyer, Sheila Fitzpatrick: Beyond Totalitarianism, Stalinism and Nazism compared (A totalitáriánizmuson túl, az összehasonlított sztálinizmus és nácizmus), Cambridge University Press, 2009.

Alain Besancon: A Century of Horrors, Communism, Nazism, and the Uniqueness of the Shoah (Kommunizmus, Nácizmus és a Soá egyedülisége) ISI Books, 2007.

Francois Furet, Ernst Nolte: Fascism and Communism, University of Nebraska Press, 2001.

Tzvetan Todorov: Facing the Extreme, moral life in the concentration camps (Szemben az extrémmel, erkölcs a koncentrációs táborokban), Metropolitan Books, 1996.

Yuri Dyakov és Tatyana Bushuyeva: The Red Army and the Wehrmacht, how the Soviets Militarized Germany, 1922-33, and paved the way for Fascism (A Vörös Hadsereg és a Wehrmacht, hogyan militarizálták a szovjetek Németországot 1922 és 33 között, amivel kikövezték az utat a fasizmus előtt), Prometheus Books, 1995.
t.olvaso 2012.08.01. 16:30
A felsorolt "tények" ha hasonló színvonalúak, mint a helyesírás, akkor nincs miről társalogni.

arvacska 2012.08.01. 09:51
Nagyon rossz dolog a jót össze-, vagy egybemosni. Wallenberg érdemei vitathatatlanok. Mint a vöröskereszt elnöke, vezetője kiállt azon zsidók mellett, akiket még meg tudtak menteni. Rossz színezetet kap az egész emlékezés, ha a jelenlegi antiszemitizmussal épp őt, vagy őket vádoljuk. A mai antiszemita megmozdulásokért a ma élő embereket kell felelősségre vonni és megtenni mindent azért, hogy a történelem ne tudja önmagát ismételni.
ibdsm 2012.08.01. 08:06
[ibdsm] [2012.aug.01. 08:05]
[komancs] [2012.júl.29. 19:26]

A hozzászóló nem figyelemreméltó, mert összintetlen és hamisitó.

De mégy így is kiderül az irasaibol, hogy a teenyek nem támasztjak "véleményeit", ha vak elfogultságot vélemények lehet minösiteni.

A történtnek felgolgozássa nem hallottak száma versenye, de haa már szamokat akarja öszzehasonlitani, akkor nézzük meg, hogy az ö idézet számok miy mutatnak.

A szamok bighatósága több kétdéses, de akkor is, ha elfogadnénk a számokat, tiszta kéopet mutat.

Aszamok szerint, Stálin 1933 és 1953 között majdem 4,100,000 halálért felelös.

1939 és 1945 között a Hitler több mint 5,000,00 lengyel hallotra felelos (levontam a Stálin listaban 276 000 lengyelt az http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties szerinti összesen 538000 - 558000 bol)

Ebben az idoszakban kb 6,000,000 gyilokoták meg.

Nem kell tovább számolini. ez mar mutatja, hogy S†álin egy amatör volt. Húsz év allatt, még az "optimistánK' hizelgö értéklése alapján nem tudott egy tüoredékét annak "termelni" min Hitler kevesebb mint Hat év allatt.

Ezzen a mérközésen ßtalin képtelen labdáb rugni.
ibdsm 2012.08.01. 08:05
[komancs] [2012.júl.29. 19:26]

A hozzászóló nem figyelemreméltó, mert összintetlen és hamisitó.

De mégy így is kiderül az irasaibol, hogy a teenyek nem támasztjak "véleményeit", ha vak elfogultságot vélemények lehet minösiteni.

A történtnek felgolgozássa nem hallottak száma versenye, de haa már szamokat akarja öszzehasonlitani, akkor nézzük meg, hogy az ö idézet számok miy mutatnak.

A szamok bighatósága több kétdéses, de akkor is, ha elfogadnénk a számokat, tiszta kéopet mutat.

Aszamok szerint, Stálin 1933 és 1953 között majdem 4,100,000 halálért felelös.

1939 és 1945 között a Hitler több mint 5,000,00 lengyel hallotra felelos (levontam a Stálin listaban 276 000 lengyelt az http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties szerinti összesen 538000 - 558000 bol)

Ebben az idoszakban kb 6,000,000 gyilokoták meg.

Nem kell tovább számolini. ez mar mutatja, hogy S†álin egy amatör volt. Húsz év allatt, még az "optimistánK' hizelgö értéklése alapján nem tudott egy tüoredékét annak "termelni" min Hitler kevesebb mint Hat év allatt.

Ezzen a mérközésen ßtalin képtelen labdáb rugni.
hohoohooo 2012.07.30. 20:37
[tibors] [2012.júl.30. 17:06]

"Merne ilyet írni az a mno-ról az ő fórumukon...:) "

Pedig megtettük sokan,otthagytuk a véleményünk,barna volt és büdös,olyan mint az említett papír végtermék...jobbb 2012.07.30. 18:49
Miért kellene azon csodálkozni,hogy az emberek döntő része magasról tesz az egész holokausztra.Én nagyon sajnálom az áldozatokat,pont annyira,mint a tatárjárás áldozatait.A legtöbb ember számára 1944 és 1644 között semmi különbség nincs.Ezt tudomásul kellene vennie annak a néhány nagypofájúnak,akik még mindig az áldozatokon akarnak élősködni.
Emberek!Ez már 70 éve történt!Ébresztő!
Nem az áldozatok emlékét akarom meggyalázni,de már unalmas ez az egész.Nagyon.
tibors 2012.07.30. 17:06
Valójában szokásos Népszava hazugságokról van csak szó.
Kamu az egész cikk
komancs 2012.07.30. 13:22
Általában - logikusan gondolkodók körében - az állitást megfogalmazók feladata a bizonyítás. Nekem nincs miért konzultálnom Robert Conquest-tel. De önnek igen. Még mindig nem válaszolt arra az egyszerű kérdésre: tulajdonképpen mi is történt a 200 ezer nomád kazahhal. Vegye már észre, a kérdést maga dobta be. Feltehetőleg letelepítették őket a modernizáció nevében. Könnyen lehetséges, hogy a dolog nem önkéntes alapon ment.
Viszont segítséget kívánok adni bizonyos állításainak igazolásához:
Két honlap:
www.rutor.org - filmek orosz nyelven nagy választékban: a sztálini korszakból is
www.litmir.net - kb. százezer könyv orosz nyelven: a sztálini korszakból is
Tessék nekem egyetlen művet mutatni, amelyik a zsidókat negatívan mutatja be.
Tessék prezentálni valamilyen dokumentumot a repressziókkal kapcsolatban, amely azt mutatja, hogy valakit csupán zsidóságáért represszáltak a sztálini korszakban. Nekem ilyenre nem sikerült akadni.
komancs 2012.07.30. 13:05
Lásd Alexander Rashin, Why Didn't Stalin murder all the Jews? (Miért nem ölte meg Sztálin az összes zsidót? Liberty Publishing House, 2003.
Örömmel tölt el, hogy - bár indirekte - beismeri az ilyen idézetek értékét:
Gondolom ezzel a vitakészséggel az ausztrál pre-school-os babákat még le is tudnád győzni. Gratulálok.
ibdsm 2012.07.30. 12:54
[banya] [2012.júl.30. 10:05]

Túltiszteli azzal, hogy figyelembe veszi.
banya 2012.07.30. 10:05
[wantirna] megint bebuggyantál? Mi köze van nagy fáradsággal összekeresgélt adataidnak Wallenberghez?
Pár napig nem leszel gépközelben? És akkor mi van? Azt gondolod, hogy hiányozni fogsz valakinek?
wantirna 2012.07.30. 09:20
Továbbá, kedves kommancs, konzultálhatsz Robert Conquest-tel is könyvéről: The Nation Killers (A népek gyilkosai), Sphere Books Ltd., 1972.
Gereben Ágnes: "Engedd el népem!" zsidók a háború utáni Szovjetunióban, Atheneum 2000 kiadó, 2003, szintén haszonnal forgatható.

Az erőszakos kolhozosítást és a mesterséges éhínséget mindenki, így Rosefielde is külön tárgyalja: 7 millió áldozat, köztük 3 millió gyerek. Egy példa: Conquest: The Harvest of Sorrow, Soviet collectivization and the terror famine (A fájdalom aratása, szovjet kollektivizálás és a terror éhínség), Hutchinson, 1986.

Most egy pár napra nem leszek gépközelben.
wantirna 2012.07.30. 09:07
Kedves komancs!
Aztkérdezed: "Kedves wantirna: írjak értekezést arról, hogy Őn miért nem rabolta ki a Nemzeti Bankot és miért nem gyilkolta meg a szomszédját?"

Gondolom ezzel a vitakészséggel az ausztrál pre-school-os babákat még le is tudnád győzni. Gratulálok.komancs 2012.07.29. 19:48
Kedves wntirna: Homályosítson fel: Mi történt 1933-ban a 200 ezer nomád kazahhal? És miért? Esetleg kolhozba kényszeritették őket. Valami elfogadható fogodzót, orosz adatot, netán mai kazah adatot. Mert ez a Steven nekem nem meggyőző.
A Volga-németeket tényleg áttelepítették Kazahsztánba. Németségük annyiban játszott szerepet, amennyiben várható volt, hogy a németek el fogják foglani a területet és németségük folytán együtt fognak működni a megszálókkal.
Persze ezen az alapon ide lehet számítani azokat a dolgozókat, akiket a gyáraikkal együtt áttelepítették az Urál mögé mögé.