Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Susu bolondság

Népszava|2012. júl 27. 14:07
[A+ A-]
Most aztán szegnek a hegye kiszúr a zsákból! Mert kiderül, hogy aki el tudja olvasni az írás címét, az maga a félázsiai népség.

Hogy is mondta ősapánk tegnap? "Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet, hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van..."

Különös szavak egy olyan ember szájából, aki a magyar nemzetről eddig, mint a világ legcsudálatosabb népségéről beszélt, rálicitálva mintegy a jobbikos fajmagyarkodásra.

Hogy a mai magyarok honnan jöttek, mely népek gyermekeiből keveredtünk ki mai állapotunkba - könyvtárnyi irodalom létezik.

Amúgy, ha ez a gondolattalan mondat - teszem azt - Gyurcsány száját hagyta volna el, hetekig másról sem szólna a jobboldali média, mint egy idegenszívű hazaáruló lelepleződéséről.

Az "idegenszívű" jelző a jobbos éthoszban terem, mint a bolondgomba. Mindenki az, aki nem "magunkfajta" igazmagyar. Most aztán mindenki megkapta a pofont. Ettől aztán elsajoghat egy darabig a Fidesz-fanok arca.
Nem erő van itt, kérem, hanem erőlködés.

A cikk címe félmagyarul egyébként: susu bolondság (és kész veszedelem).

Hozzászólások (57)

A hozzászóláshoz .

viennacalling 2012.07.29. 15:51
Cheri, egyszer egy osztrák politikus nagggyon szeretett volna politikailag korrekt szöveget lenyomni és ezért így nyitotta a szövegét:
"Tisztelt Hölgyeim, Uram! Kedves négerek!"

Ennek értelmében,
Tisztelt Félázsiaiak! Kedves cigányok! Meg a zsidáók!
Utóbbiak backuphattyák, elözök hajrá!
Nincs más hátra, mint elöre!
Vannak még sablon dumáim, de azt majd legközelebb, eddig is bejött, bekajáltátok, nagyon gazdag vagyok szellemiekben (is), szinte már-már nyelvújító.
Népszava, ha nem figyelsz zsebre teszünk. Na, mára unlak titeket.
Dzsingisz Khán

qkori 2012.07.29. 15:49
"Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet, hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van..."

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a fenti mondat lényege nem a félázsiai jelző, az csak a miniszterelnök úr minősítése, és véleménye rólunk. A lényeg az "ERŐ", amelynek bűvöletében születnek a törvények két éve ! Az erő, amely a fülkeforradalmi 2/3 jóvoltából lehetőséget teremt, hogy gúnyt űzzenek a demokráciából, és egy jelentéktelen kisebbség érdeke felülírja az országét !
Taylor 2012.07.29. 13:50
BerenyiMiki! "Más a dolog, ha egy magyar ember kritizálja népét, lásd Orbán, Ady! orbán népe, seggnyalók hada, ezekre tekint a vezír törpe magasságból! Ha legközelebb véleményt ír, mosakodjon meg mert barnán fénylik a szája... nem kakaó okozta! :D :D :D
tovaris 2012.07.29. 12:53
[bandi34] [2012.júl.29. 10:51]

Ki tetszett hagyni az egyik legfontosabb tényezőt. Az önként és dalolva a diktátorok seggét nyalókat, akik teljesen mindegy, hogy félelemből, vagy számításból teszik. Ezekből lesznek a brutusok is, akik az első adandó alkalomba belédöfik a kést, amint meggyengült a diktátor.
jimmyjoe 2012.07.29. 12:26
Megismételem:

OK, fél-ázsiaiak vagyunk - már aki -, de honnét való a másik felünk?!
okular 2012.07.29. 12:20

Elképesztő pontossággal !
bandi34 2012.07.29. 10:51
Itt is felteszem ezt a kérdést:
Mit gondolnak, felismerhetőek-e Orbán Viktor miniszterelnök úrnál
Jerrold Post professzor ismérvei:
A professzor szerint a mindenkori diktátorok, terrorista vezérek, maffiafőnökök pszichéje négy alapvető közös elemet mutat. Az első elem a messianisztikus küldetéstudat, amely az átlagemberéhez képest hatványozott énközpontúságot takar. A második szimptóma a paranoia egy fajtája – a diktátortípus az őt ért legkisebb kudarcért is másokat okol, és folyton ellenséget keres vagy épít. A harmadik alapvonás a normális emberéhez képest beszűkült lelkiismeret és az ennek hiányából származó gátlástalanság. A negyedik elem a legszűkebb környezet tagjainak a lelki terror alatt tartása, az uralom megszerzésének és birtoklásának különleges képessége, az ellenvélemények megtorlása.
Sajnos én úgy vélem, hogy a válaszuk: igen.
darkvader 2012.07.29. 08:07
[komancs] [2012.júl.29. 00:03]
"Azt már szégyelem is mindani, hogy van Ázsia és Kisázsia, de nincs Félázsia: Hacsak a Vezér és Miniszterelnök kedvéért .."

No igen. Ezek után már csak az a kérdés, hogy milyen diplomája van valakinek, hogyan végzett jogot -egyáltalán hogyan került be az egyetemre - ha ennyit sem tud történelemből (mert ugye ez nemcsak földrajz)...
komancs 2012.07.29. 00:16
Jaj, a lényeg: 6000 éve Európában leledzünk, mert az alant megnevezett folyók Európában vannak.
FONTOS: Ezt a bejegyzést csak hazaffyaknak kell elolvasni.
komancs 2012.07.29. 00:03
Hogy a nemzetvezető és követői mennyire nem ismerik szeretett hazánk történelmét és a hozzá kapcsolódó földrajzot!
Wikipédia: A folyó az őstörténetben és a magyar nép történetében is fontos szerepet játszott. Az uráli alapnyelvet beszélő népek őshazája a Volga-Káma vidékén, az Urál középső részénél lehetett. Együttélésük a Kr. e. 4000 körül kezdett felbomlani, de a finnugor népek a vidéket továbbra is lakták, és néhány finnugor nép – főleg az udmurt és a komi-permják – lakja ma is. A 10. és a 13. század között pedig a Volga-Káma vidéken magyar népesség is élt, őket találhatta meg Julianus barát 1235-ben. Nyomukat őrzi többek között a Káma-parti Csisztopol kikötőváros temetőjében fellelt egyik sírkőfelirat is.
Azt már szégyelem is mindani, hogy van Ázsia és Kisázsia, de nincs Félázsia: Hacsak a Vezér és Miniszterelnök kedvéért az ENSZ nem hoz létre ilyesmit valahol. Na és a balneológia nem a bálnákkal foglalkozó tudomány.
kisimi 2012.07.28. 21:28
[jimmyjoe] [2012.júl.28. 15:30]
Mindannyian fél-ázsiaik vagyunk - de honnét való a másik felünk?
Nem az a lényeg, hogy honnan jöttünk, hanem az, hogyan viselkedünk, élünk, milyen a kapcsolatunk embertársainkhoz, mégha azok más hitet, politikai nézetet, stb. képviselnek, vallanak magukénak.- Na, ilyen szempontból a fidesz és annak követői -tisztelet a nagyon kevés nem ide tartozónak- valóban délázsiai módon viselkedik. /A romák honnankerültek Európába? Kicsit hazabeszélünk?/tovaris 2012.07.28. 21:21
[vukvuk61] [2012.júl.28. 07:53]

A mi falunkban is van néhány díszpéldány jobbikos. Tőlünk a harmadik házban lakik a zöldséges, akinek kedves felesége "szépségfarmot" tart fenn (jár is oda néhány tehén) akinek a nappalijában a bejárattal szembeni falon középen Orbán Viktor, mellette XVI. Benedek, ill. Szálasi Ferenc képe díszeleg. A ház utcai homlokzatán egy zászlótartóban a koronás címeres és az árpádsávos zászlót lengeti a szél.
A nappaliban még található az egyik falon egy szarvasagancs és egy műanyag turulmadár.
Érdekes szimbiózis, utal valamire....
jimipapa 2012.07.28. 20:03
[jimmyjoe] [2012.júl.28. 15:30]
Mindannyian fél-ázsiaik vagyunk""""""

Suttyojoe te teljesen ázsiai vagy a dakota fajából !

[jimmyjoe] [2012.júl.05. 14:53]
Mindig megbánom, hogy szóba állok veled, mert még mindig adós vagy a "suttyó" kifejezés jelentésével és a szókészleted is, hm. hogy is mondjam, na jó, hogy ne sértődj meg nagypon, tehát: szinvonaltalan””””””””””””
………………………………………………………………………….


Suttyó jelentése: kulturálatlan, durva alak bunkó, durung, gyökér, korsó, köcsög, tapló, toplák, tönk suhanc, bárdolatlan, otromba ,jimmijoe………stb.

Remélem surmelák joe ennyi elég szókincsnek , és az értelmét is most már tudod, de minek ragozzam elég tömör , és lényegre törő annyi hogy suttyó !

Dr. Jimipapa .
sharkmen 2012.07.28. 17:16
Yarım-Asiya xalq üçün yazma ünvanı özü oxuya bilərsiniz herkes.

okular 2012.07.28. 16:30
Ja ! Nem a poétát !
okular 2012.07.28. 16:30
Az "ázsiai dakota" valószínűleg nem is érti igazán, mit hablatyol az a félázsiai poétának látszó alak imígyen szólva : "MAGYAR VAGYOK. LEGSZEBB ORSZÁG HAZÁM AZ ÖT VILÁGRÉSZ NAGY TERÜLETÉN".
Le kellene úsztatni a Dunán. Mint a koronát. Csak egy kicsit messzebb.
kefe26 2012.07.28. 16:15
Kiváló a kínai írásjegyű cím, ami kifejezi az alanti véleményeket is, rámutatva: ennyi az akaratunk, tisztességünk és nem utolsó sorban a megítélésünk a hatalom játszadozásáról, és ennyi a többségi gondolatiságunk is. SUSU bolondság - szomorú és elgondolkodtató!
jimmyjoe 2012.07.28. 15:30
Mindannyian fél-ázsiaik vagyunk - de honnét való a másik felünk?
pokercsaba 2012.07.28. 15:30
Nem tudom miért mondta ezt Orbán, mindenesetre hiba volt tőle.
jimipapa 2012.07.28. 13:54
Érdekes kussolnak a 1/2 ázsiai dakota trollok !
Valahogy nem tüsténkednek !
NAGY CSÖCS EZ !