Előző
Következő
új cikk

Belföld

LMP: Orbán Viktor a VOSZ-ülésen megsértette a magyar nemzetet

MTI|2012. júl 27. 13:50
[A+ A-]
Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) csütörtöki elnökségi ülésén elhangzott szavaival mélyen megsértette a magyar nemzetet. Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az előzetes választási feliratkozás tervezett bevezetése elfogadhatatlan a demokraták számára.
A politikus úgy fogalmazott: a kormányfő a VOSZ csütörtöki, kibővített elnökségi ülésén "őszinte volt és (...) feltárta azt a társadalomképet, aminek a jegyében az elmúlt két évben kormányozta Magyarországot".
Karácsony Gergely közlése szerint a miniszterelnök arról beszélt, hogy "a magyar nép tulajdonképpen egy félázsiai jöttment nép (...) a magyarok csak az erőből értenek, és elkezdett azon elmélkedni, hogy milyen feltételek lennének szükségesek ahhoz, hogy a demokrácia helyett egy másik politikai rendszert építsünk fel".

A képviselő kijelentette: a miniszterelnök mélyen megsértette a magyar nemzetet, mert olyan kifejezésekkel jellemezte a társadalmat, amelyek ellentétesek a valósággal. A kormányfőnek pontosan tudnia kellene, hogy Magyarország ezer éve, Szent István óta Európa része - mondta.
Hozzátette, ahogy minden nemzet, úgy a magyarok is elkövetnek hibákat, mert egy ponton "óriási politikai hatalmat adtak (...) egy ázsiai típusú despotának". Szavai szerint ha igaz, hogy Magyarország egy félázsiai ország, az a leginkább úgy igaz, hogy "van egy európai típusú társadalmunk és egy ázsiai típusú filozófiát követő kormányunk".

Karácsony Gergely arra is felhívta a figyelmet, hogy a miniszterelnök pénteken megerősítette: az országgyűlési választásokon be akarják vezetni az előzetes választási feliratkozást. Az LMP-s politikus, ezt előzetes regisztrációnak nevezve, azt mondta, hogy annak bevezetése elfogadhatatlan a demokraták számára.

A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott, hogy a tervezett rendszer hazugságokon nyugszik. Hazugságnak nevezte, hogy a határon túli magyarok választójogának érdekében van szükség az előzetes regisztrációra. Kijelentette, hogy miközben számos országban úgy működik a rendszer, hogy a határon túl élőknek regisztrálniuk kell, addig a határon belül élőknek erre nincs szükségük.

Azt is kijelentette, hogy nincsenek olyan nemzetközi példák, amelyek alátámasztanák a választási feliratkozást. Hangsúlyozta, hogy előzetes regisztráció csak azokban az országokban működik, ahol nem naprakész a népesség-nyilvántartás, Magyarországnak viszont ilyen problémája nincs. Külön kiemelte, hogy ahol alkalmazzák az előzetes regisztrációt, ott a választók ezt akár a választás napján is megtehetik.

Karácsony Gergely hozzátette: fel szeretné hívni Orbán Viktor és Kósa Lajos figyelmét arra, hogy az alaptörvény szerint minden állampolgár egyenlő, ezért mindenkinek a szavazata egyforma súllyal esik latba, demokráciában nem lehet különbséget tenni a választópolgárok között.

Végül azt mondta, meglátásuk szerint az előzetes regisztráció nem az első és valószínűleg nem is az utolsó lépés afelé, hogy az "ázsiai despota politikáját követő Orbán Viktor (...) valahogy mégiscsak hatalomban tudjon maradni a választópolgárok akarata ellenére".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (51)

A hozzászóláshoz .

komancs 2012.07.30. 18:51
homepictures:
Nyelvünkkel nekem nincs semmi bajom. Tartalmazza történelmünk lenyomatát. Látható pl., hogy a mezőgazdaságot a Kárpát. medencében élő szlávoktól tanultuk el. (Miután a bohókásan kalandozásoknak nevezett nomád rablóhadjáratokat már nem volt lehetséges folytatni.)
Cseresznye, szilva, káposzta, cékla, répa, kalász, kasza, kapa, borona, rozs... vagy az időbeosztáshoz kapcsolódó szavaink: szerda, csütörtök, péntek, vacsora, uzsonna. Nem lévén nyelvész, csupán az orosz nyelv ismerete alapján hirtelen beugró szavakat írtam ide. S nagy biztonsággal mondhatjuk, hogy a megfelelő orosz szavak nem a magyar nyelvből származnak
vassilon 2012.07.29. 16:05
Geronimo
El kell menni szavazni!
Éppen ezért el kell menni, , mert ez az őrült ebben bízik, hogy a nép jelentős része nem megy el regisztráltatni magát.Mert a fideszes az biztos el megy majd.Tehát bármi is legyen a követendő példa, azt kell megcsinálni.Ha előregisztráció kell , akkor előregisztráltatjuk magunkat.Vagy még előtte kell szólni, hogy az törvényellenes.
Geronimo 2012.07.29. 15:36
Hogy mit hörög ez a már klinikai eset, teszek rá. Csak a vak nem veszi észre, hogy nem fog tudni másként "kormányozni" csak erőből vagyis a "kormányzást" diktatórikus alapokra helyezi. Egy már biztos, 2014-ben már nem megyek el szavazni. Regisztrálja az öreganyját Felcsúton!
homepictures 2012.07.29. 13:10
serulnek*
homepictures 2012.07.29. 13:09
Ezek utan merje valaki mondani, hogy MO n etnikai megkulonboztetes van, meg serunlen a kissebbsegek jogai. Szemen szedett hazugsag, annyire akarunk nekik munkat biztositani, hogy meg miniszterelnokot is kozuluk valasztunk...
homepictures 2012.07.29. 12:59
[komancs] [2012.júl.29. 11:49]

hozzatennem, hogy meg a nyelvunk is lopott innen onnan osszeollozott megfuszerezve egy agyonbonyilitott, tulzasba vitt, igazi magyar kifacsart agyra jellemzo nyelvtannal.
kielbasa=kolbasz, sinka=sokna, mak=mak, klucs=kulcs, alma=alma, basturgan=boszorkany.
Meg a vulgaris szavaink is atvettek, talalja ki mindenki mit jelent az osztrak punzi szo, vagy keressetek meg a torokul tol/nyom szot (segitek a basturgan elejevel azonos)
Nagy magyarsag es nemzeti ontudat pfff...
komancs 2012.07.29. 11:49
Azért a teljes pontosság kedvéért: nem a ma élő majmoktól. Az embernek és valemely majom-fajtának (ma már nem létező) közös óse volt.
Azután: a ma létező magyar nép messze nem azonos Árpád népével. Talán csak nem akarja Szájer, Áder, Schmitt, Bayer, Deutsch, Pokorni (oroszul engedelmest jelent a neve), Navrasics azt állítani, hogy Árpád magyarjainak egyenesági leszármazottjai. Az ..ics, a ..szky ..o végződésű nevek szláv eredetűek. Aztán az ilyen családnevek, hogy aszongya: Németh (akárha Zsolt is), Tóth, Horváth, Oláh, Szerb, Orosz, Bolgár, ezek mire is utalnak? Érdekes földrajzi nevek: Visegrád, Csongrád, Balaton (oroszul a boloto mocsarat jelent), Kraszna, Krasznahorka.

Ratkosrac 2012.07.29. 11:39
Imádd a grazi szökevényt! Agyatlan ember vagy te vaskovács!
darkvader 2012.07.29. 08:30
[Jaka49] [2012.júl.27. 21:49]

Tanultam Történelmet, sőt, biológiát is, mi szerint a majmoktól származunk. Akkor, ha azt mondom, hogy orbán egy majomszármazék, ugye nem fog megharagudni?


:)) Hát még ha hozzávesszük, hogy minden emberi faj (az emberré fejlődő ősmajom) őse is a Kongó vidékéről származó cickánypatkány, akkor őfőméltósága pláne nem haragudhat meg. Főként ha vallási szempontból nézve azt feltételezzük, hogy isten csak tökéleteset teremtett az ő Ádámjával és Évájával....
tovaris 2012.07.29. 01:21
[ferooo1] [2012.júl.28. 05:06]

..."jöhet fehér orosz ország elképesztő nyomor
,diktaura ,nyilvános kivégzések ,bárkit bármikor kivégezhetnek háboru"...

Ezt az elképesztő marhaságot honnan tetszett kiollózni?
komancs 2012.07.28. 19:38
tiribesi: Megdöbbentő a tudatlaság agresszivitása. Én elég rég jártam iskolába, de az emlékeim szerint a magyarok legkorábbi ismert tartózkodási helye: az Oka és Káma folyóknál van. És bármilyen sajnálatos is, de ez az Urál hegység európai oldalán található
Részlet a Wikipédiából:A folyó az őstörténetben és a magyar nép történetében is fontos szerepet játszott. Az uráli alapnyelvet beszélő népek őshazája a Volga-Káma vidékén, az Urál középső részénél lehetett. Együttélésük a Kr. e. 4000 körül kezdett felbomlani, de a finnugor népek a vidéket továbbra is lakták, és néhány finnugor nép – főleg az udmurt és a komi-permják – lakja ma is. A 10. és a 13. század között pedig a Volga-Káma vidéken magyar népesség is élt, őket találhatta meg Julianus barát 1235-ben. Nyomukat őrzi többek között a Káma-parti Csisztopol kikötőváros temetőjében fellelt egyik sírkőfelirat is.
Ezen kívül: Van Ázsia, van Kisázsia, de nincs Félázsia. Valamint a balneológia nem a bálnákkal foglalkozó tudomány.ű
vaskovacs 2012.07.28. 16:23
"Ha a grazi szökevény " írják. ebből kezd elegem lenni. Teccenek tudni, hogy a nagyrabecsült Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője" hogyan halt meg és hogy tulajdonképpen agyonverték? Tessék már ezen elgondoldni!
Misa56 2012.07.28. 09:40
Jó lenne ha ez a fél-ázsiai nép összefogna, mielőtt egy másik rendszert építenek, mielőtt késő lesz! Egyébként , jobbosok! miért is szidtátok Kertészt? Gazdátok - a válazstott- a vezető, undorító, gané modon nyilvánított véleményt a "zemberekről"!
justitio65 2012.07.28. 09:18
Kedves Karácsony úr!
Ha a grazi szökevény ellopja a nemzet értékeit vagy szétveri magát a nemzetet,az esetleg nem probléma...?
ferooo1 2012.07.28. 05:06
orbán viktornak nincs ellenzéke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fidesz-jobbik ellenzéke az eu ezért akarnak megszabadulni tőle és jöhet fehér orosz ország elképesztő nyomor
,diktaura ,nyilvános kivégzések ,bárkit bármikor kivégezhetnek háboru ,

szinte vérthabzó szájjal követelte a 8 ált.végzett jobbikos a halálbüntetést de hogy kit akar kivégezni azt ő sem tudta kinyögni
pécsi ügyet emlegette másik szavába már csak a visszaeső gyilkosokat végezné ki

jól hangzik végezzék ki de a pécsit még 1988 előtt sem végezték volna ki
kajzer viszont már halott lenne

jobbik csak gyilkolna rombolna mint ahogy most is teszi
a pécsi gyilkosságba ,a roma gyilkosságokba , tiszaluci gyilkosságba stb stb
mekkora a jobbik politikájájnak a szerepe
mert az biztos nem a békét hirdetik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZsuzsaD 2012.07.27. 22:33
Ha pusztán ezzel a regisztrációval Orbán hatalmon tud maradni akkor az ország meg is érdemli. Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség és sajnos ez utóbbit lehet mind az ellenzéki pártok, mind pedig a szavazásra jogosultak többségénél látni. Nyilván Orbán ideges, kapkod, nem lát tisztán és ez módfelett zavarja, különösen, hogy tisztában van azzal, hogy nagyon elcseszte az egész kormányzást, bizonyította, hogy lövése sincs arról mit kéne csinálni, vagy ha van is az észt veszejtő baromság, aminek állandóan csak az ország issza a levét. Ma már Orbán vért verítékezik, hogy magabiztosnak lássék, szemmel láthatóan megviselte a nagy harcolás, a minden normális megoldással való szembe fordulása. A mindennapi bődületes marhaságokkal való riogatása helyett inkább megejthette volna az éves pszichés karbantartását, az aksiai feltöltését. A sok handa-banda szövegelése teljesen kontraproduktivvá válik, többet árt magának és pártjának vel, mint amennyit használ.
ellenforradalmar 2012.07.27. 21:57
[tiribesi] [2012.júl.27. 20:58]
gubaba], tőled is megkérdezem: Te mit gondolsz, honnan vezette ide Árpád apánk az őseinket, a Kárpát-medencébe? Írd már meg légyszi, hadd tudjam én is. :D

Én tudom, a félázsiai dakotaföldről ! Te nem tudtad ?
Jaka49 2012.07.27. 21:49
[tiribesi] [2012.júl.27. 20:48]
Tanultam Történelmet, sőt, biológiát is, mi szerint a majmoktól származunk. Akkor, ha azt mondom, hogy orbán egy majomszármazék, ugye nem fog megharagudni?
tomika2 2012.07.27. 21:22
[tiribesi] [2012.júl.27. 20:58]

Remélem kielégítő volt!!!
tomika2 2012.07.27. 21:19
"Az erőből értő félázsiai ellenforradalmi származékoknak fel kell iratkozniuk

Ezzel a címmel elég jól sikerült Orbán Viktor eheti beszédeit összetömöríteni. Biztos megegyeztek Matolcsyval, hogy amíg "Tündérmese" Gyuri nyaral, addig Orbán helyette is nyomja a hülyeséget, gondolom majd fordítva is így lesz. (Eddig tökéletesen teljesítette a feladatot Viktor.) Így is lesz.

Megtudtuk, hogy 88 után ismét ellenforradalmi kísérletek zajlanak, a NER-ben ezek szerint ha valaki nem ért egyet, akkor az ellenforradalmár. Jó tudni. A 89-es Orbán azért most biztos köpött volna egyet a földre.

Megtudtuk, hogy olyan nagy a válság, vagyis a támadás az ország ellen, hogy az is lehet, hogy nem sikerül a demokráciaként közismert rendszer keretén belül elhárítani, de semmi gond, az okos, előrelátó Vezetőnk több lépéssel előrébb jár, és keresi, kutatja, mire lehetne lecserélni a demokráciát, ha az IMF-EU bombázói megjelennek a Kossuth tér felett.

Hála istennek, azt is elárulta a Miniszterelnök úr, hogy "az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható”. (Videó a beszédről 1:15-től az ominózus rész).


Persze szívesebben lennénk Skandinávia, de ezek szerint Észak nem cél, sokkal inkább Ázsia.

Gyurcsány hasonló megszólalásokért külön-külön is lógott volna, legalább is Selmeczi Gabi fennakadt szemmel ájult volna el, hát hogy lehet Mária és Szent István népét lefélázsiázni?!Amúgy minden a tervek szerint halad, egyre szarabbak a közvélemény-kutatások eredményei, a héten először olvashattuk, hogy elképzelhető, hogy egyik párt sem lesz képes egyedül megszerezni az 50%-ot 2014-ben, így igazán meg sem lepődhetünk, hogy elértünk a következő fázisig: valóban bedobták az előzetes regisztrációt.

"A várakozásokkal ellentétben nem az előzetes regisztráció lenne a választáson való részvétel feltétele, hanem a feliratkozás. Ez abban különbözik a regisztrációtól, hogy aktívabb részvételt igényel a választótól. A feliratkozásra az elképzelés szerint a teljes választási ciklus alatt lehetőség lenne, egy adott időpontig, például februárig.


Egy másik elnökségi tag elismerte, hogy magyaros elnevezésre törekedtek, a feliratkozással ugyanakkor az a cél, hogy ne a bizonytalanok, hanem a biztos pártválasztók döntsék majd el a választást.


Arra felvetésre, hogy ezen a módon sokan kiszorulhatnak a két hónappal későbbi voksolásból a Fidesz ügyvezető elnöke úgy reagált: az életben is vannak fontos határidők, amiket minden körülmények között be kell tartani. Több európai országban is hasonló rendszer működik."

Köszönjük hogy magyaros nevet adtak neki, igazán rendesek. A határidők, és a tervezés pedig valóban fontos dolgok, hiszen ha ők is évekig tervezték a kormányzást, a kormányprogramot, akkor annyi igazán elvárható cserébe az állampolgároktól, hogy betervezzék a szavazást. Nehogy esetleg hirtelen felindulásból döntsék el, hogy akarnak-e egyáltalán szavazni.

Orbán még annyit tett hozzá Kósa szavaihoz, hogy "csak arról van még vita, hogy a feliratkozók számára kötelezővé tegyék-e a részvételt a választáson."

Természetes a következő, még szarabb közvéleménykutatás után a Fidesz egyre inkább hajlani fog a kötelezővé tétel felé, azután már csak azon lesz vita, hogy milyen büntetés érdemeljen az, aki nem megy el a kötelező szavazásra.

És még csak 2012 van ... hol van még 2014?

Kérdés: ha már nagyon-nagyon rossz eredményekről értesül Viktor, akkor vajon megfontolják, hogy csak egy pártra lehessen kötelezően szavazni? Félázsiában nem szokatlan, és szép magyar hagyományokat is fel lehet mutatni, lehetne mondjuk a kidolgozást Pozsgay "Hazafias Népfront" Imrére bízni.

Amúgy Kósa szokás szerint ordasat hazudik, mert Európában kurvára nem szokás feliratkozni. Az USA-ban valóban van egy hasonló rendszer, de ott 1, nincs központi nyilvántartás, és 2, akár a választás napján is fel lehet iratkozni a névjegyzékbe, és 3, ez sem minden államban van "