Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: újabb kísérlet az Orbán-korszak bebetonozására

MTI|2012. júl 27. 16:03
[A+ A-]
Az MSZP szerint az előzetes választási feliratkozás kormányfő általi felvetése Orbán Viktor újabb kísérlete arra, hogy bebetonozza hatalmát.
A kormányfő pénteki rádióinterjújában közölte, hogy bevezetik az előzetes választási feliratkozást az országgyűlési választásoknál, erről szeptemberben dönt a parlament. Orbán Viktor azt mondta, aki a választásokon részt akar majd venni, annak előzetesen fel kell iratkoznia. Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a Fidesz minden kétharmados eszközt megpróbál kihasználni annak érdekében, hogy minél alacsonyabb legyen a választási részvétel, mivel a kormánypárt ettől saját esélyeinek növekedését reméli.

A szocialista politikus szerint a Fidesz pánikba esett, a közvélemény-kutatásokból ugyanis az látszik, hogy a elveszítette támogatottságának nagy részét, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor nem számíthat győzelemre a 2014-es választásokon. Frakciótársa, Kovács László ugyanitt Orbán Viktor egy csütörtökön tett kijelentésével összefüggésben adott hangot felháborodásának. Felidézte, a kormányfő a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vezetőivel történt találkozója után úgy fogalmazott: "reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni".

Kovács László szerint Orbán Viktor ezzel a felháborító kijelentésével burkolt, de egyértelmű fenyegetést fogalmazott meg a magyar választópolgároknak, akik jól tudhatják, hogy a demokráciának nincs új alternatívája, csak a már elvetett diktatúra. Az MSZP korábbi elnöke szerint ezért a demokrácia minden hívének vissza kell utasítania a miniszterelnök ezen szavait, amelyekkel szerinte Orbán Viktor kiiratkozott az európai demokratikus kormányfők közösségéből.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (10)

A hozzászóláshoz .

Yolanda 2012.07.28. 08:59

.. Ez már megint a személyi jog megsértése. A birkákat terelgetik a legelőre, bennünket az urnák elé.

Vitrioll 2012.07.27. 19:14
"Orbán Viktor azt mondta, aki a választásokon részt akar majd venni, annak előzetesen fel kell iratkoznia."
.
Ezzel Orbán Viktor meg kiiratkozott végleg a demokratikus politikusok közösségéből !
Tegnapi gyalázatát ma a végletekig fokozta .
2012.JÚLIUS. 26 ; 27 .ÉN NYÍLTAN DIKTÁTORRÁ VÁLT !
mailla 2012.07.27. 18:44


[tapoldat] [2012.júl.27. 17:50]

Kedves fideszfan, te csak szajkozod az orbán szövegét, de nem gondolkodsz el azon, hogy ő mit tett 2 év alatt az országgal és a népével!!! Igaz sokan vagytok kik jól jártak anyagilag és addig nem érdekel más sorsa mig ti nem érzitek a saját börötökön!!! Mond már meg őszintén a fideszeseknek , ugyan miből van annyi vagyona földje , ingatlanja???!!! Tudom a képviselői jarandóságukból???!!! Ne nézz már másokat hülyének, azért mert tudnak gondolkodni!!! Csak nyugodtan szapuld az ellenzéket, ha ez éltet, remélem egyszer felébredsz!!!!
atiboy 2012.07.27. 18:09
Valamelyik fideszfan megmagyarázhatná, hogy milyen előnye van az előzetes regisztrációnak azon kívül, hogy Orbán seggéből bújt ki és ők minden áron a nyelvükre akarják venni.
tapoldat 2012.07.27. 18:02
(fenyofa) Milyen igazad van ,nem sokan vannak az mszp-ben. Hullnak mint a falevél és szét hordja őket a szél.(Szili,Gyurcsány........és sokan mások )Rohad a gyümölcs a börtönbe meg az előzetesbe. Erre mit lész?
tapoldat 2012.07.27. 17:50
(tovaris) Az a ganaj bagázs aki 1970-től kilopta az országból az államadósságunk kétszeresét!!!! Azért kell nyilatkozni, hogy ne lehessen a nemszavazókra hivatkozni. a szociknak ez a hivatkozási alapja. A szavazás nem kötelező nem úgy mint régen mikor kezedbe nyomták a szavazó cédulát!!!! Most állampolgári jog,aki élni akar vele igenis nyilatkozzon.Van aki életében nem szavazott ,róla mi a véleményed? Azt nézd meg a Gyurcsány mit mondott :felemeljük a béreket rendbe tesszük az országot s.t.b. Mit csinált????Csökkentek a reálbérek az ország eladósodott s.t.b. A saját párja elzavarta, a jobbkezét most jelentették fel (Keller) Olvass bele a heti hírekbe 1970-töl kilopták az állam adósságunk kétszeresét amit nagy részben a szocik csináltak,vagy ezt is Orbánra fogjátok, "az kiabál kinek a háza ég!!!!!!
fenyofa 2012.07.27. 17:34
....Bár csak ott tartanánk,hogy bebetonozzák magukat,megérdemlik mint a szoszédék atomreaktora,szarvolt és fölrobbant,utána rá jó vastag betont oszt megérdemlik....az élet megy tovább,tatárjárás után is volt aki újá épitette ezt a szerencsétlen országot......
fenyofa 2012.07.27. 17:26
/tovarisnak/igaz van.Zemberek tessenek végre gondolkodni,a dudor a nyakon nem csak kalaptartó!Bár egyeseknek gonoszság keveredett a szarral!Pinokió meg csak vezényeljen már nem sokan vannak,hullik lassan a férges,rohadt gyümölcs...
andezit0224 2012.07.27. 16:54
Üzenem Orbán Viktornak,hogy én nem iratkozom fel semilyen listára,de szavazni fogok mert itt élek
itt dolgozom itt adozok és ez a hazám.Csak remélem hogy ez a pillanat elöbb fog megérkezni mint
2014.Mert már nagyon sürgös,most már azt is el akrja lopni ami nincs.És külömbözö jelzökkel jelöl
meg minket,azt mondja hogy olyanok vagyunk mint az ázsiai népség,egyet felejtett ki,azt hogy ö milyen.
Itt leirom:ö is igaz magyarnak vallja magát,egy a bibi,hogy álnéven lop csal hazudik,ö maga mondta
hogy ne azt nézzék mit mondok hanem amit teszek.Érezzük is,dul ful fosztogat,és a harácsolt vagyon
a saját zsebeikbe megy.Kergetés lesz a vége,tudja ö,csak vár utolso pillanatig hogy hátha valami
valami csoda történik,onnan fentröl vár egy égi jelre mert meg akarja váltani a világot.Ez az alcsuti ember.
tovaris 2012.07.27. 16:13
Ha hagyjátok "szocikák", akkor meg is érdemlitek. Meg a szeretett nép is, akik hatalomra juttatták ezt a ganaj fidesznyikhajbagázst.