Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Kérdés félázsiából

Népszava|2012. júl 28. 06:15
[A+ A-]
Egy működésében tökéletesen alkalmatlan totalitárius rezsim, és annak vezetője - szokás diktátornak is nevezni - törvényszerűen eljut egy olyan fokra, melyben már nem elegendő a kudarchegyeket (csak) a külső ellenségnek tulajdonítani. Mert csak az erő nyelvét érti, és csak azt beszéli.
Ceausescu minden külföldi útja előtt átalakította a vezetést, hogy meg ne puccsolják távollétében. A kádereket Kádárék is rendre cserélgették. "Más fontos beosztásba, saját kérésére, stb."

Még korábban még drasztikusabban mentek a dolgok.
"Az osztályharc élesedik, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, de mi nem alszunk. A belső árulók egy újabb bandájára csaptunk le" - mondta Virág elvtárs Pelikánnak, a Tanúban Dánielre és bandájára. Ahogyan mondhatná most ugyanezt Orbán Viktor is, aki éppen most ráz le a sakktábláról jó pár régi, kipróbált, bizalmas fideszest. És ismert, régi jó szokása meríteni a letűnt káderek közül.
Megintcsak a Tanú: a horthysta verőlegény, Gulyás mondja ki a börtönben a rongyember krédóját: "Én egyetlen rezsimnek sem vagyok ellensége. Sőt én mindegyiknek kifejezetten híve vagyok".

Eközben Orbán ellenforradalmi kísérleteknek nevezi a rektorok, hallgatók, szülők, és az ombudsman álláspontját az új felsőoktatási rendszerről. Szeretett nemzetét pedig félázsiai népségnek. Azért vigyázzunk! '56-nak is minta lett volna valami köze az értelmiséghez, főként az "értelmességhez". Amikor a távolság egyre nő a lázas víziók és valóság nagybátyánk között, akkor idézzünk még néhány apróságot. "Dániel Zoltán áruló, kém és rendőrspicli. Elég nagy szégyen, hogy mostanáig kijátszotta az éberségünket" - mondja Virág, és tűnődjünk, kire gondolhat most Orbán...

Nem lepne meg, ha a közeljövőben - a neveket aktualizálva - ez a közlemény jelenne meg a Magyar Nemzetben: "A Párt utasitására a Kádár János ügyet, abból a célból, hogy a Párt a valóságot ismerje, kivizsgáltuk. A következőket állapitottuk meg. Az ÁVH, Péter Gábor vezetése alatt a Kádár-ügyben bünös mulasztásokat követett el és félrevezette a Pártot. Az ÁVH feladata lett volna szivós, lelkiismeretes, alapos munkával bizonyitékokat összegyűjteni, azokat leellenőrizni és ennek alapján javaslatot tenni az őrizetbevételekre. Nem igy történt. Megfelelő bizonyitékok hiányában történtek az őrizetbevételek. Felelőtlenül mentek a kihallgatások... Nem a valóság kiderítésére törekedtek, hanem a látszatsikerekre..." (Budai Gyula reszkethet...)

A cenzorok régen sem riadtak vissza a történelem meghamisításától. "Sztálin idejében a fényképekről sorban tűntek el a párt "belső ellenségei", a koncepciós perek áldozatai. Akik tegnap még ott virítottak a legmagasabb rangú vezérek között, egyik napról a másikra eltűntek, nevüket sem volt szabad kiejteni az "áruló" jelző nélkül. Új történelemkönyveket írattak, új történeteket, meséket szőttek. A hazugság, a megtévesztés hihetetlen méreteket öltött, és az újságírók zöme meggyőződésből, vagy saját bőrét is féltve, szófogadóan követte a pártapparátus utasításait."

Az egyszeri melós megkérdezte a párttitkárt: tessék mondani, ez már a kommunizmus vagy lesz még rosszabb is?

Tessék mondani, ez már az orbáni új világ...?

Hozzászólások (22)

A hozzászóláshoz .

kockazat1 2012.07.30. 13:45
Ja!
Címzett
T. tiribesi
kockazat1 2012.07.30. 13:44
Régóta figyelem primítiv, stupid és unintelligens hozzászólásait.
Ön elkötelezetten, a félázsiai és egyéb származású dakota törpe pávatáncos igézete alatt, hagymázas gondolatokat terjeszt.
Lelkét és hóna alját kezeltesse.
Agyát már felesleges.
IQ-ja megmarad a fogai számánál.
entropia 2012.07.30. 12:30
tiribesi
Balmazújvárosban a derék Fidesz tudott jelölteket állítani,sőt eszmetársa a Jobbik is.De minek?
poncius 2012.07.29. 21:13
Takarodjon akkor ő maga Ázsiába, a fenének hiányzik ez a háborodott hőbörgő majom!
Valahogy majd csak meglennénk nélküle, ahogyan elvagyunk a hátunkon nem lévő púp nélkül is.

Ekkora seggfej tébolyodottat hogy lehetett miniszterelnökké nyálasztani?
gruzgruz 2012.07.29. 11:57
Csak minek kellett Kádár Jánost belekeverni, ennek az idióta cikkírónak. Agymosás, agymosás?
bandi34 2012.07.29. 11:44
Itt is felteszem ezt a kérdést:
Mit gondolnak, felismerhetőek-e Orbán Viktor miniszterelnök úrnál
Jerrold Post professzor ismérvei:
A professzor szerint a mindenkori diktátorok, terrorista vezérek, maffiafőnökök pszichéje négy alapvető közös elemet mutat. Az első elem a messianisztikus küldetéstudat, amely az átlagemberéhez képest hatványozott énközpontúságot takar. A második szimptóma a paranoia egy fajtája – a diktátortípus az őt ért legkisebb kudarcért is másokat okol, és folyton ellenséget keres vagy épít. A harmadik alapvonás a normális emberéhez képest beszűkült lelkiismeret és az ennek hiányából származó gátlástalanság. A negyedik elem a legszűkebb környezet tagjainak a lelki terror alatt tartása, az uralom megszerzésének és birtoklásának különleges képessége, az ellenvélemények megtorlása.
Sajnos én úgy vélem, hogy a válaszuk: igen.
isetar 2012.07.29. 10:32
Feri bácsi! Talán olvasd el Tőkei Ferenc Ázsiai termelési mód című művét. Nem könnyű olvasmány, "nincsenek benne képek". Arra keresi a választ, hogy a többezer éves előnyüket miért veszítették el nagyjából a XVII. századra.
venasszony 2012.07.29. 08:52
Én azt hiszem, ezeknek a dolgoknak végső soron örülni lehet. Amelyik rendszer meghasonlik önmagával, már nem sokáig tudja fenntartani a hatalmát.
nonemarttal egyetértve én is csak azt mondom: Kibírjuk!
És kivárjuk!
(Mert, hogy sajnos mást egyelőre nem sikerült tennünk)
samester 2012.07.28. 20:29
[tiribesi]
A választásokra ne felejts majd el feliratkozni !A vezéred és a Párt bízik benned ! Sok ilyen támogatóra van szükségük , aki nem gondolkodik csak ikszel !Na miattatok vagyunk ott , ahol !
kvj40 2012.07.28. 19:44
tiribasi!
Gondolom a Joszip Tot és Kaja Ibrahim ügyekről beszélsz és teljesen igazad van! Lassan tíz éve nem tudjuk, hogy ki tüntette el a fidesz-közeli cégek vagyonát. Kik tették zsebre az eltüntetett pénzeket.
morgolodo1 2012.07.28. 18:22
Gyökér tiribesi, mazsoláztam neked a szemedfényeiről.

"Nincs ez így jól. Itt van ez a legújabb diplomabotrány a TF-en, s most mindenki Lasztovicza Jenő fideszes politikus fiáról beszél, holott a Hvg.hu hét eleji cikke szerint a fiatalember nem egyedül, hanem két társával együtt államvizsgázott le júliusban úgy, hogy előtte hármójuknak összesen 15 érdemjegye hiányzott az abszolutóriumhoz, tehát nem védhették volna meg a diplomamunkájukat.


Ám Tóth Miklós dékán, aki már Schmitt Pál plágiumügyében is reflexszerűen a köztársasági elnöknek adott igazat, „a saját, frissen szerzett kódja segítségével igazolta a hiányzó krediteket az intézmény elektronikus nyilvántartásában”, azaz utólag írt be jegyeket. A rendőrség most a többi között okirat-hamisítás ügyében nyomoz."
morgolodo1 2012.07.28. 18:07
tiribesi, okostojás ide evett a fene? Na mesélj, most akkor gyarmat leszünk?
tiribesi 2012.07.28. 17:06
Sok ügyet azért is nem lehetett teljes mértékben felderíteni, mert nagy volt az elvtársak között a cinkosság.
Ahol csak lehetett, az árulkodó dokumentumokat időben megsemmisítették, amelyek pedig előkerültek, azokról hiányzik a főbűnös aláírása. ( Lásd: Sukoró-ügy ! )

Szánalmas a baloldal nagyon. Például a vasárnapi balmazújvárosi időközi választáson az MSZP egy szem képviselőt sem tudott állítani. Pedig nem kisközségről van szó, hanem egy több, mint tízezer lakosú kisvárosról, ami nem is olyan régen még liberális fellegvár volt. Azóta még az SZDSZ is teljesen megszűnt. :D

Jöhetnek az elvtársak a hónom alá izzadni....:))
juditida 2012.07.28. 15:48
combo ! Ez az alak nem lehet cigány, mert azok sokkal jobbak nála, ez egyszerűen egy hatalommániás senki! Ha én cigány lennék kikérném magamnak, hogy a népemhez hasonlítsák ezt az együgyű barmot és a bandáját.
combo 2012.07.28. 14:19
Én nem ütközöm meg, hogy félázsiainak nevezte a magyar népet.. Amely nép tartósan megtűr a hatalom közelében és a hatalomban egy a nagy kinyilatkozt6atóhoz hasonló erőszakos, semmire és senkire tekintettel nem levő cigányt, az legalább félázsiai..
jimipapa 2012.07.28. 13:47
[nofrete] [2012.júl.28. 09:54]
Nem értem, mi bajuk van a félázsiával??? Elvégre Orbán már nyit Ázsia felé is. Majd mi is leszünk még teljes ázsiai emberek! Nem kell csüggedni, csak figyelni kell!""""""""

Így igaz már volt kint tevefingért , nagy üzlet volt !
bakegya 2012.07.28. 11:59
Gondolkodtam.Ha most én beadnék egy méltányossági kérelmet:magyarországi menekültként romániában,milyen elbánásban,ellátásban részesülnék?
nonemart 2012.07.28. 11:10
Nincs itt kérdés ! Mi az, ami nem világos anélkül, hogy egy hablaty választ löknének ide nekünk ? Orbán ideje végérvényesen lejárt, most jön a végjáték - ami persze időbe, pénzbe és fájdalomba kerül. Kibírjuk !
reneg 2012.07.28. 10:38
Érdekes ez a fél-ázsiai jelző. Vajon a fél-ázsiai tulajdonságok közül mire gondol? A hódítási vágy, a nyugtalanság, az egymás közti harcok,. Vagy az igénytelenség, a mindenbe beletörődés, a rendkívüli szorgalom a munkában és az egyszemélyi vezető feltétlen tisztelete?
feribacsi 2012.07.28. 10:14
Mit vagytok oda Ázsiával? Onnan indult a világ kultúrája és gazdasága évezredekkel ezelőtt. Azóta nyugati irányban körbejárta a Földet. Éppen most érkezik vissza Japánból Kínába.