Előző
Következő
új cikk

Megvannak Dél-Dunántúl imázs borai

Népszava|2012. aug 07. 09:43
[A+ A-]
Megválasztották a Dél-Dunántúlt képviselő fehér és vörösbort, melyek a régió turizmusának az imázsborai lesznek
A napokban megválasztották a dél-dunántúli régió legjobb borainak a Podmaniczky pincészet 2011-es évjáratú balatonboglári rajnai rizlingjét és a Wekler pince 2008-as cabernet franc borát.

A Baranya Megyei Falusi Turizmus Szövetségnél elmondták, a szövetség és a Pécs-mecseki Borút Közhasznú Egyesület ötödik alkalommal tartotta meg a régió bora választást.

A megmérettetés célja, hogy a Baranya, Somogy és Tolna megye alkotta térség öt borvidékén előállított sok jó minőségű nedű közül egy-egy kiváló, de mérsékelt - fehér borok esetében 1500, a vöröseknél 2500 forint alatti - áron kapható terméket ajánljon a térségbe látogató turisták figyelmébe.

A borászok idén huszonöt borral pályáztak a cím elnyerésére, a mintákat turisztikai szakemberekből, üzletemberekből, valamint újságírókból álló zsűri értékelte. A bírálókat lenyűgözte a vörösborok minősége, egyes fehérborokból ugyanakkor hiányolták a frissességet, a gyümölcsösséget.

A két legjobb bor, azaz a kőröshegyi központú Podmaniczky pincészet rajnai rizlingje és a Mecseknádasdon található Wekler pince cabernet franc bora méltónak bizonyult arra, hogy jövőre a régió turizmusának "imázsbora" legyen.

Hozzászólások (3)

A hozzászóláshoz .

Barka 2012.08.07. 10:07
Az ilyen cikkírókra szót nem érdemes vesztegetni.
Minden sora bűzlik, a hazugságoktól.
Kétlem, hogy egyáltalán ívott ilyen bort.
A Wekler pincészet Cabernet franc bora ugyanis vörös bor.
Nem fehér, amiről itt össze-vissza hazudozik.
Ennyit a szaktudásáról.
Bár valószínű a kis senkiházi, jobbos csepűrágó, már a vöröset is fehérnek látja.
Elvakultságában.


corsac 2012.07.27. 18:05
Nahát!
Vannak kis honunkban igényes borrajongók, akik a Wekler-pincészet borát mustra alá vették.
Idézném lesújtó véleményét.Wekler pincészet - Valami bűzlik
2008, december 1 - 11:02
---------------------------------------------------------------------
Híresemberbor. Ilyen esetekben nehéz kikapcsolni a fejünkben zakatoló hírrádiót vagy hírtévét. Tudniilik a büdös életbe' le nem vettem volna ezt a palackot az áruházi polcról (ezerkettőért), ha nem tudom, ki az a dr. Wekler Ferenc.
Dr. Wekler nagyon különleges honatya, a szadeszes földesúr (vö.: kisgazda filozófus, fideszes szakszervezeti titkár, szocialista segédpüspök etc.), Mecseknádasd polgármestere, helyi atyaúristen, sokhektáros agrármájer, aki néhány évvel ezelőtt egy-két agrártámogatás látványosan pofátlan igénybevétele és a regionális fejlesztési tanács körüli pár tízmilliós botrányok folyományaképp kibukott az országos politika szűkebb elitjéből. Kínossá vált. Vállahatatlanná. (A magyar politikusi mezőnyben kínossá válni - azért ez teljesítmény. Torgyán dr. üdvözletét küldi.)
De nem kell félteni dr. Weklert. Sőt.
Letaglózóan büdös. Nem Wekler, nem (csak) az ügyei, hanem a bor. Dugósság, ugye, szóba sem jöhet, hiszen plasztikdugós a szentem. Erjedt lekvár, napon szétolvadt savanyúcukor, lábszag, ilyenek, ne is erőltessük.
"Baranya megye fehérbora""Baranya megye fehérbora"Az íz nem ennyire szörnyű, de nem is jó, nem tudja feledtetni a rettenetes orrfacsarást: savhiány, fáradtság, bágyadtság, és a szokásos hársjegyek, csak leszedálva. Kár is elemezni, ilyen bort nem vesz még egyszer, aki belekóstolt. Két pont.
A Baranya Megye Fehérbora címen egy kicsit sem csodálkozok, ha a gazda egy kicsikét odahat, megválasztották volna ezt a bort kistérségi megbízottnak vagy polgármester-helyettesnek is, nyilván.
Drága képviselő úr, azt a 270 milliós telepítési támogatást meg aztán a 23 milliós saját hatáskörben megítélt mobil szennyvíztisztítót, meg a többi mutyit, lobbit, ügyeskedést kicsikét jobban is föl lehetett volna használni. A jobboldal flagship korrupciógyanús borászata, a Patrícius klasszisokkal jobb borokat készít. Ebben is vesztésre tetszenek állni.

alkoholista.blog.hu - barikád.huHümmm.... hümmm.....
Ilyenkor aztán gondoljon ki-ki azt, amit akar!
tovaris 2012.07.27. 17:49
Megvannak? Már több száz éve megvannak....