Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tovább durvul a jobbikos belháború - Novák az EP-ből is száműzné Szegedit

MTI|2012. júl 28. 11:50
[A+ A-]
ovák Előd Jobbik-alelnök abban bízik, hogy pártja országos elnöksége hétfői ülésén visszahívja Szegedi Csanádot európai parlamenti (EP) képviselői posztjáról. Jakab Péter, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke az MTI-nek szombaton azt mondta, megyei szervezeteik többsége sajnálja, hogy Szegedi Csanád lemondott megyei elnöki tisztségéről, és szeretnék, ha megváltoztatná döntését.
Szegedi Csanád pénteki hatállyal mondott le a Jobbikban betöltött funkcióiról - a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről -, és közölte, hogy a jövőben kizárólag EP-képviselőként folytatja a munkáját.

A politikus közleményében úgy fogalmazott: "megannyi, személyem és rajtam keresztül a Jobbik ellen elkövetett rágalomhadjárat arra késztet, hogy meghozzam életem egyik talán legnehezebb döntését".
Novák Előd Jobbik-alelnök, aki keddi Facebook-bejegyzésében szólította fel lemondásra Szegedi Csanádot, pénteken késő este a közösségi portálon újabb bejegyzést tett közzé, amelyben egyebek mellett azt írta, hogy Szegedi Csanád "továbbra is a nemzeti ellenzékre hozná a bajt azzal, hogy legfontosabb, legfőképp vitatott tisztségéről, az - egyedül jövedelmező - EP-képviselőségről nem mondana le".

A Jobbik alelnöke úgy fogalmazott: Szegedi Csanádot "Brüsszelbe való kiköltözése, a magunkfajták hátországának hiánya, a belpolitikától való tartózkodása nem teszi alkalmassá a jövőben EP-képviselőnek, hiszen oda nem például az afrikai bevándorlók érdekképviselete miatt küldtük, hanem hogy a belügyeinkbe avatkozó EU minket érintő döntéseire hatással legyen".
Ezért Novák Előd azt reméli, hogy a Jobbik országos elnöksége hétfői ülésén visszahívja Szegedi Csanádot EP-mandátumából, "hogy aztán esküje szerint eleget tegyen a képviselőségről való lemondásnak".

Sajtóinformációk kapcsán azt írta: "nem Csanád zsidóságával van bajom, hanem annak elfogadhatatlan módon való elhallgat(tat)ásával".
Jakab Péter, a párt Borsod megyei alelnöke az MTI-nek szombaton azt mondta: a Jobbik megyei szervezeteinek többsége sajnálja, hogy Szegedi Csanád lemondott megyei elnöki posztjáról, és azon vannak, hogy meggyőzzék, változtassa meg döntését.
Utalt arra, hogy Szegedi Csanádot alig több mint egy hónappal ezelőtt, június 24-én választották meg elsöprő többséggel a megyei szervezet élére. A megyei elnökválasztás időpontjáról a Jobbik pártigazgatója dönt majd.

Az ügy előzménye, hogy Novák Előd keddi Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már korábban is tudott zsidó származásáról.
Szegedi Csanád még június végén - miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat - elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak. A barikad.hu-nak adott interjújában akkor úgy fogalmazott: egészen 2011 decemberéig nem tudott zsidó felmenőiről.

A múlt héten azonban a Kettős Mérce elnevezésű blog egy olyan hangfelvételt publikált, amelyen állítólag Szegedi Csanád egy Ambrus Zoltán nevű férfival a jobbikos politikus felmenőiről beszélget még 2010-ben. A blog szerint a hangfelvételen Szegedi Csanád azt állítja, hogy előnyöket tudna biztosítani Ambrus Zoltánnak európai parlamenti források segítségével, amelyekből "teljesen legálisan" tudna neki juttatásokat biztosítani, feltehetően azért cserébe, hogy Ambrus Zoltán az információit ne hozza nyilvánosságra.

Szegedi Csanád szerdán erre úgy reagált, 2010 őszén kétszer találkozott Ambrus Zoltánnal, és elismerte, hogy a kiszivárgott felvétel az első találkozón készülhetett. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Ambrusnak a származásával kapcsolatos kijelentéseit nem vette komolyan. Szegedi Csanád hozzátette: az uniós források és a zsidó származásának témája egyáltalán nem biztos, hogy abban a sorrendben és olyan közelségben hangzott el, mint ahogy az a kiszivárgott felvételen hallatszik, ezért a felvételt vágottnak, manipulatívnak tartja.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (20)

A hozzászóláshoz .

Signo01 2012.07.30. 00:10

Korrekt hozzá állás ez Novák úrtól. Nem azért kell mennie Szegedinek, mert zsidó (ha jól emlékszem, ő is mondta, hogy „van egy zsidó barátom”). Hanem azért, mert hazudott. Bárcsak gyurcsány idején lett volna egy olyan alelnök az mszp-ben, aki úgy kiállt volna az igazság mellett, mint most Novák úr. Bennem nem romlott a Jobbik hitele, sőt! Tehát kérnék mindenkit, figyelmesen olvasson. NEM AZÉRT KELL LEMONDANIA MERT ZSIDÓ (ezt első körben mindenki elfogadta, nem volt ezzel baj). A baj ott kezdődött, hogy kamuzott, és megpróbált eu-s pénzekkel machinálni.

Annak a kedves hozzászólónak aki azt mondta, hogy Novák úr akar az EP-be menni, a magyar törvények elolvasását javaslom. Csak az mehet Szegedi helyére, aki rajta volt a 2009-es EP választási listán. Novák úr nem, így a magyar törvények szerint nem mehetne ki.
oregember 2012.07.29. 10:36
Nincs új a nap alatt.73 évvel ezelőtt is volt ugyanilyen ostoba botrány, az egyik fő antiszemita politikusról - aki ráadásul akkor Magyarország miniszterelnöke volt - kiderítették "osztályos társai", hogy valamelyik déd nagyanyja zsidó volt, mire "ő főméltoságos kormányzó úr" leváltotta, ami egyébként üdvös volt, nem az ostobán felhozott zsidó származás miatt, hanem mert Imrédy szélsőségesen nacionalista, antiszemita volt.
"Derék" új jobboldali, nacionalista, antiszemita balfácánjaink saját bőrükön érzik hülyeségük ártalmait. Na de ez a szellemi toprongy Novák Előd vagy Utód hogyan került a parlamentbe, az a demokráciánk abszurditása. A butaság, az gazság újra beborítja az országot. Arról már szó sem essék, hogy ebben a bagázsban, hány felsőfokú végzettségű - jó csak mezei jogász - rontja a levegőt.
altmeister63 2012.07.28. 20:16
Persze,hogy Novák tovább feszegeti az ügyet,milyen jól jönne neki az EU-s képviselői fizetés?
kovachtamas 2012.07.28. 19:07
Érdekel-e valakit ez a bohózat?
kelemen0314 2012.07.28. 18:26
Hüm...hüm.: valóban a novák, szláv név, mely a normann, germán new, neu szóból képződött, nem árt, ha tudod, hogy még Magyarországon sem találsz "fajmagyart" Talán azért volt egy hangyányit több elismert tudósunk, mert keveredtek a gének. Ráadásul, ami egyáltalán nem hízelgő a jobbikra nézve, Nóbeldíjasaink túlnyomó többsége zsidó származású, és nem tudok róla, hogy valamelyik is visszaélt volna népszerűségével.
kelemen0314 2012.07.28. 18:04
Karpatij) Ov. A Himalája lankáiról származik az nem Ázsia! Közel Európa. Ezért balek az EU, ők csak a török kártyát ismerik, ideje felébredni, van roszabb alternatíva: Orbán kártya, kár, hogy mi isszuk meg a levét!
corsac 2012.07.28. 15:41
[kelemen0314] [2012.júl.28. 14:56]

Hümm... hümm...
A Novák név szláv eredetű. Ha minden igaz "új gazda" jelentéssel bír.
De ki a "gazda"?
És mit ugrál egy ilyen nevű fószer a fajmagyarok között?
kelemen0314 2012.07.28. 14:56
Novák Előd ne hőzöngj, lehet, hogy az őseid a Vereckei hágónál Árpád vezérnek ajánlották portékájukat " kacagányt, buzogányt tessék!
karpatij 2012.07.28. 14:22
orbán...: - " ½-ázsiai népség vagyunk ! "

karpatij 2012.07.28. 14:18
T. [zolee] [2012.júl.28. 13:35] !

orbán nemzetvezető veretes szavai és deklarációja után, nem áll jogában senkinek megkérdőjeleznie,

hogy az elkövetők a ½-ázsiaiak voltak !

mailla 2012.07.28. 13:41
Miért mi történt????
zolee 2012.07.28. 13:35
Kedves hírszerkesztők! Attól hogy ti sem írtok a Devecseri cigány lincs támadásról és az eseményekről az nem lesz meg nem történt! A hallgatás nem tesz szabaddá!
mailla 2012.07.28. 13:35
Ja és még valami én nem vagyok """ félázsiai származék""", én MAGYAR vagyok és az anyanyelvem is az!!!!
mailla 2012.07.28. 13:34
Egyetértek, csak ez nem fog megtörténni, mert a gyűlölet nagyobb érzés nálluk, mint az emberség!!!!!!!
karpatij 2012.07.28. 13:30

mi FÉL-ázsiak legalább tartsunk össze, illetve ÉN nem IS vagyok az,

de a FÉL-ázsiaiak tartsanak össze és ne ellenségeskedjenek!

TEHÁT !

a "natúr ½-ázsiai" novák utód (ill. előd), NE üldözze HUN-fitársát a "galíciai ½-ázsiai" szögedi csaLárdot

az "óindiái LEG-½-ázsiaibb" nemzetvezető meg TEGYEN rendet közöttük !
mailla 2012.07.28. 13:16
Megmondta a vetér, hogy """ félázsiai származékok """ vagyunk, ezek szerint mindenki!!! Bár azt hittem ő máshonnan jött!!!!
karpatij 2012.07.28. 12:56
friss hír...

más téma:

mi igaz abból, hogy MINDEN jobbikos IS a nemzeti "½-ázsiai" magyar népesség részét képezi,

- novák und szögedi csaLárd auch ?

bízom benne, hogy a "LEG-½-ázsiaibb" nemzetvezető konduktort őfőméltósága

kígyelmes ur HITELESSÉGÉT egyetlen "hazaáruó" "idegenszívű" "½-ázsiai" "jöttment"

sem meri megkérdőjelezni... - aßta nemzeti kißkéßit, nahát!mailla 2012.07.28. 12:46
Gyalázatosan és náci modon viselkedik a jobbik saját társukkal, mert zsidó vér folyik ereiben!!!! Ezekre a mocskos viselkedésű élőlényekre , még van magyar ki adná voksát???!!! Ez az ország nem előre, hanem vissza felé fejlődik!!! Igaza volt Kertésznek!!!!
apoka 2012.07.28. 12:41
Fasiszták között hogy néz már ki egy szidó vagy cigány? Micsoda problémáik vannak? Az ellenség keze betette a lábát :).
tovaris 2012.07.28. 12:17
Folytatódik a "Kristallnacht"...