Előző
Következő
új cikk

Belföld

Frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy teherautó

MTI|2012. júl 28. 20:48
[A+ A-]
Frontálisan ütközött össze egy személygépkocsi és egy teherautó szombaton Nógrád megyében a 22-es főúton Kishartyán közelében; négyen sérültek meg a balesetben, az autó vezetője életveszélyesen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
Horváth Zsófia elmondta: az autós Kishartyán irányából tartott Salgótarján felé, amikor lakott területen kívüli szakaszon egy kanyarban áttért a szemközti forgalmi sávba, és frontálisan összeütközött a szemből érkező teherautóval.
A személygépkocsi vezetője, egy 32 éves nógrádmegyeri férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A személygépkocsiban ülő két utas is megsérült: egy 35 éves kisbárkányi férfi könnyebben, egy 34 éves nógrádmegyeri férfi súlyosan.

A tehergépkocsi utasa, egy 66 éves nagybárkányi férfi könnyű sérüléseket szenvedett.
A sajtóügyeletes elmondta: a járművekről letört alkatrészek a teherautó mögött haladó mikrobusz elejéhez csapódtak, abban anyagi kár keletkezett.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (1)

A hozzászóláshoz .

antaiosz 2012.07.29. 10:33
Sajnos több, mint egy éve figyeltem fel erre a halálos divatra!

Ívmeneteknél, vagyis kanyaroknál a gépkocsivezetők nem fékeznek, inkább átlépik a felezővonalat, olykor a záróvonalat is!!! A nagyobb tempó miatt félnek pl. balos-kanyarnál a kisodródástól, útpálya elhagyástól, jobbos-kanyarnál meg szinte természetesnek veszik, hogy átlovagolnak a felezőn, főleg, mert bíznak abban, hogy senki nem fog szembejönni!
Az esztelenség legérthetetlenebb része, hogy mind ezt olyan kanyarban teszik, ami részben, vagy teljesen beláthatatlan!!

Ma annyi gépjármű van forgalomban, hogy a legnagyobb badarság arra gondolni, hogy egy ívmenetnél ne jöjjenek szembe! (A közút nem Forma-1verseny, ott nincs szembe forgalom!!!)
A biztos frontális ütközés pedig védhetetlen, ha a kanyarba érő, egymással szembe haladó járművek vezetői, mindketten a felezővonal "lovaglási" stílusát követik!
Mindenkinek illő lenne megjegyezni!!! Magyarországon az utak és forgalmi helyzetek miatt, a kanyar levágásokból semennyi időt nem lehet megspórolni, csak életeket, egészséget és vagyoni értékeket!!!!!