Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újabb 1,5 milliárd közpénz az IMG-nek

Népszava|2012. aug 02. 05:20
[A+ A-]
Újabb, ezúttal másfél milliárd forintos szerződést nyert el a kormányzati- és az állami szférában sokat foglalkoztatott médiacég, az I.M.G. Inter Media Group. A kft.-vel ezúttal 1,575 milliárd forintért szerződött a Magyar Turizmus (MT) Zrt. két évre, belföldi médiastratégia-alkotásra, médiatervezésre- és vásárlásra - számolt be a kreativ.hu.
Az MT két gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki belföldi és külföldi médiafeladatokra, ugyanakkora összegre (a külföldi tendert a Mediaedge:cia ügynökség nyerte). A belföldin győztes I.M.G. irányítója és résztulajdonosa Patonai Péter, aki az első Orbán-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója volt, és abban az időben került az állami pénzintézethez Németh Lászlóné jelenlegi nemzeti fejlesztési miniszter.

Az I.M.G. legutóbbi, 308 millió forintos megbízását egy tavaszi keretszerződés alapján kapta a Miniszterelnökségtől: a jelenleg is zajló nemzeti konzultációt népszerűsíti és nem is kezdő ebben, mert a tavalyi, szociális témájú konzultációt is reklámozta. A keretszerződés 800 millió forintról szólt: a társaság az összeg nagy részét - jutaléka levonása után - rádiós- és tévés reklámokra, újság- és köztéri hirdetésekre költheti.

Az I.M.G dolgozik egyébként a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft.-nek és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek is, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pedig tavaly 272 milliós szerződést kötött velük a soros EU-elnökség ügyeinek lakossági kommunikációjára. A céggel tavaly csaknem egymilliárd forint keretösszegre kötött szerződéseket médiavásárlásra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, emellett 180 milliót költhetett az I.M.G. ősszel a népszámlálás népszerűsítésére is.

Az I.M.G. történetének egyik sötét foltja egyébként, hogy az elődeit "offshorozó" Orbán-kormány idején, 2010-ben úgy kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerződést az I.M.G.-vel, hogy a társaság tulajdonosai között egy, az ideális off-shore helyszínként ismert amerikai Delaware államban bejegyzett cég is volt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (12)

A hozzászóláshoz .

libertador 2012.08.03. 23:25
Ilyenkor bezzeg poltPot is édesdeden hajtja álomra a fejét. Kinek jutna eszébe feljelentést tenni, pláne nyomozni a közvagyon sokmilliárdos herdálása miatt? Focipálya, Kósa stadion, csuti fociakadémia, simicskának és kapcsolt részeinek közel 300 milliárd állami megrendelés - naná, hisz "magyar cég", támogatni kell....(Csak a többi száz cég, aki elesik minden állami megrendeléstől, az talán hottentotta? És azok persze becsődölhetnek, felfordulhatnak.) (Birka)falkaforradalmárok, ezt is nektek köszönheti az ország..Százszor inkább egy Fletó, pláne egy Bajnai, mint ezek a törvényesített tolvajok...Most ezt mindenki a saját bőrén érezheti...
hohoohooo 2012.08.03. 15:48
Dehát ez agyszerű!
A néphülyítés állami megrendelésre. Nem számítanak a tények, lenyúlt MNYP. kassza, pálgizáló analfabéta,hatalombebetonozó tákolmány, végletekig lejáratott ország, kifosztott emberek akiknek meg kell tudni élni 47000Ft.-t.
Harmatgyenge forint és lehetne sorolni a tényeket egy hétig. Mindez azért mert Zorbánc és dilettáns gittegyletének egyetlen célja van a saját hatalmuk. ( no jó meg minél többet harácsolni maguknak és gazdagítani a haverokat az adófizetők pénzéből)
Ez a 1,575 milla amit most önmaguk reklámozására költenek szép példája a valódi arcuknak. Nem baj ha ti éhen haltok de majd mi elhitetjük veletek, hogy ez így a jó nektek.
Ez egyszerűen undorító.
Tényleg azt hiszik, hogy ennyire [tiribesi] félék vagyunk?
okular 2012.08.03. 14:53
És tessék mondani, ezekből "lenne enni kevés kenyerünk" ?
Dimitru1 2012.08.03. 12:06
Ehez képest valamit már tényleg kommunikálhatna abból a nagy megszámolásból a mikor mányunk...
etibor 2012.08.03. 12:00
Nem a támogatott kiléte a lényeg ez esetben, hanem az, hogy aránytalanul magas összegek kerülnek ki a költségvetésből a semmiért. Midazon cél, amelyre a pénz kifizetésre került, a 0-val egyenlő, az okoskodók butaságától meg minden józan gondolkodóban felmegy a pumpa. Minden fillért tőlünk vesz el a kormány,az osztogatás-fosztogatás zavartalanul folyik. Ilyentől máshl a kormány meg megbukik. Úgy látszik nálunk acélos idegzetű a nép, máshol már elzavarták volna ezt az ipotens maffia bandát.
papa.49 2012.08.03. 06:12
Tessék mondani ez az új Ezüst hajó kft.????????????????
darkvader 2012.08.02. 21:38
[tiribesi] [2012.aug.02. 20:04]

Hát nem sokat ért a közbeszerzéshez - de gyanítom máshoz sem - boldogok a lelki szegények....
Bali30 2012.08.02. 21:35
tiribesi te ne nagyon szólalj meg mert hülye vagy.
Egyébként sokkal kiegyensúlyozottabb volt minden.. Még az elosztás is... Ez speciel nagyon rossz példa volt..:)
És gondolj bele hogy a szocialista horn Gyula (vesztünkre igaz) de megmentette a Magyar Nemzet nevü szennylapot... Orbán is meg akarja menteni a Klub rádiót, és az Alkotmánybíróságot és a Demokráciát... Úgy mint Slejmgeci G. a nyugdíjakat...
tiribesi 2012.08.02. 20:04
Ennyire fáj a baloldali ellenzéknek, hogy kormányközeli cégek kapják az állami megbízásokat?
Csak nem azt akarják elhitetni az "elvtársak", hogy a balliberális kormányok a Fidesz-közeli cégeket részesítették előnyben? ;))
Recsanoka 2012.08.02. 14:52
Egyel több mocskosság a fidesz számlájára írva már nem oszt és nem szoroz!
karpatij 2012.08.02. 13:29

fontos feladat a belföldi turizmus:

én például a Balaton partjáról rendszeresen az Adriára járok nyaralni, mint ismerőseim is...

a nemzeti inzultációt én ingyen népszerűsítettem, szóltam ismerősöknek

és néhány nap alatt több száz inzultációs papPpírt gyűjtöttünk össze jótékony célú "újrahasznosításra"
akire 2012.08.02. 10:53
Hazánkban csak ez az egy cég van mindenütt?