Előző
Következő
új cikk

Belföld

Bármeddig szórakozhat a Médiatanács

Népszava|2012. aug 02. 05:18
[A+ A-]
Bármeddig húzhatja a Klubrádió ügyében két hete hozott ítélet értelmezését a médiatanács - tulajdonképpen ez derül ki a lapunknak küldött válaszból. A Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a médiatanács azon döntését, amelyben kizárták a 95.3 frekvenciára kiírt pályázatból a Klubrádiót. A testület számára viszont nem egyértelmű az ítélet, tanulmányozzák a döntést, de - mint írták - "a bíróság nem szabott meg határidőt a médiatanács számára az ítélet végrehajtására vonatkozóan."
Ugyan már két hét telt el a Fővárosi Ítélőtábla döntése óta, annak tartalmát még mindig nem sikerült értelmeznie a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. A bíróság hatályon kívül helyezte a médiatanács határozatát, amelyben kizárták a baloldali adót a 95.3 MHz frekvencia pályázatából. Ez az az adó, amelyen a Klubrádió hónapok óta csak ideiglenesen szólhat.

Ám még mindig nem tudni, kié lesz a frekvencia. Erre még tavaly írt ki pályázatot a médiatanács, amelyen a máig ismeretlen Autorádio Kft nyert, és a Klubrádió lett a második. A Klubrádió azonban formai hiányosságok miatt bírósághoz fordult az Autorádió Kft-t-vel szemben. A bíróság a baloldali adónak adott igazat, és alaki hibára hivatkozva kizárta a nyertest a pályázatból, emellett arra kötelezte a médiatanácsot, hogy hirdessen új győztest. A médiatanács viszont nem ezt tette, hanem újra felülbírálta a pályázatokat, és úgy döntött, ő viszont a Klubrádiót zárja ki a 95.3-as frekvencia pályázatából. Alaki hibára hivatkoztak, azt kifogásolták, hogy a pályázatban nem sorszámozták be a pályázati munka minden oldalát, és Arató András, a rádió vezetője néhány oldalt elfelejtett aláírni.

A Klubrádió fellebbezett a döntés ellen, az ítélőtábla pedig jogosnak ítélte a kifogásukat, és hatályon kívül helyzezte a médiatanács döntését. Vagyis a Klubrádió továbbra is versenyben van. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala viszont "tanulmányozza az ítélőtábla szóban forgó döntését". Lapunknak arra a kérdésére, hogy meddig húzhatják a végső állásfoglalást, azt a választ kaptuk, "a bíróság nem szabott meg határidőt a médiatanács számára az ítélet végrehajtására vonatkozóan." Vagyis bármeddig értelmezhetik a döntést. Azt is megjegyezték, a "médiatanács jelenleg nyári ülésszünetet tart."

A 95.3 frekvenciáért folytatott jogi harc fél éve tart, de a hatóság válasza alapján még csak sejteni sem lehet, hogy meddig tart. Ami biztos, a médiatanács mindent elkövet, hogy ez a frekvencia ne a Klubrádióé legyen, sőt, a baloldali adó sehol ne szólhasson. A Klubrádió egy másik, közösségi frekvenciát is nyert még az Országos Rádió és Televízió Testülettől. Ám ezt a döntést visszavonta a médiatanács, és egy új pályázatot írt ki. A bíróságon ez ügyben is nyert a Klubrádió, a frekvenciát mégsem kapta meg.

Hallgatnak a logók ügyében


Már több mint egy hete hallgat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a közmédia új logóiról. Az alaptól múlt héten arra kértünk választ, hogy mennyiért és kik csinálták az új jeleket, amelyeket egyébként múlt péntek, vagyis az olimpia megnyitója óta használják. Szerettük volna megtudni azt is, hogy miért van szükség a logók reklámozására, közterületi kihelyezésére, továbbá kik és mennyiért végzik ezeket a feladatokat. Válaszok azonban továbbra sincsenek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (11)

A hozzászóláshoz .

nofrete 2012.08.02. 16:14
Emberek! Ébredjünk már fel, amíg nem késő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
herrmann 2012.08.02. 15:35
Ha egy jogeros iteletnek nem tudnak ervenyt szerezni, akkor az nem jogallam, vagy egyszeruen balf@szok, de akkor meg is erdemlik!
Recsanoka 2012.08.02. 13:54
Annak, hogy ilyesmit büntetlenül lehessen csinálni ebben az országban, szerintem mi is
okai vagyunk, mert tűrjük! A Klubrádióval történtek csak egy a sok becstelen, méltatlan elintézési mód
közül. Rájöttek a 2/3-osok, hogy ez a birka nép már bégetni sem mer, tehát bármit megtehetnek!
Igaz ez?
kockazat1 2012.08.02. 12:00
Európa Győzikéje sorsa meg van írva!
Balsan 2012.08.02. 11:55
Ekkora féregséget amit ez a tetü Orbán és bandâja csinâl rég látott a világ.
kockazat1 2012.08.02. 11:22
KÖZKÉRDÉS!

Zavarják az adás vételét?
Úgy recseg, mint 1950-ben a Szabad Európa.
akire 2012.08.02. 11:10
Sajnos elképzelhetőnek tartom, ha lenne még OPNI kormányunk és a Médiatanács is ott lenne.
entropia 2012.08.02. 10:41
A Klubrádió ügye egy szánalmas vergődése a hatalomnak,azt azért nem hittem,hogy eddig süllyednek,és még mindig nem szégyenlik.A logó ügyében pedig kifogásolom,hogy ellopták a tv-távirányítóm power gombjának a piktogramját.Apropo új arculat:kik azok az arcok,akiket bemutatnak keresztnévvel,városnévvel?Ezeket körözteti Pintér?Mit követtek el?Csak nem Klubrádiót hallgatnak?
fs1933 2012.08.02. 07:17
A maffiafőnök kiadta a parancsot: "a klubrádiót el kell pusztítani!" és hűséges seggnyalói, akik féltik zsíros állásaikat, mindent elkövetnek az utasítás végrehajtására. A "félázsiai" diktátor már rég nem gondolkodik demokráciában. Legutóbbi nyilatkozata is erről árulkodik. Ez a műveletlen bunkó elárulta 1956-ot! Hazudnak, lopnak éjjel nappal. Az ország meg süllyed, a nyomor terjed.
ferooo1 2012.08.02. 06:47
Előző héten Orbán Viktor beszédet mondott a Vállalkozók Országos Szövetségének ülésén, ahol a közmunkák kapcsán kijelentette, szeretnének oda eljutni, hogy azt tudja mondani: aki fizikailag képes dolgozni, annak az állam nem ad segélyt.

sajnos hitlert is kiszolgálták a gyárosok persze most örülnek minél jobban nyomorba döntik az embereket 400e ember megunja a vállakozó mehet a busba
400e éhező emberenek már nincs mit vesztenie a vállalkozónak lesz

400e embert közvetlen terrorba fenyegetésbe tudnak tartani nehogy elmenjen valaki egy ellen tüntetésre vagy beszóljon a polgármesternek

400e + család szavazatot biztos bukott a fidesz se normális munka, se bér

mszp miért nem áll ki ezekért a az emberekért miért nem alakulnak a szakszervezetek
miért nem követelik ki ha dolgoztassa orbán az embereket fizessen min bért
senki nem fogja a versenyszférába ott hagyni a munkahelyét egy bizonytalan megalázó közmunkáért


Bali30 2012.08.02. 06:27
És mi lenne ha valamelyiket valaki csúzlival leszedné? Akkor lehet hogy derengene már nekik valami... Nem?