Előző
Következő
új cikk

Belföld

Több százezres nyomravezetői díj a kábellopások visszaszorítására

MTI|2012. aug 02. 17:00
[A+ A-]
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV vezérigazgatója negyedmilliós, illetve félmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik érdemi információval segítik a kábellopások tetteseinek kézre kerítését.
A BKK korábban közölte, hogy csütörtökre virradóan 12 millió forintos kárt okoztak a kábeltolvajok a 61-es villamos és a 8-as HÉV vonalán. Utóbb kiderül, hogy a kár nem 12, hanem 15 milliós, mivel újabb kábellopásra derült fény: a 61-es villamos Akadémia megállójánál 3 millió forint értékű betáplálási kábel tűnt el.

Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 250 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik az elkövetők felderítéséhez értékelhető információt szolgáltatnak, illetve 500 ezer forintot azoknak, akik olyan - legális vagy illegális - felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárásban felhasználható információkat, ahol átveszik a kábeleket.

A közlekedési társaság kéri, akinek érdemi információja van a kábellopásokról, hívja a rendőrséget, vagy a BKK ügyfélszolgálatát.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, az ilyen bűncselekmények felderítésére szakosodott nyomozócsoportot állítottak fel.

Csütörtökön a HÉV Mogyoród és Gödöllő közti szakaszáról ellopott kábel miatt a reggeli órákban több mint egy órán át pótlóbuszok is jártak, mivel a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhettek, ritkábban. A 61-es villamos vonalán a villamosközlekedésben a lopás nem okozott fennakadást.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (6)

A hozzászóláshoz .

pikirt 2012.08.03. 10:08
csillag -ateista! Jó gondolat szerintem is az államosítás, de ott nem szabadna megállni. Miből gondoljuk, hogy az állami alkalmazott adott esetben nem lenne hajlamos a szajré átvételére.
Meggyőződésem, hogy ma már csak akkor lehetne elejét venni a komák szorgoskodásának, ha a fémhulladékért egy petákot sem fizetnének az állami telepeken hanem "ingyen szolgáltatásként" átvennék a lommá vált fémeket (mint Budapesten a szelektív hulladékgyűjtés, örül hogy megszabadulsz tőle alapon) Az már más kérdés, hogy ezzel egyidőben a NAV-nak kiemelt figyelmet kellene szentelni a határon esetleg "átkelni akaró" fémárukra, az illegálist vissztartva
.
csillag 2012.08.02. 19:44
Ne az iskolákat, hanem a szinesfém kereskedelmet államosítsák és azonnal megszűnik a probléma. Az ebből származó nem kis profitot pedig a kincstár seperheti be.
szekelyse50 2012.08.02. 18:10
Nem lehet ezt még elképzelni sem,már 20.-ik éve ez megy . Adófizető fizess!!
ateista 2012.08.02. 17:54
Mindent államosítani akarnak akkor miért nem ezzel kezdték? Szerintem ez olyan buli mint az olajszőkíítés és azért nem szüntetik meg a problémát.Égetik a kábelt a mérgező füst terjeng a kertekben és mi kéánytelenek vagyunk ezt eltürni?Olaszoktól nem vették meg a sajtot amikor a szemétszállítás szünetelt és égették el a szemetet és a tehenek legelőjét mérgezte a szemétágetéskor keletkezett füst.Ez azért van mert nálunk jól működik a környezetvédelem,mert sok a környezetvédő és ugye már nincs kétütemű trabant.
poncius 2012.08.02. 17:22
Ilyen az, amikor Sintér Sándor két hét alatt rendet tesz.
tovaris 2012.08.02. 17:15
Nem értem. Civilben beül egy nyomozó egy mérnökkel az átvevő telepekre, és megkukkolja a beszállított árut. Egyes települések szélén jól láthatóak azok a sűrű fekete füstoszlopok, amelyek a kábeleken lévő műanyag égetéséből keletkeznek.
Az elmúlt években "értékesített" több ezer tonna kábel tartott el jól körülírható néprétegeket.
Miért is kell emiatt több százezer forintos jutalmat kitűzni?