Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hamisítottak a fideszes képviselő érdekében?

Népszava|2012. aug 02. 18:57
[A+ A-]
Hivatalosan egy sportklubot segítene rendeletmódosítással Miskolc. Csakhogy az ingatlan nem a klubé, hanem egy képviselőé.
A miskolci önkormányzat július 30-i közgyűlése által elfogadott, a településszerkezeti terv módosításának előkészítését indítványozó előterjesztésben szereplő adatokkal ellentétben nem a Natura Sport Klub, hanem maga a sportklub elnöke, Katona Ferenc magánszemély, miskolci fideszes önkormányzati képviselő a tulajdonosa annak a Bükki Nemzeti Park területén található szentléleki ingatlannak, amelyből - a tervmódosítás után - különlegesen közhasznú építményzóna válna- írja az eszon.hu portál.

Mindez a képviselő vagyonnyilatkozatából hámozható ki, noha a kézzel kitöltött űrlap szerencsétlen szkennelése miatt Katona Ferenc passzusán éppen ez a részlet a leghomályosabb. A vagyonnyilatkozatból kiderül az is, hogy a képviselő-vállalkozó havonta 93 ezer forintos jövedelemre tesz szert, a munkahelye rovatba pedig ezt írta: Miskolc-Szentlélek Turista Park. Az ÉszakOnline korábban arról írt: a július 30-i rendkívüli közgyűlés összehívását - még a közgyűlés előtt - élesen kritizálták a szocialisták: akkor azt mondták, a meghívó szerint olyan napirendeket tárgyalnának, melyeknek sürgősségét semmi sem indokolja. Szerintük a tanácskozásra azért van szükség, hogy a településszerkezeti terv módosításával a kedvében járjanak a Fidesz-frakció egyik tagjának, Katona Ferencnek, a Natura Sport Klub elnökének.

Az előterjesztés szerint Szentléleken, egy korábbi honvédségi ingatlanon jelenleg a Natura Sport Klub működtet kempinget és turistaszállót. A hatályban lévő településszerkezeti terv szerint viszont ez egy beépítésre nem szánt terület, egészen pontosan egészségügyi erdő. A tulajdonos kérésére módosítanák a szabályozást, hogy az ingatlan különlegesen közhasznú építményzóna besorolást kapjon, mint rekreációs terület. Amennyiben ez megtörténik, lehet fejleszteni, építkezni a Bükki Nemzeti Park területén található ingatlanon.

Az előterjesztést végül elfogadták, elindították a folyamatot, amelynek vége a településszerkezeti terv módosítása lesz. Csakhogy időközben kiderült: az ingatlan nem is az egyesület, hanem Katona Ferenc tulajdona. Legalábbis ezt állította csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Tompa Sándor, az MSZP-frakció tagja. Szerinte ez a képviselő vagyonnyilatkozatából egyértelműen kiderül. Elmondta: több száz, hasonló kérelmet tartalmazó beadvány hever hónapok, évek óta a főépítész asztalán. Azok ügyében viszont nemhogy rendkívüli közgyűlést nem hívtak össze, de a javaslatokat még a rendes közgyűlésekre sem tudták bevinni. Ezek a kérelmezők nem fejleszthetnek, de a tervmódosítás után Katona Ferenc már igen.

"Katona Ferenc egy igazi, köztünk élő Orbán-klientúra tag: nem Simicska, nem Közgép, akit nem ismerünk személyesen, hanem egy helyi pedagógus, aki vásárolt egy bükki területet, s aki egy egyesületet felhasználva közpénzekből fejleszti a saját tulajdonát. Ehhez most a miskolci közgyűlés fideszes többsége is segítséget nyújtott" - mondta a képviselő.

Az, hogy a közgyűlési előterjesztésben a Natura Sport Klub szerepel, és nem Katona Ferenc, mint tulajdonos, nem a figyelmetlenség műve. Maga Katona Ferenc is a Natura Sport Klubról beszélt, amikor válaszolt az MSZP-frakció korábbi kritikáira. Akkor közleményében a következőket írta: "A Natura Sport Klub - amelynek elnöke vagyok - évek óta kéri, úgynevezett tervkarbantartás keretében, hogy a szentléleki, egykori honvédségi terület kapjon végre valóságnak megfelelő átsorolást, a 2004-ben jóváhagyott városi rendezési tervben. A terület ugyanis soha nem volt erdő és nem erdő még most sem. A beépítésre szánt területté való átsorolás azonban végre lehetővé tenné a turisztikai célú hasznosítást és a pályázatokon való részvételt, ráadásul az érvényben lévő rendezési terv is idomulna a valósághoz".

Az MSZP frakció sajtótájékoztatóján a miskolci városvezetés kultúrpolitikájáról is szó esett, azt Fedor Vilmos képviselő bírálta. Elmondta: 1990 után konszenzusos döntés született arról, hogy Miskolcon a kultúrát, az idegenforgalmat kell fejleszteni, a várost - meglévő értékei, korábbi hagyományai miatt - ezeken a területeken kell versenyképessé tenni. A 2010-es választások után a szocialisták bíztak abban, hogy a megkezdett munka folytatódik, ám kiderült, a városvezetés alkalmatlan erre a feladatra.

"Alig két év alatt sikerült szinte teljesen megsemmisíteni, de legalábbis évekre visszavetni mindazt, ami ebben a városban több tíz, sőt száz szakember, politikus, vállalkozó, támogató, vagy egyszerű miskolci polgár kemény munkával egy évtized alatt felépített" - jelentette ki. Példaként a nemzetközi hírű operafesztivál elsorvasztását, a miskolci Kaláka Fesztivál megszüntetését hozta fel, vagy azt, hogy a városban idén három sörfesztivált is rendeznek, egyet ráadásul Miskolc szervezésében, olyan fellépőkkel, akik még jóindulattal sem sorolhatók az igényes kultúra terjesztői közé.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (9)

A hozzászóláshoz .

Trebitschkk 2012.08.03. 10:19
Be kell látni, hogy Fidesz közeli emberekre más törvények vonatkoznak, mint egyszerű halandókra.
staryl 2012.08.03. 09:37
Nem csak ez az egy ügy van, hanem rengeteg! Lassan nem csak, hogy elönti a szenny ezeket a fidesznyikokat, hanem várhatóan bele is fognak fulladni. Csak adja az Isten, hogy ez mielőbb megtörténjen, még mielőtt a törpe kigondolná, hogy mi jöjjön a demokrácia helyett. Ami természetesen már nincs is, hiszen két év alatt lebontott már mindent ez a despota, ami még emlékeztet egy demokráciára. Jelenleg parasztvakítás, pávatánc és tündérmesék vannak, mely sajnos nem elegendő ennek a fél-ázsiai hordának,ezért kell az a valami más! Azért ez a más kezd már körvonalazódni a Kossut téren, erdélyi újratemetésen és az antiszemita pogromokon.
SSyz_Oliver 2012.08.02. 21:25
hallgasd a rizsát, figyeld a krizsát!
tovaris 2012.08.02. 20:18
Figyeljétek, mikor jelennek meg kedvenc szélsőjobboskáink offolni a sztorit....
tovaris 2012.08.02. 20:17
Szuper!
wizes 2012.08.02. 19:34
Ugyanez a konstrukció OV és a Puskás Akadémia esetében, csak a mértéke más: 10x -100x szorosa ennek az ügyletnek.

Több milliárdos állami támogatás megy az PFLA-nak amiből a székháztolvajnak bérleti díjat fizetnek valamint milliárdos fejlesztések vannak pluszként, ami OV magántulajdonán jön létre.

Ezt mikor és ki vakarja meg?
Nincs egy tényfeltáró újságíró aki lefújná a mocskot erről és előjönne a szenny?
csillag 2012.08.02. 19:31
Ezt kapirgáld Budai!

Ebben az egy cikkben legalább annyi feljelenthető személy szerepel, mint amennyit eddig két év alatt feljelentettél!
Az egyik becsületesen kéri és várja a sorát a feljesztésre szánt pénzre, a másik becstelenül soronkívül akar állami pénzhez jutni és állami (nemzeti park) területen álló magán ingatlanán beruházni. Gondolom, a BNP (Bükki Nemzeti Park)-nál már le van zsírozva az építési engedély és a fejlesztések engedélyezése.

Remélem, Pohl Petya is olvassa időnként a Népszavát. Ez hivatalból üldözendő cselekmény.
hohoohooo 2012.08.02. 19:24
Piti tolvaj,piti FideSS bűnöző,az igazi"keresztapa"Kriza Ákos polgármester a pereputtya élén....
csipkerozsa 2012.08.02. 19:19
A szép Fidesz-világ egy részlete.