Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Mit írjunk Sólyomnak?

Népszava|2012. aug 05. 14:48
[A+ A-]
Szerencsés helyzetben van Kumin Ferenc helyettes államtitkár, a kormányzat tisztára mosásának a felelőse. Most nem kell cím után kutatnia, mint a múltkor, amikor Hughes Grantnak akarta megüzenni, hogy ne dőljön be annak, amit lát, hanem higgyen inkább a propaganda szólamoknak.

A minap ugyanis az a Sólyom László bírálta meglehetősen élesen a kormányt, sok-sok ügyben, így például a választójoggal, az előzetes regisztrációval kapcsolatban is, akinek Kumin nyilván ismeri az elérhetőségét, hiszen évekig a munkatársa, tanácsadója volt. Már neki is kezdhet a levélnek, amely szerint Sólyom téved, amikor bírálni merészeli a hatalmat. Ugyanis ez minden világok legjobbika. És ezt Sólyomnak tudnia kell. Ha mégsem tudja, akkor csak a sértettség beszél belőle. Még egy picike bírálat és aztán már készülnek is az írások, a leleplező filmek a kormánysajtóban arról, hogy a csaló Sólyom egyszer csak két szelet kenyeret diktált be a vendéglőbe, pedig hármat fogyasztott és különben is.

A volt köztársasági elnök több megjegyzése is kritizálható. De, el kell ismernem, most valóban a demokrácia féltése szólt belőle. Szavai legalábbis megvitatandóak lennének.

Azzal meg sokra nem megyünk, ha mindenki csak a politikai ellenfelének címzett megjegyzésekre bólogat.

És amíg Kumin Ferenc a levelét írja, ne tessék elfelejteni: Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.
Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (68)

A hozzászóláshoz .

bluszin 2012.08.07. 22:36
Solyomot lehet nem szeretni--szögletességét --problematikus államelnökségét szélesen hosszan bírálni--de most nagyon sok igaza van --ami igaz az igaz --megmondja--jobb késön mint soha
bluszin 2012.08.07. 22:33
Kumin szereplése mindig ellenszenves volt nekem---az Atv Tét című müsorában különösen sok szerecsenmosdatást végzett- magyarázza a kormány bizonyítványát--hősies és bátor cselekedet---jól meg lehet belőle élni--
Sutyi944 2012.08.07. 19:30
Jobb lett volna ha hallgat, mert mi vagyunk egy páran akik mindenre emlékszünk. Még a megválasztására is és az azt követő tevékenységére is. Jó lenne ha ő is megpróbálná vissza pörgetni az idő kerekét, és nem csak arra emlékezne ami neki kedvező.
baldem 2012.08.07. 07:29
[SZUKARNO] [2012.aug.06. 19:11]
"Az aszófői beszédnek van pozitívuma is.Sólyom kritikai észrevételei a bigott FIDESZ-rajongók körében kijózanítóan hathatnak"

Markos György szavai jutnak eszembe:"krályfi, te még hiszel a mesékben?"
SZUKARNO 2012.08.06. 19:11
Kiegészítés.Az aszófői beszédnek van pozitívuma is.Sólyom kritikai észrevételei a bigott FIDESZ-rajongók körében kijózanítóan hathatnak.Talán. Ők toleránsak az elvtelen köpönyegforgatókkal szemben. Nem gondoltam volna, hogy ennek a szemét tulajdonságnak is van kedvező oldala. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
FazekasI 2012.08.06. 15:42
Mit írjunk? Semmit! Ő volt a "NAGY" Demokrata "Alkotmányvédő", aki megteremtette a diktatórikus Orbánt. Sólyom ugyanaz maradt ami egykor Orbánnnak is tetszett!
staryl 2012.08.06. 15:34
Igen ebből az egész ügyből az látszik igazán, hogy Kumin nyelve egyre hosszabb és egyre selymesebb lesz. Undorító egy féreg, úgy váltogatja a köpönyegét, mint más a zokniját.
Az pedig, hogy Orbánnak mennie kell az evidencia! Érzi már a vesztét, azért talál ki mindenféle regisztrációs idétlenséget. Viszont közel se biztos, hogy a választások fogják ledönteni őt a trónról, hanem inkább talpnyalóinak okosabbik része. Azok akik átlátják, hogy közeledik a vég és a törpe un-ortodox baromságai, szabadságharca és pávatánca veszélyezteti az ő egzisztenciájukat is. Jártak már így a történelemben, nem ő lesz az első akinek párttársai fogják az útilaput a talpaira kötni.
marimama 2012.08.06. 15:25

"
Hirdetés

Keresés


Friss topikok
ancsika3114: @Lurian: nem is állt szándékomban logikus dolgot írni! erre a sok süket hozzászólásra szerinted l... (2012.08.06. 15:21) Kumin Ferenc levele Sólyom Lászlóhoz
Az igazi sztrovacsek: @lajos0: Nahát! Ezek szerint vannak még "csodák"! :-) (2012.08.05. 14:42) Gyurta fel - Czene le
Mariann19: @lajos0: Áttanulmányoztam a Kina eladósodásáról szóló info-t, melyben a tartományi hitelállomány v... (2012.08.03. 15:33) A falkaforradalom kezdődő agóniája
szaszi123: Azért kéretik Gréczyre mindig odafigyelni.Ugyanis lekiismeretes komoly ember akivel nem kell mindi... (2012.08.02. 18:56) Fidesz-MSZP nagykoalíció?
márta)): "A MEÚSZ pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azzal kapcsolatban tudatta ezt, hogy a szoc... (2012.07.31. 23:56) A Népszava és az MSZP
Linkblog
Blogajánló
Tündérmese helyett kukázónak látják Magyarország..
A képet a 9gag.com címlapjára szavazó olvasók nem hisznek Matolcsynak.
piroslapok.blog.hu

Archívum
2012 augusztus (3)
2012 július (7)
2012 június (4)
2012 május (8)
2012 április (9)
2012 március (8)
2012 február (7)
2012 január (10)
2011 december (7)
2011 november (12)
2011 október (9)
2011 szeptember (9)
Tovább...
Feedek
RSS 2.0
bejegyzések, kommentek
Atom
bejegyzések, kommentek

Egyéb
Belépés
Regisztráció
gréczyzsolt 2012.08.06. 07:42

Kumin Ferenc levele Sólyom Lászlóhoz

Tisztelt volt köztársasági elnök úr!
Mint az Orbán-kormány egyik kommunikációs vezetője, határozottan visszautasítom, hogy bírálta a kormány politikáját, különös tekintettel a választójogi törvény tervezett módosításait. Nem tudok tekintettel lenni arra, hogy két éve még Önt szolgáltam, most pedig Orbán Viktort..."
marimama 2012.08.06. 15:24

"...Elnök úr, nem értem, mi a baj?
2010 áprilisa előtt Sólyom Lászlót szolgálni gyakorlatilag annyit jelentett, mint Orbán Viktort szolgálni. Elnök úr olyan szépen beszélt utolsó újévi beszédében, hogy azt a Fidesszel egyeztetni sem kellett: "Magyarország is nagyon megérett már a megújulásra. S mivel 2010 választási év lesz – az új esztendő alkalmat kínál a politikában és a közügyekben is az újrakezdésre. A változás szükségét mindenki érzi – és sok politikus is tudja, hogy mit akarnak az emberek. Ezért aztán a megújulás, az új irány, az új kiegyezés, az újjáépítés és így tovább, gyakran hallott jelszó lett." Ha Ön 2010-ben még a változás szükségessége mellett érvelt, akkor most is megérthetné, hogy amit teszünk, az maga a változás. A kétharmad, és a NER ereje. Ha emiatt csak négymillióan szavaznak majd bő másfél év múlva, akkor annyian. A zország ezt akarja. Akkor is, ha nem.
Elnök úr, szeretném jelezni, hogy nekünk, itt a kormányban nem tetszett aszófői beszéde. Nem értjük, mire ez a váltás. Elégedetten néztük, amíg komcsi bankárral nem fogott kezet, amíg Horn Gyulától megvonta a kitüntetést, amíg a hadsereg főparancsnokaként a lokátorellenességével veszélybe sodorta az országot három csokor virágért. Én magam nyilatkoztam Ön helyett, amikor a Gárda megalakult akkori közös munkahelyünk, a Sándor-palota ablaka előtt. Orbán Viktor, minden magyarok vezére Önnek az adófizetők pénzén örökös lakást, fizetést, autót és sofőrt biztosított. Ezek után végképp nem értjük, mi történt Önnel?..."
lilke 2012.08.06. 15:22
Remélem akasztják a hóhért és a válasz írásával Kuminó színjátszó Fecót bízzak meg. Hiszen ő volt az ex elnök utánfutója, táska-hordozója és szócsöve, a titkok tudója. Ime itt az alkalom, írja meg a szennyes tisztára mosásáról szóló förmedvényét. Kíváncsian várjuk, hogy milyen stílust választ? A nyalás már eddig is ment neki, de most más feneket kell nyalnia. Nincs kétség, ezt is megteszi gátlás nélkül.
marimama 2012.08.06. 15:21

"....Ön az elmúlt két évben alig szólalt meg. Pedig agyoncsaptuk a parlamentarizmust, a költségvetési tanácsot, az alkotmánybíróságot, az országos választási bizottságot, a médiatestületet. Tönkre vertük az oktatást, az egészségügyet, a nyugdíjrendszert, a szociális ellátórendszert. Ellenben stagnál a gazdaság, a munkanélküliség, csak az inflációban vagyunk rekordon, meg a bűnözési statisztikában. Ön mégsem beszélt két éven keresztül. Ha mégis megtette, akkor is óvatosan, hogy az ország többsége ne értse.
Elnök úr, Ön 2010 január elsején a változás szükségességét érzékeltette. Netán megint így érzi? Ez hálátlanság lenne az Ön részéről, elvégre mit össze vakondozott Önért a Fidesz - tudja, az Ön utóda, Áder János -, sőt az Ön elnöksége érdekében még a választás titkossága is sérült. Bezzeg, akkor is csendben volt!
Azt sem értem, Elnök úr, hogy legalább nekem jelezhette volna, hogy kifogása van az ellen, hogy a gyermektelenek szavazati jogát is megvonnánk. Elvégre az Ön szolgálata után nem véletlenül kerültem a Századvéghez, majd Orbán Viktor mellé. Most kínos helyzetbe kerültem. Ha a Gyurcsány-kormány akart volna ilyen országot, benne ilyen antidemokratikus választási rendszerrel, mint Orbán Viktor, akkor Ön mellett el kellene ítélnem, amit "azok" terveznek. Így azonban Ön ellen is meg kell védenem a vezért.
Elnök úr, a kormány csalódott Önben. Ha túl leszünk ezen az egészen, és megbukunk, ahogy az kell, majd megbeszéljük, mi történt valójában. Hogy kerültem én ide a miniszterelnök mellé, miért találtam magam olyan helyzetben, hogy nem mondhattam nemet Orbán felkérésére. Hogy a lelkem mélyén tudom, hogy most Önnek van igaza. Hogy amit teszünk, az gyalázat.
Addig azonban csak annyit tudok tolmácsolni, hogy kommunikációs szempontból most két lehetőségünk van. Agyonhallgatjuk aszófői kirohanását, vagy megvonjuk az apanázst és utána nézünk, hogyan került ki Ön a hetvenes években az NDK-ba, és mit csinált ott azon kívül, ami a hivatalos életrajzában szerepel.
Maradok tisztelettel."
kisutca 2012.08.06. 15:04
"barragon" számból vetted ki a szót!Teljesen igazad van ,ilyen szemetekből van az ország elitje!
SZUKARNO 2012.08.06. 13:35
Van abban valami báj, amikor egy ember , akinek megadatott, hogy a magyar nemzet egységéért sokat tehetett,de a lehetőséggel élni nem tudott: most jelentkezik erre a megváltó szerepre. Az, aki alkotmánybíróként nemet mondott a vagyongyarapodás kontrollálására (melyet Horn javasolt az olajszőkítések idején,s amely az alvilág megerősödéséhez vezetett),aki 2006-ban olajat öntött a tűzre,az, aki csak utólag tud olyan kijelentéseket tenni,amelyeknek másfél évvel ezelőtt lett volna haszna-nos, ez az ember szálljon magába,kérje a nemzet bocsánatát,és mindazokét,akiket hatalmi gőgjével alázott meg.Sólyom kijelentéseivel elkésett,előrevivő javaslatai most sincsenek,személyes (ügyesen rejtett) ambíciói pedig megalapozatlanok.Javaslom, hogy következő beszédét szűk családi körben ejtse meg.HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
libertador 2012.08.06. 13:29
Mindenesetre hohohooo szellemesen fogalmazta meg Kumin elképzelt levelét. Azt azért nem adnám egy vak lóért, ha Kálmán Olga meghívná Ferikét a műsorába, és feltenne neki egy-két pengeéles kérdést. Legalább tanulnánk kicsit a kormánykommunikáció karrieristáinak angolna síkosságú kibúvókereső fogásaiból. (mármint, hogy ilyet tisztességes ember ne csináljon)
libertador 2012.08.06. 13:21
Emberek, agricolában legalább azt méltassátok, hogy hűséges a Népszavához, és rendre ide írkál. Pedig megtehetné ugyanezt a Magyar Nemzet (nevét bitorló) vagy a rémhírtévé, az ekhótévé sosemhazudós kommentjeiben. (Már, ha vannak ilyenek..) Az senkit se zavarjon, hogy földtúró rendre csúsztat, és próbálja a csuti minimussolini agresszív hatalomőrületét valami áldozatos nemzeti politikának, az ellenzék tiltakozását meg képmutatásnak beállítani. Hát, mit ne mondjak, nem fog neki sikerülni. Ő végül is egy unikum (hungaricum) itt a hatalmi ámokfutás ellen tiltakozók közt.
barragon 2012.08.06. 13:18
Kumin Ferenc a MEGTESTESÍTŐJE az igazi KURZUSLOVAGIASSÁGNAK!!!!!! Talán emlékszik még valaki, hogy egy alapvetően "balliberális " médiánál szerepelt és tűnt fel! Majd, amikor Sólyom hívta, akkor azonnal abszolút Sólyom hívővé vált! Amikor Sólyom elvesztette hivatalát , Orbán jó voltából, akkor AZONNAL VÁLTOTT és Orbán "talpnyalójává" szegődött" De jól megfizetik!!! Igen, ÍGY CSINÁLJA egy elvtelen karrierista!Vannak, akiket Ő követ, és vannak követői bőven!!! Ez egy ilyen ország!!!
tovaris 2012.08.06. 12:59
[Agricola] [2012.aug.06. 12:13]

Ha Ön nem ismeri a III. Birodalom történetét - ahonnan politikai elveit kikölcsönözte - az csak a szánalmasságát bizonyítja. Tudom, hogy az agricola latin nyelveken mezőgazdaságot jelent, ennyire azért nem vagyok műveletlen. De ha utánaolvas valamit, Ön is rájöhet.
Egyébként ökörségeivel kapcsolatban nem csak nekem vannak kifogásaim. Csak úgy látszik, engem jobban szeret, mint másokat. De ne reménykedjen....
paladin 2012.08.06. 12:18
Hogy menjen a pichába és élvezze a nyugdíját!!
Agricola 2012.08.06. 12:13
[tovaris] [2012.aug.06. 11:39]

Csak az igazat, a színtiszta igazat írja, ha szabad kérnem!

De megtudom érteni, hogy akinek annyira vérévévé vált a hazudozás, mint önnek, annak nagyon nehéz igazat mondani.

Ezért hagyatkozik kényszerképzeteire például Hitler begyűjtési kormánybiztosával kapcsolatban.

"Mi kommunisták, különleges anyagból vagyunk gyúrva!" gondolták egykor a tovarisok (elvtársak)
gubaba 2012.08.06. 12:00
MA BÁRMI MEGTÖRTÉNHET:

Szegedi Csanád arról is beszélt, hogy a találkozón elnézést kért Köves Slomótól azért, hogy ha az elmúlt időszakban olyan kijelentést tett, amivel esetleg megbántotta a magyarországi zsidókat. "Elmondtam neki azt is, hogy még az idén ellátogatok Auschwitzba, hogy lerójam kegyeletemet az áldozatok előtt" – közölte Szegedi. A volt jobbikos politikus szerint ő eddig is fontosnak tartotta a párbeszédet, de azáltal, hogy szembesült zsidó származásával, még fontosabb lett számára ez. "Egy csomó félreértés van a nemzeti radikális oldal és a zsidóság között, s szerintem nagyon fontos, hogy valaki zsidó származásúként is lehet elkötelezett hazafi" – mondta.
Teccik tudni, a mocskos zsidók! Már mindegy, mit írnak Sólyomnak!