Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: sok a kérdés az egészségügyi béremelések körül

MTI|2012. aug 07. 11:35
[A+ A-]
Bár az MSZP üdvözli, hogy javul az egészségügyi dolgozók bérezése, az ellenzéki párt úgy látja: sok az üröm az örömben a béremelések kapcsán.
Erről Kökény Mihály írt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
Az MSZP egészségpolitikai tanácsadó testületének elnöke úgy fogalmazott: az elmúlt két évben az egészségügyi ágazat bérei vesztettek a legtöbbet a vásárlóerejükből a közszférában, ezért is örömteli a mostani béremelés.

Az ellenzéki párt ugyanakkor "méltánytalannak és megalázónak" tartja, hogy az alapbérfüggő ügyeleti díjakat a kormány befagyasztotta, hogy az ápolók csupán "alamizsnát" kaptak, a pályakezdő nővérek pedig semmit, továbbá teljesen kimaradtak a béremelésből az alapellátásban dolgozók, a háziorvososok és a védőnők - tette hozzá.

További üröm az örömben, hogy az idei, visszamenőleges illetményemelés fedezetét a kórházak és a szakrendelők működési költségvetésének terhére biztosították, vagyis a béremeléshez szükséges pénzt a kormány a betegellátásból vette el - fogalmazott Kökény Mihály, aki szerint ráadásul a jövő évi költségvetésben a béremelés forrásaként megjelölt jövedékiadó-emelést még el sem kezdte tárgyalni a parlament.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy a napokban megkezdődött a csaknem 86 ezer egészségügyi dolgozó januárig visszamenőleges béremelésének kifizetése.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (2)

A hozzászóláshoz .

antaiosz 2012.08.08. 10:51
A kérdés az, hogyha jövőre kivezetik az adójóváírás ez évi kompenzációját, akkor a nővéreknek, asszisztenseknek, stb. a most adott pénz elvész!
Ugye nem arra ment ki a mostani "béremelés" ,hogy amit ad a bal kéz, azt elveszi a jobb kéz!!!!???
apoka 2012.08.07. 12:40
Én vásárolok, csak valaki fizesse ki a pénztárnál!